|
2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık (7. sayfa)
-
-
-
Servise kurulumu yaptırın ve servis menüsünden çalışma saatini kontrol etsinler, birde kumanda poşetine dikkat edin yırtlmış mı? Buradan baktığımızda kapalı kutu gibi sıfır geldi bana.
-
Endişelenmenize gerek yok. Benimki de buna benzer geldi. Hatta kutunun üstünde bir miktar toz vardı. Büyük ihtimal uzun süre kaldığından tozlanmıştı. Sizinki de sıfır gibi duruyor. Kurulum için gelen servise muhakkak ekran kullanım saatini kontrol ettirin. Bunu servis menüsünden yapıyorlar. Gizli bir ayar normalde ama ben araştırıp nasıl girildiğini buldum. Servis göstermese bile kumandadan 1 2 3 6 5 4 + OK tuşlayarak bu ekrana ulaşabiliyorsunuz. Yalnız bu ekranda herhangi bir değişiklik yapmayın, garanti dışına çıkabilir. Servis bu menüde ne gibi bir değişiklikler yapılmış görebiliyor. -
Hocam bu tv yi kapattıktan sonra piksel tazeleme işlemi ne kadar sürüyor 30 dakika mı 1 saat mi yani tv kapandıktan ne kadar sonra rahatlıkla fişi çekebiliriz bilen var mı?
-
Bunu ben de merak ediyorum. Bu konu hakkında yeterli bir bilgi bulamadım. Bu sebepten kesin bir yanıt veremeyeceğim fakat philips fişten çekme olayına sıcak bakmıyor genel olarak. Fişten çekmeyi önermiyor hiçbir zaman. Zaten bekleme modunda enerji tüketimi çok az oluyor. 0 a yakın. Tamamen fişten çekmenin tabi ki anlamı yok. Fakat bir diğer konu konusu gelmişken belirteyim. Bu kadar yüksek meblağlar verip TV alanlar için önerim akım korumalı prizdir. Ani akım dalgalanmalarına karşı TV nizi koruyun. Regülatör vs de var ups sistemleri ama onlar çok uç. Tabi ki bunları da alarak tv nizi ekstra koruyabilirsiniz. Ben sadece akım korumalı priz aldım schneider electric den. Memnunum. -
Peki fişten çekmeyi tavsiye etmiyorda burası Türkiye Hollanda değil benim bölgemde sık sık elektrik kesiliyor bu kesilmeler zarar verir mi? Formun başında bi arkadaş her elektrik kesintisinde servis çağırıyorum yazmış hatta başa çıkamayıp satmaya kalkmıştı. He elektrik kesintisi etkilemezse sorun yok da günde 3 kere elektrik gitse elimize almayalım tv yi. -
Arkadaşlar Philips 908 tv ile Hue ampul bağlamanın bir yolu var mı ? Bu modelde hue desteğini kesti diye okudum bilgisi olan var mı acaba?
-
Büyük ihtimal arkadaşın evinde voltaj dengesizliği var. Veya topraklamasında sıkıntı var. Ülkemizde sağlıklı şebeke voltajı faz nötr arası 210-230 volt arası olmalıdır. Bu değerlerin altında olması veya üstünde olması TV nin ömrünü tüketecektir. Tabi sadece faz-nötr arası voltaj değil topraklama da önemli. Sağlıklı olmayan bir topraklama da TV nin ana kartına zarar verir. Bu sebepten ben akım korumalı priz aldım.
Bilgi sahibiyseniz kendiniz yapabilirsiniz, değilseniz elektrikçi çağırıp, TV nin bağlandığı prizin faz nötr arası ve topraklama ölçümü yaptırın. Eğer evinizde topraklama hiç yoksa, ups almak şart. Ups, şebekeden gelen ani voltaj yükselmelerini engeller. Aşırı akımdan dolayı da yanmasından korur. İnteraktif ups ler ise şebekeden gelen voltajı direk cihaza vermez. Kendisi alıp süzer güvenli bir şekilde de başka bir kaynaktan cihaza verir. Ups ler konusunda aslında çok bilgim yok bu konuda tavsiye veremeyeceğim fakat eğer ki evinizde topraklama varsa ups e çokta gerek yok. Ha ekstra korumak istiyorum derseniz alabilirsiniz ama boşa masraf yapmaya da gerek yok. Akım korumalı priz iş görür.
Zaten TV yi kurmaya gelen servis ekipleri de akım korumalı priz alın diye tavsiye veriyor veya elinde varsa satmaya çalışıyor. Ben önceden araştırıp aldım. Gelen servise de akım korumalı priz üzerinden bağlattım TV yi. Bu kadar yüksek meblağlar veripte cihazlarımızı korumamak aptallık olur. Bu sebepten bir arkadaşımın tv si yandı. Oda oled almıştı. Sonuç olarak siz önleminizi alın.
-
Malesef 2023 modeller de (908 lerde) huse desteği yok. 2022 modellerde 907 ve öncesinde destek var. Anlaşmazlıktan kaynaklı iptal edilmiş karşılıklı. -
2600 nit çok gereksiz yansıma önleyici panel kullansalar daha mantıklı bende 55 pus 7304 var aldığımdan beri parlaklık 45 te hiç değişmedim 4 senedir kullanıyorum -
Arkadaşlar bugün fark ettim ki google sesli asistanı kullanamıyorum. Bir şekilde google asistanı yükledim. Kullanabilmeniz için google ı güncelleyin diyip google play store a yönlendirdi. Google da şu an mevcut sürümünüz desteklemiyor diyor. Bu sorun ile karşılaşan var mı? Düne kadar sesli asistan çalışıyordu. Şu an çalışmıyor. -
Philips OLED 909 lar Türkiye' ye gelmiş arkadaşlar yeni öğrendim şimdi. Mediamarkt da TV leri incelerken 65OLED908 i gördüm. 79999 dan satılıyor. Kesin yoktur dedim ve sordum stok var mı diye. Elimde Türkiye genelinde sadece 1 adet var kapalı kutu dedi. 909 lar geldi yeni seri isterseniz onu verebiliriz dedi. Görmek istedim. Daha kurmamışlar depoda duruyormuş. İsterseniz fiyatları 65OLED909 lar 150 bin, 55OLED909 lar 85 bin dedi. Elemanın dediğine göre 908 ile 909 ile çok fark varmış 😆😆 İçimden güldüm. Ben 110 bin civarı bekliyordum. 65 inç OLED909 150 binden satıldığını duyunca 908 almakla, 909 u beklememekle ne kadar iyi bir karar verdiğimi bir kez daha anladım. Umarım uzunca kullanırız. Almak isteyen arkadaşlar için mediamarkt da türkiye genelinde 1 adet kalmış. 65OLED908 79999 dan satılıyor. -
909'un fiyatı kısa süre sonra iner. LG G4 çok daha ucuza satılıyor.
-
Arkadaşlar yukarıda google sesli asistanı kullanamadığımı belirtmiştim. Yardımcı olabilir misiniz? Sesli asistanı kullanamıyorum hala. Google uygulaması bu uygulama sürümünüzü desteklemiyor diyor, google playde. Anlamadım.
Edit: Televizyondan kumandanın eşleştirmesini kaldırıp tekrar eşleştirdim. Sesli asistan geri geldi. Uygulama ile alakalı değilmiş. Bu konuda fazla bir açıklama yok. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız eşleşmeyi kaldırıp tekrar eşleştirin sorun çözülüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 5 Ağustos 2024; 8:57:0 > -
909 un fiyatı iner de, inse inse 110k larda olur. 100k ya bile ineceğini düşünmüyorum. Gerçekten çok güzel bir tv. Aklım 909 da idi. Ama fiyat çok yüksek. 908 ile aralarında çokta fark olduğunu düşünmüyorum. 76k dan 908 almak ile mantıklı davrandım.
909 mediamarktta şuan 149.999 dan satışta. Linkini paylaşıyorum.mediamarktPHILIPS 65OLED909/12 65 inç 164 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K UHD Bowers & Wilkins Dolby Vision & Atmos Google Ambilight TV Fiyat & Özellik | MediaMarkthttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_philips-65oled90912-65-inc-164-ekran-uydu-alicili-smart-4k-uhd-bowers-and-wilkins-dolby-vision-and-atmos-google-ambilight-tv-1238150.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 5 Ağustos 2024; 8:55:36 >
-
Ayak bastı parası alıyorlar
-
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/94a22b567d
Merhaba, ikisi arasındaki en büyük fark 909 4 taraflı ambilight var. Bir de panel farklı ama ne kadar iyi tartışılır.
Hatta 908 in ram frekansı daha yüksek
O yüzden içiniz rahat olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtkarademir -- 5 Ağustos 2024; 17:54:54 > -
merhaba
908 tvim var ayarlar konusunda sıkıntım var brightness (parlaklık) ayarını bulamadım, farklı bir isimlemi geçiyor bilemedim.
netflixde dolby vision yada hdr da bazı sahneler çok karanlık geliyor. youtubeda aşırı parlak.
yardımlarınızı rica ederim. parlaklık ayarı diye bir ayar saatlerdir dönüyorum bulamadım.
-
55OLED909 75k ya düşmüş. Bizde 76k ya 65OLED908 aldık. İnsan acaba 909 mu alsaydım diyor.. Ama 65 inç olan 149 binlerde. O düşmez büyük ihtimal. Sadece 55 inç küçük olurdu gibime geliyor. Fakat 909 olması 4 taraflı amblight dan dolayı içimde ukte bırakıyor 😞
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X