Şimdi Ara

2019 Yeni Peugeot 508 (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.710
Cevap
91
Favori
449.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.civanim

Teşekkür ederim fortçu kardeş.
    Memnun kaldığınıza sevindim

• IronHasan kullanıcısına yanıt
    Arteon alıp geyik avına mı çıkıyor millet? Bir sonraki video da insignia 508 ile aynı sonuçları veriyor:D Hatta arteon o kadar kötü ki geyik testinde b sınıfı araçlar bile daha iyi :) 508 babanızın fabrikasından çıkıyormuş gibi boşa övmeyin parası olan adam gidip arteon yerine 508 almaz bende almam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Arteon alıp geyik avına mı çıkıyor millet? Bir sonraki video da insignia 508 ile aynı sonuçları veriyor:D Hatta arteon o kadar kötü ki geyik testinde b sınıfı araçlar bile daha iyi :) 508 babanızın fabrikasından çıkıyormuş gibi boşa övmeyin parası olan adam gidip arteon yerine 508 almaz bende almam.
    Aynen geyik avı için birebir araç..

Yazılanları okumayı dene bir ara, avdan fırsat bulursan..
    Ama istersen ben daha basit bir dille anlatayım.

Yazdıklarımın ana fikri illa şu araç alınsın değildir. Aynı zamanda şu araç asla alınmamalı da değildir.

Ana fikir : İsteyen istediği, beğendiği, gücünün yettiği aracı alsındır.

Eminim sen de anlamışsındır artık..

Not: Kötü bir haberim var, Opel Peugeot tarafından satın alındı. Ayrıca oturup testleri karşılaştırdığın için de teşekkürler. En azından araştırmacı bir forumdaş görmek insanı mutlu ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronHasan -- 6 Kasım 2019; 22:38:28 >

• Forumu iyi takip eden ve son derece yaratıcı bir hayal dünyası olan arkadaşlardan esinlendim.

KM77.com sitesine bir öneride bulunmak istiyorum.

Bilge bir arkadaşın da belirttiği gibi malumunuz üzere ülkemizde pek GEYİK bulunmuyor. Durmadan geyik testi yapıyorsunuz ama bu testler ülkemizin guzide vatandaşları arasında pek bir anlama sahip olmuyor.

Ülkemiz şartlarına daha uyumlu bir kaç önerim var.

1- Ülkemizde pek bulunmayan geyik testi yerine KEDİ testi yapılması ve araçların bu testteki başarılarına göre sıralanması

2- Aynı şekilde KÖPEK testi de bizler için çok önemli. Hatta devasa köpek türleri de dikkate alınarak bu testlerin gerçekleştirilmesi çok yerinde olacaktır. Hatta çarpışma testleri KÖPEK mankenlerle yapılmalı ve araçların alacağı hasarlar minimuma indirgenmeli.

3- YOLA FIRLAYAN ÇOCUK testi de özellikle önem arzetmektedir.

Yukarıda saydığım testleri başarıyla geçemeyen otomobillerin ülke sınırları içine sokulmaması ve ülke insanımızın sinirinin zıplatılmaması önemle rica olunur.

İnsignia opel alınmadan önce yapıldı. Ana fikir ile yazdığınız mesajlar alakasız boş laf yapma. Arteonun süslü passat olduğunu bizde biliyoruz ama beğeni göreceli bir kavramdır kimi sade sever kimi janjanlı. Pug önce işçilik kalitesini yükseltsin bak malzeme demiyorum. Orta konsola koca ekran koymuş ama donmalar kasılmalar o araca küfür gibi. 300bin e ne passat ne de 508 alınmaz kendi fikrim ama arteon başka bir araçtır.
  • quote:

İnsignia opel alınmadan önce yapıldı. Ana fikir ile yazdığınız mesajlar alakasız boş laf yapma. Arteonun süslü passat olduğunu bizde biliyoruz ama beğeni göreceli bir kavramdır kimi sade sever kimi janjanlı. Pug önce işçilik kalitesini yükseltsin bak malzeme demiyorum. Orta konsola koca ekran koymuş ama donmalar kasılmalar o araca küfür gibi. 300bin e ne passat ne de 508 alınmaz kendi fikrim ama arteon başka bir araçtır.
    Insignia'nın Opel satılmadan önce yapılmadığını mı söyledim?

Okunanı anlamak bu kadar mı zor?

Ana fikir yazdık hala aynı masalı dinliyoruz..

Hangi aracı istiyorsan onu al diyorum. Neden benim hangisini alıp almamam seni geriyor? Nereden bu hakkı kendinde buluyorsun? Sen istediğini alacaksın ama ben senin dediğini aracı mı almak zorundayım?

Beyninin melekelerini bu kadar hoyrat harcama....Azıcık izan, azıcık gayret inanki yeter..

Anlaşındırıldı mı?

Not: Ben ne Arteon ne Passat ne de başka bir markayı/modeli kötüleyen tek kelime yazmadım. Sadece paylaşılan testlerden söz ettim. Ayrıca Arteon'un süslü Passat olduğu lafı da bana ait değil. Acaba diyorum hızını alamayıp artık halüsinasyon mu görüp yanıt veriyorsun? Durum böyleyse gerçekten üzülürüm. Her şeyden önce akıl sağlığı önemli....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronHasan -- 7 Kasım 2019; 0:2:3 >

Arkadaşım ben sana 508 alma diyor muyum sen önce bunu anla. Halen daha boş konuşuyorsun çok bilmiş tavırlar falan 3 tane aracım var kapıda ama hiç marka fanatikliğim olmadı f/p olarak kafama uyanı aldım alırım. Siz alacağınız aracı ne ile kıyas ettiğinizin farkında değilsiniz kullanmadan da anlayamazsınız o yüzden sizinle tartışmanın da anlamı yok. 300bin liran var ise premium araç varken 508 nedir şaka gibi. Arteon da parasının aracı değil ama bayiler cazip fiyat verdiğinde satılıyor örnek A5 450bin iken Arteon u 350 ye alıyor adam. Burda araç ile ilgili eleştiri yapıyoruz aracı almadan daha kabullenemiyorsunuz ilginç bir durum.
  • peugeot 508 iç dizaynına hayran olduğum bir araç
  • quote:

Arkadaşım ben sana 508 alma diyor muyum sen önce bunu anla. Halen daha boş konuşuyorsun çok bilmiş tavırlar falan 3 tane aracım var kapıda ama hiç marka fanatikliğim olmadı f/p olarak kafama uyanı aldım alırım. Siz alacağınız aracı ne ile kıyas ettiğinizin farkında değilsiniz kullanmadan da anlayamazsınız o yüzden sizinle tartışmanın da anlamı yok. 300bin liran var ise premium araç varken 508 nedir şaka gibi. Arteon da parasının aracı değil ama bayiler cazip fiyat verdiğinde satılıyor örnek A5 450bin iken Arteon u 350 ye alıyor adam. Burda araç ile ilgili eleştiri yapıyoruz aracı almadan daha kabullenemiyorsunuz ilginç bir durum.
    Diyorsun işte.

"Siz alacağınız aracı ne ile kıyas ettiğinizin farkında değilsiniz kullanmadan da anlayamazsınız o yüzden sizinle tartışmanın da anlamı yok. "

"300bin liran var ise premium araç varken 508 nedir şaka gibi."

Sadece okuduğunu değil, yazdığını bile anlamadığın görülüyor.

Hem sen benim hangi araçları kullandığımı bugüne kadar kaç araç elimden geçtiğini nereden biliyorsun?

Hem okuduğunu, hem yazdığını bilmekten aciz şahıs kalkmış benim hangi araçları kullandığıma da karar vermiş.

İdrak yolları taşlı anlaşılan.

508 e araba diye 300bin verecek adamın altından ne geçmiş olabilir? Madem o kadar iddaalısın al arkadaş aracı biz okuduğumuzu anlamıyoruz ya🙂 Boş laftan ibaretsiniz.

• quote:

508 e araba diye 300bin verecek adamın altından ne geçmiş olabilir? Madem o kadar iddaalısın al arkadaş aracı biz okuduğumuzu anlamıyoruz ya🙂 Boş laftan ibaretsiniz.
    Geyik testindeki Arteon gibi bir o yana bir bu yana.....

Alma demedim dedin. Dediğini kanıtladım. Pırrr öbür yana. Hala alma diyorsun.

Bunca mesajım var. Bir tane bul bakalım. Ben ne zaman 508 alın demişim? 508 den vazgeçtim. Herhangi bir marka veya model alın demiş miyim ?

Yaşadıklarımı paylaşırım. Gözlemlerimi yazarım zaten bu ortam bunlar için var diye düşünüyorum. Herkes düşüncesini yazar. Sonra kimi bu bilgileri değerlendirir kimi kendi bildiğini yapar. Geriye kalanlar da kazasız belasız kullanmalarını diler. Olay budur.

Senin gibi ne dediğini bilmeyenler, okuduğunu anlayamayanlar gelince ve "o alınmaz bu alınmaz şu alınır" şeklindeki bir şey biliyormuş gibi yazanları okuyunca ben ve benim gibiler karşı çıkar.

Kısaca SANA NE? deriz.

Nasılsa yine anlamayacaksın. Olsun. Senin gibilerin de öğrenme hakkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronHasan -- 7 Kasım 2019; 9:25:36 >

• quote:

Ne güzel mantık, bir önceki mesajınıza göre 150 beygir Arteon 350bine "araba". Bu mesaja göre de 225 beygirlik 508 GT 300bine bilimum motor, donanım, şanzıman avantajı ile beraber "araba" değil.

Tükaka, alınmaz bence de. Ama bu parayı verip alan da olacak illa ki, bu da kimseyi germemeli. Yukarıdaki şekilde düşünerek alabilir, fiyat performanstan falan bahsetmişsiniz ya.

Hiçbiri parasının arabası değil elbet, ama birini gömeceğim birini yücelteceğim diye de bu kadar kasmanın ve çelişki içine düşmenin anlamı yok. Güzel araba 508, alana hayırlı olsun. Boşuna tartışıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Kasım 2019; 9:47:44 >

• Düşünsene araba için 300 Bin TL bütçe ayırmışsın ve gidip 508 alıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 7 Kasım 2019; 11:2:34 >
    O zaman 508 muhabbetine şu araçtan iyi bunun içinden geçer yok bunu ezer diye yazmayın veya yazana destek olmayın. 508 önce bi satılsın bi kendini kanıtlasın sonra geyiğini yaparsınız. Benim sizi de yazınızı da anlamaya ihtiyacım yok ki neyin kafasını yaşıyor sunuz. Hafta sonu hanımla A sedana baktım da dönüşte 508 e baktım. Aynı hacim aynı paraya 508 almak yazık.

• Peugeot alirsin laf ederler, Fiat alirsin laf ederler, Citroën alirsin laf ederler vs. vs. Ama Wolkswagen alirsin oo cok iyi derler...

Yahu arkadas adamin parasi var farkli dusunce yapisi var keyif icin binmek istiyor alamaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmariacci -- 7 Kasım 2019; 11:40:22 >
  • quote:

O zaman 508 muhabbetine şu araçtan iyi bunun içinden geçer yok bunu ezer diye yazmayın veya yazana destek olmayın. 508 önce bi satılsın bi kendini kanıtlasın sonra geyiğini yaparsınız. Benim sizi de yazınızı da anlamaya ihtiyacım yok ki neyin kafasını yaşıyor sunuz. Hafta sonu hanımla A sedana baktım da dönüşte 508 e baktım. Aynı hacim aynı paraya 508 almak yazık.
    Giderek batıyorsun.

Saplarla samanları karıştırmaya da devam ediyorsun.. Ayrıca bilgisiz olduğun konularda ahkam kesiyorsun. Yazdıklarına yanıt vermek aslında sana değer vermektir bunu dahi anlamak istemiyorsun.

Ben hiç bir araç için şunun içinden geçer de demedim.. Kimseye de bu konuda destek vermedim. Mesajlarım açık burada palavralala üste çıkmaya çalışacağına otur bir oku baştan sona.

Sen ezbere konuşmaya devam ediyorsun. Kulağında 3-5 fısıldanmış kelime var temcit pilavı gibi yazıp duruyorsun.

Ben örneğin youtube üstünde km77.com sitesinin yaptığı testleri incelerim ve uluslarası saygınlığı olan bir sitenin yaptığı testler sonucunda bulduğu sonuçları paylaşırım. Adres veririm, refeans gösteririm.

Sen kalkıp en basit testleri bile kavrama yeteneğin olmadığı için anlamaz başka şeyler yazarsın.

İsteyen istediği aracı alır. Bize düşen güle güle kullan demektir. Buna mı itiraz ediyorsun?

Kimin hangi araca kaç para vereceği, hangisini alacağı sana mı kaldı? Sen kimsin ki benim veya bir başkasının alacağı araca sıfır bilgiyle laf atıyorsun. Kullanmışsan, doğru dürüst 2 kelime yazabiliyorsan otur deneyimlerini paylaş. Sence eksik yönlerini yaz. Okuyanlar değerlendirir zaten.

Örnek istiyorsan 508'i incelediğim yazımı bul, oku. Bakalım ne demişim.

Kıt bilginle, kıt deneyimlerinl burada "o alınır, öbürü bu paraya alınmaz" türünden ahkam kesmekten vazgeç.

Konuyu da uzattıkça yanıtını alacaksın. Sen bilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

Peugeot alirsin laf ederler, Fiat alirsin laf ederler, Citroën alirsin laf ederler vs. vs. Ama Wolkswagen alirsin oo cok iyi derler...

Yahu arkadas adamin parasi var farkli dusunce yapisi var keyif icin binmek istiyor alamaz mi?
    Olamaz.. İlla benim dediğim aracı alacaksın.. O paraya o araç alınmaz...

Ne yazık ki kafa böyle çalışıyor. Örneğin adamın tek önceliği aracı alırken ikinci eldeki değeri veya değer kaybı. Sırf bu nedenle araç alanlar tanıyorum. Tek ölçü bu olmalıymış gibi düşünen o kadar çok insan var ki.

Başkasının başka öncelikleri olabileceği akıllarına gelmiyor bile.

Neyse konu çok uzadı aslında. Herkes istediği aracı alsın kazasız belasız kullansın diyelim de bu düz mantıklılardan bir farkımız olduğu anlaşılsın.

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Seat alıp üstüne beyin almak daha mantıklı dimi
  • 508 GT-Line 295.000 sadece gece görüş kamerası yok yanlış hatırlamıyorsam. Baya bildiğin full bir araç.

Mercedes cla benzer dolulukta 389.000 lira ( sitedeki konfigurasyon ), bayi 370.000e bıraktı diyelim arada ki fark 75.000 TL

508 bakan adam tipini beğenmiştir, dolayısıyla a sedan yerine cla ile kıyaslamak daaha doğru, her ikisi de coupe.

şimdi kendimce;

508 dizel

• daha az yakacak
    • bakım masrafları daha düşük olacak
    • kasko ücreti daha düşük çıkacak
    • trafik sigortası daha düşük çıkacak
    • koltukları çok daha rahat ( bana göre )
    • multimedia göstergeler çok daha kullanışlı ve havalı ( bana göre )
    • aracın dış görünüşü çok daha dikkat çekici ( bana göre )

cla benzinli

• marka değeri daha yüksek
    • 163 bg daha performanslı motor ama daha çok yakıt harcayacak ( istanbul için iş çıkış trafiği sağ olsun, saatte ortalama 20-25km ile gidiyoruz zaten, performans hikaye benim için )
    • ikinci el değer kaybı peugeot'a göre daha az olacak bu da kesin.

ikinci ele gelirsek,
    diyelim ki 2 sene kullandık bu araçları ve toplam 30.000 km yaptık.
    bu araçlar arasında 508 sahibi lehine, bakım, kasko, trafik sigortası, yakıt olarak 2 senede en az 12500 lira daha fazla para kalacak.

• 2 senede kaskoya da daha fazla ödenir, senelik 1250 fazla olsa 2500 de ona diyelim.

• 2 senede 3000 lira servise daha fazla ödenir. Bence daha fazla da hadi diyelim 3000 lira

• İstanbul / Anadolu 07.11.2019 için motorin 6.48 , benzin 6,8

508 100 km de 6,5 lt yaksa ( daha azyakar ama hadi 6,5 diyelim fabrika verisi 4,4 ) 6,5 * 300 * 6,48 = 12636

cla 100 km de 8 lt yaksa ( bu da daha fazla yakar ama hadi 9,5 diyelim fabrika verisi 8,1 ) 9,5 * 300 * 6,8 = 19380

2500 kaskodan + 3000 baskımdan + 7000 yakıttan = 12500 lira cepte kalacak para.

araçlar senelik %15 kaybetsin. marka değerinden dolayı 508 senlik mercedese göre %100 daha fazla değer kaybetsin ve %30 olsun değer kaybı

dolar artacaksa her ikisi içinde artacak, enflasyonda aynı şekilde. o yüzden o topa girmiyorum

yani 508 i 295.000 e alıp 150.000 e sattık ( öyle büyük değer kaybı yaşadı ) , mercedesi de 370.000'e alıp 270.000 e sattık.

alırken zaten 75.000 cepte kalmıştı. elimizde kalan 75000 lirayı da 2 sene önce altına yada altını bırak faize yatırdık ve her sene %5 kazandık , faizlerde çok düşmüş olsun , 75 oldu 83.000
    12.500 de kullanımdan cebimde kalan fark

toplam yuvarlak 95.000 lira diyelim

yola bildiğiniz gibi 370.000 ile çıktık.

508 i sattığım gün 150.000 satıştan + 95000 cepte kalan = 245.000 param var

cla'yı sattığım gün 270.000 param var

böyle ekstrem durumlar olursa bile 25.000 zarar ettik 508 alarak.

Bu kadar herşey peugeot için olumsuz gidecek, mercedes adına olumlu gidecek. Son durum bu... 508 adına değer kaybı kesinlikle daha fazla olacak ama bu kadar değer kaybı farkı yaşanmayacağı, mercedes bakım maaliyet farkının daha fazla olacağı, mercedesin çok daha fazla yakıt tüketeceği de ortada.

Ha birde araçları alırken kredi vs.. çekerek alıyorsak oradaki kayıpta ortada. çünkü diyelim 508 için 100.000 çekecekken cla için 175.000 kredi çekeceğiz. dolayısıyla oradan da zarar yazacak. Benim hesaplarım nakit alış için.

Sonuç olarak yanına kar kalan 2 sene canının istediği arabaya bindin, marka değeri vs... düşünmeden.

Bence bu marka algısı çok başka bir boyut... 75.000 ciddi bir fark. Ama bir araba için 300.000 veya 370.000 harcamak çok ciddi bir karar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quitac -- 7 Kasım 2019; 13:15:38 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.