2021 yılında Citroen C4 mcp şanzıman sorunu hakk. 2012 yılında bayiden sıfır çektiğim c4 1.6 ehdi confortplus aracımla 98000 km’ye sorunsuz ulaştım. Sadece 1 defa akü ve muhtelif zamanlarda lastik değişimi gerçekleşti. Şirket aracı kullanıyor olmam dolayısıyla şahsi aracım olan c4 ü ayda bir akü şarj etsin diye çalıştırıyordum. Triger değişimi, km bakımı,lastik değişimi yaptıktan sonra teker bilyasından ses gelmesi üzerine Bilya değişimi yaptırdım ustaya. Bu arada lastikçi tecrübeye çıktığında şanzımanı kilitlemiş nasıl becerdiyse. Usta kutup başı söktürüp taktırdı telefon yordamıyla. Neyse araç çalıştı yürüdü filan, ancak şanzımanda vuruntular , sarsılmalar, sesler oluşmaya başlayınca usta kalibrasyon yapmayı önerdi. Kurban bayramı sonrası yapacaktık ki bayramın 1.günü akşamı arkadaşım araçla yolda kaldı, çekiciyle aracı ustamın işyerine aldırdım aracı. Usta baskı Balata değişecek temin edin değiştirelim arkadaşın yoluna devam etsin dedi gidip Luk marka bir set aldım (5800 fiyatlı seti 4000 TL’ye Sakarya Akdeniz’ler den temin ettim) Baskı Balata volan değişti alıştırma esnasında usta sonuç alamadı ve bilyanın arızalı olduğunu değişmesi gerektiğini iletti. Bilya değişmezmiş yenisini aldım(1350 TL fiyat) onu taktı yine olmadı. Usta Bilya ya attı topu parçacı ustaya attı bir türlü sonuç alamadık. Bilgisayar programı “yalama işlemi başarısız” uyarısı veriyor. 2 farklı Peugeot citroen servis çalışanı usta geldi bilgisayarlarıyla onlarda teşhisi koyamadı. Şanzıman alıştırması denediler olmadı, soket söküp taktılar olmadı, eski bilyayı taktılr olmadı velhasıl kelam mcp şanzımanı işletemeyip Adapazarında Beyinci İhsan olarak bilinen özel elektronik servise yönlendirdiler. şimdi; bu bilgiler doğrultusunda, bu konuda bilgisi, ilgisi, tecrübesi, bağlantısı, Ustası, uzmanı olan arkadaşlarım varsa: gözden kaçırdığımız yada odaklanmamız gereken bir unsura dikkat çekerek sonuca ulaşmamız konusunda çözüm önerebilirler mi lütfen. 98 bin km hata vermeyen araç ağır bakımları yapınca niye yürümez oldu? Gültekin Oktay (Sakarya Kaynarca - eski Sakarya citroen yetkili servis Ustası) Bu aracın Elektronik bir sorunu mu oldu yada basit ancak gözden kaçan bir nüansı mı kaçırıyoruz? şanzımanın altında top gibi bir şey varmış; basınç siferimi öyle birşey? Pozisyon şarteli diye bir şey varmış? Vites kutusu arızası? Bu terimleri internet ortamında okudum ama sadece bu kadar bilgi var. Bu durumlara maruz kalan arkadaşlar var mı? Varsa çözüm bulabildiler mi? Buldularsa basıl? araçtan çok memnundum yürüyen arabayı bozduk bakım yapacağız diye. Bilgi.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim