Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (362. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mordorlu12 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.545
Cevap
185
Favori
381.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 Panelinde artıları eksileriyle detaylı incelemesi var Rtings sitesinde.

rtıngs.com
    QD-OLED vs. WOLED: What Type Of OLED Should You Buy?
    https://www.rtings.com/tv/learn/qd-oled-vs-woled?utm_campaign

Woledlerin (G3) 8 ay sonunda görüntü tutmaya meyilli olduğunu okudum, heralde yanlış okudum!

"daha az ısınıyor" Teknosa mağasasında teşhirde G4 vardı, yakından incelerken kasa cayır cayır yanıyordu nasıl az ısınıyor anlamadım?

Tv dinamik modda falan çalıştırıldığı içinmi bu kadar ısınmış çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 25 Eylül 2024; 0:22:54 >
  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Samsung artik beyaz koymuyor. Beyaz genelde en cok ekran yanigi veren renk oldugundan samsung onu cikararak minimum ekran yanigi sorununa cozum uretmis oldu.
  • Görmez kullanıcısına yanıt
    Benim aklıma takılan, Samsung 55S90D için çıkardığı WOLED kendisinemi ait yoksa LG den Direk C4 paneli mi aldı veya başka modeli için olan panelmi,
    Lg den aldığını düşünüyorum ben ama bellide olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironwrist34

Samsung artik beyaz koymuyor. Beyaz genelde en cok ekran yanigi veren renk oldugundan samsung onu cikararak minimum ekran yanigi sorununa cozum uretmis oldu.

Samsung daha önce hangi modelindeki paneline beyaz pixel sunmuş biliyormusun?

Hocam bunun teknik detaylarını bilmiyorum o yüzden resim ekleyeyim ekran beyazken belki siz anlarsınız.

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)

Bu arada hangi tvde hangi panel kullanılmış sorusuna hem aldığım tvden hem de internette araştırdığım kadarıyla model isimlerine bakarak şöyle bir cevap verebilirim:

QE77S90DAE

QE65S90DAT

QE55S90DAE

Bunlar Samsung Türkiye üzerinde görünen ürün isimleri. Son harflere göre 77 ve 55lik modellerde kullanılan panel woled, 65likte ise qd-oled kullanılmış diyebiliriz.

Kurulum bugün olduğu için 77s90d hakkında fazla bir yorum yapamıcam. Hatta genel olarak yapamıcam muhtemelen çünkü kurulum esnasında 3 tane ölü piksel olduğunu tespit ettik ve teknik servisten gelen arkadaşlarla kayıt oluşturduk, şimdi samsungtan haber bekliyorum. Bakalım malının arkasında ne kadar duracak Samsungtr 😄

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

Lg-Samsung-Sony vs. firmaların hepsi aralarında sıkı iş ortaklıkları var anlaşmaları var, ceplerine girecek paraya pazar paylarına odaklılar.

Bizde Woledmi Oledmi kim kimden aldı ne koydu tartışması yapıyoruz SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 

C5/G5 görene kadar şahsi fikrim QD panelden şaşma SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 

• LG G5 ile Renkleri QD OLED ile yarışır tipte yapacakları için aslında Ben S95B değişirmek için acele ediyorum yoktan yere hemde :)

Sony En tepe oled paneli kimden alıp kullanıyor o panelin peşine düşmek lazım Qd :)
  • imrahil İ kullanıcısına yanıt
    Ölü pixel çıktıysa iade alırlar. İlkinde normal vs. diyebilirler takılmayın buna, ölü pixel ayıplı maldır.

6 aydan sonra 1 veya 2 adet ölü pixel oluşursa değişim yapmayabilirler, ama daha fazla oluşursa panel değişimi yapılır.

İçeriklerde yeşil renk baskınmı?

Karayıp korsanları "dünyanın sonu" filminde 1.38.40 itibaren görüntüyü izleyin yüzler yeşilmi?

Woled paneldeki görüntü

Qd paneldeki görüntü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 25 Eylül 2024; 1:54:49 >

Bu 2 görüntü farkı beni hâlâ şaşırtıyor😃 Gözümle görmesem inanmazdım sanırım 😜

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 25 Eylül 2024; 8:16:29 >

Biraz öyle oldu hocam, baya bir uğraştırsalarda sonucu istediğim gibi olduğu için mutluyum :)

WOLED teknolojisinde bir gelişme yok, zaten olgunluk olarak doruğa ulaşmıştı. Samsung QD OLED'inin renk doygunluğu, canlılığı, parlaklığı ve özellikle beyazlardaki başarısının gölgesinde kalınca MLA katman eklediler, bu katman sadece üst seviye modellerde var. Bu yüzden G4 daha parlak görünüyor ama bu parlaklığı uzun süre koruyamıyor, ısınmıyor demek de pek doğru değil...

Samsung da S90D'ye MLA katman eklediyse belki düşünülebilir ama WOLED devri artık kapanmak üzere. QD OLED yeni bir teknoloji ve gelişmeye devam ediyor. Samsung modellerden biri alınacaksa QD OED dışında tercih yapılmamalı derim.

Samsung WOLED panel üretmiyor. Önceki serilerde de bazı ölçülerde hatırladığım kadarıyla 83S90C'de vs. WOLED panel vardı. Türkiye'ye gelmemiş olabilir.

Birader Sony QD-Oled kullanıyor ama görüntü işlemede üzerine yok. Samsung'da düşük çözünürlükte görüntü işleme berbat.

65S95C'yi bir seneden fazla süredir kullanıyorum.

Tamam QD-OLED'de renk canlılığı ve hacmi süper ama hem uzun süre parlak kalamıyor hem de karasal yayınlarda görüntü çamur gibi.

Hiç Sony televizyon izlemediniz sanırım. LG bile Samsung'un görüntü işlemesinden daha başarılı.

Samsung'un görüntü işleme ve arka ışık parlaklığını artırması gerekirken bu seneki en büyük başarısı S95D'deki mat kaplama oldu.

• Khoradasein kullanıcısına yanıt

Samsung model alınacaksa WOLED panel alınmamalı bence de. MLA katmanı eklendiğini düşünmüyorum.

Hali hazırda kullandığım S95C minimum 4/5 sene daha gider. O zamanları görürsek bakarız artık. SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 

Sony A95k ve A95L de kullanılan panel Qd oled bunu biliyorum hocam hemde çıkmadan incelemiştim.

Düşük çözünürlükte yükseltme yapan Sony işlemcisi bu işte 1 numara bu kesin, Sony dan sonra da ülkemiz de bu yükseltmeyi iyi yapan LG oluyor sonra Philips P5 olabilir bence sonra Samsung gelir diye düşünüyorum.
    4k ama bitrate seviyesi düşük videolar içinde geçerli gibi gelde bana G4 görünce bu sebepten bu Olaya bende çok önem veriyorum

Samsung 65S95B kullanıyorum karasal yayında gayet güzel geliyo Şuan. Ama yeni bir Tv almak için acele etmeden LG nın 2025 oled lerin den birisine geçerim Samsung mat panel ile bana hitap etmiyor ev ortamında parlak sorunsuz.

Karma panel Samsung ta başlarsa zaten kesinlik kazanmayan kutudan iki tip panelde çıkar belli olmaz gibi bir olay yaşanır ise kesinlikle Samsung bende biter, zamanında gereksizce vestel tv bulaştım Babamlara aldım.

• saitates kullanıcısına yanıt

90D'de de yeşil baskın ise ya Woledin yapısından dolayı böyle yada Lg'nin hazır kalibresini kullanmış olabilir Samsung.

Normal görünürsa eğer o zaman Lg'nin varsayılan kalibresi doğru çalışmıyor güncel değil demektir.

Attığınız makalenin son paragrafını okumanızı öneririm. Ben de aynı şeyleri söylüyorum.

Samsung'da MLA olmadığı için daha yüksek parlaklıklarda ısındığı için görüntü parlaklığını çok düşürüyor. S95C'yi ilk aldığımda daha parlaktı. O düşüşü fark ediyorum. Yazılım güncellemelerinden sonra özellikle parlaklık daha da düşüyor.

"Peki, artık teknolojideki farklılıkları ve her panel türünün artılarını ve eksilerini ele aldığımıza göre, hangisi en iyisi ve hangisini satın almalısınız? Genel olarak, QD-OLED kazanan ilan edilme yolunda görünüyor, ancak hala bazı fark edilir dezavantajlar var. Eğer sıklıkla aydınlık bir odada televizyon izliyorsanız, WOLED panellerdeki üstün yansıma işleme ve saf beyazların daha yüksek tepe parlaklığı onları açık ara kazanan yapıyor. Her bir TV'nin genel performansı, kullanılan belirli panelden daha önemlidir ve belirli panellerdeki farklılıklar nedeniyle, genel olarak en iyisi ayrı TV'ye bağlıdır. Alt düzey veya orta düzey OLED TV'ler için, QD-OLED biraz daha iyi görünüyor, ancak MLA'lı üst düzey WOLED paneller önemli ölçüde daha parlak vurgular ve daha iyi yansıma işleme sunuyor."

• Geçenlerde yazmıştım konuya. Dikkatimi çektiği için baktım fakat Samsung Shop dahil hiç bir yerde 65S90D stoklarda yok ve fiyat bilgisi bulamadım. 55 ve 77 olanı satılıyor.

Demek ki Panel farkından dolayı woled panelleri kitlemişler sınıfsız yetim ülkemize..! Nede olsa "orada sıtılır" mantığı.

Böyle şeylere denk geldikçe tüm markalardan zaman içinde iğrenmeye başlıyorum..

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    65S90D ülkemize girse yan yana 55S90D ile gören adam derki, bu tv bunun ufak halimi eminmisiniz sadece fark onun olduğuna der.

Kesin olmamakla birlikte 65S90D QD OLED / (ülkemizde) 55S90D WOLED

Aynı seride çok büyük panele gidilmedikçe 55 65 77 lerin ayrı panel OLED tipi kullanması Rezillik bence hemde aynı isimde satılırken.

S85D oled Woled yapsanız hepsi aynı tip panel kullansa tamam derim ama S90D hem Woled hem Qd oled kullanmak nedir.
  • Bu woled mevzusu beni de kıllandırdı şimdi. Kullandığım 77S95C de woled olma riski var mıdır nasıl anlarım onu?

• 
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.