Şimdi Ara

2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
12
Favori
9.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende takipteyim, şu an 76bin TL gözüküyor. Belki mağazada bir indirim bile yapılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 9 Temmuz 2024; 14:48:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evil2302 E kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum. Zaten en düşük seviyede şu an.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

Dün 79 bin TL idi

Ben daha önce de vatan’dan aldım herhangi bir sorun yaşamadım, şuan 908i de vatan’dan aldım zaten

Bu arada test olarak TV kuruluma gelen ekibe kullanım saatini sorabilirsiniz servis ekranını açarak size gösterirler, benim 1 saat görünmüştü hatta baktığımızda, ölü piksel testini servis gelince youtubedan test videosu açarak gösterebilirler size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.inspector -- 9 Temmuz 2024; 15:14:46 >
  • mr.inspector kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için. Özelden de konuştuk zaten biraz.

Merak eden varsa ben dayanamayıp, vatandan aldım 65OLED908 i. Normalde 909 serisi çıktığı için 2 ay kadar bekleyip öyle alacaktım. 908-909 kıyaslaması yapıp duruma göre karar verecektim. Sonuçta 908 ler 2023 yılına ait. 909 yeni güncel seri ve 2024 çıkışlı. Türkiye' ye daha gelmese de 809 lar geldi 1 aydır satılıyor. 909 lar da önümüzdeki 1-2 ay içerisinde gelecektir. Fakat fiyatlar 100k civarında olacağından ve bu fiyatlar beni fazlasıyla zorlayacağından 908 serisini tercih ettim. Vatanda fiyatın 75999 a düşmesi de bu kararı almamda etkin sebep oldu. Umarım bu kararımdan pişman olmam ve tv imi uzun süresince kullanırım. Tek çekincem tabi ki OLED den dolayı yanarmı diye düşüncem. Bu konuda hassas davranmaya gerekli ayar vs varsa araştırıp yapmaya çalışacağım. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan da varsa benimle paylaşabilirse çok iyi olur.

809 güncel olmasına rağmen tercih etmeme sebeplerimde de başlıca 9xx serilerinde kullanılan OLED+ ve MLA panel oldu. Piksel soğutmadan ve daha parlak nitlerr çıkabilen ekrandan bahsedilmiş. O yüzden 908 e yöneldim.

DH ' de 907 için bir konu var fakat 908 için herhangi bir konu açılmamış. Bu konuda deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz bir konu açılması gerekiyor. Bu konu arkadaşımızın tv nin bazı konularında merak etmesi sebebiyle açılmış bir konu. Amaca hizmet etmiyor malesef. TV yi aldıktan sonra atılması gereken adımlar, ayarlar vs kişisel tavsiyelerin paylaşılabileceği bir konu açmalı aramızdan birileri. Bu zamana kadar da niye açılmamış çok alan yok diye mi onu da bilmiyorum. Ama konunun açılması şart.

TV gelince deneyimlerimi paylaşacağım. TV yi belki daha deneyimlemedim kesin koşun alın diyemem fakat bu segmentte bu fiyatlara rastlamak çok zor. 909 çıktığında bu fiyatları bulamazsınız ve 908 piyasa da daha satmaz. Bu sebepten iyi araştırın ve almak gibi bir kararı olan varsa alsın derim. Vatanda şu an 75999 dan satışta. 3 taksit imkanı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 10 Temmuz 2024; 10:48:18 >

çok iyi fiyata çok iyi bir panel satın aldınız.

• Arkadaşlar merhaba,

Arkadaşımda 907 modeli var ve bu tvyi görünce ben bu zamana kadar ne izliyormuşum dedim ve bu modelden almaya niyetlendim tabi ki güncel versiyonunu 908i. Ağustos sonunda yeni evime taşınıcam ama mayıs sonundan beri bu tv yi fiyat olarak takip ediyorum. MM 78binden satıyordu almaya niyetlendim biraz daha bekliyim derken stokları bitirdi. Vatan ve teknosa 98 ve 100 bin bandında satmaya basladı ve almadığıma çok üzüldüm MM den bu tv yi. Vatanda 80bini görünce koşa koşa gittim ve tv yi alırsam depolarında 2 hafta saklayacakla bileceklerini söylediler bende tamam yarın gelip alıcam dedim ve ertesi gün fiyata baktığımda 76a düştü. Hemen gittim aldım. Bende bazı arkadaşlar gibi tabi ki 909 modelini almak istedim ama avrupada 3000 pound seviyesinde satısa cıkmıs bu da bizim ülkede en az 110k civarına denk geleceğini düşünüyorum. 908i 76a almak baya karlı oldu 110k civarlarına 909 alamazdım bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greviish -- 11 Temmuz 2024; 12:59:4 >

• Arkadaşlar salı günü servis televizyon kurulumu için gelecek. Askı aparatı benim 46" televizyon için mevcut. Fakat şimdi aldığım 65OLED908 için yeterli olur mu bilmiyorum. Serviste uyumlu olmayabilir, arkadaşlar bakar değerlendirirler. Ona göre uyumlu olmazsa askı aparatı 1000 tl ücreti var bilginiz olsun dedi. Bana da fiyat biraz fazla geldi. İnternette bulabilir miyim? Dayanıklı sağlam bir şey istiyorum. 1000 tl askı aparatına vermek istemiyorum. Aldığınız memnun kaldığınız aparat varsa link atabilir misiniz? Veya 1000 tl mi verilmeli?

Bir de piyasa da tv ekran koruyucuları yer alıyor. Sizce taktırılmalı mı? Oled diye ekrana bir şey değer, çarpar diye çekiniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 13 Temmuz 2024; 11:27:50 >

evde 6 yaşından küçük çocuk varsa kesinlikle taktırın. Yada eve çok misafir gelip gidiyorsa yine taktırın.

• Merhaba bende 8 senede 2 kere oled tarafından kazıklanan ama görüntü ve kalitesini yakalayamadığım için yine oled almak üzere olan bir kardeşinizim. son 2 tvmde LG idi ikisinde de 4 sene sonunda kocaman yanıklar oldu. TCL 845 minilede baktım beğenmedim. samsung sc90 için ekrandaki film kalkıyor sakın alma dediler. LG G4 çok pahalı C4 B4 de nedense içime sinmedi. bugün bu tv yi keşfettim bi danışmak istedim. alınır mı yoksa asla bulaşma mıdır? şöyle işin ehli birine denk gelmek ümidiyle herkese iyi günler dilerim.

• muratimin M kullanıcısına yanıt

White OLED paneller son birkaç yılda evrim geçirdi.

- LG, 2021'deki WBE (Evo) panelle, ışığı üreten Beyaz OLED'in materyalini ve yapısını değiştirdi. Ayrıca, piksel açıklık oranı ciddi geliştirildi. Yani alt-piksellerin boyutu büyütülerek dayanımı arttırıldı.

Gelişme şuradan anlaşılabilir: LG, Evo panelden itibaren 5 yıl panel garantisi vermeye başladı. (G1'de US & UK için. G2'de dünya genelinde.)

- 2022'de, EX (Evo v2) ile bu paneli biraz daha revize ettiler. Ayrıca, G serisinde heatsink kullanmaya başladılar. Bu, ömür açısından direkt bir fark yaratmasa da, ortam şartlarının abartılı olduğu durumlarda ömrü arttırır. (Yazın çok havasız ortamda yüksek parlaklık açmak gibi.)

- 2023'te MLA ile, aynı ışığı, pikseller gerçekte daha az parlakken elde etmek mümkün oldu. Yani TV'yi önceki modellerle eşit veya yakın parlaklıkta kullanırsanız, ömrü daha uzun olur.

Tabi max parlaklıkta da MLA ömrü uzatır. Çünkü ekranın her bölgesi daha parlak olmuyor.

- Philips 908 gibi modellerde, MLA katmanı, EX panel ve heatsink var. Bu TV'ler, yüksek parlaklıkta haber izlemek gibi şeyler yapmadıkça, LCD'lerle aynı ömrü verebilir.

Hatta LCD'lerde risk daha fazla. Zira katmanlı ve komplike yapıları var. Binlerce LED kullanılıyor. Onun üzerine LCD panel yapıştırılıyor. Aralarında Quantum Dot filmi var vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Temmuz 2024; 15:59:8 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Çok havalı ve güzel yazmışsınız tabi bizim kapasiteyi aşıyor dedikleriniz :)

Ben yine bir kumar oynadım LG oled720, LG OledB9 modellerini toplamda 8 sekiz sene kullanıp hep pişman olmama rağmen dün Phillips 908 modelini aldım vatandan. Eşim OLED fanatiği çok da üzmek istemedim( tabi para ondan çıkmıyor bende olsam OLED isterim)

Ama dedikleriniz bir nebzede olsa ki kusura bakmayın ikna olamasam da su serpti içime. 75 bin lira verdiğim bir ürünü max süre kullanmak istemem de gayet doğal hakkım bence.

Sizde de aynı model mevcut sanırım, yarın teslim olsa belki cumartesi kurulur takıldığımız noktalarda veya tecrübelerinizle ilgili bilgi almak istesem rahatsız edebilir miyim?

Ben çok prof olmasam da teknolojiyi takip etmeye çalışıyorum. Bence bu listede en alınası tv buydu. Allah utandırmasın.

908 alarak kumar oynamamışsınız bence çok iyi seçim yapmışsınız, ben de 908 kullanıyorum şu anda. güle güle kullanın.

• wholelottared W kullanıcısına yanıt

Bakalım bu da son atımım oldu çok para kazanan adamlar değiliz sadece hayatımızın en büyük yerini tv'ler kaplıyor en azından onun güzel olmasını istiyor insan bende oyun felan yok sadece film dizi hafta sonları da müzikli programlar malum sebeplerden. Ama evde çocuk var o nedenle tv uzun süre açık kalıyor. Bence phillpsde çok dayanmayacak bende o inancı kırdı 3 seneye kalmaz kararmalar başlar sonra 20 ye satarız. :)

Neyse nasip diyelim gelince ayarlar hakkında sorular sorabilirim rahatsız etmezsem. bir lg alışkanlığı da oldu tabi 8 koca senede umarım menüsü kolaydır. bi tanıdığımız hemen bokladı kanal geçişleri çöp bi de kasar phillpsler dedi umarım onları haklı çıkarmaz.

Negatif düşünmeye gerek yok 3 seneden fazla kesin dayanır Philips şu anda TR'de yazılımsal ve fiziksel olarak en iyi OLED korumasını sunan marka (en üst modeller adına konuşuyorum yalnızca) ekranda uzun süre sabit kalan kısımları yanma olmaması için karartma sistemi en gelişmiş Philips'de yabancı testlere göre. Bunun üzerine 908'de heatsink + MLA teknolojisi var yani baya korunmuş oluyor.

Şu an evde değilim ben ama gittiğim zaman önerdiğim ayarları paylaşırım. Şimdilik en önemli nokta cihaz gelince ayarlardan sistem güncellemelerinden tüm yazılım güncellemelerini yapın, sistem güncel demeye başlayınca yine ayarlardan fabrika ayarlarına döndürün, sonra güncelleme ayarlarından otomatik yazılım güncellemeyi kapatın, manüel olarak yapın yani arada kontrol edip.

Uydu için, Dolby Vision içerikler için, HDR için vs ayrı ayrı ayarlar yapmanız gerekiyor o içerikleri izlerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 18 Temmuz 2024; 13:55:1 >

• İnanır mısınız hiç aklımda yoktu en son gittim grundig alacaktım GHO9900 zaten dedim yanacak ekran zararım az olsun. nedense phillps hiç radarıma girmemiş bu zaman kadar samsung LG bunların arasında gidip gelmişiz.

Neyse taze bok sinek hesabı şimdi sürekli bişeyler sormak istiyor insan, haklarımı şimdiden sonuna kadar kullanmayayım gelir gelmez bu dediğinizi yaparım. muhakkak bi tecrübe var ki paylaşmışsınız. şimdiden teşekkür ederim. rabbim utandırmasın ben kazıklanma hakkımı umarım doldurmuşumdur.

Kardeş yapma etme almasaydın diyen de çıkmamış bu da iyi bişey gibi bakalım. iyi günler dilerim.

• Anlık Vatan’ da 70bin TL

• evil2302 E kullanıcısına yanıt
    Aynen şükür bunu yakaladım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu an iki tv im var ama sorun yok diğeri de kargolanmamıştı iptal edicem.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.