Şimdi Ara

2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: degajman Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
12
Favori
8.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle. LG de güzel tabi ama bence philips daha iyi.
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bende oled 808 var 1 haftadır Netflix, Apple tv gibi uygulamalarda takılma gibi şeyler oluyor anlık olarak 1-2 sn sanki kasıyormuş gibi. Bu tarz bir şey yaşadınız mı ?
  • alprn46 A kullanıcısına yanıt
    Son güncellemeleri yaptınız mı? Ben de böyle bir sorun yok.
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

LG G4 yerine philips 909 daha mantıklı yapan sebep nedir hocam fiyat mı merak ettim .

65OLED909 gördüm resmen G4 gördüm desem yeridir.

G4 A11 Lg işlemcisinin yanında philips p5 nasıl performasn verir onu merak ediyorum her zaman .

22.09.2024 MediaMarket 65G46 moderi 122 bin tl fiyat verdiler .

65OLED909 için 109 bin tl gibi alına biliyor .

Aradaki 13 bin tl fiyat farkı az değil ama LG için değer bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 23 Eylül 2024; 13:23:53 >
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt

yani LG ile philips'in karşılaştırılması bir kere saçma aynı segment marka değiller ki :) LG çok premuim kalıyor philips'e göre..

• Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

Ne saçma bi argüman bu, Philips'in giriş seviyesi cihazlarını karşılaştırmıyoruz, Philips'in amiral gemisi olan OLED'leri LG'nin güzel yanlarını toplayıp daha üstüne özellik ekliyor. Zaten panelleri birebir aynı, üstüne heatsink'le beraber daha parlak bir ekran, Android, Ambilight, daha gelişmiş bir görüntü işleme motoru, tüm HDR türlerinin desteği vs. geliyor.

• wholelottared W kullanıcısına yanıt

Marka segmenti denen bişey var.

Cherry'de herşeyi ekliyor araçlarına ama bir BMW değil..

Elektronikten az buçuk anlayan herkes LG ile philips'in TV'de aynı seğment olmadığını bilir (philips'in kendi bile:) )

LG & samsung piyasada farklı bir seğmenttir.

Ayrıca daha gelişmiş görüntü işleme motoru derken p5 Alpha 11'den daha gelişmiş bir işlemci değildir.

Bir kere kalitesinden bahsediyorsunuz ama LG nin işlevsiz işletim sisteminden bahsedin bir de. Philips in giriş segmenti ile karşılaştırmıyoruz. 909 serisinde kullanılan panel zaten LG de kullanılan panel. LG kötüdür demiyorum. Ama philips ile LG kıyaslanamaz komik gibi yorumlar asıl komik. LG ile Philips i kıyasladığınızda o çok çok üstün gelen detaylar nelerdir, bir bahsedebilir misiniz?

Daha gelişmiş bir işlemci. LG ilk ikide bile değil ki. 4K olmayan bir görüntüyü upscale etme, SDR görüntülere HDR efekti verme ve renk geliştirme konusunda Sony ve Philips üstüne yok, LG üçüncü sırada geliyor. Marka segmenti dediğiniz şey de saçmalık, dediğiniz şey iPhone 16 Pro Max'le Samsung Galaxy A50'yi karşılaştırmak gibi. Samsung'da bir marka fakat herkese hitap eden telefonlar üretiyor. Bu durumda iPhone'la karşılaştırmanız gereken amiral gemisi Galaxy S24 Ultra oluyor örneğin, aynı durum Philips'de de 9 serisi OLED'ler için geçerli.

Samsung'a hiç girmiyorum zaten, onlara farklı segment demeniz bu konudan anlamadığınızı kanıtlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 23 Eylül 2024; 15:7:15 >
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt

herkesin görüşüne saygı duymakla birlikte piyasada durumlar hiç dediğiniz gibi değil..

LG - Samsung'un farklı bir segment olduğunu tüm dünya kabullenmişken burda bu şekilde konuşmanız komik..

philips TP Vision olmadan çinlilere geçemeden önce dedikleriniz evet kısmen doğruydu hatta o zamanlar işlemci anlamında sony ve philips çok başarılı idi çok daha doğal renkler ve detay sağlıyorlardı.

konuya TP Vision öncesi ve sonrası olarak bakmanızı tavsiye ederim ki şuanda o bahsettiğim zamanlarda philips LG ve samsung'la aynı fiyatlara ürün satabiliyordu.

şuanda philips LG ve samsungtan fiyatlarını aşağıda tutmak zorunda yukarıda bir postta arkadaşın bahsettiği gibi 13 bin tl fiyat farkı mevcut ve lg - samsung daha fazla satıyor..

Dediğim gibi herkesin fikrine saygım var ama piyasadaki gerçekler sizin dediğinizden çok farklı..

2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 23 Eylül 2024; 15:21:11 >

Tüm dünya biliyor zaten nasıl bir argümandır.... Ben tüm dünyadan daha iyi biliyorum o zaman.

TP Vision ayrımını biliyorum. Dediğiniz modellere eskisi kadar önem vermeme olayını da biliyorum. Fakat bu giriş seviyesi cihazlar için geçerli. Hatta onlara artık Android bile vermiyorlar zaten kendi yazılımını kullanıyor. TP Vision Philips'i satın alınca o bahsettiğiniz ve kendinizde mesajınızsa kabul ettiğiniz “çok iyi çip" birden farklı bir şeye dönüşmüş olmuyor satın alımdan sonra, o yıllardır kullanılan iyi dediğiniz çip aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor geliştirilerek günümüzdeki amiral gemisi televizyonlarda. Zaten patentli bir şey, TP Vision satın alınca 10 yıllardır geliştirilen o çipi bi kenara ayırdılar falna mı sanıyorsunuz anlamadım. Artı plarak Philips'in asıl amiral gemisi olan ve OLED+ olarak geçen 936, 937 modelleri Türkiye'de satışa çıkmışken, bu senenin asıl amiral gemisi olan OLED+ 959 Türkiye'de satışa çıkmadı, yerine sadece 909 geldi. 959'de zaten görüntü işleme için bir tane değil çift çip kullanılıyor ki bu sadece Sony'nin amiral gemilerinde olan bir durum, baya üst düzey bir cihaz G4'e göre.

Philips Amerika'da vs. satılmadığı için "tüm dünyaya" hitap eden bir cihaz da değil zaten, tüm dünya bilmiyor yani, daha butik bir tarzı var, özellikle bu amiral gemileri. Yalnızca Avrupa'da satılıyor. Dolayısıyla hakkında inceleme ve karşılaştırma araştırırken Avrupa'daki almanca ve benzeri teknoloji kanalları ve forumlarından bilgi almak zorunda kalıyorsunuz. Buralara baktığınızda da amiral gemileri için konuşuyorum Philips'in birçok şeyde gayet önde olduğu ortada, bu ürüne sahip olduğum için böyle savunmuyorum araştırmayı seviyorum ve zamanında çok araştırdım almadan.

Fiyat konusuna girmeniz de apayrı bir saçmalık zaten, G4'ün 10-15K daha pahalıya satılması o ürünün daha iyi olduğu anlamına asla gelmiyor.

• MediaMarket çalışan arkadaşların 909  için G4 te bile olmayan özel bir panele sahip dedi :) dedim o özel panelin adı nedir bizde bilelim LG de hangi modele denk geliyor diye META panel dedi o kadar ,

909 izledim gerçekten G4 ile aynı panel olduğu belli gibi zaten .

Kendim Evimde 1 yıldır Samsung 65S95B kullanıyorum , G4 ilgimi çekti bu sebepten 909 peşine araştırma gereyi duydum Mediamarkette direk önümde sergilenen 909 gördüm dedim bu fena :) evimdeki Samsung Qd-oled olarak renkleri cidden çok iyi ama doğal renk ayarına çekince zaten o renkleri istemeyen birisiyim aradaki fark azalıyor LG tip paneller ile .

@wholelottared Hocam 909 G4 ten sizce iyimi ? gerçekten bilmiyorum ondan soruyorum , yoktan yere tartışma konusu yapacak değilim Ph grubunda LG konuşmamızdaki sebep ph nin bir şekilde LG ile olan panel anlaşması .

Hocam zaten LG konusunda yazarsanız LG daha iyi derler Philips konusunda yazarsanız Philips daha iyi derler.

Ben tarafsız olarak Philips'in daha iyi olduğunu düşünüyorum. G4'de kötü değil, ikisi de premium çok iyi cihazlar, arasında kullanım tercihlerinize göre kişisel bir karar vermeniz gerekiyor. Eğer giriş seviyesi veya orta seviye cihazları karşılaştırıyor olsak LG daha iyi diyebilirdim. Ama bu iki modelde 909 daha iyi bence, zaten öyle olmasa vaktinde 908 yerine G3 alırdım ben de.

LG zaten OLED paneli üretimi konusunda lider biliyorsunuz, bu yüzden Samsung'un OLED panelleriyle kıyaslanamaz bile, Samsung o konuda ve ekran yanığı konusunda baya geride.

909'un G4'den daha iyi olma sebepleri (kişisel fikirlerim):

— LG'nin 2. jenerasyon META OLED panelini kullanması ve bunun üzerine eklemesi. G4'de de aynı META panel var yani, Mediamarkt çalışanları o kısmı karıştırmış galiba.

— HDR'ın tüm versiyonlarını desteklemesi. HLG, HDR10, HDR10+, Dolby Vision ve IMAX Enhanced var. LG'de HDR10+ ve IMAX Enhanced yok, Amazon Prime'da baya HDR10+ içeriği görüyorum ben mesela, LG bunları SDR olarak oynatıyor.

— Android olduğu için tüm dosya ve film türlerini de flash belleği takıp kolayca açabiliyorsunuz çünkü tüm kodekleri destekliyor. Torrent'den indirdiğiniz Dolby Vision bi filmi izleyebiliyorsunuz mesela, (yine de tabii ki orijinal streaming servislerini tavsiye ederim) Yine aynı şekilde iptv vs. kullanıyorsanız Android'de çok daha kolay uygulama bulması, ayarlaması vs. Tv'nin geleceği için de daha iyi bi yazılım Android doğal olarak WebOS'a kıyasla.

— P5 AI görüntü işleme motoru piyasanın en iyisi bence. Bu özellikle uydudan izlenen normal kanallarda ortaya çıkıyor, örneğin 1080p Kanal D izliyorsunuz uydudan, bu net olarak G4'den daha iyi durur. Keskinlik arttırma/upscaling, renk geliştirme ve HDR efekti verme konusunda çok çok iyi.

— Ambilight bambaşka bir dünya ki bu modelde 4 taraflısı var. LG ve Samsung kullananlar genelde bunu manüel olarak televizyonlarına eklemeye çalışıyorlar kit falan alıp ama hem çok hantal oluyor hem de aynı hissiyatı vermiyor, o kadar dinamik/renkli olmuyor. Eğer salonunuz vs. zaten iyiyse süper bi ambiyans katıyor, film dizi izlerken vs. görüntüyle arka ışıkların uyumu özgün bir şey baya bence, bir kere kullanınca Ambilight'sız bir televizyon görünce iki boyutlu bir şey izliyormuşsunuz gibi geliyor eksikliğini hissettiriyor.

— 3.1 81W ses sistemiyle gelmesi. LG G4'le arasında ses kalitesi konusunda dağlar kadar fark var diyebilirim, G4 60W. Philips'de ses sistemini Bowers & Wilkins tasarlamış, 909'da dahili soundbar var gibi düşünebilirsiniz. Bunu zaten kendiniz de gidip test edebilirsiniz.

— En önemlisi ekran yanığı önleme teknolojisi, bu konuda da Sony ve Philips en iyisi sayılır, panelin ömrünü baya uzatıyor. zaten heatsink var, üstüne Philips'de bulunan yazılımla beraber hem piksel kayması özelliği var hem de ekranda uzun süre sabit duran kısımlar kararıyor. örneğin uzun süre aynı kanalı izlerseniz kanalın sadece logosu kararıyor kalan kısımlar aynı parlaklıkta çalışıyor, bu çok iyi LG'ye göre.

— Yine önemli bi nokta Philips servis konusunda LG'ye kıyasla kesinlikle DAHA KÖTÜ. Bu kısım önemli yani, Philips servislerinin berbat olduğunu düşünüyorum yani işiniz düşmemesi lazım. Yine de 909'la servislik bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Heralde zaten 909 gibi bir model için direkt değişim kararı vs. verirler sorun olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 23 Eylül 2024; 17:2:57 >

• Philips 909 LG G4'ten iyi demek abartılı olmuş. F/P olarak daha iyi derseniz doğru olabilir. O da beklentilere bağlı.

G4'te, Sony A95L'yi derinlik, keskinlik ve motion anlamında geçen bir işlemci ve algoritma var. Üstelik bunu Sony'den (ve Philips'ten) düşük input lag vererek yapıyor.

Gelecekte Philips de, Sony'yi geçebilen işlemci ve algoritmalar kullanırsa, ben de Koreliler yerine daha ucuz olan Philips'i düşünürüm.

Bu arada, yorumu servis farkı ve LG'deki 5 yıl panel garantisini katmadan yapıyorum. Panel garantisi sayesinde ek garantiye gerek kalmıyor.

Alıntı

metni:
    Philips'in amiral gemisi olan OLED'leri LG'nin güzel yanlarını toplayıp daha üstüne özellik ekliyor. Zaten panelleri birebir aynı, üstüne heatsink'le beraber daha parlak bir ekran, Android, Ambilight, daha gelişmiş bir görüntü işleme motoru, tüm HDR türlerinin desteği vs. geliyor.

- Heatsink, LG'de G2'den beri var.

- Parlaklıkta, şu incelemeye göre, 909'un bir üstünlüğü yok.

- "Görüntü işleme motorunda" LG'nin iyi olduğu biliniyor. Dediğim gibi, bazı konularda Sony'den bile iyi. Ayrıca, 909, 908'le aynı seri işlemciyi kullanıyor. G4'te yeni A11'e geçildi. G3'te de iyi gelişmeler yapılmıştı. Ton haritalama bölgesinin 20000'e çıkması vb.

- Android konusu kişisel. Bana göre WebOS ve LG'nin yazılım desteği daha iyi. Sistem arayüzü de kullanışlı.

- HDR formatında, DV olduktan sonra gerisi pek önemli değil. Yine de HDR 10+ bir avantaj olarak sayılacaksa, LG'de de mesela 4x HDMI 2.1'i saymak gerekir.

Auto HDR de, LG'de gizli menüden yapılıyor. (HDMI için.)

------------------

Konu Philips konusu olduğu için uzatmayacağım. 909 zaten üst kalite bir TV. Ekstra övmeseniz de kalitesinden bir şey kaybetmez. Mesela biz de LG G4'ün konusunda, G4 Panasonic Z95A'dan iyi demiyoruz 

@wholelottared

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Eylül 2024; 17:5:53 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Hayır abartılı değil. Direkt daha iyi kesinlikle bunu alın demedim zaten, ikisinin de premium cihazlar olduğunu ve kararın aradaki kişisel tercihlere kaldığını yazdım. İkisinin de birbirinden iyi ve kötü olduğu yerler var. Ambilight benim için diğer televizyonlarda olmayan benzersiz bir özellik, üstüne eski televizyonumda kullandığım soundbar'dan daha iyi bir ses sistemi var ve internetten indirdiğim her filmi dahili oynatıcısı bile sorunsuz oynatıyor. Android olduğu için telefonumla zaten senkronize bu da işime geliyor. Burnin koruması ve HDR vs. zaten bahsettim. HDMI 2.1'in 4 tane olmasının ekstra bir şey getirdiğini düşünmüyorum, 4 tane oyun konsolumuz yok sonuçta, birinde Xbox Series X kullanıyorum ve 120HZ HDR + VRR + Ambilight'la innnnanılmaz keyifli oluyor oyunlar. Ambilight'sız oyunların daha az keyifli olacağına %100 eminim (kendim için konuşuyorum). Fiyat konusuna gelirsek de bu fiyat aralığında ben Philips'in daha iyi olduğunu düşünüyorum. Dediğimiz gibi ikisi de çok çok iyi cihazlar ve ne arıyorsak ona göre karar vermek lazım.

• Bu arada az önce yazdıklarımda bahsetmeyi unuttum 909'un elinize aldığınızda aydınlanan ve type-c'yle şarj olan metal çok şık bi kumandası var, G4 kumandası yanında baya baya oyuncak gibi kalıyor. Çok da önemli bulunmayabilir ama güzel bir detay bence, yine mağazada karşılaştırabilirsiniz ikisini görmek isterseniz.

@ridvan1903

Nasil alacaksiniz ihtiyac kredisi ilemi

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı 4 takist ile olursa tabiki
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.