Arkadaşlar nakit ihtiyacından ötürü tv'yi satıyorum. Ocak Ayında mediamarkt'tan alınma sıfırdan farksız, kutu fatura tüm aksesuarlar sıfır gibi. Boyutundan ötürü sadece izmir içi elden satıyorum. Fiyat 85 bin |
2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık (3. sayfa)
-
-
fp olarak çok iyi bir tv satıyorsunuz, MLA olması, Ambiyans + Ses Sistemi vs. Ülkemizde pek değeri anlaşılmadı 908 modelinin, mağazalarda(Teknosa) daha aşağı fiyattan sıfırı satılıyor bilginiz olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
en ucuz 95e buldum hocam. O da ne idüğü belirsiz satıcılar.
En ucuz mağazada ne kadar? Ona göre revize edeyim fiyatı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 4 Haziran 2024; 12:39:8 > -
77bin stoktarında ürün olan teknosa mağazalarında bulmak mümkün, sebebide phlips stokları eritmek için mağazalara dip fiyattan satılması için talimat gönderdi.
Üstad PC ile aran nasıl bilmiyorum ama 77 G4'e 5090 çok yakışır benden söylemesi.
77'' OLED + 4K + 144 HZ + RTX+ HDR ...
Ben benim 83'' C2 OLED'i 4090 ile kölem yaptım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Haziran 2024; 21:58:28 > -
MM günlerdir 78 binden satıyor.
üstad oyunla aram hiç yok, tv yi çok az kullanıyorum zaten ayda bir film ağırlıklı olarak futbol izliyorum.
Hocam ozaman,Apple 4K TV (3.nesil) öneriyorum.
Apple 4K'da ki Netflix ile TV'de ki Netflix arasında fark var.
Özellikle Dolby Vision ve HDR olarak stream konusunda aşmış bir cihaz,böyle güzel bir paneli TV App'lerine mahkum etme derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Haziran 2024; 23:12:26 > -
zaten onu kulllanıyorum, player olarak mrmc(kodi) uygulamasını kullanırım genelde, ağdaki remux filmleri izlemek için.
Adam kaliteden anlıyor,Sony'nin çıkmasına üzülen adamdan da bunu beklerdim.
-
arkadaşlar bu tv aldığım günden beri ne zaman elektrik kesilse daha sonra açmaya kalktığımda ekran karanlık aşağıdaki ışık yanıp sönüer şekilde saatlerce kalıyor ve düzelmiyor. Fişi takıp çıkarınca tekrar açıyorum, philips yazısı geliyor ekran kararıyor ve bekleme ışığı yanıp sönüyor.
4 kere servis geldi bunun için ve arka tuşu aşağı çekerek yazılım reseti atıp usbden yazılım yüklediler.
her elektrik kesintisinde servis mi çağıracağım ben bu nedir böyle ?
bu arada tv kapalıyken kesiliyor elektrik. gece kesilmiş oluyor, ben evde yokken vs. hiç açıkken gitmedi. @payda @Digital Reaction
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 12 Haziran 2024; 12:34:55 > -
Servis büyük ihtimal hard reset atıyor biosa o yüzden tüm verileri sıfırlıyor.
Elektrik kesilince PSU korumaya geçip,anakarta elektriği kesiyor olabilir ve yüzden görüntü alamıyor olabilirsiniz.
Size tavsiyem kaliteli bir online UPS alın.
Elektrikler sık kesiliyorsa bir süre sonra anakartı veya Powerı bozar.
-
Kesinlikle👍 Aslında, 120 / 144 Hz BFI geri gelse o zaman 10/10 olacak da, onun dönmesi zaman alacak gibi. Umarım ilerde desteklenir. Zira G3 - G4 gibi modeller, BFI'da bile 1000 nit'e yakın parlaklık verebilir.
LG'nin 2020 ve 2021 OLED'lerinde 120 Hz BFI vardı. 2022'deki EX panelde ulaşılan piksel açıklık oranı sorun yaratınca, BFI'ı 60 Hz'le sınırladılar. Aslında, C1 - G1'deki WBE ile açıklık oranı daha da fazla artmıştı, ama ondaki oran sorun yaratmadı demek ki.
120 BFI ile beraber, bir de Panasonic ülkemize geri dönse, o zaman tam ömürlük olur. Pana'da VRR + BFI bile açılıyormuş.
TV uygulamaları konusunda ise, gömülü uygulamalar ses kalitesini de düşürüyordur. Bitrate haricinde, surround ve Atmos kanal sayısı da değişebilir. Gömülü uygulamalarda, Dolby Atmos kanalları 7.1.4 yerine 5.1.4 oluyor diye biliyorum. Bu fark soundbar'larda bile hissedilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2 ayda bir kesiliyor elektrik nerdeyse. ama sorun şu tv açılmıyor ve ben sürekli servis mi çağıracağım ? Yani bu tvyi kullanana kimsenin elektriği kesilmiyor mu ? Anakarta elektriği kesiyorsa psu bunu herkesin yaşaması lazım değil mi ?
-
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
Monitörlerin de OLED'e geçmesi ve iyice yaygınlaşması ile yakın dönemde monitör özelliklerini TV'ler de daha sık ve stabil haliyle görürüz.
Açıkçası ben gömülü uygulamaları kullanmıyorum.
Bu tarz High-TV'lere kesinlikle Apple TV 4K şart.
Apple TV 4K ile gömülü uygulamarda özellikle stream kalitesinde ciddi fark var.
Dolby vision daha temiz,daha yüksek bitrate ile daha kaliteli yayınlar sunarken, Dolby atmos'da kutulu disk performansı veriyor kayıpsız ,yüksek bitrate ile.
WOLED,QD-OLED farketmeksizin artık tüm oledler, 5 yıl garanti ve custom heatsink ile gelmeli neredeyse 10 yıl olmuş OLED'ler piyasada ama hala custom heatsink her modelde yok...
-
Evin elektriği kesilince,TV'nin içinde ki güç regülatörü, anakart ile bağlantısını güvenlik sebebi ile kesiyor olabilir.
Anakarta güç gelmeyince de TV aktif olmaz,OS gelmez.
Firmayı arayıp modeli belirtip bir sorun veya teknik destek ekibine sorun.
TV'lerin hard reset kombinasyonu veya tuşu olur,belli bir süre basılı tutunca TV'yi fabrika ayarlarına resetler.
Eğer elektrik kesilince tek çözümü hard reset ise mecbur servisin yaptığını yapmanız gerekebilir,onu servise sorup bilgi almanız daha iyi olur.
-
Firmadan yeni ürün isteyin, umarım her servis geldiğinde servis tutanak formu vermiştir, firma kabul etmezse elinizdeki servis formları ile tüketici hakem heyetine tekrarlanan arıza sebebi ile başvuruda bulunabilirsiniz.
Çünkü sizdeki sorun size özel gibi, genel bir sorun olsaydı eğer avforum ve bu forumdakiler belirttirdi.
-
Bu MLA-OLED TV ürününü 65oled908 yukarıda belirtilen özel fiyattan bende satın aldım ve iyiki almışım diyorum.
Bir çok araştırma yaptım hem LG modelleri hem yeni gelecek modeller ve Samsung tvler arasında, bu teknolojileri bu fiyata bir daha alamazdım. Tercih nedenlerim:
- LG'nin en gelişmiş Meta OLED paneli MLA (mikro lens dizisi) teknolojisi ve meta parlaklık artırma algoritması (Meta Booster) (ex OLED panellere göre %70 daha fazla aydınlık, 2100 nits,
- MLA sayesinde artan ışık dağılımı sayesinde, Philips OLED+ 908 daha geniş izleme açıları ve geliştirilmiş enerji verimliliği
- Philips'in ünlü P5 AI görüntü işleme motoru, izleme ortamındaki ışığın renk sıcaklığını ölçebilen yeni bir XYZ ışık sensörü-V2 sürümü olarak adlandırılan bu özellik, ambient intelligence (ortam zekası)
- 3.1 kanallı, 80 watt ses çıkışlı ve Dolby Atmos kod çözme özellikli entegre bir Bowers & Wilkins ses sistemi
- Philips OLED+ 908'de kullanılan MP ışık teknolojisi, daha hassas LED kontrolü ve geniş renk paleti sayesinde MB ışık aurasının renk değişimlerinde daha rafine ve detaylı görünmesi
- Premium Avrupa tasarımı, süper ince çerçeve, quadrat kumaş hoparlör ızgarası ve düşük profilli merkezi metalik stand ile minimalizm
- Yeni Google TV işletim sistemi(android 12) ve USBC üzerinden şarj edilebilen, hareket aktivatörlü arka aydınlatmalı yeni bir uzaktan kumanda
- HDR10, HLG, Dolby Vision, HDR10+ Adaptive ve IMAX Enhanced
- 40hz'den 120hz'e kadar HDMI Forum VR, AMD FreeSync Premium ve G-Sync uyumluluğu
- Tabii ki Amblight+ tabii ki Bowers & Wilkins
incelemelerin çevirisi:
Buradaki büyük şey MLA (mikro lens dizisi) teknolojisi.
Bu, LG G3 ile aynı panel ve aslında LG G3, Samsung S95C ve Philips 908 ile bazı karşılaştırmalar yapıldığında detay ve beyazlar gibi şeyleri vurgulamak için örneğin; artık Crystal Clear modu olarak adlandırılan Vivid moduyla (bu Philips'in tanıtmak istediği bir mod). Film yapımcısı modu var örneğin Philips uzman modlarında kalibre edilmiş TV'ler sunuyor.
P5 işlemcisinin yedinci nesli, meta panel altında parlaklık artırıcı teknolojiye de sahip. Bu, ekstra parlaklık sağlıyor ve Philips, Crystal Clear modunda %3'lük bir pencerede 2100 nits parlaklık sunduğunu söylüyor.
Philips uzaktan kumandaları her zaman büyük, hantal ve düğmelerle doluydu. Bu sade versiyonu görmek güzel ve bazı şık numaraları var; örneğin, belirli bir süre boyunca bir düğmeye basarsanız, sayılar mevcut düğmeler içinde görünür, bu da harika bir fikir.
908'in özellikle büyük olayı Yeni meta panelin içinde olmasıyla büyük bir ilerleme çünkü 70% daha fazla aydınlatma sunuyor ve geçen yılın en iyi modeli sadece 1200 nits yapabiliyordu, şimdi ise 2100 nits yapabiliyor. Ayrıca, önceki modeli 200 nits yaparken şimdi 250 nits tam beyaz yapabiliyor, bu da büyük bir ilerleme.
Ayrıca, daha iyi bir izleme açısına sahip ve bunların hepsi MLA teknolojisi sayesinde. MLA, mikro lens dizisi anlamına geliyor. Ayrıca, daha iyi bir polarizöre sahip, bu nedenle %70 daha az yansıtıcı. Panel performansı açısından büyük bir ilerleme.
P5 motorunun yedinci nesline güncellendi ve yeni süper çözünürlük ve akıllı bit duyurusu ile resimleri temizlemek için yeni bir özellikle geldi. Ayrıca, ortam zekası sürümüne de bir güncelleme geldi, şimdi odadaki renk sıcaklığını gerçekten doğru bir şekilde ölçebilen bir renk ışık sensörü ile çalışıyor ve resmi buna göre ayarlayabiliyor. Resim açısından büyük bir destek sağlıyor.
Birçok kişi, "Bu sadece LG G3'ün aynısı, aynı panel, aynı meta teknolojisi, o halde bu paneli LG versiyonundan farklı kılan nedir?" diye soracak. İşte burada P5 motoru devreye giriyor ve bu gerçekten farkı yaratıyor. P5 motoru, LG'nin Alpha 9 işlemcisinden farklı ve karşılaştırmada gerçekten farkı görüyorsunuz. P5'te zaten yıllardır bulunan bazı farklılaştırıcı özellikler var. Bunlardan biri, SDR resminizi HDR gibi gösterebilen mükemmel doğal gerçeklik özelliği. Bu, SDR resminin dinamik aralığını gerçekten artırıyor ve panelin tüm ışığını kullanarak benzer panellere sahip rakiplere göre aynı panelle yapabileceğinden çok daha fazlasını yapıyor. Özellikle kötü karasal yayın alan kullanıcılar için deneyimde iyileştirme sağlıyor.
Kontrastı daha iyi hale getirmek, resmin en keskin izlenimlerinin de bundan faydalanmasını sağlıyor. Evet, Film yapımcısı modu efsane, yönetmenin amacına sadık kalan, panelin tüm ışığını kullanarak dengeli bir şekilde bunu yapan, kontrast oranlarını koruyan, siyahları olması gerektiği gibi tutan ve canlı renkleri artıran ama aşırıya kaçmayan ve resmi yıkamayan Samsung'lar gibi olmayan yani, dengeli kontrast, renkler, keskinlik var bu modelde. 2024 yılı için Philips, QD OLED ve meta panellerin artılarını ve eksilerini karşılaştırırken, bu yıl için en iyi seçim olarak Meta paneli seçti. Bu yıl meta panelin v2 versiyonu da gelecek. Çünkü QD OLED'e göre daha yüksek ışık çıkışı sağlıyor MLA-OLED. Geniş renk gamı avantajını göz ardı edilmemeli QD OLED'lerde, ama Samsung bile bu potansiyeli tam olarak kullanmıyor. Demolarında çiçek biraz daha kırmızı, ancak LG ve Philips'e göre normal veya doğal bir çiçek sınırında bir görüntü oluşturuyor.. Yeşil renklerde herhangi bir fark yok. Bu nedenle, bu aşamada en iyi seçim meta panel omuş ancak Philips QD OLED'i teknolojisini ve kullanımını da izlemeye devam edeceğini belirtiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmekliNinja -- 18 Haziran 2024; 0:43:51 >
-
Hayırlı olsun. 908 hem kalite, hem de F/P olarak en iyi TV'lerden biri.
Bu arada, SDR içerikleri HDR'yi çevirmek LG'de de mümkün. Görüntü modu seçiliyken 1113111'i tuşlayarak gizli menüye girip HLG HDR açılıyor. Fakat bu sadece HDMI'dan bağlı cihazlarla oluyor. Ayrıca, HLG HDR'de, direkt 1500-2000 nit'e çıkma gibi sorunlar olabilir.
Philips, anladığım kadarıyla, bütün içeriklerde, görüntü işlemcisi ve algoritmasını kullanarak özel bir dönüştürme yapıyor. Güzel bir özellik. Bir aralar Samsung'ta da öyle bir şey vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Haziran 2024; 13:25:50 >
Hocam bunu açar mısınız biraz? Bu tvden en iyi verimi almak için bende apple tv mi almalıyım? Remux filmleri nasıl izliyorsunuz hangi ağdan anlayamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X