iyi dilekleriniz için teşekkürler. Şu tavan boya atması olayından bi ara bende çok tedirgindim. Bence kafaya takmayın anın tadını çıkarın derim. Şimdiye kadar bir çok araba kullandım corolla ,süper b ,c4 , golf , yaris , accent Era bunlar sahip olduklarım araçlardır çoğunuda sıfır alıp sattım. Aslında ukalalık yapmak için yazmıyorum ama araçlardan yani orta direk araçlarından az çok anlıyorum diye düşünüyorum. Mokka parasına göre sınıfındaki çoğu araçtan bana tatminkar geldi. Ödediğin paraya göre sundukları gerçekten iyi. Kötü kısmı şehir içinde ki yakıt tüketimi hatta trim sesleri konusunda bile iyi diyebilirim. Hatta manuel vites 2018 süper b aracımı satıp kasa, değiştirecek olmasına rağmen 2023 model bir grandland ile değiştirmeyi bile düşünmüyor değilim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021 Sonrası Mokka (24. sayfa)
-
-
@dekstra Cevabınızı samimi bulduğum için size de samimiyetle yazıyorum: Benim, sizin kadar araç alma satma tecrübem olmadı. Yakıt tüketimi konusunda ise bende aksine dizel, otomatik ceed'e göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim sadece. Aylık 2.000 lira civarında benzin masrafı, bizim işimi görmek için yeterli geliyor fakat daha fazla yol yapan için sanırım benzinli araç ekonomik olmayacaktır.
Trim sesleri konusunda da size katılıyorum (siz yazmasanız, değinmek aklıma bile gelmeyecekti belki), 16 ay geçti, güzergahımda çok fazla kasis, bozuk bölge var ama eski araçla kıyas edince belli devirde gelen zırıltı harici ses de yok.
Tavan boyasına takılmıyorum ama sadece sırf bir tazminat alabilmek ve bu tazminatla ileride kayıpsız satabilmek amacıyla uğraşmak istemezdim. Ha olursa da, o tazminatın peşine düşerdim, tavanı da filmle kaplatırdım. Ben en başta siyah tavan istemedim ama o dönem, bulduğumuz araç kârdı.
Arka koltukta diz mesafesi çok az, bana ayarlı şekildeyken arka koltuk sırasına oturduğumda dizlerim ön koltuğa dokunmuyor ama ceed'de ki o genişlik de yok. Çok nadir kullanılsa da ihtiyaç anında arkaya oturan arkadaşa karşı mahcup hissediyorum kendimi. Yoksa günlük işe git gel, pazara git gel için hanım da, ben de araca sığıyoruz, bagajı da bu şehir içi kullanımda yeterli ama...
Neyse, çok uzatmayayım, iyi geceler, görüşmek üzre.
-
Merhaba, mokka ile ilgili yaşadığım sorunu aşağıdaki başlıkta detaylı açıkladım, benzer deneyim ve destek yorumlarınızı bekliyorum.
https://forum.donanimhaber.com/opel-mokka-sifir-aracta-boya-rezaleti--158965150
-
Peki aracın rengi siyah olsaydı ? Tavan boya atması aracı etkilermiydi ??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstra -- 26 Haziran 2024; 18:3:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@dekstra Bana göre aracın tavan boyasının sonradan yapıldığı bagaj kapağını açınca belli oluyor. Bagajı kaldırınca düz bir şekilde, C sütununa paralel bir çizgi şeklinde boya hizası var. Ben, ilk gördüğüm zaman boya kalkmasının sebebini buna bağladım. Bence sorun (yukarıda da belirttiğim gibi) tavan boyasının, asıl boya ve cila işlemi bittikten sonra yapılması. Dikkatli bakılırsa simli bir boya gibi olduğu görülüyor, bunun yanında bagaj kapağını kaldırınca boyanın çok ince olduğu hissi uyandırdı bende.
Sizin senaryoya gelirsek, araca sonradan tavan boyası atılmadıysa (bence) bu sorun yaşanmaz. Atıyorum 8-10 yıl sonra güneş yanığı gibi lekelenmeler olacağını düşünüyorum. Bu durum satarken nelere sebep olacak göreceğiz. Ya alıcılar, araştıranlar bu durumun normal olduğunu düşünecek ve durumu kabul edecekler ve satın alacaklar; ya uygun fiyata alabilme amacıyla bu araçlara bakmaya devam edecekler ya da bu durumdan dolayı kimse bu araçları almak istemeyecek. Kim bilir belki, özellikle şikayet kaydı oluşturulmamış araç kovalayacaklar
-
Bu soruyu neden sordum biliyormusunuz ? Belki grandland alıcam onu siyah almayı düşünüyordum
@dekstra Bende aracınız sanırım siyah, o sebeple soruyorsunuz diye düşündüm. Kararınızı vermiş gibi görünüyorsunuz, bana hayırlı olsun demek düşer.
Peki neden değiştirmeyi düşünüyorsunuz ve neden grandland?
-
Aracım manuel Skoda superb 2018 model artık oto kullanmak istiyorum eşimin mokkasından sonra hoşuma gitti
mevcut Opel grandland lar ise mevcut segmentin içinde en uygun fiyat performans aracı ültimatom pakette neredeyse çok dolu koltuk soğutmadan deri koltuğa baldır ve elektrik destekli vs o yüzden düşünmüştüm
@dekstra Forumda online görünsem de bilgisayar başında değilim, bu sebeple geciken cevaplarım için özür diliyorum.
Grandland, anladığım kadarıyla piyasada sevilmedi. Donanımla noktasında dolu araç olsa da, bu sınıfta bir aracın arka dingilinin torsiyon olması konforu olumsuz etkileyebilir diye düşünüyorum. Dizelini alsanız adblue sorunsalı (anladığım kadarıyla) devam ediyor; benzinli alsanız 1.2 motor bu kasaya yetiyor diyen de var, yetmediğini düşünen de... 2. eli daha kuvvetli rakipleri var, belki donanım konusunda eksikleri olabilir ama fiyat olarak sanırım hemen hemen aynı aralıktadır olacaklarını düşünüyorum. Ben, farklı seçeneklere bakardım. Şu an satılan makyajlı kasa öncesi kasalar benim de çok hoşuma gitse de tercih etmezdim.
-
Aynı paralara tavsiyeler bulanabilirmisimiz ? 1.2 t düşüniyordum
@dekstra Üstadım, 1.600 fiyatı olduğunu düşünsem, dediğim donanım eksikleri olmasına rağmen tucson, tiguan 2. elde grandland'a göre daha kuvvetli olacağı düşüncesindeyim ama... Sportage'in tasarımını daha kullanışlı buluyorum, tucson'un far yuvaları için tamponda bırakılan çıkıntı şehir içi manevralarda sorun yaşatır gibi geliyor bana. Dizel otomatik seçeneği, benzinlisinin çok yaktığı yorumlarından yola çıkarak tercih edilebilir diye düşünüyorum.
Bunun yanında sportage forumunda yeni kasanın benzinlilerinin sık sık egzoz filtresinin temizlenmesi uyarısı aldıklarını okudum.
Aceleniz yoksa yeni kasa tiguan (eğer bütçeyi aşmaz derseniz) makyajlı kasasını da düşünürdüm.
Bu 3 modelin 2. eli, kalite hissiyatının grandland'e göre daha yüksek olacağını düşünüyorum. 1.600 gibi bir bütçem olmadığı için inanın hiç tucson'da comfort donanım haricine, sportage'de cool donanım haricine bakmadım.
-
İşte kısılıp kaldığım nokta bu 1600 e grandlansı neredeyse sıfır alıyorum diğerlerini aynı donanaımda sıfır alamıyorum daha yüksek bütçemde yok
yada diğerlerinin daha düşük donanımlarına bakmam gerekiyor
@dekstra Bence makyajlı mevcut kasa tasarım açısından ön ve arka görünüşleri birbirinden bağımsız iki araç gibi duruyor. Maalesef bir bütünlük yok araçta. 1 ya da 1.5 ay önce yeni konanı iç genişliğini gözlemlemek için içerisinde oturdum, daha kaliteli hissiyat aldım araçtan. Bana öyle geliyor ki tucsonda farklı bir hissiyat vermeyecektir.
Sıfır gibi araçlar da olduğunu düşünüyorum, 2. el ilan sitelerine bakmak lazım. Aslında bir aracın daha almadan 2. eline bakmayı doğru bulmuyordum fakat 2.500 lira (o da karşı tarafın hasarı sigortadan dolayı benim araca işlendiği için) tramer kaydı olan ceed'i almak istemeyince, almayı kabul edenin de sattığım fiyatın %15 aşağısına fiyat teklifini görünce; üzülerek söylemeliyim ki bakış açım değişti.
Elbette sizin de kendinize göre düşündükleriniz vardır, sizin için en iyisi ne ise o olsun temennisinde bulunmaktan öteye gidemiyorum.
-
Biz de Mokka cılar kulübüne katılıyoruz haftaya. GS donanım. Arabayı acayip doldurmuşlar. Yok yok. Ultimate ile arasında sadece süet koltuk farkı kalmış. Opel in işleri değişik gerçekten. İki donanım seviyesi olsa daha mantıklı olacak aslında.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@Car Lover Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Kaça aldınız?
-
Teşekkürler. Opelin Haziran ayı için yaptığı aşağıdaki kampanyadan faydalandık.
GS donanımında Haziran ayına özel metalik renk hediye.
GS donanımı online rezervasyona özel 1.525.000 TL’den başlayan fiyatlarla
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@Car Lover Değerli kardeşim tekrar hayırlı olsun, güle güle, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.
-
Merhabalar,
Yakın zamanda 2022 model Opel Mokka Ultimate paket aldım (km 5000 şuanda) (2023 çıkışlı)
İlk izlenimlerim iyi yönde ancak uzun yolda 130 sabit yakıt ortalama 7,2 lt gösteriyor biraz fazla gibi geldi, araç daha hiç servise gitmemiş, 1 yılı geçtiği için götürmem gerekiyor sanırım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X