Şimdi Ara

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
48
Favori
86.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün servisten aradılar tekrar. Önümüzdeki hafta A80j getireceklerini söylediler. Eve gelmeden inanamayacağım sanırım :)

@Backstreet @WindWild @Exheo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykanah -- 3 Aralık 2021; 13:2:55 >
  • baykanah B kullanıcısına yanıt

Eğer getirirlerse helal olsun gerçekten de. İnşallah tüketici hakem heyetiyle falan uğraşmadan biter bu iş hocam :)

• baykanah B kullanıcısına yanıt

Cok iyi? Guzel Tv valla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar Sony'den x92j bir TV aldık. (x90j'nin, yuvarlak ayağı olan versiyonu, daha küçük masalara sığması için) Local dimming ile hiç bir problem olmamasına rağmen, RTINGS'in native black uniformity (ve kontrast) testinde uyguladığı gibi (cross test) local dimming'i kapattığımızda üst tarafta 2-3 noktada bulutlanma görülmekte.

TV'yi geri göndermek istesek local dimmingsiz kullanılmaz diye bir bahane ile almamazlık, yada problem çıkarma yapabilirler mi ? Dahası bunu kafaya takmalı mıyım ? TV'yi değiştirsek bile yeni gelecek olan TV'de bulutlanma olmayacağının bir garantisi var mı ?

Dediğim gibi TV'nin olağan kullanım senaryosunda hiç bir problem yok. Sadece en zor test koşulu olan beyaz cross-siyah arka plan ve bütün local dimming ayarları kapalı bir şekilde iken, tamamen karanlık bir odada, full parlıklık ve vivid modda bu görülmekte.

Henüz iade hakkımız varken değerlendirilmeli mi ? Ancak değişim olmaz ise, iade sürecinde paranın geri yatma sürecinin de süresi hesaba katılınca, o dönemde indirim bitmiş olursa TV'siz kalabiliriz :)) Ne edelim sizce ?

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Hocam tv yi local dimming devrede değilken kullanmayacaksınız ki. Local dimming kapalıyken oluşan bulutlanma bence hiç de önemli bir sorun değil. Local dimming devredeyken siyahlar gayet güzel mi? Görüntü gayet güzel mi? Eğer cevabınız evetse bence hiç iade falan etmeyin. Bir daha aldığınız fiyatı bulamayabilirsiniz. Önemli bir sıkıntı olsa iade edin derdim ama fald bir tv de local dimming devrede değilken çıkan sorunlar çok da önemli değil bana kalırsa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Exheo kullanıcısına yanıt

Cevabınız için çok teşekkürler hocam. Local Dimming Medium ve High ayarlardayken bulutlanma diye bir şey yok, High Local dimming ile full siyah bir ekranda TV'yi göremedik odada, o kadar karanlık.

Ama işte mesela RTINGS demiş ki, blooming'in çok olduğu bir yayın yada içerik izliyorsanız ve rahatsız olduysanız local dimming kapatın öyle de izlersiniz, izlenir. Kendi incelemelerinde de local dimming kapalı iken hafif bulutlanma ve siyah yerine koyu lacivert ekran görmüşler. Ama onların Test örneğine göre benim bulutlanmam daha fazla, ama bende de lacivertlik yok.

Bu kadar para verince Local Dimming olsa da olmasa da insan unfiorm bir TV istiyor. Ki Sony'ler bu konuda bayağı iyiydi. Samsungların ne kadar kötü olduğunu biliyoruz. Tercihi Sony'den yana yapıp, orta üst kısımda bir bulutlanma görmek biraz can sıktı.

Local Dimming Medium ve High iken dediğim gibi hiç bir sorun yok. LOW local dimming'de de yine o cross testinde gözü kısarak mini minnacık görebiliyorsunuz. Ama genel bir içerik izlerken SDR,HDR farketmeksizin, local dimming medium ve üstü olduğu sürece hiç bir sıkıntısı yok TV'nin.

Hatta parlaklığı SDR mastering standardı olan 100-120 nit civarına karşılık gelen seviyeye getirdiğimizde, local dimming kapalı iken de bir kaç koyu 4k (hdr olmayan) test videosunda bir sorun göremedik. Yani standart bir izleme de o bulutlanma çok can sıkıcı gözükmüyor.

Sadece o "Black Uniformity-Cross test" local dimming kapalı iken bulutlanmaya sebep oluyor. Gözle görünenden bahsediyorum. Telefonla foto çekersem her tarafından ışık sızıyormuş, lekeler varmış, her yer bulutluymuş gibi görünüyor iso olayından dolayı.

İlk kez bu kadar büyük bir TV'yi ve bu fiyatta bir ürünü satın aldığım için hem heyecanlı hemde endişeliyim. Haklarımı da 14 gün içerisinde kaybetmeden bir karar vermek istemiştim. Tekrar teşekkür ederim.

• Kanalları gezerken kırmızı tuş mavi tuşa basın vs. Reklamlar çıkıyor bunları kapatmanın bir yolu var mı?

Ekleme: HBBTV'yi kapatınca gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 6 Aralık 2021; 0:50:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski 55AF8 sahibi olarak 55A80J ile aranıza katılmış oldum 😁

• Kerim5100 kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle hayırlı olsun.

AF8 hangi yılın ürünüydü ? Ve ne kadar süredir bu ürünü kullanıyorsunuz ?

Bu süre zarfında ekran yanığı, ölü piksel, veya herhangi bir panel hatasıyla karşılaştınız mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 8 Aralık 2021; 23:6:18 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt
    Sağolun teşekkür ederim.

2018 serisiydi onlar. 3 yıldan biraz fazladır kullanıyordum, hala da kullanmaya devam edeceğiz. Sadece bu esas TV oldu gibi

Aldığımızdan beri neredeyse 7/24 çalışıyor bırakın ölü pikselini en ufak bir ekran izine dair emare bile yok. Sadece kanal geçişleri yavaş geliyordu bana önceki diğer televizyonlara göre (Samsung Q60,70,80 serisi komple, LG CX ler falan) ama o da son güncellemelerden sonra önceki haline göre daha hızlı oldu.

Sony'den şaşmamak lazım bunu bir kez daha anladım. Bütçe el verseydi A90J'yi çok isterdim ama bunun fiyat olarak muadilleri (LG G16, Samsung QN90 vs.) yanında bu bambaşka kalıyor

Marka olarak Sony'den şaşmamak lazım hocam. LG'ler her ne kadar fiyat olarak daha uygun olsa da Sony'ler bence kalite olarak daha iyi durumdalar 

OLED panellerdeki kronik ekran yanığı problemleri yüzünden bu panellerden vazgeçmiştim ama siz 3 senedir sıkıntı yok diyince tekrar bir heves geldi bana OLED tv'ler için.

Led tv'lere bu denli büyük paralar vermek zoruma gidiyor açıkçası. Artık OLED tv alma zamanı geldi diyordum kendi kendime.

Size bir-iki soru daha sormak istiyorum AF8 hakkında.

Bu tv'yi genel olarak pc bağlantısı olarak kullandınız mı ?

Ayrıca OLED tv'lerde genel olarak SDR ve HDR tepe parlaklıkları düşük oluyor. Sizde durum nedir ?

Özellikle HDR filmlerdeki parlaklıklarda sıkıntı var mı ? Görüntüler karanlık mı yada soluk mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 7 Aralık 2021; 15:34:56 >

Yani ekran yanığı olarak durum şöyle. Ailecek çoğunlukla film (özellikle Netflix) ve televizyon kanalları izliyoruz. TV kanallarında televizyonun dinlenme modu var kimin ne kadar işine gelir bilmiyorum ama, 5 saati biraz geçince televizyon kendini kapatıyor 5-6dk beklemeye alıyor kendini öyle devam ediyor. Netflix'de zaten beklemede hareketli duvar kağıtları açılıyor yani TV kendi kendine yanmayı önlüyor gibi bir durum söz konusu.

PC bağlantısı olarak çok az kullandım o yüzden ne desem sallamasyon olur. Bir de ağ üzerinden kullanıyorum kablosuz olarak kabloyla çok işim olmuyor.

Parlaklık olarak şöyle. Hayatımda izlediğim en iyi HDR görüntüler AG9 serisindeydi. 9'ların oyun modu, parlaklık ve ses farkı var görece ama fiyat farkına sayıyorum onu . Onun dışında ben HDR içeriklerinde AF8'de bir sıkıntım olmadı. Özellikle Spider-Man Into Spiderverse ve Avengers Endgame'i HDR izlediğimde cidden ağzım açık kalmıştı çünkü Endgame'i IMAX'de izlemiştim. TV'de izledikten sonra IMAX olan tüplü televizyon gibi göründü bana

Vermiş olduğun değerli bilgiler için teşekkür ederim hocam.

En kısa zamanda A80J yi mağazalarda test etmeye gideceğim.  

Ben A90J'yi gördüm gene ağzım açık kaldı. Seri bildiğiniz evrim geçiriyor

Hocam benimde gönlüm A90J'de. Ama 55'' 40K. Fiyatlar inanılmaz  

Mediamarkt'da 34bin şu an

• İyi biraz düşmüş ama yeterli değil 

Sony nin özellikle hareketli sahne oynatma performansı lg ve samsunga göre kıyas götürmeyecek kadar iyidir.

Ayrıca renk doğruluğu da çok daha iyi geliyo bana.
    Fiyat olarak pahalı filan ama adamlar başka bişey yapıyo hakikaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar 55'inc tv alma araştırmasındayım Son 2 modele kadar indim

Sony A80J

SAMSUNG QN90A

Bu iki modelin sizlerden gelen yorumlarını YouTube altında bulunan yorumları inceledim ve okudum Rtings incelemelerine baktım. ( Türkiye ve Avrupa'da farklı panel IPS olması ) gibi birçok bilgi edindim.

OLED yanması konusunda Tv'yi genel olarak Ailemle birlikte kullanacağız. Şöyle ki Annem uydu yayını bir kanalda 4-5-6 saatlere varan kalma süresi akabinde uzun izleme süreleri , babam netflix-digiturk 4k filmleri ben ise oyun konsolu eklenmiş tüm halini. Cihazda Apple Tv-Digiturk 4K ve PS oyun konsolları bağlı kalacak. Minimum 5-6 sene kullanıma bağlı olarak sorun çıkartmayacak bir model bakıyorum

Kullanacak olduğumuz oda geneliyle ışık alan bir konumda. OLED Vs QLED araştırmalarına baktığımda Redditte ince detaylara kadar indim. Keşke inmeseydim diyorum çünkü ne kadar derine inersem o kadar kafam karışıyor ve almaktan vazgeçiyorum. Seneye yani Ocak ayında tanıtılacak modelleri bekleyeyim diyorum yeni Miniled teknolojisi bu seferde sonu gelmeyecek biliyorum. Şuanda kullanımış oldugum tv Panasonic Viera D Serisi bu televizyon bizi 12 yıldır sorunsuz bir şekilde götürdü. Yeni Tv'lerde bu kadar süre kullanıma sağlam çıkacakmı muamma.

En ince detaylara bakarak , Nit değerleri , Spor maç performansı , ghosting blurlar , burn-inleri dahil ettiğimizde bu iki tv'nin genel olarak birbirine oranla artıları ve eksileriyle birlikte hangisini tercih edersiniz cevabını verebilir misiniz ?Kendinize göre.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Blackkk kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hocam. Dediklerine birebir katılıyorum 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 8 Aralık 2021; 23:9:11 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.