TV Dolby Vision olduğunda seyrettiği herşeyin kalitesinin artacağını sanan insanlar var. O nedenle sordum. Öyle ki başka bir forumda TV Dolby Vision olunca "canlı yayınlanan" haberleri veya belgeselleri izlerken daha fazla renk tonu ve daha aydınlık izleyeceğini sananlar var. :)) Önemli olan Dolby Vision özelliği olan kaynak sayısının ne kadar yaygın olduğu. Mesela, neftlix'de HDR film çok ama Dolby Vision film ciddi şekilde az. Zaten ucuz olsun diye Netflix FHD planını kullanıyorsanız, geçmiş olsun. :) UHD için üst plana geçmek lazım, bu daha fazla para demek elbette. Disney+ maddi olarak daha uygun ama onda bile Dolby Vision film çok çok az. Samsung alternatif olarak HDR10+'a destek veriyor. Elbette Dolby Vision daha iyi ama bakalım gelecekte hangisi daha yaygın olacak? Sonuçta, bugün 8K TV'lerde var ama kimse "aman bu TV'de 8K yok alınmaz" demiyor. Günümüzde ağırlıkla FHD yayın var, 4K bile çok yaygın değil. 8K için beklemek lazım. Gün 8K günü değildir. Bu mantıkla...... gün Dolby Vision günü değil. Dolby Vision yok diye bu kadar güzel bir TV alınmamazlık edilmez. Akıl işi değil. Dolby Vision yaygınlaşana kadar o köprünün altından çoook sular akar. Belki HDR10+ daha yaygın olur. Kim bilir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 18 Eylül 2022; 17:15:16 > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (20. sayfa)
-
-
65” S95b için duvar askı aparatı için tavsiyeniz var mı?
https://www.samsung.com/tr/tv-accessories/slim-fit-wall-mount-wmn-a50eb-xc/
Bu ürün ile uyumlu mudur?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu iş maddiyatla ilişkilidir bazen çok sıkta olmasa uhd disk satın alıyorum iTunes dolby vision konusunda çok geniş bir yelpazeye sahiptir.O sebeple çok sık İTunes üzerinden film satın alıyorum nihayetinde kullanmakta olduğumuz tv'lerden olabildiğince daha iyi görüntü alabilmemiz kaynak içerik içeriği gösteren kadar önemlidir.
-
Mesajınızdaki link şöyle bir gözattım Oled tv'niz uygun değil.
-
Sony a95k sadece dolby vision avantajı yok. Heatsink işlemci malzeme kalitesi bile yeterli. S95 almak isterim ama 3 sene sonra yanacağını adım gibi biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dolby Vision oyunlarda geçerli mi arkadaşlar, yoksa sadece filmlerle alakalı birşey mi?
Microsoft series x/s destekliyor,ps5 te yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam sizde Apple Tv var mi? Yoksa Uygulama uzerinden mi izliyorsunuz..Bende de Genis Arsiv var Ama Apple Tv almadim..
Apple TV 4K ikinci Nesil var.
-
Ben Uygulama uzerinden ve Apple Tv uzerinden goruntu kalitesine ulasmaya calisiyorum acikcasi, cok fark varmi diye..Ethernet kablosu Bagli degil mi cihaza? Wifi ile ayni performansi verir mi?
Sanırım uygun yok Tr de hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ethernet üzerinden bağlı kullanıyorum wifi için gigabit Port Router şart ozaman Ethernet hızı alırsınız tabi mesafe çok uzak olmaz ise. Apple TV 4K ile Ps5 üzerindeki Apple TV uygulamaya netlik ve kontras farkı var Apple TV'de renkler daha canlı ve resim keskin vede tabi ps5 Apple TV uygulama Atmos desteği yok.
-
Cok Tesekkurler cevaplar icin..
Tv herhangi bir duvar eskı aparatı ile duvara asılır.
youtubeFitting guide for wall mount brackets to a 65 inch Samsung S95B, including measurements & bolt sizesThanks to Box.co.uk for sending over the Samsung S95B OLE...https://www.youtube.com/watch?v=fTXTZmCyoDc -
Rica ederim.
-
Bugün bu tv yi canlı olarak inceledim ayrıca sony a95k ,LG c2 sony a80k ya da göz attım. Mağazadaki tv lerde oynatılan görüntülerden bir sonuç çıkarabilmek bence imkansız. Hepsinde özel olarak üretilmiş görüntüler gösteriliyor hepsi de çok iyi görünüyor. Samsung s95b için yazabileceğim şeyler ancak dış görünüşü ile ilgili olabilir. tv gerçekten çok ince biraz elimle salladım tv resmen dalgalanıyor çok çabuk eğrilebilir dikkat etmek lazım.tasarım genel olarak güzel görünüyor hele sony a95k ile karşılaştırırsak çok daha güzel dizayn edilmiş. Sony nin çok berbat bir ayak tasarımı var masanın üstünü kapatıyor arka kısmı da ucuz görünümlü kaba plastikten yapılmış berbat görünüyor .a80 k biraz daha güzel tasarlanmış ama oda LG nin geçen seneden kalma panelini kullanıyormuş ama itiraf edeyim içinde dönen demo mükemmel görünüyordu. LG c2 de iyi görünüyor geçen senekilere göre daha parlak görünüyor ayrıca dizayn ve malzeme kalitesi iyi durumda .şahsen oled tv lere çok ilgi duymuyorum parlalık ve dayanıklılık sorunlarından dolayı .niyetim samsung Q95b yi almaktı ama aile üyeleri bu tv ye ret verdiler .onun için galiba samsung s95b ye döndük onu alacağım gibi .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu TV'lerin hepsi hangi mağazada var?
Dün hatırı sayılır büyüklükte bir Media Markt mağazasına gittim. Adama teşhirde s95b var mı dedim. O ne dedi. Dedim Samsung Oled tv. Samsung da Oled yok ki dedi. Güler misin ağlar mısın?
Arkadaş bunca tvnin hepsini cidden hangi mağazada incelemiş gerçekten bende merak ettim.
Ayrıca hemen yanında Samsung bayisi vardı orada bile teşhire koymamışlardı S95b'yi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_81 -- 19 Eylül 2022; 15:16:4 > -
Demek ki sizin ailede senden daha bilgili ama foruma takılmayanlar var q95b ret verilecek bir tv değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X