Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (441. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: goodeater
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.666
Cevap
219
Favori
764.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fabrika çıkışlı lpg'li olan araçlara serviste hangi yağı koyuyorlar ? yine rn720 mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dur kalk yaptığım zaman, bazen frenlerden yada o bölgeden gacur gucur ses geliyor bu normal mi acaba ? 22 model xtronic.

• Jadura-CA kullanıcısına yanıt
    Her servise 3-4 kere belirttim. Sorun yok dediler. Muhtemelen balatadan diye düşünüyorum. Gacur gucur ses çıkıyo 1-3 kph hızlarda frene dokununca. 2021 xtronic.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, ben 2020 model 1.0 tce 100 bg için motulun sitesinde hangi ya uygun diye yağ seçiciye yazınca spesifik rn17 0w-20 çıktı alternatif de aynı yağın 5w30 olanı idi. Ben 0w20 koydum sorun olur mu ya? Biraz kafama takıldı

• solukdenizli kullanıcısına yanıt

Geçen motor kulağını değiştim sağ taraf, o sıra söyledim bu durumu da bakmamışlar.

Sağ motor kulağı değişti şimdide sol titreme yapıyor, ikisini değişin dedim sorun yok solda deyip değişmemişlerdi. Tekrar gidicem değiştirmeye. :)

• catil C kullanıcısına yanıt

Yanlış yağ koymuşsunuz 5w-30 koymanız gerekirdi. 0w-20 Avrupadaki ve Kuzeydeki soguk ülkeler için muhtemelen kullandıgınız yağ seçiciyi uyarlamadan direk koydular TR'ye ben risk almam 0w-20 ile çünkü oldukça ince bir yağ 0w-30 olsa sorun olmazdıda 0w-20 sıkıntı

Bu yağa 2350 tl para ödedim ve %100 sentetik yazıyor. Çok fazla bir incelik farkı olduğuna emin misiniz? Yağ seçici alternatif olarak 5w30 da gösteriyordu. Üstelik bu yağ rn17 özelliğine sahip. Avrupa ülkeleri için olsa bile İspanyada Avrupa mesela Türkiye gibi sıcak. Bilmiyorum ikinci yağ değişiminde 5w30 koyarım ama şuan koyduğum yağı bu kadar bir sıkıntı olacak diye boşa gitmesini sağlayacak kadar bir risk var mı? Üstelik başka bir kaç forumda 0w20 de konabilir yazmışlar. Japon otomobiller de hep 0w20 kullanıyormuş. Renault Maise gidip konuşacağım

Örneğin şurada biri yazmış

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

Hocam kendi bildigini okuyacaksın madem niye soruyorsun her yağ aynı olsa üretici şu yağı koy demez kafana göre takıl der. 2350 Tl para vermiş olabilirsin ama danışmadan kafana göre yağ almışsın bizde bu yağın yanlış olduğunu söylüyoruz 5w-30 nereye 0w-20 nereye viskosite olarak. Japon Otomobillerin 0w-20 kullanması ona göre tasarlanmış olması yağ kanalları daha ince çalışma sistemi daha ince yağ'a göre üretilmiş şekilde. Japon araçlarına göre senin yağ kanalların daha geniş. Daha ince yağ kanallarına sahip 1.3 TCE var mesala kullanılabilir yağlarından biri 0w-20 olmasına rağmen koymuyoruz TR'de çünkü 0w-20 önerisi bu motorlar için kuzey avrupa önerisi o ülkeler yazın en sıcak günde 28 - 29 dereceyi geçmiyor sen Türkiyede 44 - 45'i görüyorsun. Sen Servisi aradıgında zaten servis sana 5w-40 yada 5w-30 diyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 14 Temmuz 2024; 18:10:37 >

Ben fikir alıyorum ve herkes aynı şeyi söylemiyor hocam. Sıkıntı burada. Başkalarında sorun olmaz diyor. Üstelik bu yağ yüzde yüz sentetik motul piyasada ki en pahalı iki yağ markasından biri. Ben Ankarada yaşıyorum kışın burası da soğuk. Avrupa diyorsanız İtalyada Avrupa o zaman İtalya için de yağ seçici bu yağı önerecek. Ben kafama göre yağ koymadım motulun sitesine araç modelini yazınca çıkan yağı koydum. Bu kalitede bir yağ yüzde yüz sentetik olduğu için zaten yapışmaz mı yüzeye? Ben gidip Renault Mais ile konuşacağım yine de.

• Makine Mühendisiym büyük gemi motorları üstüne çalışıyorum öncelikle 0w-20 yağ 44 - 45 derecede olması gerekenden daha ince olacagı için su gibi olacaktır bu durum motorda aşınmalara sebep olur çünkü Araç Sıcak iklimlerde 5w-30 soguk iklimlerde 0w-30 Daha Soguk iklimlerde Rusya vb 0w-20 ile çalışabilecek şekilde üretilmiş. Zaten Türkiyede Piyasada RN17 Onayı olan tüm yağlar yüzde 100 sentetik Renault Mais ile konuşun sizi servise yönlendirecek serviste size Aracınızın Şaşi koduna göre 5w-40 yada 5w-30 oldugunu söyleyecek 5w-40 kullanan araca 5w-30 kullanabilirsin ama gidipte 0w-20 koyamazssın koyarsan motoru eline alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 14 Temmuz 2024; 18:44:1 >

Ben sizin bilginize bir şey demiyorum hocam. Siz benim çıkarımıma cevap vermiyorsunuz tam olarak. Motorunu eline alırsın sözü çok iddialı olmuş. Sanki yağsız çalıştırmaya çalışıyor yada yıllarca yanlış yağ kullanıyor gibi. Ben gerekiyorsa yeni koyduğum pahalı yağı çöp eder yenisi 5w30 koyarım ama neden yağ firmalarının yağ seçicileri bu yağ da olur bu arabaya diyor soru bu? Ve Avrupa (eu) diyor yani Avrupa Birliği ülkeri buna Yunanistan gibi sıcak bir ülke de dahil. Rusya ayrı bir seçenek. Az önce liqui moly sitesine de baktım orada da bu araç için hem 5w30 hem 0w20 öneriyor ve tek şart yüz elli bin km altı olması. Aynı şey motulun sitesinde de böyleydi. Bunu servise soracağım

Yağ seçici sistemler Genel öneri yapar her araç için özenle düzenlemek ciddi maliyet ve yüktür çoğu firma bunu yapmaz Verileri Otomatik olarak yazılımla Üreticiden çeker Üretici Rusya - Finlandiya vs için 0w-20. Güney Avrupa için 5w-30 girer sisteme ama ayrımı yoktur. Her sene Renault Ülke bazında eğitim ve tanıtım Bülteni yayınlar Bölge yöneticilerine Servis Ağının oldugu her ülkede. Sizde bu bültene göre ilerlersiniz. Motoru eline alırsın sözü iddialı değil gerçek yağ su gibi olacagı için 20.000 Km gibi bir sürede ciddi aşınmalara sebep olacaktır ve motorunuz yağ yakmaya başlayacaktır sen o zaman 5w-30 koysan bile fayda etmez artık 5w-40 ile felan devam etmek zorunda kalırsın 2 -3 Bakım sonrada rektefiye ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 14 Temmuz 2024; 19:20:53 >

Bu durumda ben bu yağı boşaltıp 5w30 koymalıyım. Ama iki en iyi yağ üreticisinde de 5w30 yanında 0w20 de önermiş garip. Rusya için ayrı ona bakmadım. Bu dediğim gibi Avrupa eu yazıyor. Avrupa Birliği ülkeri yani. Allah cezasını versin o yağ seçicinin ne güzel 5w30 alıyordum 0w20 çıkınca kafam karıştı. Yağda boşa gitti ya. Fitre ve işcilik de boşa gitti

Peki bu durumda rn17 motul pahalı bunun yerine castrol rn720 koysam ne olur?

Finlandiya'da EU :) İsveçte EU :) Almanyada EU :) Uzun vadede sizin için iyi olmaz 0w-20 0w-30 olsa bir nebze tolere edilebilir ama 0w-20 gerçekten aşırı ince 5w-30 Koyabilirsiniz ben LM TOPTEC 4410 Koyuyorum 5W-30 RN17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 14 Temmuz 2024; 22:19:8 >

Bakım Aralıgını daha kısaya çekmeniz gerekir RN17 20.000 KM de yağ ömrü uzun olduğu için o onayı alıyor. Rn720 koyarsan Şuan güncel motorlara bakım aralıgını yarı yarıya kısaltman lazım ve uzun vadede zincir vb parçalardan sorun yaşatma ihtimali olabilir çünkü güncel kullanılan yağ'a göre üretiliyor parçalarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 14 Temmuz 2024; 19:50:10 >

Kardeş boşa yağını değiştirme, zaten Ankardaymışsın, seçici yağı doğru önermiş aslında, eskiden 0-20 yoktu şimdi yapmışlar, bulunduğun iklime göre seçeceksin yağını, sana iklime göre 2 yağ önermiş...

0-20 nin sıcakta koruması 5-30 a göre daha düşüktür ve daha çabuk bozulur 5-30 a göre ama sen aracını sakin kullanıyorsan, uzun yoldada spor modda değil eco-my sense modunda sakin sürüp sıkıştırmıyorsan birşey olmaz, çok sıcak havada basarsan uzun süre o zaman iş değişebilir, yapma yeter, zaten Ankaradaymışsın....

Bence yağını değişme, boşuna para harcama, birşey olmaz, sakin sür kış geldiğinde gider güzelce değişir 5w-30 RN17 koyarsın, bak keyfine, sıcak havada yüksek devir kullanma, yaparmısın bilmem bazıları gibi habire kalkış yapıp 0-100 deneyip motorun canına okumuyorsan birşey olmaz....

Castrol ü unut, düşünme bile...

Maise soracaksan arada deki servislerinizde özellikle 1.33 tce lere neden uygun olmayan RN720 kullanıyorsunuz diye?

Castrol Türkiye ürün gamında olmayan şu yağı getirirse kullanabilirsin, onun haricinde uygun yağı yok, zaten seçicidede çıkmaz, bizi arayın yazar,keza Mobilde aynı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 14 Temmuz 2024; 22:14:47 >

• vw grup 2020'den beri komple 0-20 yağa geçmiş durumda. onlar da bu ülkede kullanılıyor bizim cliolar da. bir bakım boyunca sıkıntı olacağını düşünmüyorum, evet yazları sıcak bir ülkedeyiz ama 12 aya vurduğumuzda aslında o kadar da sıcak bir ülke değil

• quad_65 Q kullanıcısına yanıt

Clio 1.0 Tce'deki triger, zincirmiş. Ayrıca motor ömrü 250bin km'imiş.

• 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.