Lg bazi Oled Tv'lere yaniga karsi 5 yil garanti veriyordu.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (165. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
2023 model Oled alıp da soundbarla sorun yaşayan var mı? Bende Philips 808 ve Samsung q800t var ve haftalardır kafayı yedirtiyor. Sürekli bir senkron sorunu var, sesler çok az erken geliyor ama bazen de düzgün. O yüzden sabit bir ayarla durumu kurtaramıyorum.
Bir de earc üzerinden PS5 veya harici android box gibi bir şeyle truehd atmos, pcm 5.1 vs çıkış alabilen var mı? Sözde bu soundbar ile bunları yapabiliyor olmam lazım ama PS5 sadece stereo ses veriyor, diğerleriyle de ses gecikmesi kabul edilemez düzeyde.
Aramalarımda Samsung'un 2020 model soundbarları genel olarak sıkıntılı gibi, kendi tv'sinde bile earc düzgün çalışmayıp LG'de çalıştığını yazanlar vardı. Ancak bu tv'de hiç soundbar kullanan birinin deneyimlerini bulamadım. Dertlerim bitecekse yeni bir model soundbara geçmeye razıyım aslında.
-
Pml9507 var bende aynı soundbar ı kullanıyoruz senkron sorunu yok bende varsa da çok çok minimal olabilir.
Ps5 de atmos ibaresi çoğu zaman zaten çıkmıyor heralde tv veya ps5 ile alakalı.
Onun dışında Netflix gibi platformlarda sıkıntı yok direk atmos ibaresi çıkıyor soundbar ekranında stremio da falan da açtığım da algılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için.
PS5 ile atmos çıkmıyorsa benzer sorunları yaşıyoruz sanırım. Soundbar'da earc yazsa da nedense olmuyor. Büyük ihtimalle sizde de PS5'te çoklu kanal pcm çalışmıyordur.
Netflix vb. gibi daha düşük kalite ses kullanan kaynaklarda sorun yok ama indirip de izlemek istediğim filmlerde soundbar'a ses (truehd atmos) aktarılamıyor. Bu soundbar belli ki Philips tv'lerle tam düzgün çalışmıyor.
Yukarıdaki resim Rtings'in incelemesinden. Soundbar earc ile bağlandığını yazsa da "Earc only" yazan formatların hiçbiri çalışmıyor bu tv'de. Yeni modellerin çalışıp çalışmadığını öğrenebilsem keşke.
-
Rica ederim.
Akşam tekrar deneyeyim hatta ps5 konusunu emin olmak için.
Forumlarda bir kaç Philips TV kullanıcısının Samsung Soundbar ile arada bir kopma vs sorunları yaşadığını okumuştum yazılımsal kaynaklı olabilir.
Onun dışında earc özellikleri çalışıyor ama kontrol yönünden vs.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ses ayarlarında Atmos ya da Dolby Digital seçersem ses gecikmesi çok fazla oluyor, pcm seçersem sadece stereo oluyor ama gecikme yok. Soundbara doğrudan takarsam harika ama bu sefer de 120hz kullanamıyorum.
-
Ben soundbarı ayrı ps5 i ayrı portlara taktım çift 120 Hz çıkışı var.
mx player veya vlc player deneyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
65oled908 için yazılımı nerden indirebilirim ? philipsin sitesinde yok ne yazık ki ?
-
Ben de Teknosa'dan 27.500 e almıştım. Ama 3 ay sonra taşındım ve firma tv ekranını çatlatmış
Bu ekranı değiştirmem mümkün müdür?
Fikri olan var mı?
Teknosa'dan Philips 55OLED807 tv almıştım. 3 ay sonra taşındım ve firma tv ekranını çatlatmış
Bu ekranı değiştirmem mümkün müdür?
Fikri olan var mı?
Serviste vardır ama biraz pahalı olabilir sonuçta garantili ürün Servis daha mantıklı olur gibi geliyor ileride garanti de sorun çıkmaması için.
Hocam bende Oled 907 , Samsung q990b , Xbox Series X ve Nvidia Shield Pro var. Yaşadığınız ses senkron sorunları bende yok. Harici cihazlarınızı soundbar in hdmi larına bağlamanızı tavsiye ederim. Kayıpsız Dolby Atmos izlemek isterseniz Nvidia oynatıcıya ihtiyacınız var. Netflix gibi kayıplı Atmos için tv ve ps5 kullanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 1 Şubat 2024; 0:18:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de q990c'ye geçtim. PS5'ten atmos aktaramama sorunu kalktı ama pcm 7.1 hala çalışmıyor. Bir de 808'de ses gecikmesi çok fazla var, kendi hoparlörleriyle bile bu gecikme fark edilebilir bir şekilde çok fazla. 4k120hz çalışsa doğrudan soundbar'a takmak en iyisi ama tercihim şimdilik 4k120hz. :) Umarım güncelleme ile Philips şu sorunu çözer, internette başkalarının da şikayet ettiğini gördüm.
Ses senkron sorunu ise daha iyi oldu ama tamamen ortadan kalkmadı, bu zaten anladığım kadarıyla Kodi ve passthrough sorunuymuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan__ -- 2 Şubat 2024; 13:41:5 > -
Dostlar 77oled807 kullanıyorum.
Son güncelleme sonrası televizyon sürekli donuyor kendi kendine restart atıyor. Spesifik olarak eğer youtube izlerken tvyi kapatırsak açtığımızda dönüyor 2-3 dk restart atıyor sonra sorun yok.
Sonu 131 ile biten sürümü yükledikten sonra oldu.
Eski sürüme dönmeye çalışıyorum şu an.
Arkadaşlar Philips 55PML9507 bakıyorum ama satan yer bulamadım,
PML9008 ve PML9308 var bunlar daha alt modeller sanırım
4 taraflı ambilight yok
İMAX enhanced yok
Ses olarak PML9507 daha iyi olması lazım
1 senedir 55pml9507 yi kullanıyorum bir çok açıdan memnunum.
9008 serisi kesinlikle daha düşük 9507 göre 9308 de nispeten daha yakın ama dediğiniz eksileri var yine. Ben 23,800 TL ye almıştım 9308 45 bin TL 2 kat fiyat fark hakedecek bir şey yok bana kalırsa.
Pml9507 yi bulmanız çok zor duruyor.
Sıfır olarak bulmak imkansız gibi şuan, Bir ihtimal ikinci el denk gelirse artık, Özellik olarak evet PML9507 orta üst düzey bir cihaz bana göre.
Geçen sene alan şanlı bir grup kişiden biriyim bende.
-
Yeni bir güncelleme gelmiş yaptınız mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X