Şimdi Ara

2020 TM Derece Günlüğü (YAPILAMADI) Hatalar ve Tavsiye Edilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
18
Favori
9.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En altta yazdıklarımın başlardan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Sınav senesi kısmını uzunca okumak yerine bu mesajın en alt kısmına inebilirsiniz.

**Düzenleme yapılmadı, net hedefleri vs sene başında yazdığım gibi duruyor**

Hedef:Tabi ki Boğaziçi
    Sıralama hedef: TM:100
    TS:50

Net hedefi: TYT Türkçe:36
    Matematik:33+
    Sosyal:20
    Fen:14+

AYT Matematik:38 Tarih2:10
    Edebiyat:24 Coğrafya2:11
    Tarih:10 Felsefe grubu:12
    Coğrafya:6 Din:6

Unutma, hedefine varmak için uyandığın her sabah; hedefine ulaştığın günün sabahı kadar değerli değildir.

**Daha çok var, aksattım**
    Çözmüş bulunduğum denemeler:
    29.12.19==Özdebir Liselere Özel == 94.25(bir sürü deneme olduk)
    23.10.19== VIP kurumsal == 93.5 NET
    27.09.19== 2019 Mayıs 345 Kurumsal denemesi==90.5 NET
    2019 TYT==90
    03.07.19==Karekök 94 NET
    07.06.19==ÖZDEBİR 92.50 NET
    01.06.19==345-3 94.75 NET
    18.05.19==TÖDER-2 95.75 NET
    16.05.19==345 -2 93.5 NET
    1X.05.19==ÖZDEBİR 94 NET
    0X.05.19==ÖZDEBİR 90.75
    ÖSYM ÖRNEK SORU==96(?)
    2018 TYT==93 NET

Kullandığım kaynaklar
    **Eklenecekler var, hepsi bu değildi**

TYT MAT: ÇAP Fasikülleri (%80 bitti bıraktım) - 345 TYT Soru Bankası - Karekök Geometri - Apotemi Problemler - Apotemi Deneme Konseptli Soru Bankası

TYT FİZİK: ÇAP Fasikülleri - Karaağaç Soru bankası
    TYT KİMYA: ÇAP Fasikülleri - Palme Soru Kitabı
    TYT BİYOLOJİ: Palme Soru Kitabı A - Palme Konu Anlatımlı

TYT TÜRKÇE: Bilgi sarmal dil bilgisi

TYT SOSYAL:Bilgi Sarmal TYT Coğrafya
    ....................

AYT MAT: -ÇAP fasikülleri(limit-türev) Karekök AYT ve Acil AYT
    AYT GEO: Birey B - Endemik Yeni Nesil
    AYT EDEBİYAT: Limit el kitabı - Limit soru bankası - Karekök soru bankası - Paraf Soru Bankası - Merkez Yayınları Soru Bankası

AYT COĞRAFYA: Başlamadım
    AYT TARİH: Kendi hocamın ders notları, şimdilik

....................

07.07.2019: Okullar kapandığından beri Kimya 9.sınıfı; Fizik Madde ve Özellikleri-Optik ÇAP'ta bitti. 345 Matematikten yaklaşık 20 test çözdüm ama geç başladım. ÇAP Matematik Polinomlar, Problemler bitti. Konu eksiğim yok ama bütün kitapları bitirmek istiyorum. Edebiyatta dönem özellikleri ve divan edebiyatı gözden geçirildi. Tarihe yeni başladım, her sabah 4.30'da kalkıp 08.30'a kadar Selami Yalçın izleyip not alıyorum. Coğrafya için pek bir şey yapmadım. Geometriye hiç başlamadım ve denemelerde buradan zorlanıyorum. Biyolojide de yeni hücre konusuna geçtim. Umarım yazın sonuna kadar fende 16+ yapacak duruma gelirim. Dil bilgisi eksiklerimi hemen kapatmayı düşünüyorum.

08.07.2019:Ege ve Yunan uygarlıklarını bitirdim. Dil bilgisi çalıştım. Edebiyattan halk edebiyatı özellikleri ve sanatçılarına başladım. Kadir Gümüş izleyip not alıyorum.

09.07.2019:İslam öncesi Türk tarihine giriş yaptım sonunda. Üç Dört Beş matematikten birkaç test çözdüm. Tekke edebiyatını hallettim. Dil bilgisinden sıfata başladım, hemen biter zaten. Denemelerde en çok geometri ve dil bilgisinden hatam çıkıyor ve hemen bu eksikleri kapatmak istiyorum.

10-12.07.2019:İslam öncesi Türk tarihinden birkaç devlete göz attım. Geometride üçgenin bitmesine az kaldı. Dil bilgisinde de edatlara kadar geldim. Üçgenler ve dil bilgisi bitince rahatlayacağım.

12-27.07.2019:Bu günlüğü iki haftada bir güncelleme kararı aldım. Ve günlüğümün önceki kısmını okuyunca şoka uğradım. Daha üçgenler bitmedi, dil bilgisi de. Ama 345 TYT Matematik kitabının yarısından fazlasını çözdüm. Zamanımı hep buraya kullandım. Verimim bayağı düştü ama iki gündür toparladım. Okulların açılmasına 1.5 ay kaldı ve bu sürede TYT matematik, türkçe ve tarih bitmeli.

27.07-08.08.2019:Bu hafta yükselişe geçtim. Çok çalışma fırsatı buldum. Dil bilgisini okullar açıldıktan sonra halletmeye karar verdim. Trigonometri fasikülü çözüyorum ve bitmek üzere. Limite de giriş yaptım. Mutlak değer fonksiyonlarının limitine kadar hallettim. Ayrıca olasılığa giriş yaptım. Edebiyatta çok detaylı aldığım notlarda anonim halk edebiyatının sonuna kadar geldim. Tarihte ise Selami Yalçın'da Osmanlıya kadar geldim.(2 video falan kaldı) Ayrıca Palme kimya ve Karaağaç fiziğe başlama kararı aldım. Fenden yüksek netler yapmak istiyorum. TYT coğrafyada ise rüzgarların sonuna geldim. Ayrıca Apotemi problemlere de başladım. Canım sıkıldığında çözüyorum.

08-15.08.2019: Bu hafta bir-iki gün dışında tempomu yükseltmeye devam ettim. TYT biyolojiden canlıların temel bileşenleri ve hücre konusu TAMAMEN bitti. Kimya ve fizikte de birkaç yere baktım. Limiti yarıladım ama daha bitmedi. Fonksiyonlar fasikülü çözdüm, hepsi bitti sadece sondaki genel testler kaldı. Tarih-coğrafya kısmında bu hafta yetersizdim. Daha fazla şey yapmam lazım. Haftaya üçgenler (tamamen) bitireceğim. Limit %80 bitecek. Fizikte ve kimyada da birkaç konu halletmek istiyorum. Kümeler, kartezyen çarpım gibi küçük konuları da aradan çıkaracağım. Umarım bunları yaparım.

15-21.08.2019: Son dört gündür harika çalışıyorum. Bundan çok memnunum. Okul dönemine hazırlık için masadan uzun saatler kalkmamaya uğraşıyorum. TYT Kimya palmeden sadece kimyasal tepkimelerde hesaplamalar, mol kavramı ve karışımlar kaldı. Yazın sonuna kadar rahat bitiririm bu kitabı. Coğrafyadan her gün not çıkarıyorum, az da olsa öz notlar. Fizikte basınç ve kaldırma kuvvetine ağırlık verdim şu günlerde. Bu hafta o ikisini ve birkaç konu daha bitirmek istiyorum. Geometride hızlandım ve gerçekten yetersiz olduğumu fark ettim. Bundan bir ay önce üçgenleri bitirecekmişim, nerede o günler:) Daha üçgenlerdeyim ama yavaş ve ciddi ilerliyorum. Yazın sonuna çokgenlerin sonuna geleceğim. ÜçDörtBeş TYT matematik bitmesine çok az kaldı. Olasılık, kümeler falan var. O bittikten sonra apotemiye geçip yanına da seri branş denemeleri çözmek istiyorum. Feni de en geç eylülün sonuna bitirmek isityorum. Ardından fende de seri denemelere geçeceğim. Önümdeki iki haftayı da çok verimli kullanmak istiyorum.

21-26.08.2019: Önceki yazımdaki gibi harika çalışamadım geçen sürede ama düzenli çalıştım. Türev fasikülüne başladım ve biraz ilerledim. Üçgenleri de tam oturtmak istediğim için şimdilik yavaş ilerliyorum. Ama sona yaklaşıyorum. Kimyada biraz ilerledim. Fiziğe ise hiç bakmadım. Son 13 günde umarım en yüksek performansımı sergileyeceğim.

26.08-02.09.2019: Son hazımdan itibaren yine düzenli ve çok çalışıyorum. TYT Kimya sözel yerleri hariç bitti. Biyolojide de mayoz bölünmeye geçtim. Üçgenlerde alan bugün bitti. Bu hafta içinde de açı kenar bağıntılarını bitirip üçgene nokta koyacağım. Karekök AYT'den fonksiyonlara başladım, zor geldi. Ancak çözüyorum ve bu büyük bir keyif veriyor. Molalarımda bile fonksiyon sorularını düşünüyorum:D. Coğrafyadan iklimin sonuna kadar ne var ne yok bitirdim (şu saat hesaplamaları vs. hariç onlar çok sıkıcı ve kolay). Düzenli ve bıkmadan çalışmayı bu hafta öğrendiğimi düşünüyorum. Okullar açılana kadar biyolojinin çoğu konusunu bitireceğim. Coğrafyayı da beşeri sistemlere kadar hallederim umarım.

02-10.09.2019: Evet sonunda okullar açıldı. Okullar açılmadan 4 gün önce mola vermeye karar verdim ve hiçbir şey yapmadım. Geri kalan sürelerde Karekök ve Acil fonksiyonlar bitti. Polinomlara geçtim. Geometride çok ciddi sıkıntılar yaşıyorum veya bana öyle geliyor. Birey A'da bile bazı sorularda takılıyorum. Geometri gerçekten en zayıf kısmım. Okullar açılmasıyla şunu fark ettim ki okulumla harika bir çalışma temposu yakalayabilir ve kendimi geliştirebilirim. Okulumda 1 TM sınıfı var ve gerçekten üstümüze çok düşüldüğünü hissedebiliyorum. Bu hafta Karekök polinomları halledip 2.dereceden denklemlere geçeceğim. Plansız bir şekilde başladım haftaya ve öyle sürüyor. Umarım eksiklerimiz ve hatalarımı çabucak fark ederim ve düzeltirim.

10-21.09.2019: Daha planlı ama karmaşık 11 günü geride bıraktım. Acilde ve karekökte 2.dereceden denklemlerin sonuna kadar geldim. Planıma çok iyi bir şekilde uyuyorum matematikte. Edebiyata düzenli bir şekilde çalışmaya başladım. Fakat okuldan gelince çok yorgun oluyorum. Buna çözüm bulmam gerek. Okulda dil bilgisi ve edebiyat soru çözümü yaptık bol bol. Bunların beni geliştirdiğini hissediyorum. Bu hafta Birey B geometriye başlayacağım. 14 test çözeceğim önümüzdeki haftaya kadar. Planını yaptım ve şubat gibi bitiyor bu kitap. Hedefimde de değişiklik yaptım. TM ilk 100 uzak görünüyor açıkçası. Önümüzdeki hafta yapacaklarım: Birey B 14 test, parabolde konu çalışması ve Karekök bitecek. Okuldan dolayı logaritma kasacağım. Edebiyatta fecriatiye kadar gelmiş olacağım. Apotemi TYT mat soru bankasında da 7 test çözmüş olacağım. Dil bilgisinden de sözcükte yapıdan testler çözeceğim.
    Bunların hepsini yaparsam güzel bir hafta olacak.

21.09-03.10.2019: Tam verimli olmasa da iyi bir 12 gün geçti. Karekök ve acili hızla çözüyorum. Parabolun sonuna geldim. Logaritma konusuna çalıştım ama test çözmedim. Geometride de istikrarlı bir şekilde ilerliyorum. Dil bilgisi bilgi sarmaldan bayağı test çözdüm. Sözel için psikolojiye başladım, ekoller ve yöntemler bitti. Ayt tarihte de okula cumhuriyet dönemini, evde de Osmanlı'yı işliyorum. Planlarıma uymaya devam edersem sıkıntı yaşamayacağım.

03-27.10.2019: Yaklaşık 3 haftadır yazmıyorum. Bu üç hafta pek de verimli değildi fakat konuları taramaya devam ettim. Yazılılar da yaklaştığı için önümdeki iki hafta da pek verimli olamayacak.

27.10-08.12.2019: Bu aralığı sınav senemin hatası olarak anlatacağım ilerde. Güzel tecrübe oldu.

08.12.2019-11.01.2020: Bir ayda çok şey yaptım. AYT matematikte konularım azaldı. Türevdeyim. 3 haftalık boş zamanımda integralin konu çalışmasını yarılamış olmayı diliyorum. Tarihte Milli Mücadele ve inkılaplar bitti. TYT fen çalışmalarına hız verdim. Dil bilgisinde kendimi bayağı geliştirdim. Amacım konuları güzelce ve hızlıca bitirip seri denemelere geçmek. Tatil boyunca günde 8 saat çalışma temposunu yakalamayı düşünüyorum. Edebiyatta cumhuriyet romanını yarıladım, şiiri hakkında da çok şey öğrendim. Hedefim bu üç haftada cumhuriyet edebiyatını tamamen bitirmek. 15 tatil bitince bitmiş olacak konular: Türev, Cumhuriyet edebiyatı, kimyadan 5 ünite, fizikten 3 ünite, TYT coğrafyada 6 ünite, geometride de üçgenler ve dörtgenler. Geometri çalışmayı hiç sevmiyorum ama seveceğimi düşünüyorum.

11.01-08.02.2020: Yine geçen ay yazdığım hedeflerime ulaşamadım fakat türevin ne kadar uzun bir konu olduğunu iyi deneyimleme fırsatı buldum. Acil türev bugün bitecek ve integral çalışmalarına hemen geçeceğim. Yeni aldığım bir kararla internetten uzak durmaya karar verdim ve anında çalışmalarıma pozitif etki ettiğini söylemeliyim. Şu an tüm yoğunluğumu AYT matematiğe ayırdım ve integralden sonra, bayağı rahatlamış olacağım. 15 tatilin sonuna doğru hazırladığım plana uyuyorum hatta önündeyim. Bu beni mutlu ediyor. Ayrıca, 2 gündür tüm dikkatimi YKS'ye verdim. (Bunu en son yazın yapmıştım) Mental olarak gerçekten çok zor süreçlerden geçtim. Fakat önümde çok az ama önemli bir zaman kaldı. Tüm benliğimi ortaya koyarak YKS sürecini hayalimdeki şekliyle bitirmek istiyorum. Bu günlüğün sonuna "BAŞARDIM" yazacağım günü iple çekiyorum.

12.05.2020: Ne kadar süre geçmiş öyle. Doldurmamışım burayı. Sınavdan sonra bir başarım olursa, doldururum.

Not: Bitti sınav sonunda. İstediğim netlere ulaşamadım ama üzgün değilim.

Yaptığım netleri yazmayacağım ama geçen seneye göre 700-800 civarı oluyor. İlk bin dışına kesinlikle atacağını düşünüyorum bu sene. Alttaki mesajlarda yazdığım gibi mezuna kalacağım ilk bin dışında olduğum sürece.

TÜM SINAV YILIMIN ÖZETİ, HATALARIM VE DOĞRU YAPTIKLARIM

11. sınıfı sayısal okurken, senenin sonlarına doğru eşit ağırlığa geçmeye karar verdim. Bunda hayallerimin büyük payı var.

TYT çalışmaya yine 11. sınıfın sonlarına doğru başladım. İlk denemem 81 gibi bir şeydi fakat bu kimseyi yanıltmasın. Ben üstüne çok az koyabilmişken 65'le başlayan arkadaşım beni fena solladı.

Yazın sıkı bir TYT ve AYT matematik çalışması yaptım. Yazınki çalışmamdan çok memnunum. Gayet yeterliydi.

Ama okullar açılınca her şey değişti. Büyük bir motivasyonla başladığım okul yılının ikinci ayında (kasım) bir şeyler yanlış gitmeye başladı. Bunu kim okur hiçbir fikrim yok ama eğer ilk defa sınav senesine giren biriysen, çoğu duyguyu maalesef ki ertelemek zorunda olduğunu bilmelisin. Kimseye sevgilinizden ayrılın falan demiyorum, ama belirsiz ilişkilerden lütfen kaçının. Özellikle duygusal insanlarsanız "keşke" dememek için bu işlere bulaşmayın. Bir senede hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Aralıkta her şey daha çok sapasardı. Ben okul zamanı hep 03.00'da kalktım. Ama o zamanlar ders çalışmadım. Sürekli erteledim. Derse verdiğim ilgiyi başka şeylerle paylaştım. Hatalıyım ama pişman değilim. Çünkü sınav senesi her ne kadar zor olsa da psikolojik olarak insanı olgunlaştırıyor. Mezuna kalmaktan da bu yüzden zerre korkmuyorum.

On beş tatile geldiğimde, psikolojik olarak gerçekten kötüydüm. Büyük bir motivasyonla ve planla girdiğim on beş tatil sonunda yanıma kâr kalan 25 tane Karekök türev testi ve divan edebiyatıydı.

On beş tatilden sonra öyle böyle bir şekilde çalıştım. Ama bu sefer psikolojik olarak daha da sapasardı bir şeyler, hiç olmadığı kadar.

Pandemi öncesi dokuz gün (bir hafta okulu astım) kütüphaneye gittim arkadaşımla. O dokuz günde gerçekten iyi çalıştım. Çok ama çok etkiliydi.

Ardından evlere hapsolduk. Kendimi sıkarak, zorlayarak çalıştım. Derslere karşı bir soğukluğum yoktu ama ilginizi derse vermezseniz, çalışasınız gelmiyor maalesef.

Son aylarda da konu bitirmeye yönelik bir çalışma yaparak sınav senemi sonlandırdım.

Yaptığım HATALAR: Dikkatimi beni psikolojik olarak yoracak şeylere verdim. Ben kırılma noktasının burası olduğunu düşünüyorum. Çok daha fazla ders çalışabilirdim ama bunu bu kısımda ele almak istemiyorum. Her zaman daha fazlası olabilir çünkü. Bunun dışında, sınav hakkında kesin yargılarda bulunmayın. Son iki yılın yoruma dayalı coğrafyasına güvendim ve TYT coğrafyada üç boşum var. Hiç çalışmamıştım bile o toprak çeşidi vs soran konulara. Kendime fazla güvendim sanırım.

Yaptığım İYİ ŞEYLER: Bu süreçte yanınızda olacak insanlara sahiptim. Bunu bilinçli yapmadım ama onlar olmasaydı çok ama çok kolay yıkılırdım. Öncelikle, bu süreçte en çok yanımda olan kişi lisenin ilk senesinden beri sıra arkadaşım, otobüs arkadaşım, okul çıkışı birlikte gezdiğim arkadaşımdı (anlayacağınız en yakın dostum) ve hedeflerimiz aynıydı. Böyle bir dosta sahip olmak, hiçbir çalışmanın bana katamayacağı kadar çok şey kattı. Ayrıca buradan tanıştığım dostlarım, onlar da kısa sürede benim için biricik dostlar, dert arkadaşları oldular. Sınav bitti ama arkadaşlığımız daha sağlam çünkü onlar kalıcı dostlar. Onlara da çok teşekkür ederim. Daha çok şey yazılabilir ama nedense buna dikkat çekmek istedim.

Ders konusunda teknik bilgi gibi bir şey tavsiye etmeyeceğim. Örneğin, belki kolaydı ama geometri kitabı çözmeden AYT geometriyi full yaptım. TYT'de ise 1 boşum var. İnsanlar bana 2-3 kitap çözmem konusunda çok tavsiye verdiler. Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle yararlı bir şey kitap çözmek ama insanlar bazı şeyleri Tanrı'nın kuralı gibi görmeye bayılıyor. Kendinizi tanıyın, ona göre çalışın.

Bana güzel geri dönüşler yapan çok insan var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hatalarımdan ders çıkardım. Seneye umarım ki hayalime ulaşacağım. Her türlü mesaja açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zlondia -- 30 Haziran 2020; 19:38:38 >

• Başarılar hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyt netleri mukemmel derece yapan cogu tm ci bile sinavda 85-90 net yapiyor.eger ki tyt yi 100+ yaparsan isin cok rahatlar

• Sabah 04:30 surdurulebilir bir duzen degil. Bol sans.

• xms2k X kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam.
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Sayısaldan devşirmeyim hocam belki ondandır
  • Bol şans
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kararlı Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam o çocukluktan geliyor. Ben hep erken kalkarım öyle
  • güncel
  • Henüz yerleşmeden hedef Sabancı yazmamanızı öneririm. Rakip arttırıyor olabilirsiniz :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    aa çok doğru hocam. mesajı siliniz lütfen ben de değiştireceğim
  • Doğru hedefi belirlemişsiniz. Boğaziçi yani :)

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    hocam çimleri var şimdi
  • Güncel

• güncel
  • iyi gidiyorsun kolay gelsin, hedeflerimiz aynı forumda fazla dillendirmemek lazım

ben tyt fene ocakta başlamayı planlıyordum sen erken başlamışsın ama tyt matematikte konu eksiğin yok sanırım direkt soru çözüyorsun. ben kaflardan ilerlediğim için uzun bir süre ağırlıklı olarak matematiğe vakit ayıracağım zaten kaflar çok vakit yiyor sadece geometriye süre kalıyor bu aralar bana. biraz da paragraf çözüyorum.
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    Hocam bence fen ocaktan sonra da çok rahat halledilir. Kafı çözmeniz bence çok iyi çünkü matematiği iyi oturttuğunuz zaman gerisi de gelir. Başarılar dilerim.
  • güncel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.