|
2020’de 333 milyon SSD satıldı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bu dolar çıkmasaydı bak ne daha satış olurdu 2021 o kadar satış olmaz -
m2 ssd + sata 3 ssd ikilisi ile birlikte hdd yi tamamen hayatımdan çıkardım bir daha görüşmemek üzere
-
Tüketicinin SSD'nin cazibesinden tamamen ayrı olarak da zaten işletim sistemleri HDD'de çalışmaz oldu. Gigabayt başına verilen ücret daha ekonomik olsa HDD'leri çok zor günler bekler.
-
Pc 30 bin liralık ama mekanik disk ile kağnı gibi. Ssd olmauan pc kullanılamıyor artık -
Devir teknoloji devri iken pek şaşırılacak bir rakam değil bence
-
hdd ler tarihin çöplüğüne gitmeli artık
-
HDD'nin sonu geliyor. Random okuma yazma hızları bugünün koşullarıyla felaket. 2030'da HDD üretimlerine son verilebilir bence.
-
seagate'e üzüldüm.HDD'nin en güvenilir markası SSD rüzgarını kaçırmış
sandisk de heralde western digital yüzdesine giriyor aynı marka olduğu için
ben de 10 senelik laptopta SSD'ye geçtim sandisk'le.çok çok farketti
HDD ile performansta SSD'ye yaklaşmak için raid0 yapmak lazım.yani maliyet tam 2 katına çıkıyor.hal böyle olunca kasmadan direk büyük SSD alırsın :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 17 Şubat 2021; 15:40:38 > -
Nvme m.2 SSD dışındaki bütün HDD ve SSD lerin üretimi durdurulmalı
SSD hızları 30 gbps yi görse keske
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Seagate daha yeni yeni giriyor SSD piyasasına. Aslında 2013 yılında bir girmişlerdi piyasaya ama 2018'e kadar yeni model çıkarmadılar. Sonra 2018'de önce SATA SSD ile girdiler piyasaya yeniden. Daha sonra 2019'da ve 2020'de yeni yeni modeller tanıttılar. Ki tanıtmaya da devam ediyorlar. Güzel fiyatlandırma yaparsa artar bu pazar payları. Yeni yeni girdiği için %1'in altında olması normal. Ama dediğiniz gibi çok gecikti SSD işinde. Biraz geri kafalı davrandı Seagate.
-
Hocam neden SATA SSD üretimi durdurulsun? Her sistemde PCI-e yuvası bulunmuyor. Bilgisayarını yükseltmek isteyenler HDD'ye maruz mu kalsın yani SATA SSD üretilmesinde? Ayrıca PCI-e SSD'ler kapasite bakımından SATA SSD'lere yaklaşamıyor bile. SATA SSD'ler kolay kolay ölmez. HDD ile rekabet için SATA SSD şart.
-
quote:
Orijinalden alıntı: pislickadam
Seagate daha yeni yeni giriyor SSD piyasasına. Aslında 2013 yılında bir girmişlerdi piyasaya ama 2018'e kadar yeni model çıkarmadılar. Sonra 2018'de önce SATA SSD ile girdiler piyasaya yeniden. Daha sonra 2019'da ve 2020'de yeni yeni modeller tanıttılar. Ki tanıtmaya da devam ediyorlar. Güzel fiyatlandırma yaparsa artar bu pazar payları. Yeni yeni girdiği için %1'in altında olması normal. Ama dediğiniz gibi çok gecikti SSD işinde. Biraz geri kafalı davrandı Seagate.SSD'lerin önü şöyle açık diğer bilgisayar bileşenlerine göre.laptop'lar uzun zamandır pc'lerden çok daha fazla satılır oldu ve pc'ler bitmez ama pazarı azalmaya devam edecek.dolayısıyla yeni ve eski laptop'lara en çok satılır bileşenler ya RAM ya da SSD.hem yeni alacaklar, hem eski makinası olanlar bu ürünlere yöneldiği için potansiyeli çok yüksek.seagate'in burada daha hızlı davranması gerekirdi.HDD pazarındaki en büyük rakibi western digital mesela hemen ayak uydurdu.üstüne sansdisk'i de yanına aldı iyice pazarı domine etti.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
m2 ssd + sata 3 ssd ikilisi ile birlikte hdd yi tamamen hayatımdan çıkardım bir daha görüşmemek üzere
|
hdd ler tarihin çöplüğüne gitmeli artık |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X