|
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (361. sayfa)
-
-
"Tv hoparlörleri Lg de daha iyi. Lg benim hoşuma gitti Samsung da hanımın hoşuna gitti bakalım hangisine karar vereceğiz ben de tam bilemiyorum."
Bence Samsung ile yola devam gibi
Birde 990 serisi Soundbar takviyesi yaparsanız miss gibi olur
-
Son paragrafa göre Samsung :))) -
Ulvi hocam
Hıızlı sahnelerdeki başarıların bak ama renk profilleri ve aydınlık senin gözüne hitap edecek şekilde ayarladıktan sonra bak,
Birde be kadar izliyorsun bilmem ama normal yayındaki tv 4k olmayan içerikleri nasıl yükseltiyor ona bak.
Ben mat Samsung S95D sırf mat olduğu için kanım ısınmadı, S95b kullanıyorum biliyorum S95D daha parlak ama elim değiştirmeye gitmedi hiç, bozulsa Samsung değişim yapsa S90D isterim ciddiyim :) -
Özellikle 20. Saniyeden 35. Ye kadar sağ üstteki yıldızlara bak, true motion da judder ı açınca yıldızlar birbirine giriyor lg de , samsung da yağ gibi akıyor ve hiç bozulma olmuyor.
Ben Lg den çok şey beklemişim ama benim izlediğim içeriklerde bazı yerlerde samsung dan kötü bazı yerlerde aynı bazı yerlerde iyi gözüküyor. Yani önceki halini bilmiyorum ( G2,G3 vs ) ama şimdiki hali ile nerdeyse benzer kalitedeler. Yine de LG deki parlaklık gücünü baya beğendim, S95D den daha parlak . Ama s95d de de sevdiğim bazı yönler var. İki arada bir derede kaldım :) hangisini geri yollasam aklım diğerinde kalacak.
Mat ekranı evinde görmen lazım, belki de beğenecek ve niye şimdiye kadar bu kadar önyargılı baktım diyeceksin. Ama evden eve değişecektir. Oled dimming olayı olmadığı sürece gündüz en parlak şekilde kullanınca hiç rahatsız etmiyor mat ekran.
Ama Lg de en yüksek parlaklık açık olunca yansımalarla başa çıkabiliyor.
-
Ben S95B almadan önce dünya çapında en iyi tvler içinde testlerden bakarken Motion da S95B vs Sony A95k oled Başa baş gelmişlerdi. Sony 2 kat pahalıydı. Aşağıki test resim bilen iyi bilir hdtest.
Samsung Motion olayını çömüş demekki.
Ulvi hocam denedim Avatar ile Yağ gibi kaydı yıldızlar :)
Mat panel S95D tekrar dan usb Mkv ler ile gidecem bakalım alıcı gözüyle.
-
Oled dimming olayını da hesaba kat, sende s95b olduğuna göre yeni modeli bekleyebilirsin. Benim öyle bir şansım yok, eski tv yi kayınvalideye verdiğim için mecbur birini seçeceğim. Sen istersen biraz bekle ocakta tanıtırlar zaten yeni modelleri. -
Sizinle aynı koşullardaydık, s95b kullanırken ekran yanığı yüzünden değişim ile s95d e geçiş yaptım ve resmen huzura eriştim
Ekranın parlaması,ekrandaki lekeleri çıkartmak için denemediğim bez, kullanmadığım çözüm kalmadı, s95b ne kadar iyi görüntü de verse bunlar bende hep can sıkıcı unsur olarak kaldı ama s95d yi 1 ay geçti kullanalı ekranı daha dün silme ihtiyacı duydum o da yanından geçerken toz olmuş yoksa onu bile farketmeyecektim, benim odada tam ekranın karşısında ve sol tarafta olmak üzere 2 tarafta büyük pencereler var öğlen güneş bir başlıyor batana kadar güneş alıyor, s95b de ne kadar yansıma önleyici olsa da görüntü kaybı fazlasıyla vardı ancak s95d sanki güneş hiç yok gibi görüntü kaybı yok, siyahlarda kayıp var deniyor ancak inanın ben farketmedim ama muhakkak vardır ama dikkat edilmedikçe göze batacağını sanmıyorum.
S95b de tek özlediğim ses sistemi, onun o bassları, s95d sesi o kadar kötü ki bana soundbar aldırdı :)
-
Vala öyle bir değişim olsa bende isterim zaten 65S90D Türkiye girmedi :)
Bu arada sizinki ekran yanığı oldu dediğiniz olay bildiğimiz oled yanık mı yoksa ekran önündeki silmeden lekelerin kalması olayımı.
Şanslısınız söyliyim S95D Erkan mat olayınına ben çok takıldım bu sebepten yeni model Samsung lar pek gözüme gelmiyordu, durduk yere masrafa gidecez gibi ama bozulmasını bekliyim ben en iyisi S95E çıkmasına 8 ay var daha :) -
Benimde şansıma bozulan 55s95b idi s95d'nin 55" getirmedikleri için mecburen 65" verdiler.
Bildiğimiz oled yanığı hocam ancak saçma bir şekilde logo yada sabit ekran yanığı değil ekranın hareketli bölümlerinde yanık izleri oluştu, önceki mesajlarımda fotoğrafları olması lazım konuda. Bozulmadıysa değişim bence fuzuli olur öyle aman aman bir fark yok arada.
-
Bugün tv geldi, detaylarını daha sonra yazıcam. Şu an sadece bir fotoğraf atmak istiyorum. Bu qd-oled mi yoksa woled mi? Suçlayıcı mesaj atmışsınız da o yüzden bu mesajı hemen yazma gereği hissettim.
-
Kimseyi suçlamak yok hocam, size birisi dedi gibi anladım ben ondan dedim ki yanlış yönlendirme yapmasınlar dedim
55S90D nin LG panel olduğunu kim diyor ise yanlış biliyor. QD- OLED panel
Samsung QD OLED harici bir panel oled üretmedi diye biliyorum iyice bakacamAndy Tecnología tvyoutubeSAMSUNG S90D vs LG C4: QD OLED vs WOLED / 144Hz / VRR / Dolby Vision / HDMI 2.1https://www.youtube.com/watch?si=0W_uZUZPQ4so9NyV&v=Q_miC8_g2N8&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 24 Eylül 2024; 19:59:41 >
-
Sizinki piyango olmuş cidden benim en sevdiğim olay bu :)
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157931087
Tekrar yaşadım. Bu sefer seri numarası dahil kayıt aldım. Servisten döndüğü gün kurulum yapılırken de seri numarasıyla birlikte kayıt almıştım.
Kayıt açtırdım. Gelişmelerden haberdar ederim. -
-
Hocam S90D nasıl olurda Qd oled olmaz, arkdaşın resinde anlaşılan Qd oled değil gibi -
Samsung 90D serilerinde QD/Woled karışık paneller ile çıkışı yaptı.
Global bazda yetiştiremeyeceğini düşünerek böyle bir hamle yaptığını düşünüyorum.
Woled panelli 90D'yi canlı görmeden performansı hakkında birşey konuşmak anlamsız.
Kullanıcı deneyimleri performansı hakkında az çok fikir verecektir.
rtıngs.comQD-OLED vs. WOLED: What Type Of OLED Should You Buy?https://www.rtings.com/tv/learn/qd-oled-vs-woled -
Mediamarkt te izledim 55S90D yi baya baya renkleri üst düzeydi acaba odamı Qd oled değildi ama baya parlaklık oldun güzeldi 55 lerdeki parlaklık daha bir göze fazla gibi geliyorya.
Samsung 65S90D TR gelmicek anlaşılan, gelse ciddiyim S95D satışı çok azalır.
Artık oled Samsung alırken de Panel kontrol yapacaz en sevmediğim olay, aynı modelde karma panel Vestel vb.. gibi -
Mağazadaki 90D'leri önce telefon kamerasıyla pixellerine bakıp ona göre inceleriz artık
-
WOLED paneller özellikle MLA teknolojisiyle renk hacmi dışında QD-OLED panellerin çok üzerinde.
Bir kere daha parlak, daha az ısınıyor, daha uzun süre parlaklığını koruyabiliyor. Rtings'deki güncel Lg oledlere bakarsanız uzun kullanımında parlaklığın düşmediğini görürsünüz.
LG Samsung'un biraz dürtmesiyle WOLED panelleri çok geliştirdi.
Seneye de büyük ihtimalle renk hacmini ve canlılığını artıracak gibi görünüyor sadece o konuda QD-Oled kadar başarılı değil. Panel parlaklığıyla biraz dengeliyor.
Yani körü körüne WOLED paneller kötü diyemeyiz. İncelemelerine, uzun dönem testlerine bakmak gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görmez -- 25 Eylül 2024; 0:8:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X