Geçmiş olsun öncelikle. Renault servislerinden ve müşteri hizmetlerinden genel olarak memnun olan biriyim. Çok küçük şeylerde bile garantiden değişim konusunda hiç zorluk çıkarmıyorlar. Böyle bir durum yaşamanız kötü olmuş. Belki başka bir Renault şubesinde durum farklı olabilirdi. Sorun hala devam ediyorsa, önerim farklı bir Renault servisine gidip dosya açtırmanızdır. Renault forum/Facebook gruplarında bazı servisler övülüyor hizmet bakımından, onları tercih edebilirsiniz. RenaultPort uygulaması ile vs. de sikayetinizi dile getirin. Yetmezse Fransa genel merkeze kadar irtibata geçin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2020 model Captur 2 ve başıma gelenler (8. sayfa)
-
-
Kesinlikle değişim ya da iade için dava açın hocam en doğrusu bu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"Sonuçta 20 yaşında bir milyon kilometre yol gitmiş araba değil. Daha 3 aylık 3500 kilometrede."
Durum ne kadar kötü, eski araçların kalitesini bulamaz olduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 28 Eylül 2021; 17:13:5 > -
En iyi araç= sorunsuz araç
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç beynini kontrol ettirin. %90 beyinden kayanaklanan bir sorun var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Km sıfırla yakıttan yakıta aynen devam birde fuelio programını tavsiye ederim yakıtı takip etmeni sağlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 17ScorpionKonu araba ve markaların müşterilere bakış açısı. Göçük olayı da öyle istisna denilebilecek sayıdan çok daha fazlasıydı. Boş yere kendini de beni de konu sahibini de yorma.
Ben Japon arabası kullanmıyorum. Senin gibi kullandığı markanın fanboyu da değilim. Japon markalarının servisi iyi de demedim.
İstisnadan çok fazla olan neymiş? Tüm Japon arabalarında göçük mü olmuş?
Konu sahibinin başına gelen olayın kaynağı aracın arıza yapması. Yaşanan arıza sonucunda marka ile sorun yaşıyor. Müşterilere bakış açısı dediğin olaya takılmadan önce sorunun kaynağına bakacaksın. Olaya dar bir bakış açısıyla bakarsan bir şey göremezsin.
-
Geçmiş olsun hocam sıkıntılı durum valla. TRde adam gibi usta kalmadı, eski jenerasyon ustalar bitti artık birde haliyle yeni teknoloji araçlar geldikçe araçlara o kadar yabancılaştı orta dönem jenerasyon ustalar... Muhtemelen yeni araçlar için ustalara 2-3 haftalık eğitim verip geçiyorlardır, sonrada ustalar aynı marka üzerinde çalıştıkça birde yenilenmeye açıksa tecrübeyle çözmeye başlıyorlar araç üzerindeki şeyleri.
Eski usta dediğim bu karbüratörlü zamanı amerikancı usta neslinin yetiştirdiği ve onlarında kuş serisi dönemi araçları ve onun sonraki yakın dönem araçların jenerasyonuyla ustaların devri kapandı. Tabi birde çırak yetişmedi araç ustası bitti. Bakın usta derken yani gerçek ustadan bahsediyorum. Araç daha servise girerken gidişinden sesinden sorunu anlayan. :)
Ben 17 yaşında opel servisinde çalışıyordum mekanikte bu vectra A kasanın son senesi vectra B kasanın çıktığı sene girmiştim; çoğu usta o dönem serviste afallıyordu arızalarda eski 2 ustamız vardı yaşlıca onlar yürütüyordu desem yeridir. :) Ustaların hepsi motor indir bindir baskı set değiş vs. tamamda sizin gibi arıza gelince dediğim 2 yaşlı usta çözüyordu tecrübelerinden. Şimdi sanayiye gidiyorsun, bakalım edelim ondandır bundandır gibi varsayımlarla basit şeyleri bile deneme yanılma ile buluyorlar...
Daha sonra 19-20 yaşımda sanayiye girdim ki iyi ki girdim ne öğrendiysem orda öğrenmiştim, ustamda saolsun o dönemin elle gösterilen iyi ustalarındandı, o bahsettim aracın daha gelirken sesinden anlardı arızayı vs. Sonra tabi askere gidip gelince daha yapmam bu işi dedim bıraktım; he kendi aracımın herşeyini kendim hallediyorum parça olsun yeter ustam saolsun öğrettikleriyle tabi biraz da merak var, dayı/amca kaportacı boyacı olunca dükkanda takımda elimin altında...
Baya uzun olmuş, yani konuyla alakası yok pek yazdıklarımın belki ama usta işi ilerde iyice sıkıntı olacak, arızalar çözümler vs sıkıntı olacak hep.
-
Aman Yalova’ya gelmesin :) onlarda anlamıyor araçtan. Üretimde yanlış montaj edilen dikiz aynasının yenisiyle değilimi sürecinde ağızlarından itiraf aldım resmen bizde bilemiyoruz/anlamıyoruz araç yeni diye..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuya Fransa bile şu an çözüm bulamamış. Bunu bizzat Renault mühendisi söyledi. Bakalım Fransa ile birlikte çözüm arıyoruz. Muhtemelen kısa vadede çözüme ulaşmayacak.
-
Renault’a kalsa dava sürecine hiç gerek yok. Zaten çözümü bulunamazsa onlar memnuniyetle aracı değiştireceklermiş. Tabi bu tür kelimelerle ne beni ne de bir başkasını kandırmaları zor. Özellikle böyle bir süreçten sonra.
Dava süreci zaten başladı. İlk mesaja hem Renault tarafında hemde hukuk tarafında olan gelişmeleri tek tek yazacağım.
-
Ben bunu birazda markaya bağlıyorum. Hala çok çok kaliteli arabalar var piyasada. Bir kısmı tabiki üst segment ama her segmentte çok çok kaliteli arabalar var.
-
Hocam aracın kontrol edilmeyen bi tavan döşemesi kaldı :)
-
Teşekkürler bende bunu Renault firmasına önereceğim :) Benim için problem yok. Yolda kalırsa yol yardım seve seve gelecek. Hiç umurumda olmaz. Gittik bilmem kaç bin liraya araba aldık birde aplikasyonla falan uğraşamam açıkçası.
-
Arabalardaki otomasyon ne kadar artarsa ustalık o kadar sıkıntı olacak. Asam bilgisayara bağlıyor zannediyorki her şeyi bilgisayar gösteriyor. Alakası yok. Antalya’da YouTube kanalı da olan çok meşhur bi VW ustası var. Her attığı videoyu kesin izlerim. Adamın yeni nesil arabalarda bilgisayar ile en ufak işi yok. Sesinden gelişinden anlıyor dediğiniz gibi. Ama neden mesleğini seviyor. İsteyerek yapıyor. En önemlisi ise tecrübe. Her parçayı söküp takmış. Eli kulağı hatta burnu dahi işe yatkın. Ama böyle ustalar şu an bir elin parmakları kadar.
-
Ana konuda yazmıştınız hocam hatırladım sizin sorunu. İmalat sürecinde bir magene ın farları ayrı ayrı takılmıştı. Biri joy diğeri icon farı. İlk defa görmüştüm öyle bir şey. Sanırım sizin sorunda ilk oluyordur. Bu kadar gelişmiş imalat sürecinde bunlar nasıl oluyor anlamıyorum.
-
-
Teşekkürler hocam öneriniz için. Aracım sağlığına kavuşursa yakın zamanda deneyeceğim. Şu an araçla alakalı çok midem bulandı. Detailing hastası olan ben elime bez bile almıyorum.
-
Adından belli zaten sevdiğin :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X