@Savitar77 Merhaba, aracınız hayırlı olsun, güle güle, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum. İlk sayfada yakıt tüketimlerini paylaşıyorum, şimdi yakıt tüketimi dosyasına baktım. 8 Haziran'da 84 km ortalama hız ile 710 km yol yapmışım ve gerçek tüketim 5.4 litre çıkmış. Sürekli 130 km hızla gitmediğim için "Fazla yakmış" veya "Az yakmış" dersem; sizi yanıltırım. Ben, aracın hem küçük motorlu olduğunu, hem benzinli olduğunu aklımdan çıkarmıyorum, uzun yolda yüksek tüketimler olmaması için 110 km hız sınırı ayarlıyorum, ender durumlar haricinde bu hızla gidiyorum. Servis konusunda her markada 1 yıl şartı var. Mokka'da 1 yıl ya da 15.000 km sınırı var, çok zaman kaybetmeden gitmenizi öneririm, aksi hâlde "Şu kadar km geçmiş" ya da "Şu kadar zaman geçmiş" diyerek aracı garantiden çıkarabilirler. |
2021 Sonrası Mokka (25. sayfa)
-
-
Herkese merhabalar.
Daha önce Soran oldu mu bilmiyorum ancak aracımla ilgili yaşadığım bir sorunu paylaşmak isterim.
2021 Ultimate mokka Aracım hemen hemen her seferinde ilk çalıştırmada yağ seviyesini kontrol edin uyarısı veriyor. Motoru kapatıp tekrar çalıştırdığın zaman bu uyarı gidiyor.
Yağ seviyesini kontrol ettiğimde bir sorun görmüyorum.
Serviste sordugumda ise bu sorunla birkaç kere daha karşılaştıklarını net bir çözümü olmadığını söylediler. Belki ileride yazılımla çözülebilecek gibi bir fikir attılar ortaya.
Bu durum başına gelen başka başka biri var mıdır? Bunun bir çözümü var mıdır bilen varsa öğrenmek isterim.
Şimdiden çok teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@fafafafax Şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadım. Belki servisten karteri söküp, pompayı kontrol etmelerini isteyebilirsiniz.
Ben aracı ilk aldığım zaman gittiğimde, ayak üstü konuşmamızda karteri söküp, kontrol etmeye sıcak bakmamıştı, "ücreti karşılığında istesem" dediğimde kabul etmişti. Bu yolu deneyip en azından aklınızda kalacağına, durumu görmüş olursunuz diye düşünüyorum.
-
Çok Teşekkürler @aalpan sizlerde güle güle kullanın. En yakın zamanda servise gideceğiz, aracı kullandıkça geri bildirim yapıyor olacağım yakıt tüketimi vs. konularında.
-
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra bende tekrar opel ailesine katıldım. Yeni bir mokka gs sahibi oldum.
Benim sorum bu araçta DRL araç park halinde ikende yanıyor mu? Araç çalışırken gündüz sürekli yanıyor park halinde iken de bana yanıyor gibi geliyor. Sürekli bakıp kontrol ediyorum acaba bana mı öyle geliyor. Bunu tamamen kapatmanın bir yolu var mı?
-
Hocam hayırlı olsun kaça aldınız acaba
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracı kapattınız ve içinde bekliyorsunuz diyelim. Gece ise DRL ler yanar. Gündüz is yanmaz. Kilitleyip gittiğinizde zaten kesinlikle yanmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@BORİSB Aracınız hayırlı olsun, güle güle, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.
DRL ne demek bilmiyorum, cümlenin gidişatından araç içi ışıklandırmalardan bahsettiğinizi düşündüm. Eğer konu bu ise, bu konuyu daha önce de yazıştık... Araç ister gece, ister gündüz bu iç ışıklandırmaları açıyor ancak kapılar kilitlendikten sonra tahminen 15 dk sonra (ölçmedim, deneme yapmadım) ışıklar tamamıyla sönüyor. Bir akşam, araç kilitli iken, araca anahtarsız yaklaştım ve iç ışıklarının hiç birinin yanmadığını gördüm; ancak anahtar belli bir mesafeye yaklaştığında ışıklar yanmaya başlıyor. Bunları kapatmanın bir yolunu bilmiyorum.
-
Daytime Running Lights
@Car Lover Cevabınız için teşekkür ederim, çevirisi "Gündüz farları", bahsedilen bu ışıklar diyeyim, farlardaki beyaz ledler ise; bu farlar (kedi gözlerle karıştırmayalım) sürekli yanıyor. Bu farları kapatmanın bir yolu sanırm yok, amacı da gündüz görülebilmek.
İstisna olarak karşılaştığım bir manzara: Araç park halinde, kontak yanımda değil, motor çalışmıyor, aracın sol led farlarının yandığını gördüm. Arabayı açtım, orayı burayı karıştırırken sinyal kolunun sola sinyalde takılı kaldığını fark ettim (inerken yanlışlıkla basmıştım).
Ledlerin yanmasının sebebini anlasam da neden böyle yapıldığının amacını anlayamadım.
Eğer hâlâ farlara cevap veremediysem, yanlış anlamışımdır. Belki bir fotoğraf, arkadaşın ne anlatmak istediğini anlamam yardımcı olur.
Aşağıdaki resimde, far üzerinde kırmızı çizgilerle belirlediğim alan içerisinde kalan ışıklardan bahsediyoruz değil mi?
-
Aynen açıkladınız gibi. Gündüz yanan LED’ler. İşaretlediğiniz ince kısımlar. Bende Seat Leon var. VAG grubu araçlarda bu tip özelliklerle oldukça fazla şekilde oynayabiliyorsunuz. Örneğin far kumandasını kapalı konuma getirdiğimde o LED’ler bende yanmıyor. PSA grubunda bu tip şeyler pek duymadım. Aslında gerek de yok. Her daim yanmaları bence en iyisi. Benimkisi meraktan kurcalamak. Yoksa hiçbir getirisi yok 😊
@Car Lover Sizin de gül güle, kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Ben farklı markaları, model forumlarını dolaşıyorum ki biraz bilgim olsun, biraz okuyayım, sanırım sizde aynı kafadasınız.
Led ışıkların yanmasının faydalı olduğun düşünüyorum fakat sizin kadar araştırmadığımdan, VAG araçlarında bu ışıkların da kapatılabildiğini sizden öğrendim.
-
Teşekkür ederim. Biz eskilerden beri Opelciyiz aslında. 2004 yılında sıfır aldığımız Opel Corsa C Cosmo aracımız halen daha bizde. Yeni model Opelciler ne yapıyor ne kullanıyor derken denk geldim buraya.
Forumlar seviyesiz ve bilgisiz insan dolu. Buna karşın sizin saygılı, sabırlı, yardımsever ve objektif değerlendirmelerinizi kıymetli buluyorum. Böyle konular pek olmuyor. Size de keyifli ve emniyetli sürüşler.
Evet aalpan da belirttiği gibi "Gündüz farları"ndan bahsediyordum. Daha önceki modellerde OFF bölümü vardı. Yeni modellerde Auto-Park-Kısa var. Autoda bırakıyorum araba çalışınca gündüz ledleri otamatik yanıyor aldığım yerlede görüştüm gündüz sürekli araba çalışarken yanar autoda kalsın dediler. Park halinde iken ise çok kısık gene bana yanıyor gibi geldi özellikle hava kapalı iken fark ediliyor. Kafaya takmışta olabilirim. Genede bir göstericem.
Farklı forumları gezenler için de mg, peugeot, chery ve citroeni de inceledim almadan fakat sürüş zevki, özellikleri ve dış görünüş açısından araç oldukça iyi ve gs paketide oldukça dolu. Tavsiye ederim.
-
@Car Lover Övgüleriniz için teşekkür ederim, faydalı olabildiğime sevindim. Yine de borcu bitsin satacağım ben bu arabayı
@BORİSB Ben ilk defa "ışık imzalı" bir araç kullanıyorum. Bence, sürekli yanıyor olması karşıdan gelen sürücü için de, yola çıkacak olan yaya için de gelen aracın fark edilmesi açısından faydalı. Bunun yanında maalesef bu faydalı özelliği akşamları farları açmayarak, gösteriş maksatlı kullananlar da olduğuna (nadir de olsa) rast geldim.
-
selamlar malesef benim aracın da tavanda boyası attı. Gerçekten üzücü. Servise götüreceğim araç yeni sayılır 4 -5 ay oluyor alalı yeşil - siyah ultimate model.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 13 Temmuz 2024; 14:2:43 > -
Geçmiş olsun. Artık bu durum şöyle netleşti ki bir araç PSA ürün grubundaysa şayet, marka model fark etmeksizin çift renk tavan varsa şayet kuş pisliği vb bir durumda bu kesin başımıza gelecek.
Aşağı yukarı ne kadar süre kalmıştır o pislik temizlenene kadar? Tespit edebilme fırsatınız oldu mu?
Teşekkürler .2-3 gün içinde olan bir hadise malesef işlerimden dolayı gidemedim.
Tavandaki siyah boya mikron seviyede . Aracın rengi yeşilse örneğin komple yeşil boya atıp bunun üstüne tavanda siyah boya atılıyormuş. Beyaz ise beyazın üstüne siyah boya atılmış mikron. Teknik anlamda tamamen hatalı bir uygulama az çok boya işlerinden anlayan herkes bilir boyanın üstüne bu şekilde boya uygulaması yapılmaz. Yapılırsa da işte zamanla üstteki boya kendini atar.
Şimdi ne olacak bilmiyorum servisten randevu alıp göstereceğim 5 yıl garanti uzatması yaptırmıştım bir de çok lazımmış gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 13 Temmuz 2024; 14:3:21 > -
Kaliteli bir PPF yapılsa aslında hiç sorun olmaz ama onun da değişmesi gereken zamanda düzgün çıkarılsa da boyayı kaldırır mı?
@m-99 Geçmiş olsun, bana göre bu durum vatandaş arasında da bilinen bir durum olduğu için, eğer araçta ciddi bir kaza yoksa sorun edilecek gibi durmuyor. Uygulamada neden böyle bir hataya gidildi bilmiyorum ya da siyah tavan şikayetlerine rağmen neden siyah tavansız göndermeyi kesmediler anlamıyorum. Belki ürettikleriyle ilgili belli bir kota vardır ve mutlaka o kotayı doldurmaları gerekiyordur?
Bana otomobil sıfır konusunda bir arkadaş (can6prmk isimli bir arkadaş) telegram grubu bağlantısını gönderdi. Orada bu durumdan şikayetçi olan ve bu sorunlarını çözüme kavuşturmuş insanlar var. Size bağlantıyı göndereyim, oradan paylaşımları okursunuz.
Müşteri temsilcisi ile görüşenler 80-90; avukat yoluyla çözüm isteyenler 120-130 civarı bir değer kaybı almışlar. Yalnız tavanı boyatmayı kabul etmeyi tavsiye ediyorlar. Tavanı boyatmazsanız, tüm sorumluluğu size atıyorlarmış ve boyanmasına rağmen 2. kez boya atarsa hak iddia edemiyormuşsunuz. Yoksa, bende tavanı kaplama düşüncesindeydim. Boyadan sonra yetkili servis bu işlemin sebebini açıklayan bir belge verecekmiş. Araç boyanıncaya kadar da ikame araç verilecekmiş.
Marka model belirtmeyeyim, dün (mokkayı sattığımda alırım dediğim bir model) bir model sayfasında, aracın tavanında boya atması görülmüş (fotoğraf sadece boyanan bölgeyi gösterdiğinden boya atan kısmın büyüklüğü hakkında bir şey diyemem) ve yetkili servis, hiç bir onay almadan, sormadan, kafasına göre ve gayet özensiz şekilde rötuş yapmış.
Kötünün iyisi, en azından genel merkeze durum hakkında bilgi verildiğinde, durumla ilgilenen bir merkez; zararı hiç olmazsa bir miktar karşılayacak bir değer kaybı verilmesi durumu var. Ama kötü olansa, bu durumun çok sık yaşanıyor olması.
Sebebinin sizler de farkındasınız, sorun boya kalitesi mi bilmiyorum; fakat uygulama hatası olduğu çok belirgin. Son katı atılmış, cilası yapılmış boya üzerine, sanki plastidip gibi bir boya atılmış.
Tekrar geçmiş olsun, bende yarın görüşeceğim, bakalım süreç nasıl işleyecek, buradan da bilgilendireceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X