Maaleseflik bir durum yok, lastik basıncı sıfırlama sensör olmayan arabalarda olur, insignia da sensör var dolayısıyla sıfırlayacak bir şey yok. |
2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] (214. sayfa)
-
-
Dediğimi yanlış anladınız sanırım. Lastik basınç ayarlarını hava basarak yaptıktan sonra sisteme o basınçları girmek için “set” işleminden bahsediyorum. Birçok sensör olan araçta bu işlem yapılıyor ve sisteme hava basılan lastik basınçları tanımlanıyor. Lastik havaları bu seviyenin altına düşünce de düşük basınç uyarısı çıkıyor. Evin ikinci arabası Toyota yaris cross, araçta lastik basınç sensörü var, benim dediğim gibi hava basıldıktan sonra bir düğmeye basılarak basınçlar sisteme tanımlanıyor. Bu insignia’da yok. Arkadaş bunu sormuş, bende cevabımda bunu demek istedim.quote:
Orijinalden alıntı: cricetMaaleseflik bir durum yok, lastik basıncı sıfırlama sensör olmayan arabalarda olur, insignia da sensör var dolayısıyla sıfırlayacak bir şey yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yağ stokta görünmüyor. Zaten gm yağ kullanmayı da düşünmüyorum.
Mobil, motul veya liqui moly markalarından kullanan varsa hangisini kullanıyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
selamlar. b kasa makyajsız. ön camım çatladı. bu araçlardaki cam akustik midir bilen var mı? yan sanayi taktırsam pişman olur muyum malum orjinal cam serviste 35bin civarı. üzerindeki GM orj fuyao marka.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bununla alakalı bir bilgi hiç görmedim ama, ön kapıları çift cam olan bir arabada ön cam sıradan bir cam değildir, arabanın rüzgar sesi yalıtımı iyi olduğu için benim tahminim ön cam akustik camdır, kaskonuz varsa keşke orjinal cam ekletseydiniz ben hep öyle yapıyorum.
-
Arkadaşlar merhaba bende b kasa insignia almayı düşünüyorum aklımda olan bir kaç soruyu sormak için geldim
1.benzinli olarak sadece 1.5 t seçeneği var sanırım b kasa için
2.bu 1.5t motor 3 silindirmi ve zincirli bir motormu zincir sesi oluşuyormu oluşuyor ise tahmini kaç km lerde başlıyor ve eğer 3 silindir ise dezavantajı varmıdır ?
3. Bu soruma bir çok arkadaş kızacak olmaz ise olmazda değil benim için ama lpg uyumu varmıdır ?
4. masraflı dediğiniz sık rastlanan bir arızası varmıdır ?
5. Yağ yakma vs. gibi durumlar varmıdır?
Sizinde aklınaza gelen negatif yada pozitif tarafları varsa söylerseniz sevinirim dizel araçlara genel anlamda ısınamamış biriyim o yüzden benzinli düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1- 1.5 motorda benzinli değil, turbo dizel seçeneği varquote:
Orijinalden alıntı: yzkaragoz
Arkadaşlar merhaba bende b kasa insignia almayı düşünüyorum aklımda olan bir kaç soruyu sormak için geldim
1.benzinli olarak sadece 1.5 t seçeneği var sanırım b kasa için
2.bu 1.5t motor 3 silindirmi ve zincirli bir motormu zincir sesi oluşuyormu oluşuyor ise tahmini kaç km lerde başlıyor ve eğer 3 silindir ise dezavantajı varmıdır ?
3. Bu soruma bir çok arkadaş kızacak olmaz ise olmazda değil benim için ama lpg uyumu varmıdır ?
4. masraflı dediğiniz sık rastlanan bir arızası varmıdır ?
5. Yağ yakma vs. gibi durumlar varmıdır?
Sizinde aklınaza gelen negatif yada pozitif tarafları varsa söylerseniz sevinirim dizel araçlara genel anlamda ısınamamış biriyim o yüzden benzinli düşünüyorum.
2- 1.5 dizel motor zincirli ama ses falan olmuyor sadece 3 silindirli motor biraz daha titreyerek çalışıyor.
3- LPG uyumuna gerek yok. Araç şehir içinde 6.5 lt ortalama yakıt tüketiyor (Kayseri)
4- eski serilerde turbo hortumu patlıyordu ve tavanda boya dökülmesi oluyordu ama bu seride 90.000 de aracım öyle bir sorun ile karşılaşmadım.
5- yağ yakma gibi bir sorun hiç olmadı.
Genel anlamda aracın konforu ve yol tutuşu gayet güzel. Bagajı çok geniş, iç aksamı da gayet şık duruyor.
-
Bir yanlış anlamayı düzeltelim
Insignia ismi ile 2 kasa üretildi
İlki Insginia A yani ilk çıkan kasa
İkincisi ise Insginia B yani yine bildiğimiz 2017 ile çıkan yeni Insignia dediğimiz araç
Insignia B de 2020 model yılı ile makyajlandı ve dizel motor 1.5 / dizel motor 2.0 / benzinli motor 2.0 oldu
bu araçlara Insignia B / makyajlı diyebiliriz
Arkadaşın sorduğu 1.5 Benzinli motor ise Insignia B araçlarda mevcut 165hp olarak pek bilinmesede
2017-2020 model yıllarında yani B ilk çıktığında
Makyaj ile birlikte bu motor kullanılmadı
Zaten oldukça az satan bir motor
Çok fazla bilgi de bulunmayan bu motor benim bildiğim kadarıyla 4 silindir , auto data o şekilde paylaşmış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haklısınız. Ülkemizde de sadece 2017 model olarak 1.5 t benzinli olarak az sayıda b kasa olarak satılmış. Ben bunu bilmiyordum, uyardığınız ve düzelttiğiniz için teşekkür ederim.quote:
Orijinalden alıntı: werneke
Bir yanlış anlamayı düzeltelim
Insignia ismi ile 2 kasa üretildi
İlki Insginia A yani ilk çıkan kasa
İkincisi ise Insginia B yani yine bildiğimiz 2017 ile çıkan yeni Insignia dediğimiz araç
Insignia B de 2020 model yılı ile makyajlandı ve dizel motor 1.5 / dizel motor 2.0 / benzinli motor 2.0 oldu
bu araçlara Insignia B / makyajlı diyebiliriz
Arkadaşın sorduğu 1.5 Benzinli motor ise Insignia B araçlarda mevcut 165hp olarak pek bilinmesede
2017-2020 model yıllarında yani B ilk çıktığında
Makyaj ile birlikte bu motor kullanılmadı
Zaten oldukça az satan bir motor
Çok fazla bilgi de bulunmayan bu motor benim bildiğim kadarıyla 4 silindir , auto data o şekilde paylaşmış
-
Merhaba arkadaşlar 1.5 dizel 2020 elegance araç kullanıcısıyım.daha önceki yıllarda insignia A 1.4T ve 1.6 cdtı kullanmıştım.geçen bakımda yetkili serviste aracıma 5/30 yağ konulduğunu fark ettim ve servisi uyardım yağ dolum kapagında bile 0/20 yazıyor neden ?böyle yaptınız bu Psa grubu araç degil dedim ve servis 5/30 yağın doğru olduğunda ısrar etti.dışarıda mobil dexosd 0/20 yağ ile değiştirdim 2 kere boş yere masraf ettim.yeniden bakımı geldi servise yağı ben getireyim dedim kabul etmediler.aracımın ekstra uzatılmış garantisi olmasına rağmen dışarda yaptırıyorum.açıkçası şimdiye kadar kullandıgım farklı marka araçları yetkili servise götürdügümde hiç ne yağ kullandı diye bakmamıştım sonuçta servis herşeyin orjinalini kullanır diye biliyordum çok enteresan bir durum 0 ile 5 arasında yüzde500 fark var.saygılar
Merhaba,
2019 89.000 kilometrede Insignia 1.6 GS araç önce motor arıza ışığı yaktı daha sonra da adblue hatası verdi şimdi de geri sayıyor. Arıza ışığını servis söndürdü tekrar da yanmadı ama Adblue hatası devam ediyor. Yeterince adblue ekledim, alttan baktığımda kaçak, donma vs yok.
Bu problemi yaşayan oldu mu?
-
Servisler artık orijinal disk balata bile kullanmıyor
Balata hadi bulunduruyorlar da disk ellerinde bile yok
Geçen hafta disk değişti benim araç filo uzun dönem
Ön disk 35 bin de bitmiş
İlk kez başıma geliyor önceden 100 bin üzeri bile giderdi ağırlıklı uzun yol yapıyorum
Balataları orijinal onaylattım ama diski karşılamadı filo
Bence haksız da değiller
Orijinal disk değil diyorum , yetkili servis o ürünü kullanıyorsa iyidir diyor
Haksız mı ? Bence değil
Filtreler / diskler vs hepsi eurorepar denilen yan sanayi
Neyseki balataları orijinal GM taktırdım
Yağda kesinlikle öyledir
Bizim motora uygun olan yap kesin pahalıya geliyordur
Kaç insignia B ye hizmet veriyor ki Psa gurubu Türkiye de ? Yapıştır gitsin diyorlar muhtemelen
Benim kullandığım gs 2017 1.6 idi adblue yoktu
1.6 larda kaç modelden itibaren adblue var bilmiyorum
Ama ben partikül problemi çok yaşamıştım 1.6 da en son giriş çıkış sensörleri değişmişti çözülmüştü
Şu an kullandığım 1.5 makyajlı da ise adblue var ama sadece motor ışığı yakma sorunu yaşadım
3-5 bin km de motor ışığı yakıyor , 1-2 gün sonra sönüyor
Orjinal disk balata çok pahalı (yan sanayinin neredeyse 3 4 katı), kimse tercih etmediği için belki ellerinde bulundurmuyorlardır. En son servise gittiğimde orjinal mi eurorepar mı diye soruyorlardı şu an nasıldır bilmiyorum. Gerçi orjinal parçalar da GM değil artık direkt opel olarak üretiliyor ama kalite olarak GM'den düşük olacaklarını sanmıyorum. Yağ konusunda yetkili servislere güvenmemek lazım, son gittiğimde dexos2 değil pejo citroen motorlarında kullanılan yağı kullanmışlardı, motor soğukken bariz daha gürültülü çalışıyordu, neyseki bir sonraki bakımı kendim yaptırdım GM doexos2 yağ kullandım, soğukken gelen gürültü gitti ayrıca ilk çalıştırmada gelen zincir sesi de kayboldu. Ülkede yetkin bir servis bulmak dert, o yüzden kendimiz araştırıp doğrusunu öğrenmek zorunda kalıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 25 Haziran 2024; 22:23:37 > -
Yetkili servislere güvenmeyin, işlerini doğru düzgün yapmadıklarını bir çok kere tecrübe ettim. Özellikle GM üretimi aracınız varsa doğru parçayı kendiniz takip edin.
-
Haklısınız yetkili servislerde bu tarz sorunlar mevcut.dün fren balatası değiştirdim Boschcar da ön ve arka balata 6000₺ ücret ödedim (marka delphi) bendeki araç ‘1.5dizel’ 3silindir dizel ilk defa satın aldım şuan 90,000km oldu bu araç ileride sorun çıkartır mı?kullanan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.ayrıca aracıda bilen yok herkez Peugeot motoru ve aisin şanzıman zannediyor hayır gm diyorum inanmıyorlar😀bende artık polemiğe girmiyorum olabilir diyorum.1.5 dizelleri herkez bilgisayara başlayamıyor arka balata elektronik el freninden dolayı dışarda değiştiremedim Boschcar da yaptırdım son olarak Avrupa yakası iyi bir Özel servis tanıdığı olanlar yardımcı olursa sevinirim.iyi forumlar
Bende 1.5 dizel kullanıyorum 173 bin km şu an
Arka Balata bayramdan önce yetkili serviste değişti , ama akşam 19:00 da servis müdürü elinde bilgisayar ile zor bitirdi
Çok zahmetli olabiliyor
Astra K ve ınsginia B de balata işi kolay değil , tutmayınca çok uğraştırıyor
ben de delphi taktırmıştım ama maalesef sürekli öten bir balataya denk gelmiş oldum. umarım sizde yapmaz. 1,5-2 yıl anca olmuştur ama erimiş. muhtemelen 10.000 km sonra değişmesi gerekecek tekrar.
-
benim de 6. bakımı yaptırma zamanım geldi. yağı kendim alsam servise götürüp oradan değiştirebilir miyim? 6. bakımda neler değişiyor, bunların bir listesi var mıydı insignia için? bir de yağı siz nereden aldınız. orjinallik konusu da sıkıntılı oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snomask -- 29 Haziran 2024; 13:37:15 > -
Benim hem Balataları hem de diskleri delphi taktırdım. Benimki de ötüyor ve hiç memnun değilim maalesef.quote:
Orijinalden alıntı: snomaskben de delphi taktırmıştım ama maalesef sürekli öten bir balataya denk gelmiş oldum. umarım sizde yapmaz. 1,5-2 yıl anca olmuştur ama erimiş. muhtemelen 10.000 km sonra değişmesi gerekecek tekrar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X