Şimdi Ara

2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
12
Favori
8.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sabah sabah moralimi bozdun hocam   76bine aldım diye seviniyordum ürün hala magazada duruyor teslim almadım bu gece de 70e düşerse girip alayım bari 76ı iptal ederim.

• Greviish G kullanıcısına yanıt
    Bana mesaj geldi akşam saat 22 gibi bi bakayım dedim la ne göreyim 69.900 hemen sepete at sipariş oluştur. Sabah da aradım iptal ettim ilk aldığımı. Telefonla almıştım onu. Bi cingar çıkar bakalım belki inerler hak var hukuk var.
  • Greviish G kullanıcısına yanıt

stoklar bitmiş olabilir, phlips 2024 modellerini satmadan önce ellerindeki stokları bitirmeye çalışıyor.

• Arkadaşlar 908 sahipleri lütfen yazsın. Uygulamalar arka planda sürekli çalışır halde kalıyor. Bunları tamamen kapatmanın bir yolu yok mu? Mesela bir uygulamaya giriyorum ve çıkıyorum tam kapanmamış oluyor. Bunu tamamen nereden kapatabilirim? Bir de televizyon da tamamen kapanmıyor. Kapatma tuşuna basınca kapandı gözüküyor fakat tekrar basınca kaldığım yerde gözüküyor. Bu televizyonu nasıl tamamen kapatacağız?

Bir de oled i en verimli yanmama garantisiyle nasıl kullanabilirim? Uygulamayabileceğim parlaklık ayarı vs nedir? Otomatik parlaklık var o iyi midir? Eko mod kişisel mod vs yazıyor. Şu an eko modda duruyor. Hangi modda kullanmak lazım?

Benim televizyon geldi 76 dan aldığama üzülmedim tv den şu anlık memnunum fakat vatanın yaptığı terbiyesizlikten dolayı üzgünüm. 80 den başta 76 ya indirip 70 e indirdiler. Hiç utanma yok. İnşallah tv de sıkıntı yaşamayız da bunlarla muhattap olmayız. 76 dan alanları enayi yerine koyuyorlar.

• cem_23 C kullanıcısına yanıt

Maalesef Vatan hep öyle yapıyor. 80'den direkt 70'e inmek yerine, önce 75'e inip biraz satıyor. Sonra geceleri 70'e indiriyor.

Tabi ikinci kez ineceğinin garantisi yok. Stok bitebilir vb. O yüzden, hangi kampanya denk gelirse alıp geçmek lazım. Dip fiyat denk getirmeye çalışırken hiç alamamak var2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık 

Bir de, fiyatı dip olanlarda iade mal ihtimali akla geliyor. Alan arkadaşlar, kurulumda detaylı kontrol etsin. Ayrıca, servisle kullanım saatine bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Temmuz 2024; 22:55:43 >
  • Stoklar bitti galiba.
  • Benim baktığım kadarıyla 75999 dan satılıyor hala. Hiç 70 binden görmedim. 70 binden 65" 908 alan biri çok şanslıdır. Bu fiyatlara daha düşmez. 1-2 aya 909 lar gelir zaten. Onlarda 110k civarı olur.

908 kullananlar bana özelden ulaşabilirse veya buradan. Bazı sorularım var. Eko mod, parlaklık, kontrast oranı, televizyonun tam kapanması gibi olaylarla ilgili sorularım var.
    Öncelikle hayırlı olsun üstadım. Bende uzun araştırmalar sonrasında 75 inç daha uygun bir cihaz almak için çıktığım yolda 65 908 i tercih ederek şimdilik sonlandırdım. Henüz yola çıkmadığı için şimdilik diyorum zira aklım saçma şekilde büyük tv lerde onlara da bütçem yetmiyor.😀 neyse nasıl ilk izlenimler içinize sindi mi öyle bi aydınlanma yaşatıyor mu insana kalitesiz görüntülerde felan nasıl görüntü azcık tarif eder misiniz müsaitseniz?
  • muratimin M kullanıcısına yanıt
    Benim önceki televizyonum 46" Samsung marka bir televizyondu. Ben 46" den direk 65" e geçtiğim için benim için değişim çok fazla oldu. Bir de önceki televizyonumda ekranın sağ tarafında dikey çizgiler oluşmuştu. Seyir keyfini de çok engelliyordu bu durum. Şimdi 65" gelince çok büyük geliyor. 65" gayet yeterli bir ekran benim salona göre. Hatta 55" alacaktım almışken büyüğü olsun diye 65" aldım.

OLED908 için konuşacak olursam, 908 i alan kişi kumar oynamamış biridir ve doğru seçim yapmıştır. Yanma konusunda deneyim olarak bir şey diyemem, tv kurulalı daha 1 hafta oluyor. Ama teknik olarak baktığımızda MLA panel olması OLED+ da piksel soğutma olması bu riskleri bir nebze olsun engelliyor.

Öncelikle ekran sizi kesinlikle tatmin edecektir. Renkler, keskinlik ve canlılık gerçekten mükemmel. Görüntüyü arkadan amblight ile destekleyip, ortaya müthiş bir seyir zevki çıkarıyorlar. YouTube' dan özellikle 4K 60 fps HDR videolar denedim. Videodaki o keskin görüntüler karşısında daha önce sanki televizyon izlemiyormuşum gibi geldi.

Normal TV kanallarında, HD yayınları açıyorum. 4K kanal zaten ülkemizde yeterli derecede yok. HD de bir nebze idare ediyor. HD olmazsa, ekran büyük olunca kötü gözüküyor açıkçası.

Olumsuzluk olarak sadece şuanlık şunu söyleyeceğim, 907 de kumanda pilli iken 908 de type girişli şarjlı bir kumanda yapmışlar. Başta bunu ne kadar sevsem de bu sebepten kumandayı algılamama zamanları oluyor. İlla tam TV ye tutmanız gerek kumandayı. Zaman zaman algılayamayabiliyor kumandayı. Type c şarjlı olmasını pille uğraşmıyoruz diye ne kadar sevsem de bazen algılamaması sinir bozucu olabiliyor.

Ekran ayarlarını nasıl yapmak gerekiyor onu bilmiyorum. Buraya da yazdım ama cevap veren olmadı. Bu konuda araştırma yapacağım. Bir de televizyon android olduğu için hangi uygulamalar tv için yararlı olur ona da bakacağım.

Şimdiden sizlere hayırlı kullanımlar dilerim. Ben çok memnunum. Bu fiyatlara alabileceğiniz en iyi paneli aldınız. 909 u bekledim 2 hafta kadar. Ama hem enflasyon hem de 908 in fiyatının düşmesi, beni 908 e çekti. Umarım sorun yaşamadan uzun yıllarca kullanırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: evil2302

Stoklar bitti galiba.

Yeniden stoklara girmiş.

Merhaba Cem bey, Benim kuzu yola çıktı neler yaptınız bir iki küçük sorunlar vardı halledebildiniz mi? iyi gidiyor mu deneyimleriniz?

• Parlaklığı çok iyi göz kamaştiriyor
    İyi gidiyor hocam şuanlık. İşimden dolayı pek bu işlere bakamıyorum. Ama şu an karşımda TV seyrediyoruz. Çok memnunuz. Kafamdaki soru işareti bekleme modu yerine nasıl tamamen kapatıyoruz TV yi (bekleme modunda piksel yenileme yaptığı söyleniyor) ve açtığımız uygulamaları tamamen nasıl kapatıyoruz? Ekran modu da hangi ayarda durmalı? Benimkinde eko modda duruyor. Gibi sorularım var. Bu konuda da çok fazla arkadaşımız olmadığından cevabımı alamadım. Pek araştıramadığım için pek bu konularda ne yapmak gerekir bilmiyorum.
  • Televizyona stremio indirdim şahane oldu. Bilgi almak isteyen varsa internetten baksın veya ben yardımcı olabilirim. Her türlü içeriğe ulaşabiliyorum mükemmel oldu.
    Şaka gibi benim tv hala gelmedi üstadım. Siz eksikleri tamamladınız mı kapanma arka planlanda çalışanlar gibi şeylerden muzdariptiniz. Yoluna girdimi her şey. Biz epey konuşucaz sizle gibi😀

2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık
    Aslında televizyonun tam kapanmaması olayını philips de kendi internet sayfasında açıklamış. Ben kumandadan kapatma tuşuna basınca bekleme moduna alıyor. Herhalde benim TV de sorun var diyordum. Olması gereken buymuş zaten. Ancak fişten çekince tam kapanıyormuş. Bunu da philips önermiyor. Piksel tazeleme yapıldığı için.

Arka planda uygulamaların çalışması ve açtığımız uygulamaların tam kapanmaması ile ilgili soruna pek bakamadım ama sistemi zorlayan bir şey yok. Şuanlık bir sorunum yok.

Ben çok memnunum TV den. Umarım sizin TV de en yakın zamanda gelir. Şu an vatan da stok bitmiş. Satışı yok.
    10 günü geçti bekledikçede kaşıntı başlıyor. Alm, zaten Oled, bak bunlar hep uyarı, git normal tv al, bu da yanacak, sonra başlıyorum sıfırdan tv bakmaya diğerleri de hep sıkıntı.
    Bi de insan burda ne yazılsa etkileniyor eminim sizde öylesinizdir.
    Bak tv kapanmıyor bak uygulamalar hep açık. Arka planda sürekli hesaplıyor insan sonra.
    Az paralar değil herkes için. Hata yapsak zararımız 10 binler oluyor.
    Ama iyi ki denk geldik sizle. Baya moral oldunuz şüphelerimide azaltıyorsunuz. Hele sürekli çok memnunum demeniz yetiyor.
    Kızım 6 yaşında tek motivem ambilight ın onu mutlu etmesi olacak gibi. Hayırlısı ile gelirse, bende conta atmazsam yine haberleşiriz üstadım. Selamlar.
    Hocam çok haklısınız çekincelerinizde. Ben de bu çekincelere sahiptim, hala daha sahibim. OLED olması risk. Hala güvenemiyorum. Kimse OLED lerde yanma olayı çözüldü %100 diyemez. Bunun garantisini firmalar vermiyor zaten. Fakat OLED dışı olan ekranlarda da (QLED, LED gibi..) sorun yaşamayacağımız anlamına gelmiyor bu. Bu panelde piksel soğutma olması bir nebze güven sağlıyor. Başlıca tercih etme nedenim bu oldu.

Tam kapanmaması olayı da aslında baktığım kadarıyla yanmayı engelleyen bir olay. Bir bakıma iyi bir şey bu. TV zaten yanmamak için yazılımla her türlü tedbir alınmış. 1-2 dakika boş kalınca ekran koruyucu devreye giriyor gibi.. Bu fiyatlara bu tipten panel bulmak ileride çok zor olacak. 908 i alan biri kumar oynamamıştır diyorum bu sebepten sürekli. Aklım gönlüm 909 daydı tabi ki. Ama günümüz şartları 909 lar 110k dan gelince alamayacağımı biliyorum. Neyse hayırlı olsun bizlere cihazlarımız, bu fiyatlardan yakalayan son kullanıcılarız. Siz TV yi hayırlısıyla teslim alında, her türlü yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 26 Temmuz 2024; 18:16:54 >

Bu TV'lerde yanık olması için özel çaba göstermeniz lazım hocam  Philips 908'de MLA katmanı, 2. gen Evo-EX panel ve heatsink var.

Rtings işkence testinde, 1. gen Evo-EX panelli LG C2-G2 ve Evo olmayan LG CX'in burn-in sonucuna bakabilirsiniz. C2-G2 daha parlak olmasına rağmen, arada uçurum var. Bunun üzerine, G3 ve 908'deki MLA'yı ekleyince, bir o kadar daha fark eklenir. MLA sayesinde, pikseller gerçekte daha az parlıyor. (Max nit'e çıktığı anlar hariç. Ona da, kısıtlı durumlarda ve sadece belli içeriklerde çıkar.)

Dediğiniz gibi, TV'de dahili önlemler de var:

Görüntünün bir kısmı statik ögelerden oluşuyorsa, logo karartma o kısımları bir miktar karartır. Görüntünün çoğunluğu statik ögelerden oluşuyorsa o zaman ASBL devreye girer. Komple ekran parlaklığını düşürür. (ASBL: Automatic Static Brightness Limiter)

ASBL baya etkili bir özellik. Mesela ekranda 3-4 konuğun gösterildiği tartışma programlarını bile statik olarak değerlendirip parlaklığı kısıyor. Konuklar ekranda az yer kapladığı için, onların hareketlerini yok sayıyor.

Yeni OLED'lerde yanık olması için, yüksek parlaklıkta uzun süre haber izleme alışkanlığı olmalı. Gözlerini düşünen birinin zaten öyle bir alışkanlığı olmaz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Temmuz 2024; 7:17:33 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.