< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (28. sayfa)
-
-
Merhaba, xf9005 55 inç televizyonumun ekranını kızımın kırması nedeniyle Kasım indirimlerini de fırsat bilip 65 inç yeni tv almayı düşünüyorum. Baktığım modeller; Philips pus9206, Sony x81j, x85j, x90j. Android olmadığı için Samsung’a hiç bakmadım. Ağırlıklı olarak film amaçlı kullanacağım. xf9005’in çok gerçekçi görüntüsü vardı, ancak aynı hissi x90j’de yaşayamadım nedense. O yüzden ya x85j alayım ya da yeni modelleri bekleyeyim diyorum. X85j 65 için15.500 fiyat veriliyor. Fiyatlar çok yüksek, bir yandan daha düşer mi bir yandan da dolar nedeniyle bu fiyatlara bulamayız mı korkusu var. Napayım bilemedim.
Yurtdışı fiyatları 65x90j 1200$, 65x85j 900$ görünüyor, 10 liradan hesaplasak sırasıyla 12 bin ve 9 bin yapar, tr fiyatları nasıl böyle oluyor anlamadım.
Son olarak, ekranı kırık xf modeli nasıl değerlendirebilirim arkadaşlar, bilgisi olan yönlendirebilirse sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süt içtim dişim kırıldı -- 12 Kasım 2021; 10:30:48 >
-
Hocam ''XF9005'in gerçekçi görüntüsü vardı, aynı hissi X90J'de yaşayamadım'' demişsiniz.
X90J'yi nerede test ettiniz. Mağazada mı yoksa bir süre evde kullanıp iade mi ettiniz.
Ben X90J'yi birebir hiç test etmedim ama youtube videolarında gördüğüm kadarıyla filmlerdeki görüntü kalitesi olsun, siyahlardaki derinlikler olsun XF9005'e göre çok daha iyi görünüyordu.
O yüzden test değerlendirmenizi merak ettim açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 12 Kasım 2021; 12:17:23 > -
Tamamen mağaza deneyimi, tabi çok sağlıklı olmadığının farkındayım. Buradaki yorumlarda da 2020 h modellerin 2021'e göre daha iyi olduğu söylenmiş, muhtemelen f/p bakımındandır. Sony'deki bu iniş-çıkışlı durum 2022 modelleri konusunda beklenti oluşturdu bu nedenle, tabi fiyatlar nolur bilemiyorum, o ayrı mesele.
Mevcut modeller ve fiyatları, muhtemel indirimler veya zamlar (yurtdışı ile karşılaştırmalı), yeni modeller ve muhtemel fiyatları dikkate aldığımızda mantıklı olan nedir. 6 aya kadar veya daha fazla beklemek gerekebilir yeni tv için, değer mi sizce, mevcut modellerin bugünkü fiyatları makul ve bu fırsatı kaçırmamak mı gerekir. Özetle Sony tv almak için doğru zaman mı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, benim durumum da sizin durumunuzla aynı şu anda.
55 inç XF9005 tv kullanıyorum ve 65 inç tv'ye terfi etmeyi düşünüyorum.
Aklımda olan tek bir model var o da Sony XJ90 serisi . Bir ara LG G1 Oled tv alayım dedim ama sıkıntılı teknoloji diyerekten vazgeçtim.
Sony XJ90 serisi için ise aklımda tek bir soru işareti var. O da XJ90'nın HDR film performansının XF9005'e göre bir tık daha düşük olması. ( Rtings incelemesine göre söylüyorum )
Bir yandan diyorum, Sony 2022 yılındaki yeni model tv'lerinde yeni işlemcisini geliştirip daha iyi özelliklerde 9 serisi TV çıkarır diyorum. Bir yandan da bu fiyatlara bir daha TV bulamam diyorum.
Yani iki arada bir derede kaldım bekliyorum hocam.
Ama Sony'nin 2022 yılı TV'lerini beklemek şu an için daha ağır basıyor bende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 12 Kasım 2021; 14:36:34 > -
Hocam 2022 yılı modelleri haziran civarı gelir ülkemize büyük ihtimalle. Tv'yi hemen almayıp indirim bekleseniz 2022 Black Friday indirimlerinde alayım deseniz 2022 kasımında döviz kurları kaç olur sizce? Bunları da düşünmek lazım. Geçen sene 15 bine 65xh9505 vardı. Şimdi onun alt modeli X90J indirimlerle 17 bine düşüyor anca. Seneye kim bilir kaç para olacaklar. Ben de sizinle aynı durumdayım. Ya 65X90J alacağım yıl sonuna kadar ya da 65 inç Philips miniled. Yıl sonu indirimleri güzel fiyatlar için son şanslarımız bence. Her şey böyle uçarken yıl sonuna kadar aldık aldık bana kalırsa.
-
Benim kendi fikrim, yıl sonuna kadar indirim kovalayıp 65X90J'yi 14-15k seviyelerinde yakalarsam satın almak. Yoksa bu iş uzayıp gidecek
-
Hocam Sony genelde haziran ayında tv'lerini satışa sunuyor. Ben 2022'de tv alacak olursam indirim kovalamam zaten çıktığı gibi alır bu işi bitiririm.
Ancak şöyle bir gerçekte var. Bu sene Sony XJ90 modeli 65 inç olarak 20.500 TL'den piyasaya çıkış yaptı.
Seneye aynı ürünün piyasaya çıkış fiyatı en az 24K - 25K seviyesinde olacak.
Belki de Sony seneye 9 serisi TV'lerini TR'ye bile getirmeyecek.
Dediğiniz gibi aslında bu sene bitmeden TV işini bitirmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 12 Kasım 2021; 14:48:43 > -
Uzun araştırmalar sonucunda 55x90j modelini 11.469₺'ye alarak aranıza katıldım. İnşallah iyi yapmışımdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokemondortyol -- 12 Kasım 2021; 15:7:57 >
Hocam daha önce Sony tv kullandınız mı yada XF9005 serisi deneyiminiz oldu mu hiç ?
Karşılaştırmak adına soruyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yeni evlendim ilk televizyonum.
Allah mutlu etsin hocam. Hayırlı olsun yeni TV’niz.
hayırlı olsun güzel fiyat nereden aldınız ..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam sağolasın :)
11.11 indirimi ile Hepsiburada'dan dün gece aldım.
Geçen sene 10k ya 65xh9096 satıldı bu ülkede. Gördüm de almadım 😀 14k ya 75xh9096 satıldı ya şaka gibi. X90J XH9096’dan çok da büyük farklarla üstün değil yeni işlemci sayesinde bir tık daha iyi sadece. Geçen sene 75 inç 14k ya gitti bu sene 65 inçi 15k da bulursam alırım diyorum. Seneye bu iş daha da kötü olacak görünen köy kılavuz istemiyor işte. Ben geçen sene alacaktım yeni yıl modellerini bekleyeyim derken şu an bu haldeyim işte 😂 O yüzden benim gibi tv arayışı içinde olanlara tavsiyem en geç yıl sonuna kadar, kur dalgası daha da vahim hale gelmeden aklınızdaki tv yi uygun bir indirimde alın. Belki de seneye bu tv ler ikinci elde aldığınızdan fazla para edecek kim bilir 😀 Allah sonumuzu hayretsin
Haklısınız hocam.
Seneye belki Sony, 9 serisini TR’ye bile getirmeyebilir.
Bu fiyatlarla bu sene bile çok fazla led tv satabildiğini düşünmüyorum. Seneye ne olur kim bilir.
Servis ile görüştüm. Merkez ellerinde stok olmadigini, Aralik ayi ortalarinda gelecegini soylemis. Hangisi gelirse degisim olarak onu verecegiz demisler. (65A8 ya da A80j) Herhangi bir yazili geri donus bekledim ama yokmus ilginctir ki. Umarim oyalamiyorlardir tedirgin oldum :)
İnşallah oyalamıyorlardır dediğiniz gibi. Eğer oyalamıyorlarsa bu güzel bir haber. A80J ile değişim olsa tadından yenmezdi :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X