< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (171. sayfa)
-
-
Selamlar.
65oled708 modelin fiyatı uygun gözüküyor.
Kullanan arkadaşlar varsa memnun mu önerir misiniz?
Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
120 Hz televizyonlar artık zaten HDMI 2.1 standartında portlarla geliyor ve bu sayede TV 4k'da hem 120hz tazeleme oranını verebiliyor, hem de vrr denilen adaptif sync teknolojilerini destekliyor. Yani tv ister hdmi üzerinden olsun, ister usb üzerinden olsun ya da dahili videolar olsun HDMI 2.1 portu ve HDMI 2.1 destekli kablonuz olduğu sürece tv'nin 120hz yeteneklerini göstermemesi için herhangi bir teknik sıkıntı yok.
Ancak bu 120hz yeteneklerini çok büyük oranda oyunlar vs için kullanıyoruz. Çünkü diziler, filmler özel olarak 60 ya da 120 fps'ye göre çekilmediyse ki ister bluray olsun, ister usb'den oynatacağınız bir medya olsun ya da tvde yüklü platformlardan izlenecek birşey olsun hemen hemen hepsi 24 kare üretimidir. Yani TV'nin 60,120 hz olması bu medyalara çok çok büyük etki yapmaz. Burada önemli olan oynatılacak kaynağın kaç fps çekildiğidir. Eğer kaynak 60 ya da 120 fps ile çekilmişse işte o zaman 120hz farkını görürsünüz.
Ayrıca illa 120 fps çekilmesine de gerek yok. Bunun en bariz örneğini youtube'da 60 fps olarak çekilmiş herhangi bir film sahnesini 120hz bir tv'de izleyerek deneyimleyebilirsiniz. 60 fps olarak çekilmiş bir videoda bile 24 kare ile çekilmiş videoya göre akıcılık ve hareketli görüntülerdeki netlik açısından büyük fark oluşmaktadır. Buna yabancılar soap opera effect diyor. Yani pembe dizi efekti. Kimisi bunu daha gerçekçi bulup beğeniyor, kimisi gözlerin uzun yıllar izleyip alıştığı 24 fps alışkanlığı nedeniyle filmlerin film gibi gözükmemesi nedeniyle bunu sevmiyor. İzlediğiniz şey biranda basit bir pembe dizi çekimi gibi de gelebiliyor insana. Yani sette o an film çekilirken siz dışarıdan sette yaşananları izliyormuşsunuz gibi bir etki bırakıyor. Dolayısıyla dövüş sahneleri, atlama zıplama vs gibi durumlarda görüntünün çok net ve akıcı olmasından kaynaklı o anki sahnenin etkileyiciliğini kaybettirebiliyor. Çünkü çekimdeki kusurlar çok net ortaya çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 1 Nisan 2024; 17:31:59 >
-
oled 907 tv de playfi hoparlör kullanıyorum. 250 güncellemesi ile senkron problemi oldu. playfi devrede olmasa bile tv sesi ile görüntü arasında senkron sorunu fark ettim. sıfırlama ve fabrika ayarı da çare olmayınca 4.113 sürümüne dönüş yaptım. 4.131 sürümüne ulaşamadım. otomatik güncelleme kapalı, tv her açıldığında gelen yeni yazılım bildirimini nasıl kalıcı olarak kapatıyoruz?
-
selamlar. philips pml9008 miniled tv önerir misiniz arkadaşlar.. aylardır araştırıyorum...
kendi titanos işletim sistemini kullanıyormuş.. görüntüsü iyi gibi geldi tvnin bana... ne dersiniz.
-
Arkadaşlar 50k civarı oled tavsiyeniz var mı? 55’ boyut.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar ekranda bir adet siyah nokta çıkmış 55pml9507 fakat çok dibine girdiğinizde anlaşılıyor uzaktan mesela 2 metreden filan pek anlamak pek mümkün değil sizce girermi garanti kapsamına?Birde bu TV kalmadi ne yaparlar degisimmi?Yoksa para iadesimi?
Merhabalar,
Bu TV'lerin güncelleme bildirimlerini kapatmanın bir yöntemi var mı? Açınca direkt bildirim çıkıyor yanlışlıkla güncellemekten korkuyorum TV'yi.
Hocam bence tek bir piksel için uğraşmaya değmez, en nihayetinde monitör değil bunlar en az 1.5 metreden izliyoruz. Keyfini çıkarmaya bakın derim.
Benzer sorun bende de var pixel hatası yakında belli ama uzaktan anlaşılmıyor pml 9507 15 ay falan garantisi var hala garanti kapsamında değiştirsek yada değişim yapan var mı?
arkadaşlar philips 85pus8808/12 model tv kullanıyorum, sesli komut bi çalışıyor, bi çalışmıyor, yazılım güncelleyeyim dedim, tv yazılım güncelleme var bekleme modunda yüklenecek diyor, 1 haftadır yükleme falan yapmadı, usb ile kendim güncelleyeyim dedim, philips'in web sitesinde destek, yazılım yükleme bölümüne giriyorum, hiç bir yazılım çıkmıyor, sizlerde durum ne acaba?
-
Güzel anlatımınız için çok teşekkür ederim. Peki 120fps sinema filmi vb medyalara örnekler var mıdır? Ve nasıl ulaşabilirim?
-
Hayırlı geceler. 55pml9008 27990 tl sizce alınır mı? Kafam iyice karıştı. Bir bu model birde tcl 55c745 var aralarında 10b fark var. Aslına bakarsanız mini led olsun istiyorum lakin bu Smart tv öbürü Android. Bi yardım lütfen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi se_runtome -- 6 Nisan 2024; 1:42:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı soruyu ben de sorayım. Takipteyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 6 Nisan 2024; 2:40:35 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Açıkçası en son film olarak Dune 48 fps çekilmişti yanlış bilmiyorsam. Film vs bulunacağını sanmıyorum ama youtube'da 60fps 120 fps videolar bulunur muhtemelen.
-
TCL modelin tek artısı Imax özelliğini destekliyor oluşu, Buda çok önemlimi bilmiyorum benim kullandığım modelde var ama çok fazla Imax olarak izlemedi lakin gerçekten izlerkende keyif veriyor oda ayrı.
MiniLed bir model daha iyi bir tercih olur genel anlamda fiyat günümüz şartlarında iyi, İşletim sistemi çok önemli değil 1000TL karşılığında güzel android box modelleri mevcut memnun kalınmaz ise.
-
teşekkür edrim.aslında 28b fiyat mini led bulmak çok zor hatta imkansız kaçırmamak gerek . turkcell tv+ aboneliğim var Pro modeleline geciş yaparım olur android,mantıklı olanı bu sanırım. kafama yattı teşekkür edrim saygılar sevgiler.
-
Bu arada Media Player kullanan varmı ayrı olarak bu Tv'lar ile? Mini Pc yerine almak nasıl olur acaba HDR performansında iyileşme olurmu acaba diye düşünmüyor değilim.
-
Zidoo z9x pro konusu var forumda...
9507 ye güncelleme gelmiş yapan varmı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X