Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (443. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Sub-Zer0
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.635
Cevap
218
Favori
762.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

900K civarı bütçem var düşük km ve düşüş yaşta olduğu için 2023 Clio Evo paketle ilgileniyprum. Bu bütçelerde farklı bir öneriniz olur mu yine aynı şekilde düşük km ve yaşa sahip? Kullanan arkadaşlar herhangi bir kronik sorunla karşılaştınız mı?

%80 oranında şehir için (İst) kullanacağım, yakıtı beni üzer mi (8 üstünü görür müyüm?)

Alıp 4-5 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum. Fazla km yapmıyorum 4-5 yılda toplam maksimum 60 bin km civarı yaparım. Teşekkürler.

• JeuroS kullanıcısına yanıt

Hocam şuan kronik olarak motor kulağı problemi var Clio 5'lerde (yeni makyajlı kasalarda düzeldi mi bilmiyorum), Tabi kimilerine denk gelmiyor. Benim başıma 3 defa geldi.

Ortalama yakıt tüketimim şehir içi 7.5 benim, ECO mod kullanıyorum ama pek bir faydası yok, Ben gaz tepkisini yumuşattığı için kullanıyorum. Şanzımanı ise şehir içi için oldukça iyi, çok fazla uzun yol yapmadım ama bir kaç defa gittiğimde ortalama 4lt yaktı hız sabitleyici ile.

22 model Touch 1.0 XTronic 90Hp modelim.

• Jadura-CA kullanıcısına yanıt

Makyajlı kasa Clio 5 lerde motor kulak problemi aynen devam ediyor. Garantiden değişti. Şimdilik bir sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • free men F kullanıcısına yanıt

Kac km de basiniza geldi acaba? Bas agritacak bir sorun mu?

• Herkese merhaba, 2024 1.0 aracı yeni aldım. 500 km kadar yol yaptım, 50 km kadarı şehir içi olacak şekilde yapıldı. Hız 110 sabit olarak geldim. Ortalama tüketim 7 lt oldu. Ara ara buraya yazarım. Araç şanzıman vs çok güzel CVT olmasından kaynaklı sürekli hazır bekliyor, canlı bir şanzıman var. 120-130lu hızlarda motor sesi vs duymadım. Şimdilik güzel gidiyoruz. LPG'den geçince yakıt üzücü oluyor haliyle. Şehir içi 8-9 yakacağını düşünüyorum.

• İstanbul - Ankara arası gidiş geliş 868 KM için yakıt tüketimi 9.6 litre (pompa verisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 22 Temmuz 2024; 14:14:9 >
  • JeuroS kullanıcısına yanıt

3 Clio 5 aracımda da kulak sesi oluştu. Tıkırdama sesini takmazsanız bir sıkıntı yok. Zaten ilk rutin bakımda servis yetkilisi kulak sesi var garantiden değişelim mi dedi. Bu sese aşina olunca diğer araçlara da uzman haline geliyorsunuz. Rölantide duyulmayacak bir ses değil. Diğer araçlarda 7000-8000 km civarı ses gelmeye başladı. Ama makyajlı kasada 500 km de ses geldi 3000 km civarında da garantiden değişti.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Kaç kaç gittiniz hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ritalin06 kullanıcısına yanıt

ücretsiz yollarda 140 civarı, ücretli yollarda tapagaz

desenize ömrümden ömür yemişsiniz arabanın...

• Selamlar arkadaşlar, clio 1.0 xtronic 2020 aracıma 50 bin bakımı yaptırıyorum, yağ olarak 5w30 rn720 uyumlu yağ konur mu? Yoksa arayıp 5w30 rn17 uyumlu mu bulmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58zara -- 23 Temmuz 2024; 10:35:14 >
  • alimelle A kullanıcısına yanıt

Şirket aracı ve iş seyahati olduğu için maalesef yapabilecek bir şey yok hocam iş yetiştirmeye çalışılıyor.

sende haklısın, işte bu yüzden filo-kiralık şirket vs. bu tip araçlar normal vatandaşa gelmez ....

• alimelle A kullanıcısına yanıt

Araç bana verildiğinde sıfırdı. Şirket aracı olmasına rağmen sadece 1 kere oto yıkamaya vermek zorunda kaldım onda da ameliyatlıydım. Onun dışında oto yıkamaya bile vermiyorum, fırça değdirmeden süngerle yıkıyorum. Stop etmeden turbo yağlaması durmasın diye bekleyip stop ediyorum ama performanslı kullanım konusunda maalesef yapabileceğim bir şey yok. Megane 1.3 TCe olsaydı aynı yolu zorlamadan giderdim.

Sen istisnasın demekki, zira genel olarak durumu kastetmiştim ben, ne yazıkki senin gibi bakanlar az, hem senin bile baktığın kısım özenli yıkama ile sınırlı kalıyor, araba yine yıpranıyor, mekanik kısım çok daha önemli, bu sebeble bu tip kullanılmış araçları şahsen tercih etmiyorum, normal kullanacaklarda etmez sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 23 Temmuz 2024; 15:39:8 >

Hocam 3 silindir 90 Hp araç için bana mı çok geliyor.DCİ motor kıyaslanmaz ama şehiriçi 6 üstüne çıkınca lastiklere bakıyorum sorun var mı diye.Şehirdışı 4,5 Lt. civarı.

• gercekkurtulus75 G kullanıcısına yanıt

Motorda sorun yok CVT şanzıman yakıt ekonomisini mahvediyor. Şehirdışı ve şehiriçi aynı yakan başka araç daha deneyimlemedim. 0-20 km arasında sürekli kavramada tutuyor çok yakıyor, yüksek hızda yüksek devir çeviriyor çok yakıyor.

yüksek hızda yüksek devir çevirmesinin nedeni şanzıman değil, güç ihtiyacı sebebiyle yüksek devirlere çıkma ihtiyacı yüzünden. 90 beygir motor var sonuçta, mecburen yüksek devire yani max beygir verdiği bölgeye çıkıyor

• Arkadaşlar akü ortlama kaç yıl da değiliyor ? Bilginiz var mı

• İyi günler 24.07.2024 tarihinde bayiden aldığım aracım 650 km sonra titreme ve egzoz sallanması sebebiyle geldim. Aracı sipariş verdikten sonra forumda baktığımda kronik olarak Turbo ve motor kulağına bağlı (3 silindirden ötürü titreme) şikayetlerine rast geldim . Benim başıma bu kadar erken geleceğini tahmin edemedim. Bakalım servis ne diyecek sabırsızlıkla bekliyorum. Egzoz dans ediyor resmen ve titreme cidden takdire şayan…. İnsallah uzun sürmeden çözülür soğutmaz beni

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

[simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/3174519/965bcd0d-40ad-46eb-af19-d6c69f5c006d.jpeg[/simage

• 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.