İyi akşamlar .Düğün hazırlıkları var beyaz eşyam tamam sadece televizyon kaldı 2 aydır araştırıyorum bütçem maksimum 18.500 civarı ve 65' olsun istiyorum Oled ve Led arasında kaldım(( ilk olarak 1/ Sony 65XH9096 bayram indiriminde 10.500 kadar düşmüş haberim olmadı kaçırdık ve sonrasında fiyattı yükseldi sony nin Yeni ürünleri VatanBilgisaraydan satışa çıkmış 2/ SONY XR65X90J 18.800 fiyatla çıkmış arasında ne fark var 65XH9096 arasında? 3/ Philips 65OLED805 modelini MM.mağazada incedim gerçeten çok hoş sadece OLED olması biraz kafa karıştırdı ve eğer Yanarsa çekiniyorum okadar para verip yanmasını kimse istemez ,satış temsilcisinin söylemesi yeni oled yanmaz diye iddası var anlamadım tam olarak ne yapamacağımı bilemedim (( tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim |
2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (19. sayfa)
-
-
Artık tamamen saçmalık haline gelen son fiyatlarla panel yerine Ultra Short Throw (Ultra Kısa Atımlı) lazer projeksiyon cihazları daha mantıklı hale geldi. OLED kalitesinde ve OLED yanığı tehlikesi olmadan 100", 120" gibi büyük görüntüler verebilen bu cihazlar yeni trend olacaktır. Panel TV'ler bu gidişle tüplü TV'ler gibi nostaljik ürünler listesine eklenecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zulu123Artık tamamen saçmalık haline gelen son fiyatlarla panel yerine Ultra Short Throw (Ultra Kısa Atımlı) lazer projeksiyon cihazları daha mantıklı hale geldi. OLED kalitesinde ve OLED yanığı tehlikesi olmadan 100", 120" gibi büyük görüntüler verebilen bu cihazlar yeni trend olacaktır. Panel TV'ler bu gidişle tüplü TV'ler gibi nostaljik ürünler listesine eklenecek.
Ben projeksiyon araştırıyorum ama sizin dediğiniz yeni nesil cihazlar var mı ülke de ben göremedim de?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Araştırırsanız 27-28K aralığında 100" UST perde dahil bulablirsiniz. Kıytırık LED aydınlatmalı panellere 25-30K vermek yerine aynı paralara UST 4K cihaz almak en mantıklısı oluyor. Yani panel için o parayı vermem ancak UST için veririm. Aradaki farkı projeksiyon kullananlar bilir. Bu arada 100" görüntüden bahsediyoruz. 65" paneller bile 30k üzerine çıkmış. 65" OLED'ler 40K ve üzeri :)))))))))). 25K üzeri verebilecek kişilerin panel yerine UST tercih edeceği kesin. Hesap ortada yani :).
https://www.boyutdijital.com/urun/epson-ls500b-android-tv-edition-4k-ultra-kisa-mesafe-lazer-projeksiyon-cihazi sepette 2000tl kampanyasıyla 28K'ya geliyor. Bu tür cihazları genelde işi projeksiyon olan yerlerden almak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 19 Mayıs 2021; 2:0:14 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mayers!Hocam kusura bakmayın ama XH9505'deki kontrast değerlerine dikkat ettiniz mi ?
Evet belki tek unsur o değil ama. Adamlar çiçeklenmeyi azaltacağım diye kontrast oranını Xf9005'e göre nerden baksan yarı yarıya kısmış.
Yanlış anlamayın ama elimdeki XF9005'i satıp aradaki fiyat farkını ödeyip de XH9505'e hiç girmem. Girilmez de zaten.
Bu saatten sonra alınan tv de mutlaka HDMI 2.1 olmalı. Belki şimdi lazım olmaz ama ileride illa ki dar boğaz yaratacak bir unsurla karşılaşılabilir.
Alıntıları GösterDostum Konstrati kotu degil dusuk ama yari yariya degil..Hdr Parlakligi,renk gami,siyah dengesi,yansima,local dimming,ses performansi,malzeme kalitesi bakimindan ustun Xf'e gore..Konstrat düşüşünü cogu artiyla kapatiyor...Motion tarafinda ise birbirlerine cok yakinlar,input lag olarak( online oyunlar da ) fark yaratiyor ama tepkime suresi olarak..Hdr parlaklik da 1000 niti rahat geciyor Xh9505..Konstrat her sey degil dedigin gibi..Komplike bakacaksin aslinda..Konstrati aramazsin artilarina gore..
Xf9005'den daha iyi tv...Ancak Xh9505'den sonra Arada Xg9505 olmasina ragmen Xf9005 gelir siralama olarak..
Gerci incelemeler gelsin Xj95 hepsinden ustun olur..
55 Xf9005'den 65 Xh9505'e gecilir maddi imkan varsa gozun kapali..
Ama 55 Xf'den 55'' Xh' ye gecilmez..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yeksametİyi akşamlar .Düğün hazırlıkları var beyaz eşyam tamam sadece televizyon kaldı 2 aydır araştırıyorum
bütçem maksimum 18.500 civarı ve 65' olsun istiyorum Oled ve Led arasında kaldım((
ilk olarak
1/ Sony 65XH9096 bayram indiriminde 10.500 kadar düşmüş haberim olmadı kaçırdık ve sonrasında fiyattı yükseldi
sony nin Yeni ürünleri VatanBilgisaraydan satışa çıkmış
2/ SONY XR65X90J 18.800 fiyatla çıkmış arasında ne fark var 65XH9096 arasında?
3/ Philips 65OLED805 modelini MM.mağazada incedim gerçeten çok hoş sadece OLED olması biraz kafa karıştırdı ve eğer Yanarsa çekiniyorum okadar para verip yanmasını kimse istemez ,satış temsilcisinin söylemesi yeni oled yanmaz diye iddası var anlamadım tam olarak
ne yapamacağımı bilemedim ((
tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim
65xh9505 alin bence..Oldukca yeterli bir tv..Memnun kalirsiniz..
-
kullanım ömürleri kısa, sitesinden kontrol ettiğimde 10.000 saat görünüyor. ama sadece film izlemek için alınabilir, hatta 10 yıl boyunca hergün bir film izleyin diye belirtmişler😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
20-30k saat kullanım ömrü var. OLED paneli 10 yılın üzerinde kullanma şansı var mı veya Led aydınlatmalı herhangi bir paneli?
Artık doğru yeni televizyon fiyatları çıldırmış projektörlerin siyahı hoşuma gitmiyor yeni nesilleri de görmedim hiç.
UST lazer projektörler için özel UST perdeler kullanılıyor. Özellikle DLP değil de LCD teknolojisi kullanan lazer UST projeksiyonlarda OLED kalitesinde görüntü alındığı iddia ediliyor. İncelemeler ve Youtube'da UST ile ilgili modellere bakınca gerçekten ilginç sonuçlar görüyorsunuz. Çıldıran fiyatların ışığında çok iyi bir alternatif olduklarını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 19 Mayıs 2021; 23:54:41 > -
Sony A8 Serisi KD-55A8 4K ile Sony KD-55XH9505 4K arasında kaldım aradaki 3.000 tllik fiyat farkına değer mi kararsızım.
-
Oledlerin yanma riski halen mevcut.Ben olsam 9505 alırdım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben böyle saçma fiyatlar görmedim ya nasıl yapıcaz hiç bilmiyorum
Yapılacak şey çok basit. Bir süre kimse bu fiyatlardan alışveriş yapmayacak. Veya acil ihtiyaç varsa başka alternatiflere yönelecek. Piyasa, üreticinin verdiği fiyattan değil alıcının aldığı fiyatta oluşur.
-
Projeksiyonla tv'yi karsilastirmak elmayla armutu karsilastirmakla ayni sey. Bende 120" te kullandigim Epson TW7000 var ve onun disinda da gun icinde 55XE9305 kullaniyorum. 120" e film izlemek cidden iyi bir deneyim ve seyir zevkini arttiriyor. TW7000 ortalama bir model olmasina ragmen baya memnunum. Fakat 4K Bluray izleyecegim zaman panjurlari en azindan kismen kapatmam gerekiyor ki karanlik bir oda olusturabileyim.
Evde TV yoksa ve karanlik bir oda yaratilamiyorsa bence TV daha mantikli. OLED'e ben de cok heveslendim ama su an icin o paralari haketmiyor. Illede projeksiyon alinacaksa da bence UST yerine long throw orta halli bir projeksiyon is gorur. Tabi bunun icin yaklasik 2-3 metrelik asma ve oturma masafesi ve ortalama bir perde gerekli gerekli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: armynelSony A8 Serisi KD-55A8 4K ile Sony KD-55XH9505 4K arasında kaldım aradaki 3.000 tllik fiyat farkına değer mi kararsızım.
9505 alirdim..Oled Burn-in yanik riskine ve dusuk parlaklik seviyesine istinaden 9505 alirdim..
9505 in 55 inci piyasada yok bulabilirsem alıcam
quote:
Orijinalden alıntı: armynel9505 in 55 inci piyasada yok bulabilirsem alıcam
Gelir 2 hafta icinde ama 13,500 Tl olan Tv 15.000 Tl olacak en az..55 icin konusuyorum..65 inci 16.000'den 18.000'e cikti su an..%30 zam..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X