Şimdi Ara

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
49
Favori
87.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Projeksiyon her zaman daha üst deneyim yaşatıyor. Ancak Ultra Kısa Mesafe Lazer modeller çıkana kadar Ortam aydınlatması kesinlikle projeksiyon zevkini etkiliyordu. UST Lazer projeksiyon cihazlarının başka bir kullanım alanı da açık havada sunum, reklam panosu vb. gibi durumlardır. Açık havada kullanıldığında tam lümen ışık gücünde kullanıldığından lazer modülünün kullanım ömrü 10K saatler kadar düşebiliyor. Ev kullanımında ise lümen kapasitesinin tamamını kullanmak gerekmediğinden 20K ve üzeri saat kullanım ömrüne çıkıyor. Bu da ortalama 10 yıllık kullanıma geliyor. Normal projeksiyon cihazlarındaki ortamı karartma ihtiyacı olmadığından (açık havada bile kullanılabilecek şekilde tasarlandığından) ev ortamında ışık lümen gücünü yarısını bile kullanmadan OLED kalitesinde görüntü elde ediliyor. Uzak mesafeli ve lambalı projeksiyon cihazlarındaki eksiklik tamamen giderilmiş. UST Lazer için üretilmiş perde kullanıldığı takdirde kontrast ve siyahlar gerçekten OLED gibi oluyor. UST kullanımının en büyük avantajlarından biri de kablolama, asma vs. gibi ek sorunlarla uğraşmak zorunda kalınmaması. Lazer merceğinin perdeye mesafesi 40cm kadar olması 100" görüntü için yeterli oluyor. UST cihazlarda mercek en geriye yerleştirildiğinden cihazı kendisi ile duvar arasında 15-20cm mesafe oluyor. Yeni projeksiyon alacakların eski tip lambalı yerine lazer modelleri tercih etmesi ortam ışığı sorununun önüne geçiyor. Bir de UST Lazer olunca öyle bir sorun hiç kalmıyor.

İnsanların alışkanlıkları yavaş yavaş değişecek. Önceden tüplü tv'ler varken, panellere geçiş başladı. Sonrasında ekranlar büyüdü ve artık panellerin sınırına gelindi. Ayrıca panellerdeki çeşitli sorunların üstesinden bir türlü gelinemedi. VA, IPS vb. çeşitli tiplerde paneller üretildi ancak hepsinin kendine göre bir sorunu çıktı. OLED paneller ise Plazmanın devamı olarak gelse de ölü doğan bir teknoloji oldu. O nedenle miniLED mikroLED gibi panel türlerine geçiş başladı. Lazer TV döneminin başlamasıyla panel işleri de tüplü TV gibi nostaljik ürünler arasında yerini alacak. Tüpünü bırakmak istemeyen çok kişi vardı zamanında ancak hepsi bıraktı :))))).

• Backstreet kullanıcısına yanıt

o zaman alamıcaz:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armynel

o zaman alamıcaz:)

Hayirlisi :) Ama yazin dusebilir 5 ay sonra vs..

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Eğer teknoloji mini led üzerine devam ederse bir sonraki adım her pikselin kendi aydınlatması olacak şekle gelir. LG firmasını bunun üzerine çalışmaları vardı bende oradan öğrenmiştim. Eğer her pikselin kendi ledi olursa TV panelleri modüler üretime girebilir deniliyordu. Yani kare şeklinde panelleri alıp duvara istediğiniz kadar monte edip kendi ebatta televizyonunuzu kanvas tablo gibi asabileceksiniz diyorlardı. Hatta samsungun The Wall serisi deniyordu bunu. Eğer bu teknoloji ilerlerse projeksiyon işi maalesef panellerin yerini alamaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuda 2021 Sony bravia tv modelleri haricinde her şey konuşulmaya başlanmış :)

Düğün var almam lazım bir 9096 mı alsam

• quote:

Orijinalden alıntı: armynel

Düğün var almam lazım bir 9096 mı alsam

Acilse alinir 9000 Tl civarina...Dugun ne zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 20 Mayıs 2021; 17:28:28 >
  • armynel kullanıcısına yanıt
    Bu senin arz talep ve cebindeki para ile ilgili bir konu.Benimde bir ay sonra düğünüm var 9096 aldım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sony cildirmis herhalde 140 ekran 34bine oledmi olur bunlarin piyasadan haberi yok herhalde

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt

Valla bende bile artik ledmis oledmis tarihe gomup projeksiyona gecmeyi dusunuyorum

• Arkadaşlar
    Evvelsi gün 2021 oledlerin siftahını yaptım.
    Bir müşteriye
    1 adet 77A80J
    1 adet 65A80J
    1 adet 55A80J
    Verdim. Liste fiyatları üzerinden biraz oynadık.
    Özellikle 77 oledin fiyatı 2020 lg olede yaklaştı.
    Tabi ki yine yüksek ama 2021 ve sony olduğunu düşünürsek makul oldu bence.
    Şu anki 77A80J kampanyalı olarak 48.000 TL fiyat la ön siparişde ve ben burdan biraz daha düşürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numberten_ank -- 21 Mayıs 2021; 0:59:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: icarusdream

Konuda 2021 Sony bravia tv modelleri haricinde her şey konuşulmaya başlanmış :)

Satın alınacak Sony TV mi kaldı? Bölgesel fiyatlandırmaya geçmedikleri sürece Sinek avlama modundan öteye geçemezler. Mutlaka birkaç çılgın olacaktır. Onlar da istatistiklere dahil edilmez genelde :))))))))))))

• quote:

Orijinalden alıntı: numberten_ank

Arkadaşlar
    Bir müşteriye
    1 adet 77A80J
    1 adet 65A80J
    1 adet 55A80J
    Şu anki 77A80J kampanyalı olarak 48.000 TL fiyat la ön siparişde ve ben burdan biraz daha düşürdüm.

Hayirli olsun...

2021 Model LG oled'ler Turkiye'de satisa girdiginde, Sony Turkiye yeni fiyat ayarlamasi yapacaktir diye dusunmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joseph27 -- 21 Mayıs 2021; 9:46:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joseph27

Hayirli olsun...

2021 Model LG oled'ler Turkiye'de satisa girdiginde, Sony Turkiye yeni fiyat ayarlamasi yapacaktir diye dusunmek istiyorum.

Alıntıları Göster

Aldığım duyumlar doğrultusunda onların da bize yakın fiyatlardan çıkması kuvvetle muhtemel.

77ag9'un fiyatını düşündüğümüzde 77A80J'nin şu an için Sony olarak fena olmadığını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Satın alınacak Sony TV mi kaldı? Bölgesel fiyatlandırmaya geçmedikleri sürece Sinek avlama modundan öteye geçemezler. Mutlaka birkaç çılgın olacaktır. Onlar da istatistiklere dahil edilmez genelde :))))))))))))

Alıntıları Göster

İlgili konuların ilgili başlıkların altında konuşulmaması anlamında söylemiştim ben onu aslında :)

16 agustos

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Projeksiyon her zaman daha üst deneyim yaşatıyor. Ancak Ultra Kısa Mesafe Lazer modeller çıkana kadar Ortam aydınlatması kesinlikle projeksiyon zevkini etkiliyordu. UST Lazer projeksiyon cihazlarının başka bir kullanım alanı da açık havada sunum, reklam panosu vb. gibi durumlardır. Açık havada kullanıldığında tam lümen ışık gücünde kullanıldığından lazer modülünün kullanım ömrü 10K saatler kadar düşebiliyor. Ev kullanımında ise lümen kapasitesinin tamamını kullanmak gerekmediğinden 20K ve üzeri saat kullanım ömrüne çıkıyor. Bu da ortalama 10 yıllık kullanıma geliyor. Normal projeksiyon cihazlarındaki ortamı karartma ihtiyacı olmadığından (açık havada bile kullanılabilecek şekilde tasarlandığından) ev ortamında ışık lümen gücünü yarısını bile kullanmadan OLED kalitesinde görüntü elde ediliyor. Uzak mesafeli ve lambalı projeksiyon cihazlarındaki eksiklik tamamen giderilmiş. UST Lazer için üretilmiş perde kullanıldığı takdirde kontrast ve siyahlar gerçekten OLED gibi oluyor. UST kullanımının en büyük avantajlarından biri de kablolama, asma vs. gibi ek sorunlarla uğraşmak zorunda kalınmaması. Lazer merceğinin perdeye mesafesi 40cm kadar olması 100" görüntü için yeterli oluyor. UST cihazlarda mercek en geriye yerleştirildiğinden cihazı kendisi ile duvar arasında 15-20cm mesafe oluyor. Yeni projeksiyon alacakların eski tip lambalı yerine lazer modelleri tercih etmesi ortam ışığı sorununun önüne geçiyor. Bir de UST Lazer olunca öyle bir sorun hiç kalmıyor.

İnsanların alışkanlıkları yavaş yavaş değişecek. Önceden tüplü tv'ler varken, panellere geçiş başladı. Sonrasında ekranlar büyüdü ve artık panellerin sınırına gelindi. Ayrıca panellerdeki çeşitli sorunların üstesinden bir türlü gelinemedi. VA, IPS vb. çeşitli tiplerde paneller üretildi ancak hepsinin kendine göre bir sorunu çıktı. OLED paneller ise Plazmanın devamı olarak gelse de ölü doğan bir teknoloji oldu. O nedenle miniLED mikroLED gibi panel türlerine geçiş başladı. Lazer TV döneminin başlamasıyla panel işleri de tüplü TV gibi nostaljik ürünler arasında yerini alacak. Tüpünü bırakmak istemeyen çok kişi vardı zamanında ancak hepsi bıraktı :))))).

parlaklık ve keskinlik konusunda ust projeksiyonlar hala yetersiz,

bknz.

• quote:

Orijinalden alıntı: numberten_ank

Arkadaşlar
    Bir müşteriye
    1 adet 77A80J
    1 adet 65A80J
    1 adet 55A80J

77A80J fiyatında ciddi bir sorun var, boyutundan dolayı pazarlama taktiği uygulanarak resmen fiyatını balon yapmışlar.

• armynel kullanıcısına yanıt

Bekleyin bence , o zamana kadar fiyatlar dusebilir acele etmeyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Bekleyin bence , o zamana kadar fiyatlar dusebilir acele etmeyin..

KESİNLİKLE 2021 SONY MODELLERİNDEN UZAK DURUN VE ALMAYIN

Sony 65A90J liste fiyatı 47.999TL

LG 65G1 liste fiyatı 27.999TL

ARADA KOCAMAN 20.000TL gibi absürt bir rakam var.

Ayrıca yakında lg kampanya ile yanında telefon, yakıt yüklü kart veya soundbar gibi elle tutulur hediyesi olur. Nakit havale 25.000 TL gibi rakamlara pazarlık ile LG 65G1 modelini rahatlıkla alırsınız.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.