< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (16. sayfa)
-
-
hocam 7906 nasil bi değerlendirme yapar misiniz onu aldım bende kullaniyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O modelle ilgili bir bilgim yok maalesef
-
PUS8506'yı nasıl bilirsiniz?
Full array midir? 50-55 inçleri VA panel midir?
-
Full array değil. Sanırım VA. Ürün kodu 8506/62 ise almanı tavsiye etmem. Türkiye’de üretiliyor sonu 62 ile bitenler ve kalite kontrolleri iyi değil. Tabi iyi panel de denk gelebilir ama büyük olasılıkla sorunlu bir panel gelir. Sonu 12 ile bitenler Avrupa üretimi daha kaliteli paneller.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O seride 55 inch yok gördüğüm kadarıyla. 43,50,58,70 ve 75 inch olanlar VA ve Dled iken sadece 65 inch IPS ve Dled gözüküyor. Hiçbirisi FALD değil.
FALD/dengi Ambilight TV bakıyorsanız direk miniled modellerine (9506 ve 9636) bakmak durumundasınız. LED modelleri 9206 dahil en fazla VA ve Dled.
Normal LED modellerinde FALD görmedim.
Diğer forumdaşın bahsettiği gibi eğer varsa Avrupa montaj olanları tercih edin. Geçmiş yıllarda TPVision modellerinin TR montajlı olanlarından bulutlanma,
panel açıklığı ve panele toz girmesi gibi şikayetler Avrupa modellerine göre çok daha fazla oluyordu. Belki kalite kontrol süreçleri daha iyileşmiştir. Ona birşey diyemem.
Bir de elbette bütçe meselesi ancak Philips TV'lerde orta ve altı segment ürünler yerine mümkünse üst ve imkanlar elveriyorsa en üst modeller tercih edilmeli.
Philips o segmentlerde daha hassas davranıyor gibi duruyor. O yüzden en azından 9206 modeline bakmak gerekebilir.
9206 serisi 65 inch ile başlıyor. O yüzden 8506 modelinin de 58 ve 65 inch modelini dahil ettim. İzleme mesafesi ve içerik tüketimi dağılımı (ulusal kanal izleme, 4K film ve
streaming servisleri, oyun konsolu vs.) na göre değişmekle birlikte TV ekranına genelde çok kolay alışılıyor ve o yüzden aklınızdaki ebatının bir büyüğünü aldığınıza sonradan
memnun olma ihtimali yüksek.
İlk göze çarpan farklar.
58PUS8506 10500TL--> VA, Dled ve 60Hz TV
65PUS8506 14500TL--> IPS, DLed ve 60Hz TV
65PUS9206 19000TL (İndirim zamanları 16'ya alınır.)--> VA,Dled ve 120Hz TV, İlave 30W dahili Subwoofer, HDMI 2.1 girişler, İlave 4. taraf ambilight
Edit: PUS9206 serisinde 55 inch de var. Bu ebat isteniyorsa ve aradaki fiyat farkı 65 inch almayı makul olmaktan çıkarıyorsa bu ebat da düşünüşebilir.
TV almak için normalde biraz kötü bir zaman. Zira yıl sonu indirim döneminin çoğu bitti. Hem Philips 2021 seri TV'leri TR pazarına sunmakta çok geç kaldı hem de kurlardan dolayı
giriş fiyatları çok yüksek oldu diyorduk ama üzerine kurlardaki son çıldırış fiyatları iyice berbat etti.
Ancak tekno marketler (Mediamarkt, Teknosa, Vatan ) ve onlardan müşteri kapmak isteyen Hepsiburada, Amazon ve Trendyol kendileri/3. parti satıcıları
özellikle Philips TV'ler için bence Aralık 2. haftası itibariyle yıl sonuna doğru son bir indirim yapabilir. Zira çok fazla Philips TV satıldığını düşünmüyorum.
Belki Philips TR fiyatları subvanse edebilir. Benzer bir durumu Mayıs-Haziran 2020 döneminde Sony TR 2020 model stoklarını bitirmek için yapmıştı mesela.
Son 5 senede 4 kez TV değiştirdim ve satın alım dönemlerim de genelde hep ya Mayıs-Haziran ya da Kasım-Aralık aylarıdır. Bu dönemlerde güncel fiyatlara göre bir şekilde
güncel veya geçen yıla ait modellerde elde kalanlara çok güzel fiyatlar yakalanabiliyor.
Sizin soru üzerinden biraz uzun yazmış bulundum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Aralık 2021; 13:31:23 >
-
Hocam yazdığınız her şeye katılıyorum. Sadece ufak bir düzeltme yapayım. 9206'nın 55 inç versiyonu da var 65'ten başlamıyor. Miniled modelleri 65 inçten başlıyor. Bir de bir şey farkettim. Philips miniled modellerini üç büyük kurumsal satıcı hariç kimse satışa sunmuyor. Hepsiburada, Trendyol, Amazon hiçbirinde miniled Philips yok. Sebebi ne merak ediyorum açıkçası
-
Evet 55pus9206 nedense gözümden kaçmış. Ancak 13-14K neredeyse fiyatı. İndirim olduğunda/olursa onun fiyatı düşecektir elbet. 65 inch ile arasındaki fiyat farkına göre değerlendirilebilir. Kendi adıma 49-58-65-75 geçişini 3 sene içinde yaptım.58 inch ilk aldığımda bu iyi derken birden 65 inch bakar buldum kendimi. 65PUS9435 aldığımda işte bu tamam dedikten 6 ay sonra da 75XH9096 aldım :)
Maliyet ve ona bağlı olarak satış fiyatı yüksek olacağından belli bir ölçeğin altındaki firmalar/satıcılar miniLED modellerini alıp stokta bekletme maliyetine katlanmak istememiş olabilir. Büyükler bile PML serisinin her ebatını getirmedi.
65 inch satışa çıktı ancak Vatan 75PML9506'yı belki de 1 aydır 38999TL ile çok yakında diye duyuruyor ama stoklara gelmedi. Teknosa o fiyattan listeye alıp 35999TL olarak indirimli satıyor şu an. PML9636 serisini kimse getirmeye bile yeltenmedi sanırım. Onu getirseler 75 inch için 45-50K fiyat etiketi koymak zorunda kalacaklar.
Normalde Sony almadan önce 2021 75 inch miniled modellerini takip ediyordum ancak fiyatlarının 2500-3000 Euro bandında olacağı bilgileri yurtdışı forumlara düştüğü an beklemeden TV'yi değiştirdim. Daha TV'ler çıkmadan MSRP fiyat bilgileri biel arada yükselmişti. Üzerine TR'de kurlar patlayınca zaten TV'ler pazara çok pahalı fiyattan giriş yaptı. Bu fiyatlar gerçekten de çok yüksek. OLED TV'ler de çok pahalı ve miniled TV'ler zaten LED panellere rakip değil ama sonuç olarak özellikle 2021 serilerde üretici fark etmeksizin ve özellikle 75-77 inch gibi ebatlarda OLED ve miniled fiyatları korkunç gerçekten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Aralık 2021; 13:34:13 >
-
Tek bir umut var o da mayıs-haziran gibi yeni modeller geleceği zaman firmaların eski modellerin stoklarını bitirmek istemesi ihtimali. O zaman belki güzel bir fiyatla 65PML9506 alabilirim gibi duruyor. X90J düşünmüştüm ama vazgeçtim. Ambilight'tan vazgeçemeyeceğim sanırım. Philips şu local dimming problemini çözerse PML9506 en mantıklı seçenek olacak
-
Hocam açıkçası TV alacak olsaydım 6 ay sonrasını düşünmek bile istemezdim. 2021 yılı güncel modellerini çıkış fiyatlarına bile bulamayabilirsiniz. Ama 6 ay çok uzun bir süre. Umarım Türkiye için herşey çok daha iyiye gider ve yabancı ahalinin maaşının yarısı ile aldığı son model cihazlar için TR'de 3-4 aylık mühendis maaşı ödemek zorunda kalmaz kimse.
Sony miniled TV bu sene çıkartmadı ama 2021 led serileri zaten maşallah o fiyatlar ile geldi. Ne yazık ki X90J fiyatları çok saçma ve üzücü. Ben Ambilight'tan vazgeçmemek için Sony 75XH9096 yanına bu indirim döneminde Hue Syncbox+75 inch Gradient+Bridge ile mecburen de düzgün bir medya player gerekeceğinden Apple TV 4K aldım. Shield TV Pro zaten var ve projeksiyona bağlı. Hue setini henüz kurmadım ama bu ilave masraflar ile bile 75PML9506
hala 36.000TL fiyatı ile toplam maliyetimin çok çok üstünde bir fiyat etiketine sahip. Hem olası TV seçeneklerimi de arttırmış oldum. İstediğim 75 inch TV'ye Ambilight yeteneğimi taşıyarak geçme alternatifine sahip oldum.
65 inch bakıyorsanız onun fiyatı zaten giriş yapar yapmaz 25K'dan 22K altına indi. Kurlar bu sevide kalırsa belki gerçek indirim dönemlerinde 18K altına alabilirsiniz ki açıkçası daha fazla da etmez. Etmemesi lazım. O model 2000 Sterlin ile çıkış yapıp hızlı bir şekilde 1700 Sterlin'e geriledi. TR fiyatları genelde UK fiyatı ve TR/Sterlin kuru ile denk oluyor. Tabi bizde kurlar biraz manyaklaştığından o denklem bozulmuş olabilir. Ekim başlarında 2000 sterlin gerçekten de 25K TL yapıyordu. Şimdi 65PUS9506 TR'de neredeyse 1250 Sterlin'e satılıyor. Muhtemelen dünya geneli en ucuz fiyatı burada Hala neden bekliyorsunuz ki
Not: Philips miniled TV donanımlar kağıt üzerinde gerçekten çok iyi ancak local dimming işini bir an önce çözmeli. Adam akıllı bir algoritma oturtup o zoneları düzgün yönetemez ise miniled TV kabiliyetleri boşa gidecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Aralık 2021; 13:58:32 >
-
Hocam zaten bir yandan da o local dimming problemleri çözülsün diye bekliyorum. 22k para ödeyip de local dimmingi bozuk tv alacak değilim. Kurlar bu seviyelerde birkaç ay idare etsin 65PML9506 18k civarlarına düşer. O zamana kadar da local dimming problemi çözülmüş olursa tv defterini en az 5 sene için kapatmış olurum ben de
-
Vallaha kurlar dursun da burada dursun. Piyasa iş yapamaz hale gelecek iyice. Öyle veya böyle 13-14TL diyelim en azından bir süre. Yüksek de olsa sabit olsun bir yerde.
Umarım gönlünüze göre olur hocam. 18K güncel kurlar ile o TV için zaten çok iyi fiyat olur. 1000 Sterlin olsa tam olarak Philips TR yerel bir fiyat yapmış ve tüketicisine bir
avantaj sunmuş olur.
Ancak AVS forum konusunda son güncellemeler ile LD'nin HDR+VRR ile birlikte komple kızakladığı ve siyah seviyelerinin OLED'leri bırakın iyi LED TV'lerden bile kötü hale
geldiğinden bahseden kullanıcılar var. Bu seviyede bir TV alınınca elbette ister 4K HDR film içeriği olsun, ister VRRve ALLM aktif şekilde oyun olsun her alanda TV
donanımın sahip olduğu imkanları kullanıcısına yansıtmalı. Verilen paralara Avrupa vatandaşı bile yok artık derken buradaki fiyatlar ile sorunlu üst segment TV almak
çok üzücü olur.
Philips belli ki birşeyler deniyor ancak donanım yeni ve mühendisleri henüz bu donanıma hakim değil. Sonuç olarak miniled modelleri olgunlaşmadan pazara çıkartılmış gibi
duruyor. TPVision bu intibayı tersine çevirmek için çok iyi sonuçlar sunmalı ve fiyat olarak da cazip olmalı.
Diğer seçenek ise Avrupa'da iade edilen TV'lerden oluşacak bol stokları TR gibi ülkelerde biraz kampanya vs. yapıp satmak ve yeni seriye odaklanmak olabilir.
Açıkçası çoğu kullanıcının böyle detaylardan haberi bile olmuyor. Maddi imkan her zaman teknik bilgi ve okur yazarlığı beraberinde getirmiyor.
Satış temsilcileri mağazaya gelen tüketiciye ürünleri bir güzel allayıp pullayıp satışına ve primine bakıyor.
Sony X95J serisini TR'ye getirmedi. Muhtemelen fiyatı çok pahalı kalacaktı. Onun yerine OLED satışı yapıyor. Ancak hem güncel teknolojilere vereceği yazılımsal ve donanımsal destek, hem OLED gibi burn-in olasığına sahip olmaması hem de miniled gibi henüz yeni bir teknoloji ile uğraşmayan ve bunun tam tersi çok olgunlaşmış FALD LED panel teknolojisi ile HDR&SDR renk gösterim, siyah seviyeleri, LD, ALLM,VRR vs. birçok alanda en çok ve kafa rahat olarak tercih edilebilecek TV olurdu.
Sony 2020 serisinde özellikle HDMI 2.1 ile ilişkili güncellemelerde biraz geç kaldı ve tam beğenilmedi ama LED panellerde en iyi alternatiflere de bence Sony sahip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Aralık 2021; 15:1:27 >
-
Evet şu anda TPVision sorunu çözmeye çalışıyor hatta Avforums'ta bir kişi Philips televizyon markasının yıllardır arkasındaki beyin olan Danny Tack ile bir lansmanda konuşmuş ve Danny Tack yakında local dimming problemi çözülecek ve sonucuna hayran kalacaksınız demiş. Bu yüzden o problemi çok kafamda büyütmüyorum çözüleceğini düşünüyorum. Bakalım hayırlısı artık :) İade gelen ürünleri burda indirimle vermek mantıklı bir karar olabilir eğer local dimming problemi çözülürse tabi. Satış temsilcilerini boşverin hocam geçen gün İstinye Park Teknosa'ya gitttim PML9506 modelini teşhirde görmek için. Satış temsilcisi bana ısrarla bu modelde 4 tane hdmi 2.1 var diyor :) Yahu diyorum yok 2 tane var inanmıyor adam bana :) Gitti kontrol etti haklıymışsınız ben sanırım oled modelleriyle karıştırdım dedi. Dedim oled modellerinde de 2 tane 2.1 giriş var :)) Sonra benimle ilgilenmedi başka bir tarafa gitti :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exheo -- 7 Aralık 2021; 15:5:7 >
-
Belki bilgili olanları vardır ama satış temsilcileri genel olarak satışlarını yaptıkları ürünlerin teknik özellikleri konusunda pek bilgi sahibi olmuyor. Çoğu kullanıcı da zaten o kadar detay arayışında olmuyor. Kağıt üzerinde zaten miniled TV'ler ile çok ciddi kaliteli görüntü vermesi gerekir. Ama şimdiye kadar elde ettikleri sonuçlar tersi yönde şaşırtıcı.
Not: Sorunlar çözülürse/çözüldüğünde zaten Avrupa'da satış rakamları artar ve olası iade rakamları düşer. Burada da ancak en iyi ihtimal ile mevcut ve kurlara bağlı olarak biraz altında fiyata satılabilir :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Aralık 2021; 15:16:9 > -
Yeni anroidtv 10 yazılımlı televizyonlara apple tv uygulaması yüklenebiliyor mı?
Bir de bu Bowers & Wilkins ses sistemli modeller ne zaman gelecek türkiye'ye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 8 Aralık 2021; 1:24:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
55 gx oled tv sahibiyim 65 inç e geçicem 9506 mini led'i 21.180 tl alınırmı ??
-
Merhaba, Apple TV uygulamasını yükleyebiliyorsunuz ve çok emin değilim ama hazır da zaten yüklü geliyor olabilir. Ses sistemi entegre olan PML9636 olan modelin TR ye ne zaman geleceği de malesef bilinmiyor. Fiyatlardaki durum nedeniyle, gelse dahi çok yüksek rakamla geleceği aşikar ve çok fazla satılacağını düşünmüyorum.
-
Esasen yanıtı bir çok açıdan bakılırsa, çok geniş uçlu olacak bir soru bu. MiniLed lerin bu ilk temsilcileri, Local Dimming sorunu yüzünden beklenen patlamayı yapmadı. Ama bu sorun çözülürse, evet kesinlikle değerlendirebilirsiniz çünkü; OLED e en yakın panel teknolojisi bu TV modellerinde olacak. Ancak, işte elma ve armut kıyaslaması durumları olacak. Olumlu yanlarına bakıyorum, herşeyden önce ekranınız büyüyecek. Ambilight gibi bir kazanım olacak. OLED panellerdeki yanık riskiniz olmayacak ve haliyle kullanma süreniz daha uzun olacak. 21k fiyat konusu ise muamma. Yurtdışında bu modellerde ciddi indirimler oldu. Çok emin değilim ama bir ihtimaldir, yılbaşı için bir kampanya durumu olursa, 18-20k arası bir banttan almak mümkün olabilir mi? Dediğim gibi çok emin değilim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_cakir -- 8 Aralık 2021; 8:7:44 > -
Philips merkezde promotör lerin eğitmeni arkadaşım pazartesi günü fiyat artışı yapacaklarını bu parti bittikten sonra mini led getirmeyi düşünmediklerini söyledi maliyet olarak oledlerin üzerinde olacağını söylüyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X