Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AF9 ve ZF9'larda da aynı çip set var. Ama onlara veriliyor. Burada sorun, XF serisinin hala aşırı talep görmesi ve bunun sonucunda XG serilerinin satılmaması nedeniyle XF modeline talebi azaltarak XG modellerinin satışlarını artırmak olarak görüyorum. Özellikle XF9005 tam bir efsane oldu. Önlem alınmazsa 2020 modellerin de önünü kesecek bir model.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Burada öyle demiyor hocam. xf90 da a53 ve 2 gb ram var. af9-zf9 da a73 ve 4gb ram varmış. Ama bana sorarsanız vermemesi saçmalık. Ondan da garibi madem bir sonraki işletim sistemini kaldırmayacak ve bunu biliyorsun ortalama 12 bin tl lik tv ye neden düşük seviye ram ve işlemci koyuyorsun. Ki ben kaldırmayacağını düşünmüyorum.
    community.sony.gr
    Sony AF9 / ZF9 Android Oreo - ARM Cortex A73 / MT5893 / 4GB Ram
    https://community.sony.gr/t5/android-tv/sony-af9-zf9-android-oreo-arm-cortex-a73-mt5893-4gb-ram/td-p/2508621

• stylerbb kullanıcısına yanıt
    Sadece ram farkı var, çipset aynı...
    Ayni degil birinde a53 birinde a73 var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sorunun MT çipsetinden kaynaklandığı söyleniyor. O çipset de ikisinde de aynı. Sadece Cortex işlemci farklı. Bu arada bendeki XF9005 ATV3 olarak görünüyor. Sistem özelliklerinden bakınca. Yapı: BRAVIA_ATV3_4K_EU diye devam ediyor. Bu yıl yeni üretilen modeller ATV3 ve önceki üretilenler ATV2 olabilir mi? Bu durumda ATV2 olmasından kaynaklı 9 alamayacak savı da geçersiz olmuyor mu? Bendeki cihaz ATV3 ise çipset ve cortex modeli de mi farklı acaba?
    Sadece marka aynı sistem farklı.

Peki ATV3 cihaz için ne diyorsunuz? Normalde XF90 serisi ilk çıktığında ATV2 idi. Şimdi satın alınanlar ATV3 olmuş. Sistemin aynı olması mümkün değil. ATV3 standardı ve ATV2 standardı farklı çünkü. Bu durum marka ile ilgili değil.
    Fikrim yok o konuda. Aida64 indirip bakmak lazım ne yazıyor işlemcide.
  • CHIP Online
    OLED TV'ler arasında Philips Önde Çıktı
    https://www.chip.com.tr/haber/oled-tv-arasinda-philips-onde-cikti_85476.html

SİZCE DOĞRUMU

• 2019 tvlerde soundbar kullananlar hangi bağlantıyı kullanıyor. Optik kablo mu Hdmi(Arc) mi?
  • Bendeki x950g de cortex a73 işlemci ve 2.5 gb ram gözüküyor aida64 ile baktığımda. Sony bravia 4k ur2 modeli. x950g sahipleri bakabilir mi herkeste aynı mı?
  • Şunu da şuraya bırakayım. Bazen tablo gibi görüntü veriyor. Bir de blooming olmasaydı.
    2019 SONY TV (ANA KONU)
  • Merhaba,
    Aldığım Tv ile spesifik bir başlık görmediğimden yeni bir başlık açmış ve şunları yazmıştım.
    Genel olarak benim modelden herkes memnun. Bazı arkadaşlarla yzun uzun yazıştım. Ama benim memnuniyetsizliğimin sebebi galibe eski Plazmacı olmam.

-———————-

Merhaba,

Uzun zamandır araştırmasını yaptığım; başta Dolby Vision olmak üzere güncel teknolojileri taşıyan tv arayışım nihayet son buldu.

“LG kesinlikle olmaz” düşüncesiyle hareket ederken (ki niyeyse LG fanboyu bile ilan edildim burada) Philips, Toshiba, Beko, Vestel, Panosinic ve tabi Sony modelleri arasında uzun uzun araştırmalar yaptım.

Samsung’un Dolby Vision desteğinin olmaması ve bu teknolojiye “lisans” yüzünden (Bahçeşehir Vatan Bilgisayar’da çalışan birinin söylediği) asla bulaşmak istememesi yüzünden zaten tercihlerim arasına Samsung hiç girmedi.

Panasonic ve Toshiba’nın güncel versiyonlarının da ülkemizde olmaması, Philips’in nedense “ucuz” tarzı, Beko ve Vestel’in daha HDMI versiyonunu kendi sitelerinde adam gibi NET bir şekilde açıklayamamaları işimi son aşamada daha da kolaylaştırdı.

Sony KD-65XG9505’i gözüme kestirdiğimde yüksek fiyatlı oluşu, HDMI 2.1 olmaması, alt yazılarda “beyaz ışık taşması” (kafamda böyle şekillendirdim) “acaba?” sorularını gündeme getirmişti. Ama zaman içerisinde 2019 modelleri içerisinde ülkemizde satılan ve alınması en mantıklı TV'nin Sony KD-65XG9505 olduğunu gördüm.

Akakçe sitesinin 6 aylık fiyat verilerine göre Sony KD-65XG9505 en yüksek 15.599,00 TL'yi, en düşük de 10.799,00 TL'yi görmüş. Güncel fiyatı ise (3 Aralık 2019) 12.199,00 TL olarak kaydedilmiş.

Son dönemdeki (b)indirim çılgınlığında Hepsiburada'da "mySonyShop" isimli dükkandan ben de 10.999 TL'ye Sony KD-65XG9505'i sepete eklemiştim. Alsam mı almasam mı diye yine düşünürken, "Lan ömür geçiyor. Her geçen gün ölüme daha da yaklaşıyorsun. Al izle işte!" diye geçti aklımdan ve bütçeyi altüst ederek ürünü satın aldım.

Yarın itibariyle Ankara'dan yola çıkacak ve lojistik firması ile (Kargo'ya vermiyormuş satıcı firma) eve teslim edecekler.

Geldiğinde de bir şeyler yazar, 3-5 görselle konuyu zenginleştiririz.

-----------------------------------------------

Güncelleme:9 Aralık

Normalde teslim tarihi 16 Aralık görünüyordu ama kargom güvenli bir şekilde elime ulaştı. Horoz Lojistik'in kargoyu eve çıkarmadığı yönünde söylentiler vardı ama 15.kata kadar çıkarmışlar.

Tüm gün iş yerinde acaba kutusunda bir hasar var mı, teşhir mal mı yolladılar diye düşündüm durdum. Ama kargo sapasağlam görünüyor ve kutu üzerindeki bantlar da orjinal.

2019 SONY TV (ANA KONU)

2019 SONY TV (ANA KONU)

Teknik serviste garanti için Perşemve günü geleceğinden 3 gün boyunca kutu evde öylesine duracak.

Kutu açılınca detayları paylaşırım.

Güncelleme:14 Aralık

Normalde aldığım TV 16 Aralık Pazartesi  teslim edilecekti ama söylenilen günden tam 1 hafta önce eve teslim edildi. Garanti meselelerinden dolayı da kutuyu açmadım ve 12 Aralık Perşembe gününe teknik servis randevusu almıştım. Söylenilen gün ve saatte teknik ekip gelerek TV'yi ünitenin üzerine yerleştirerek garanti tarihini başlatıp gittiler. Dolby Vision ve Dolby Atmos'un henüz ne demek olduğunu bilmeyen abiler, "Çok iyi tercih yapmışsınız. GErçekten güzel bir TV almışsınız" diyerek evden ayrıldılar.

Peki benim için gerçekten de böyle mi?
    Burada inceleme yazısı yazacak kadar donanıma sahip değilim. İlgili test ve "tahlil" sonuçları yabancı sitelerde bolca var. TV'yi alırken zaten o sitelerden yararlandım. Henüz, Türkçe bir kaynaktan Sony KD-65XG9505 için bilgi edinemedim. Sadece bilinen özelliklerin yer aldığı satış sitelerindeki teknik bilgiler haricinde.
    Defterleri karıştırınca, Samsung PS-50C7700 Plazma TV'mi tam 9 yıl önce aldığımı gördüm. Yani 9 yıl boyunca kullandığım bir teknolojiden "üst" teknolojiye geçiyor olmak elbet heyecan verici. Zaten yabancı dizi ve film izleyen biri olarak bu tür yapımların üst teknoloji ile piyasaya sürüldüğü göz önüne alınırsa bu kaçınılmazdı. Samsung PS-50C7700'i İstanbul Bilişim'den olaylı bir şekilde almıştım. Bu tividen önce Samsung ve LG marka 2 adet LED TV'yi iade ederek Plazma da karar kılmıştım. İyi ki de böyle bir şey yapmışım. Plazma teknolojisine maalesef (görsellik olarak) henüz piyasadaki hiç bir teknolojinin yaklaşamadığını söylersem çok mu abartmış olurum?

OLED, QLED TV'leri de test eden biri olarak kesinlikle Plazma TV'nin verdiği  pastel ve gerçek renkleri asla veremediklerini söyleyebilirim. Artık Plazma TV üretilmediği için, (yeni teknolojiye ayak uyduran) OLED'lerin yanma sorunu, QLED'in Sadece Samsung'a özgü olması gibi sebeplerden dolayı  Sony KD-65XG9505 karar kıldım.

Sony KD-65XG9505  çok kolay arabirime sahip bir televizyon. Sizi uğraştırmıyor ve keşfetmesi oldukça kolay. Zahmetsizce kısa sürede her şeyini öğreniyorsunuz.

Bu yazıyı yazmak için Android 9 Pie'nin çıkmasını bekledim. Sony yaptığı açıklamada, "Cihaz yazılımı güncellemesi: 11 Aralık 2019 tarihinden itibaren Sony'nin 2018-2019 model TV'lerinde (AF9, ZF9, AG9, ZG9, XG85/XG87 ve XG95 Serisi) Android™ 9 Pie kullanıma sunulacak" ifadelerini kullanmış olsa da 4 günün ardından bana düşen henüz bir güncelleme olmadı.

Güncellemeyi bekliyordum çünkü;
    1- Eğer bir ses sisteminiz yoksa Dolby Atmos sesleri olan bir filmin sesini TV'den duyamıyorsunuz. 
    2- Apple AirPlay 2 desteğinin olduğu söylense de bu destek ancak güncelleme ile geleceği bir gerçek.
    3- Televizyon kanallarını izlemesem de, kanal geçişleri ciddi şekilde yavaş. (Samsung PS-50C7700 Plazma ile kıyaslıyorum)
    4- Bazı sitelere göre HDMI 2.0b, bazı sitelere göre de HDMI 2.1 olan  Sony KD-65XG9505'in belki son güncelleme ile kendine bir NET HDMI belirler.

Neden mi;

a- HDMI sertifikalı 2.0b kablo sahibiyim.
    b- Amazon.com'dan (USA) aldığım Belkin HDMI 2.1 kablo sahibiyim.
    c- Apple TV 4K sahibiyim.

a1- Apple TV +  HDMI sertifikalı 2.0b kablolarımla  Sony KD-65XG9505'ye bağlandım. "Dolby Vision'u Etkinleştir"uyarısı çıktı. Heyecanla etkinleştirmeye koyuldum. Sonuç: BAŞARISIZ!
    a2- Apple TV +  HDMI sertifikalı 2.0b kablolarımla  HDR testi yaptım. Sonuç: 4.2.0 Sonuç: BAŞARISIZ! 
    b1- Apple TV +  Belkin HDMI 2.1 kablomla Sony KD-65XG9505'ye bağlandım. Dolby Vision'u Etkinleştir"uyarısı çıktı. Heyecanla etkinleştirmeye koyuldum. Sonuç: BAŞARILI!
    b2- Apple TV +  Belkin HDMI 2.1 kablomla HDR testi yaptım. Sonuç: 4k 60 Hz 4:4:4 1080P 60 Hz 4:4:4 BAŞARILI!

Yeni güncelleme ile bu HDMI karmaşasının ortadan kalkacağını sanmıyorum. Yapılan bir açıklama yok.Sony'nin "Android™ 9 Pie'a hoş geldiniz (geçerli 2019 model TV'ler)"  sayfasına şu linkten ulaşabilirsiniz. https://www.sony.com.tr/electronics/support/articles/00231372 

Görüntüler de beklentimi çok yüksek tutmuş olabilirim. Demo görüntülere aldanmış olabilirim. Kabul ediyorum.  Sıkıştırılmamış çok sayıda medya denedim. Netflix, Amazon Prime'dan videolar izledim. Ama inanın; Samsung PS-50C7700 Plazma TV'nin verdiği o gerçek renkleri vermedi. Bakın bu dediğimi ancak kaliteli plazma tv sahibi olanlar anlar. Hayatında Plazma TV'den film izlememiş, Vividci birileri haksızlık yaptığımı düşünüyor olabilir.

Son olarak şunu söyleyeyim; Plazma teknolojisi 4K, HDR, Dolby Vision destekler duruma gelsin (teknik olarak imkansız olduğunu okumuştum) evimdeki daha haftasını doldurmamış TV'den kurtulmanın yolunu arardım.

(Bu yazıya zaman içerisinde ekleme yapılabilir) 

• quote:

Orijinalden alıntı: stylerbb

Şunu da şuraya bırakayım. Bazen tablo gibi görüntü veriyor. Bir de blooming olmasaydı.
    İşte bu bu aşırı beyaz izleme zevkimi mehvetti. Cihaza soğumama sebep pldu.
  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman hdr desteği size göre değil.Hdr teknolojisinin amacı zaten buradaki parlaklık farkı.Ki bu parlaklık samsung ve lg de zirve yapmış durumda. Sony bu konuda en naif olanı.Dediğim gibi q9fn de ne kadar kısarsam kısayım parlaklık beni rahatsız etmişti.Sony de hdr formatını değiştirerek,kapatarak ve parlaklığı düşürerek buna çözüm bulabilirsiniz.
    Bu “beyaz”ı normal mi görüyorsunuz yani?
    HDR demek ranklerin (ki beyaz renk değildir) olduğundan “çok daha” abartılı olarak gösterilmesi demekse o başka tabi.

Ama sizin paylaştığınız görseli örnek alırsak;
    Beyaz alanlar “beyaz” değil bildiğiniz el feneri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam söylediğim şey çok açık değil mi ? Hdr nin amacı bu. Kapatırsınız hdr yi olur biter.
    Denedim:)

O zaman da siyah yok oldu. Grileşti.
    12 bin TL verip siyahı gri göreceksek...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Siyah konusunda bu tvde tatmin olmak biraz zor hocam.Açılı oturunca değişiyor, oynatılan yayına göre bile değişiyor. O konuda samsung kısmen daha başarılı. Ama samsung da da bu parlaklık zirve yapmış durumda.Banding dse ve motion sorunları da cabası. Yani sizi oled paklar gibi duruyor.Ki yeni oledler de de hdr teknolojisi var.Oledde bile bu parlaklık sizi rahatsız edebilir. Malum bir de yanık riski var. Bence biraz ayar yapıp yeni teknolojiler çıkana kadar tadını çıkarmaya çalışın :) Bu panel benim piyasada gördüğüm kalite ve sorunsuzluk konusunda en iyi panel.Biraz da o açıdan bakmak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.