55 salon ortamında küçük kalırdı hocam. Ben 65'te bile, belli tür içeriklerde koltuğu yakına alıyorum. 55'te, anca ekranın dibine girerek "dev ekran" hissi alınabilir. (77 yerine 65 almamın bir sebebi mesafeyi değiştirme imkanımın olmasıydı. Yoksa sabit salon düzenine 77 daha iyi gider.) 65 909'un fiyatı inecektir. 55'le 2 kat fiyat farkı olmaz. Ama sizin 908'e ödediğiniz rakam her türlü iyi. 909'daki MLA+ ve META 2.0 çok fark getirmiyor. LG G4'te de, en büyük getiri, panelden ziyade, yeni işlemci sayesinde oyun modunda MLA'in tam kullanılmasıydı. Philips'te de en fazla öyle bir fark vardır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık (8. sayfa)
-
-
65 909 un fiyatı inecek tabi ki. Orada kalacağını ben de düşünmüyorum ama yine 100 binden aşağıya falan düşerse almadığım için üzülürüm 😆
Benim istediğim 4 taraflı amblight dı. İstediğim tüm özellikler 65 909 da toplanınca, bir de 65 908 i aldığım fiyatlara düşerse bu durum gerçekten üzer beni.
MLA+ ve META 2.0 çok fark getirmiyor olayına ben de katılıyorum. Onun dışında oyunlarda da 120 Hz yerine 144 Hz e geçmiş olmaları da güzel ama benim için çok çok önemli bir ek katkı değil.
Sadece 4 taraflı amblight olması olayını seviyorum. Neden 908 de 3 taraflı amblight konulmuş onu da anlamıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim 52" vardı ufak odada, tabi koca çerçeveli olduğu için ekranı olmasa da kasası nerdeyse 60-65" büyüklüğünde bir TV'ydi. Sonra oled 65" e geçtim dev gibi geliyordu ekran gözüme,
ufak bir odaya koymama rağmen şimdi gözümde küçüldü ekran. 77 mi alsaydım diyorum. Gerçi 77" de alsam 84 diyecektim bitmez bu :)
Salona 75-77" iyi gider ama onda hemfikirim. Ben salonu çok kullanmadığım için mecbur.
-
Haklısınız valla. 55" küçük gelir. 65" idealdir aslında. 77" ise eğer oda küçükse ileride göz rahatsızlıklarına ve boyun ağrılarına sebep olabilir. 65" çok ideal. Ben sadece yeni seri olmasından kaynaklı acaba onu mu alsaydım dedim ama 55" alsam bu sefer ilerde pişman olurdum kesin niye daha büyüğünü almadım diye.
Arkadaşlar bu televizyona sağlıklı bir şekilde ekran paylaşımı yapamıyorum. Neden olabilir? Televizyon geldiğinde ilk haftalarda ekran paylaşımı yapmıştım. Çok rahattı. Sonradan yapmak istediğimde bağlantı kuramıyor. Samsung Galaxy S23+ kullanıyorum. Samsung un bildirim çekmecesindeki "Smart View" den google cast olarak 65OLED908 şeklinde görüyor TV yi. Bağlanmak istediğim de başarısız oluyor. Bazen de hiç görmüyor, bulamıyor. Ne yapmak lazım? Her ayarı kurcaladım ama bulamadım malesef.
65OLED909 fiyatı 149.999 dan 119.999 a jet hızıyla düştü. Mızmızlanmak istemiyorum ama 100k nın altına düşerse beklemediğim için üzülürüm :(
120 bin ideal fiyatı zaten şuan ama kampanya vs 100bin tl lere düşebilir. Ben oled 908i 76bine aldım arada hala 25bin tl fark var yine de aradaki farka değeceğini düşünmüyorum. 4 taraflı ambilight ve 144 hz için genel fark olarak.
-
Evet hocam. Salon düzeni için 77 daha iyi. Dev ekran hissini, koltuğun önünde büyük sehpa ve geniş yürüme alanı varken almak, 77'den itibaren mümkün.
Benim gibi kullananlara 65 de gidiyor. Ben evde TV'nin hakkını veren tek kişi olduğum için, koltuğu biraz öne alıyorum oluyor bitiyor
65'te kalarak tasarruf da yapmış oluyoruz. Sonuçta, sadece bir üst boyuta geçmek için bir Galaxy S24U parası ödemek gerekli. Ayrıca, ilerde model yenilerken maliyet ve alıcı bulma zorluğu artar.
Bir de, büyük boyut her içeriğe gitmiyor. Mesela bu aralar, dizi sitesinden Borgen'i izliyorum. Borgen gibi karakter ve mekan ağırlıklı dizilerde büyük görüntüye ihtiyaç yok. Ayrıca, boyut büyüdükçe dizinin çözünürlüğü sırıtıyor. O tür dizileri yüksek çözünürlükte bulmak zor.
Maç - spor yayınları desek, ona büyük boyut gider ama çoğu yayında çözünürlük düşük. 65'te bile çok bariz sırıtıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Ağustos 2024; 3:46:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet, 3 taraflı ambilight kullanmaları garip olmuş. Yine de, panel ve işlemci olarak bakınca, 908 için 76k gayet iyidi. Bana göre, 909 100k altını görse bile 76k üzülünecek bir rakam değil.
Zaten 100k altına hemen inmeyecektir. Tabi LG G4'ün altına inmesi beklenebilir, ama Ambilight sayesinde Philips de talep görüyor. İlk partileri 100k civarına satmakta sorun yaşamazlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese selam biz yoğun bir tempo sonrasında tv mizi dün kurdurduk fakat ben şimdilik bi hayal kırıklığı içindeyim. Umarım bunlar geçici sorunlardır zira çok arada kaldım tv için inşallah hata yapmamışızdır.
Öncelikle kumanda rezil bi icat kafasına göre kopuyor kafasına göre çalışıyor güncelleme yaptım tekrar tanıttım yine de bi kendi havasında. Apple Tv kullanıyorum kumanda çok lazım değil ama ayar yapmak için ne zaman elime alsam 5 10 hamlede bi kendini salıyor.
Menüsü de biraz zor LG bu konuda fark atar kesinlikle kısa yollar elinin altında seç gir işlemini yap çık sorunsuz. Bunda epey debeleniyor insan. alışırız elbet.
2. si ve en önemli sorun saat 16 gibi kuruldu oda ciddi güneş alıyor ekranda bişi izlemeye imkan yok kendimizi izledik ayna gibi. parlak sahneler bi nebze iyi de az karanlık sahnelerde bile aman yarabbi izlemek mümkün değil. gözleri kısmaktan kapaklar ağrıdı.
LG sn11r soundbarım var evde en sevdiğim alet, eve değişmem o kadar seviyorum kendilerini HDMI ile arc ye bağlanamadım. optik ile bağlandık ondan da kablo tv de ses hem tv hem soundbardan gelirse gecikmeler oluyor ayarları zar zor buldum ne yapsam olmadı. Canını yediğimin Apple tvsinde hiç sıkıntı yok.
Gece izlemesi gayet iyi kesinlikle bu işin mucidi LG nin G serisi altı tüm tvlerine bir iki kere tur bindirir kalite olarak. detaylar inanılmaz belli. güneş hiç doğmazsa tv canavar.
Netflixde görüntü kumlu gibi oluyor bide onu fark ettim. eski tv de dizi felan açınca atmos vision felan yazardı bunda tık yok, yazmasına gerek mi yok yoksa ben bişileri açamadım mı onu da merak ettim.
LG yi kapayınca sounbar, apple tv ne varsa kapanırdu bunu kapatınca hiç bişey kapanmıyor sanırım o da tv kapanmıyor muhabbetinden
Gündüz izlemesi için bir önerisi olan var mıdır? ben canlıyı da açsam başarılı olamadım. LG B6 da bunlar asla yoktu güneş, lamba, projeksiyon yansa arkada fark etmez izlerdik ki niti 800 bile değildi. umarım ben becerememişimdir.
Sonuç olarak çok yeni başta sorunlar illaki olacak ama son iki tvde böyle sorular sormama gerek kalmamıştı o biraz üzdü şimdilik.
-
Philips 908 ve LG OLED55C34 bu ikisi arasında hangisi sizce daha uygun olur?
-
Merhaba, otomatik parlaklığı kapatın, çok iyi oluyor
Philips 908, LG G3'ün muadili. G3'te olduğu gibi MLA katmanı ve heatsink var. MLA sayesinde META algoritması ve color booster da aktive oluyor.
Panele önem veren biri, C3 yerine her türlü 908'i almalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Ağustos 2024; 0:28:49 >
Arkadaşlar selam. Malum android tv lerde arka planda açık kalmış uygulamaları kapatamıyoruz. Bunun için bir uygulama keşfettim. "tv quick actions". Google Play ' de de mevcut. Fakat arka plandaki uygulamaları görebilmem için beni erişebilirlikte bir ayara yönlendiriyor ve o söylediği ayarı açtığım halde kabul etmiyor. Bu sebepten tv quick actions u yapamadim. Başka arka plandaki uygulamaları kapatabileceğimiz bir program biliyorsanız yazarsanız çok sevinirim. Arayüzde kasmalar oluyor arka planda uygulama açık kaldıkça. İlla yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Yeniden başlatınca arayüz akıyor. Geliştirici ayarlarından arka planda çalışan uygulama sınırını ayarlamayı da biliyorum ama o bana pek kullanışlı gelmiyor. Bu arada stremio adlı bir uygulama keşfettim. Kesinlikle öneririm.
Arkadaşlar herkese merhaba,
Oyun konsolu oynayanlara sesleniyorum
Bende ps5 ve xbox var, her ikisini de hdmi 1 ve 2 ye bağlıyorum ve başlattığımda otomatik oyun moduna giriyor ve ben bundan çok rahatsızım.
Sebebi, düşük kare sayısı, ben de her seferinde filmmaker yada diğer modlara alarak akıcı hale getirmeye çalışıyorum maalesef.
Ya konsol içinden vrr allm gibi özellikleri kapatacaksın yada böyle değiştireceksin.
Kısacası otomatik oyun moduna geçmeyi iptal edemiyor muyuz?
Teşekkür ederim cevaplar için
Arkadaşlar selam benim tv 60hz hızında calısıyor bunu nasıl yükselte bilirim?
-
Hangi tv bu ? Bende 2 gun once 55” oled909 aldım. Parlaklik bende çok iyi. Gündüz ayarlardan parlaklığı kısmak zorunda kaldım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
65OLED909 un fiyatı 93 bine gerilemiş. Biraz daha düşerse 80 binlere falan 908 aldığıma üzüleceğim. Keşke bekleseymişim biraz daha
65 LG G4 yerine bu modeli almak çok daha mantıklı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X