< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2023 MTV zammına düzenleme: MTV zammı yüzde 61,5 olarak uygulanacak! (3. sayfa)
-
-
Boş konuşma. Hain diyorsan en yakınlarında ara. 1. Zamanında megri megri diyenlerde ara fetö ile ülkenin içine edip karı koca hayatı yaşayanlarda ara. 2. Ben CHP’li değilim sadece düşüncelerini söyleyen bir vatandaşım. 3. Karşıt görüş olan herkesi etiketlemeyi bırakın 4. Herşeye rağmen mülteciler enflasyon adalet sistemi olarak hâlâ bu hükümeti destekliyorsan inşallah ağladığın günü görmem 😊
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sırf vergiden en az etkilenmek için 2007 1.3 aracımı satamıyorum. Ona rağmen geçen sene 68 lira öderken bu sene 110 lira olacak.
Sıfır alınan 1300-1600 cc arası araçlar 2000 lira ödiycek 6 aylığına yazık günah ya.
-
vergiler halkın sırtına vurulan kırbaç gibi. Bir ülkenin ekonomisi vergileri artırmak ile düzelmez. Üretimi artırmak gerekiyor. Aldığımız her şeyden fazlasıyla vergi alınıyor. Bordrolu çalışan bizler maaşı alırken vergileri peşin peşin ödüyoruz. Sonra aldığımız maaş ile alışveriş yaparken tekrar vergi ödüyoruz. Vergi ödemekten iflahımız kurudu. Hele yılın son 3 ayında maaşlar kuş kadar kalıyor. MV zevki sefa sürerken, vatandaş üç kuruş ucuz ürün alabilmek için on tane market dolaşıyor, market ve pazarlarda bozulan ürünleri almak için çabalıyor.
birilerine göre bunların sebebi Rusya Ukrayna savaşı. yersen kirşen.
-
padişahım çok yaşa, hülooğğğğğğ!
-
Ev sahiplerine %25 zam yapacaksın deyip %25 üstünde sen vergiye zam yaparsan enflansyon uçar tabi. Ev sahibinin suçu ne demezler mi?
Bide şimdi asgari ücretinde en az bu oranda artması yani en az 8.882,5tl olması gerekiyor.
-
%125 zam oluyo şov için indirim yetkisini kullanıyo ama ekranlarda enflasyon %20 olacak hesabınızı ona göre yapın diyor... Yersen..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eleştirileri anlamıyorum. Evet kötü yönetiliyoruz, evet kötü bir ekonomimiz var. Evet, vatandaşın refahı çok düştü. Evet, akp'nin değişmesi lazım artık. Hepsine hemfikir ama bu zammı eleştirmek bence saçma.
%85 sözde enflasyon olan yerde %61 artmış. Bence gayet güzel. Maaşı en az %85 artmayan ben görmedim. Eşim öğretmen, arttı mesela onunki. Asgari ücret, emekli zammı yine %85'den çok daha fazla artmış olacak yeni yılla birlikte.
Eleştiri yapanların da muhalefet partilerden farkı yok. Biraz gerçekçi olun, biraz akıllı eleştirin. Her şeyi abartınca güveni kalmıyor vatandaşın size. Şu şartlarda 61 gayet makul hatta az bile. Bana göre asıl sıkıntı Ötv ve Mtv'deki adaletsizlik. Bunu da akp zihniyetinin çözemeyeceği 22 yıldır belli oldu.
4 litre yakan 700bin liralık 122hp hibrit corolla neden 10 litre yakan, 2 milyonluk 1.6 180 - 225hp e sınıfı araçlardan daha çok mtv ödüyor. Bunu kafası çalışan bir akp'li bana izah edebilir mi?
-
Ülkenin kurucusuna, kuruluş amacına, milli değerlerine karşıt olan hain ve kindar bir nesil olduğu sürece bu düzen değişmeyecek. Düzülen hep biz olacağız.
-
Hocam "sapla saman karıştı".... (konuda)
Siz yazdıklarınızda haklısınız ancak burada isyan edilen "2023 de yüzde 20 enflasyona göre hareket edin" dedikten sonra % 61 kusur zam bir de haberin "indirim" yapılmış gibi verilmesi.
Evet indirim var ama yapılan zamdan indirim.
Yoksa dediğiniz gibi % 120 lerin yanında masum kalıyor...
Ek: üsteki arkadaş haberi paylaşmış işte... Mtv de indirim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 21 Aralık 2022; 10:13:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ulan yatacak yeriniz yok.
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından halka sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği ortada iken hala etiketlerin başka hesaplarla belirlenmesi doğru değildir. Herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesine göre yapsın" dedi.
Sanırım kendisi yeryüzündeki tanrı, oradaki herkes tanımı bizim gibi kulları kapsamakta, kendisi insanüstü/yarıtanrı olduğu için dansa devam...
Halka diyor ki siz %20'ye göre hesap yapın, bize de gelince %61,5'i döşeyeyim abime. Ne diyeyim ki, şu meşazı almaya çalışan denyoların eseri, umarım bu MTV'leri ödeyemezler...Komedi AlemiyoutubeMEŞAZINI ALDIM KARDEŞİM SENDE VARMISIN😂😂https://www.youtube.com/watch?v=2ygRTY7HtK4BloombergHTbloomberghtErdoğan: Herkes enflasyonda hesabını yüzde 20'lere göre yapsınhttps://www.bloomberght.com/erdogan-herkes-enflasyonda-hesabini-yuzde-20-lere-gore-yapsin-2320953
-
haahha.. Sokaklardaki arabalar nasıl azalsın , her sene buhar olup uçacak mı ? Geri dönüşüme mi gidecek ?
-
Muayene ücretinde de indirim bekliyorum. 500lük tutuar 1110 liraya çıkıyor ocakta muayene yapanla Aralık'ta saçma fark
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu oranlar önümüzdeki yılın hedef enflasyonuna göre belirlenmiyor ki. Tıpkı maaşlara vs yapılan zam gibi geçen yılın enflasyonuna göre ayarlanıyor.
Geçen sene de enflasyon daha yükseti, mtv'ye %25 zam geldi. Bu sene de %61. Bence eleştirilecek yanı yok. Hatta her şey o kadar arttı ki mtv devede kulak kaldı. trafik sigortası 4-5 katı daha yüksek mesela. Kasko söyleyemiyorum.
-
memlekette dürüstlük sorunu var ki bu sebepten vergilendirme mantıksız, yanlız verdiğiniz örnek eskiden beri hayatımızda olan bir dengesiz vergilendirme düzeneği, bunun hükümetle alakası yok, bizim bir tanıdık arkadaşın memurluk yaptığı binada herkes kafasına göre işe gelip gidiyor, bunun düzeltmek için işlem başlatılınca parmak izi-kart okuyucu türünden bir uygulama koyalım denmiş merkezden, herkes tutuşmuş 8.30 yerinde 9.20de gelen 5yerine 4.20de çıkan %90 kitle en tepeden en alt çalışana bu duruma ses çıkartıp gelmemesi için ayaklanmış ve sistemden vazgeçilmiş, o gün bugündür hala orada aynı durum var.
Sizin anlayacağınız burada atıp tutanların o bahsi geçen %90'lık kısımdan olması ihtimali var hatta bir çoğu onlardan. lafa gelince dürüstlük addedip trafiğe çıkınca her türlü kuralı sıkılmadan çiğneyen insanların sayısı yüzdesi fazla malesef.
Ne vakit bu kitle azalır o kadar rahatlarız.
-
Yazıklar olsun bu ne ya böyle önce kendiniz zamlariniza dur deyin tam bir fiyasko
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zam zam zam, zamdan indirim gene zam :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Maaşlara %80 vs zam geldi deyip %60'lık MTV vergi zammını normal bulmak da ayrı garabet.
Senin tek maaşına %100 zam gelse bile aldığın her ürüne ve hizmete, devlete ödediğin her vergi, harç, ceza vs %50 bile zam gelse halin ne olur hiç düşünmüyor musun?
-
O kitle azalmaz, artar ama zihniyeti düzgün, adaletli birileri gelirse o kesimi güzel bir şekilde dizginler. Sana göre bana göre adalet değil herkes için adalet.
-
Halimiz çok güzel olur, refah seviyemiz artar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X