Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RNNN

hocam q60r ile xg80 modeli bambaşka iki dünya performans olarak birbiriyle alakaları yok bilginiz olsun..
    Bu işlerde ileri derece bilgim yok.
    Q60'ı Q80'e örnek vermiştim.
    G80'e 9005 ile arasinda çok büyük farklar olup olmadigini sormak istemiştim.
    Ama yukarı mesajlarda yanıt yazmıştı konu ile bilgisi olan bir arkadaş. Daha iyi anladım sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    hocam neden olayı saçma şekilde q60r q90t den iyiye getiriyorsunuzki? 2000 kontrast farkı nerede 5000 kontrast farkı nerede bunu bildiğiniz halde haklı çıkmak için neden böyle şeyler yazıyorsunuz? q80 le konunun ne alakası var? yansıma daha iyi dediğiniz 0.3 fark var bumu iyi anlayaşınız? q60r siyah performansıda iyi değil demişsiniz xg80 yanında q60r siyahı mükemmel...biz burda fiyat vs konuşmuyoruz 10bin bende vermem konu değil konu sizin xg80 ile q60r performansının aynı olduğundan bahsetmeniz hiç bilmeyen yorumunuzu okuyan adamda gerçekten öyle sanacak...
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Ben yukarı da 1 tık daha iyi diye yorum yazdım..Ama arada dağlar kadar fark yok anlayışındayım...q80'e göre yorumda bulunuyoruz..İki Tv'de sizi tatmin etmez dedim siz soru ve yorumlarının hepsini okudunuz mu? Okumadan yorum yapıyorsunuz sanırım..

q80r kalitesinde 65 ınc Tv olarak q60r' ı önerir misiniz? Ya da 8596'yı?

55 inc q80r sattım 65 inc 8096 yada 65-q60r kurtarır mı diyor siz ne diyorsunuz diyor..q80r kalitesinde alternatif soruyor..

Bunun haklılık payıyla alakası yok arkadaşın kullandığı Tv'ye göre ikisi de üzer..65q80r fiyatı uçukmuş alamayacağına göre xf9005 alabilirsiniz denildi maliyet yeterse....Alternatif olarak 65q60r önerirseniz buyrun cevap verin arkadaşa..

Önce soru ve cevapları okusaydınız keşke..
    hocam anlatamıyorum sanırım..bakın dedikleriniz doğru zaten yanlış olan nokta q60r ile xg80 aynı kefeye koymanız bunlar aynı performanstadır demeniz bende diyorumki konuyu okuyan bu konuda bilgi sahibi olmayan arkadaşlarda okuyunca gerçekten böyle zannedecek o yüzden bu bilgi doğru değil diyorum olay bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

hocam anlatamıyorum sanırım..bakın dedikleriniz doğru zaten yanlış olan nokta q60r ile xg80 aynı kefeye koymanız bunlar aynı performanstadır demeniz bende diyorumki konuyu okuyan bu konuda bilgi sahibi olmayan arkadaşlarda okuyunca gerçekten böyle zannedecek o yüzden bu bilgi doğru değil diyorum olay bu..
    Fazla abartmamak lazım 1 tık iyi diyorum ben hala, Orta alt seviye Tv'ler bunlar q70r gibi orta segment değil..Aynı performansı olayı şöyle 65q60r ne kadar daha iyi bir tv olsada 1 tık iyi..Bunu da belirttim zaten...İkisi de Orta alt segment Tv'ler..

Ben önermediğim için zaten ikisi de alınmaz dedim...Birisi iyi diğeri kötüyü bırakın bir kenara..Konstrat siyah dengesi iyiyken,HDR-SDR parlaklığı da bir o kadar düşük bakın sizin yanlış anladığınız konu q80r a göre yorum yaptığım için ikisinden de hemen hemen aynı performansı alırsınız dedim burada Tabir-i Caiz bir açıklama var..80r a yaklaşamayan bir performanstan bahsettim arkadaş anladı siz anlamadınız hala :)

Siz tutturmuşsunuz 65q60r daha iyi,hadi 5 gömlek iyi olsun tartıştığımız konu bu değil ki arkadaşla?

Ben size sorayım o zaman 65q60r 'ı 55q80r'a tercih eder misiniz..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 11 Haziran 2020; 15:58:47 >

yav nasıl abartmamak lazım hocam allah aşkına biri 100hz biri 50hz birinde kontrast oranı 6000 diğerinde 1000 bile değil biri siyah gösteremiyor diğeri ortalama üzerinde siyah performansına sahip birinnin parlaklığı ortalamanın altında diğerinde ise ortalama yeterli bi parlaklığa sahip..sizin bir tık iyi kavramınız buysa siz tv yorumlamayın alacak olanında parasına yazık olmasın...

2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 11 Haziran 2020; 16:5:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

xf9005 Kalitesine biraz q70r Yaklaşıyor..Onunda Handikapları var SDR ve HDR parlaklıkları çok iyi değil ancak q60R'a göre iyi..

güneşli bir oda da Tv izliyorsanız eğer q60r ve 70r'ı direk elerim...Çok fazla yansıması var..

Karanlık ortam da izlenecekse q70r Alınabilir ama fiyatları aynıysa XF9005 öneririm..

Alıntıları Göster
    Q70 Ve 9005 aynı fiyat olsa q70 tercih edilebilir, q70 2000 daha pahalı iken, 9005 çok daha iyi bir tercih.
    Q60 da, 9 bin olsa 2 bin iyi para diyerek bir ihtimal onu tercih ederdim. 700 lira fiyat farkı var, Ozaman, Tek çare 9005 yapicak bir şey yok.
    Tşk ediyorum. 9005 için şartları zorlucaz bakalım hayirlisi

• Bende bu gün satın aldım. 65 xf9005. Geldiğinde deneyimleri vs dilim döndüğünce paylaşmaya çalışırım. Herkese iyi forumlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Chifre

Bende bu gün satın aldım. 65 xf9005. Geldiğinde deneyimleri vs dilim döndüğünce paylaşmaya çalışırım. Herkese iyi forumlar.
    Hayırlı olsun
    Nereden kaç liraya aldiniz

• Teşekkürler. Size de nasip olsun inşallah. 10.749 TL. HB dan. En uygun fiyat buradaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Chifre

Teşekkürler. Size de nasip olsun inşallah. 10.749 TL. HB dan. En uygun fiyat buradaydı.
    Tşk ederim.
    Şuanda en ideal fiyata almissiniz.
    Param eksik tamamlayabilirsem, Bende 65 inç alicam en kısa zamanda inşallah.

• Selamlar,

Daha önce sordum ama meraktan tekrar yineliyorum, sorulara xf9005 sahipleri de yorum yapabilirler diye düşünüyorum :)

Benim sorunum da kumandayla beraber toplam 2 Bluetooth cihaz bağladığınızda, cihaz tekrar açıldığında kumandanız saçmalıyor mu? Sorun TV de değil, telefondan doğru yönetebiliyorum ama
    kumandanın bağlantısı kopup geliyor sürekli.

Edit: Ek sorum var bilene; XG9500 modeli için screen mirroring uygulamasını bulamıyorum. Laptop'dan da wi-fi direct yapmaya çalıştığımda ekranı yine yansıtamıyorum. Standart bir win10 pc'den bu ekrana kablosuz ekran yansıtabilen var mı? İnanılmaz sinir oldum yapamadığıma, ihtiyacım olduğundan da değil ama samsung, lg hatta daha dandik OS'lere küt diye bağlanıyordum aynı laptop ile.

• Herkese selamlar. uzun zamandır 55xd8505 kullanıp memnun olduğum için salona 65" alıp 55 i odama alacağım.

65xf9005 ve 65xg9505 modellerini araştırdım, rtings notlarına baktım. Kıyaslamalar yakın gibi ancak çok anlamadığım için kritik yerlerde farklı notlar vardır o da fiyatı haliyle etkiliyordur o yüzden danışmak istiyorum.

niyetim xg9505. Acelem yok biraz bekleyebilirim.

bu iki model hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sonyden memnun kaldığım için yine sony istiyorum ancak lg ve samsung'un daha uygun modelleri mevcut bu fiyatlara yakın. Onlarda önerebileceğiniz modeller var mı ? Yani xg9505 i 10-12 bandına inerse alacağım ama o fiyata samsung'un şu modeli daha mantıklı diyebilir misiniz ?

Teşekkürler.
  • SeniorAwesome S kullanıcısına yanıt
    65xf9005 çok iyi bir modeldir.fiyatları kampanya düşüşünde olursa kesinlikle alınır

• SeniorAwesome S kullanıcısına yanıt
    Aynı TV sahibi olup, 65xf9005 alarak yoluma devam ediyorum. Uzun zamandır araştırdığım bir modeldi. Bu fiyat aralığında daha iyisi yok gibi duruyor. Kullanıcı yorumları da bu kararı vermemde etkili oldu tabi. Geldiğinde deneyimleyeceğiz artık. Tercihler bütçeye bağlı tabi doğal olarak.

• Çağlar... Ç kullanıcısına yanıt
    Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Çağlar hocam 55xd8505'ten çok memnunum. Bizimkiler de çok beğeniyor. Ps için projeksiyon sistemi kurmuştum onu satınca ekransız kaldım. Genelde salondakiler izliyor tv yi. Salondakini kendi odama alıp salona daha büyük alma derdinden dolayı böyle bir şeye giriştim ancak fiyatlar maşallah uçmuş. Geçen ayla arada çok fark var :)

Mutlaka yorumlarınızı bekliyorum. Bu ay sonu 65xh modelleri gelecekmiş onları bekleyeceğim oradaki fiyat politikasına göre bunlardan birini alıp devam ederim :)

------

Özden hocam kampanya vs bekliyorum açıcası olur olmaz kafamda bu iki model. Çağlar hocama da dediğim gibi 65xh modelleri geliyormuş fiyatlarına göre ya oraya ya buraya yöneleceğim. Sonyden çok memnun kaldım 1 kere servis yüzü göstermedi sağ olsun. LG ve Samsung modellerine de baktım benzer fiyatlarda ancak pek içime sinmedi açıkcası bilmiyorum. Samsung'dan beyaz eşyalarından dolayı çok sorun yaşadım çok soğudum belki ondandır.

• Merhaba arkadaşlar, Sony XG9505 tv'im var, yanına da Sony 5+1 ses sistemi aldım. Android 9 güncellemesinden sonra ses sorunu yaşamaya başladım.

Tv'yi kumandandan kapattıktan sonra tekrar açıyorum, Netflix'e giriyorum ;fakat Netflix'de görüntü var ses yok.

Tv'yi kablosunu prizden çekmek zorunda kalıyorum.Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Not: Ses sistemini hdmı kablo ile tv'nin arc girişine bağladım.
  • Dark-Child kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu sorun android 9 ile birlikte hediye olarak geldi. En basit çözüm tv ye hard reset atmak. Tv kumadasının açma kapama tuşuna tv de restart cancel seçeneklerini görene kadar basılı tutup restart ı seçin. Tv birkaç dk sonra yeniden başlatıldığında herşey normale dönecek. Normale dönecek derken bu sorunu gelecekte yine yaşayabilirsiniz. İnşallah olmaz ama ben de belirli periyotlarla tekrarlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jetstream

Merhaba bu sorun android 9 ile birlikte hediye olarak geldi. En basit çözüm tv ye hard reset atmak. Tv kumadasının açma kapama tuşuna tv de restart cancel seçeneklerini görene kadar basılı tutup restart ı seçin. Tv birkaç dk sonra yeniden başlatıldığında herşey normale dönecek. Normale dönecek derken bu sorunu gelecekte yine yaşayabilirsiniz. İnşallah olmaz ama ben de belirli periyotlarla tekrarlanıyor.
    Hard reset yaptım ; senin de dediğin gibi sorun belirli aralıklarla tekrarlıyor.

Optik kablo ile bağlamak sorunu çözer; ama bu sefer de tv kumandası ile sesi kontrol edemezs
  • Dark-Child kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen hdmi3 earc yazılım sorunu diye düşünüyorum. Belki zaman içinde gelecek güncellemeler ile çözülür.
    Optik kablo ile sanırım dolby atmos vs sesleri pass through edemiyoruz. Yanılıyor isem düzeltin.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.