Şimdi Ara

2023'te IMEI harcı, MTV ve cezalara uygulanacak zam miktarı belli oldu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
7
Favori
16.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mobil iletişim vergisi yani ÖİV faturalardan yüzde oranında alınır. Bu tabloda neye istinaden yazılmış. Tüm faturalarda en son %10 du ÖİV. Ama çok değişti en son artmış olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Beşli çetenin yerinde olsa tüm köprüleri yabancıya satar ülkeden çıkardım.

Sonra yabancı geçiş ücretini EUR usd cad biriminden fiyat koyar , milletin AW tekrar koyardı

Zaten yapacakları durum bu , bilmiyordum demesinler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yurtdışına cıkıp geldik ama gelirken telefon yanımızda telefon yoktu ve kaydettirmedik. sonrasında buradan alınma bir cihazı kaydedebiliyor muyuz? yani gümrükte telefonu bizim tc kimlik ile eşleme gibi bir faaliyet mi var yoksa sadece hakkımız olup olumadığına mı balılıyor ve varsa bir işlem yapmadan devam et deniyor?

bunu yaşayanlardan biri bilgilendirirse çok sevinirim, tesekkur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tek trafik cezalarına gelen zam oranını destekliyorum.

Hatta kırmızı ışıkta geçen ya da dörtlüleri yaktı diye yol üstünde duraklama hakkı elde ettiğini sananlara 3-4 bin lira ceza verilmesi taraftarıyım..

Hiç kimse trafik kurallarına uymuyor, sağ ya da sola dönmeden önce kimse sinyal vermiyor, ya da dönmeye başladıktan sonra sinyal veriyor..

Sorsan herkes f1 pilotu..

• john mclane kullanıcısına yanıt

sağa dönerken sinyal vermedigim icin sinyal ver sinyal ver diye bağıran dayı sen miydin?

• Lucius24 L kullanıcısına yanıt

olurda denk gelirsen, ceza makbuzunu yersin aslan parçası

• john mclane kullanıcısına yanıt

para cok gocum sorun değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 6 Kasım 2022; 17:54:45 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

Bence bu işlere çok ilişmemek lazım.

Milletin ahlakını çok bozmayacak düzeyde, yüksekçe bir vergi olacak. Kerizleri yolsunlar aga. Bize dokunmasınlar.  Otomobilde de buna karşı değilim pek. Ancak mevcut durumda ayar çok kaçık. Bunun yarısı kadar bir vergi de yüksek bir vergi. Hah! O kadar alsınlar mesela. Bu kerizleri yolsunlar. Bize dokunmasınlar.  

----------------

Bir de bu konuya bu kadar takık olan kitle gitsin, gezmeye tozmaya, kültüre, sanata ayırabileceği parasını bunlara vergili vergili versin. Benim takıldığım restorana gelemesin, gittiğim butik otele gelmesin. Konsere gelmesin. Sergiye gelmesin. Görmeyeyim. AVM'ye gitsin o. Orada takılsın. Ben de oraya gitmeyeyim. Tertemiz.  Bunların veletleri de bir acayip, kendileri de bir acayip. Sıra bilmez, sessizlik bilmez. Sığır gibidir, yoldan çekilme bilmez. Dar bir alanda sığır gibi durur tıkaç olur falan... Çocuğu varsa, dünyanın en önemli şeyi bunun 60 IQ çocuğudur. Her zaman haklıdır, çünkü çocukludur.  Çocuğu da görsen, sümüğünü yiyor. Neyse aga. Bunlar ayrı bir yolda, biz ayrı bir yolda. Bunlar bir taraf. Biz bir taraf. Görmeyelim. Muhatap olmayalım. Cücük kadar maaş al. Maaşının 50 katına bir hikko araba al. Sonra otur evinde. Borç öde. Ayağımın altında dolaşma.  

3 yıldan sonra ilk defa geçenlerde AVM'ye girip kot alıp çıktım falan. Normalde o tarz işler için bile gitmiyorum. Hatun darladı aga. Kot alalım kot alalım... Al yavrum yani. Beni ne bulaştırıyorsun? Ölçüm belli. İnternet var. Al yani.  Yok. İllaha gitçez. Götümde görecek onu. Neyse, gördü. Rahat rahat aldık çıktık. AVM'den tiksinme derecemi de böyle anlatmış olayım.

Ama AVM'lere asla düşman değilim. Tiksiniyorum. Ama karşı değilim. Etrafımda görmek istemeyeceğim insanları içinde barındırıyor. Ben sağda solda rahat ediyorum. Benim için çok işlevsel.

Telefon, araba gibi ürünlerdeki yüksek vergi de işime geliyor. Bunlar versin vergiyi. Bize dokunmasınlar.  Ama uçuk bir yere çıkınca ayar kaçıyor. Dolandırıcılıklar artıyor. Toplum yozlaşıyor. O tatlı ayarı bulmak, şapşalı optimumda yolmak elzem.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

veletli tiplere ben de kil oluyorum hacım.. velet sevmem zaten.. viyak viyak.. gecenlerde bir tanesi penceremin dibinde plastik kamyon suruyordu tir tir tir tir nasil kil oldum yahu.. al bebeni parka gotur kamyonu orada sursun.. fakat ebeveynleri elde cep telefonu twitter kaydirip onu bunu elestiriyordur mutlaka..

senin soyledigin de dogru simdi bunlar iphone alamiyorlar xiaomi bile alamiyorlar bunlar mal bulamamis kes gibi olurlar.. ne yapacaklar alamayinca onu bunu tokatlayacaklar belki hirsizlik yapacaklar dogru soyluyorsun hacim o zaman vergileri biraz indirsinler alabilsinler fakat birkac senelik lahmacun paralarindan gitsin onun yerine peynir ekmek yesinler.. huhahaha.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 6 Kasım 2022; 21:6:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı zam oranlarını asgari ücret de görmek isteriz kendi maaşlarına zam yapılacak zaman oldu bitti halka gelince toplantı üstüne toplantı bu seçimde kazanırsanız vay halimize

• cenkakay08 C kullanıcısına yanıt

Yani, biraz çok. Ama manyakça değil, doğru. O lafın gelişi idi.

Benim değindiğim konu şu:

Türkiye'de vergi çok bozuk şekilde toplanıyor. Gelir vergisi, kurumlar vergisi toplamaya uğraşmayan devlet, kaçamayacağın alanlardan kıstırıp, tüketimden vergi alıyor.

Türk halkı da, arşa çıkmış bu vergi adaletsizliğine rağmen almaya devam ediyor. Dünya üstünde hangi kötü kendine akan hazır musluğu kısar? Musluğu kısacak biri varsa o da sen-beniz.

------------------

Bizimkiler neden inatla vergiyi tabana yayıp da tüketimden yavaş yavaş vergileri azaltmıyor? İşine geliyor aga. Vergileri adam gibi toplamanı sağlayacak düzenleme demek adamın rüşvetinin ortaya çıkması, onun maması, bunun havuzu, şunun fonlanması... Her şeyin ortaya dökülmesi demek. Ek olarak yurtdışından gelen kara paranın kaçması demek. İşlerine gelmiyor. O yüzden toplayamadıkları vergiyi tüketimden topluyorlar.

Burada faturanın ağırını maaşlı çalışanlar ödüyor. Çünkü onlar gelir vergilerini peşin ödüyor. Bir de üstüne tüketimden aşırı vergi ödüyorlar. İki kere, üç kere vergilendiriliyorlar. Gene de bu vergili ürünleri çokça alıyorlarsa, kendileri bilir.

------------------

Namuslu bir iktidarın yapması gerekenler:

1) Vergi sistemini değiştirmek. Gelir ve kurumlar vergisini düşürmek.

2) Nereden buldun yasası çıkarmak. Yapılan tüketimin hesabını sorabilmek (günümüzde yapılamıyor. Vergi dairesi sana "Bu evi nasıl aldın?" diye resmi soru soramıyor.)

3) Emlak vergilerini, alım-satım vergilerini düşürmek, ancak emsal bedellerin doğru olmasını sağlamak (bugün bir çok konut ve arsanın emsal değeri gerçek değerinin çok altında, bu da vergisiz kazanılan paranın el altından ödenmesi, vergili kazanılan paranın resmi yollarla ödenmesi ve gene vergi kaçmasının önünün açık olmasını doğurur).

4) a) Kurulan düzeni ciddiyetle sürdürmek.

b) Vergi kaçıranı enselemek. Cezalar birikince, DÖNEM DÖNEM ÇIKARILMAYAN, hep açık olan bir yapılandırma yasası çıkarmak. "Vergi cezaları ilk yakalanmanda %90 indirimli! Patron çıldırdı!" Ödemediğin vergiyi tefeci faizi ile değil, enflasyon faizi ile HEP yapılandırabil. Aynı dönemin vergisini 2 kere bozabilirsin. Toplamda üç yapılandırma yapabilirsin. Sonra o dönem için yapılandırma hakkın yok. İcra ile alırım.

Böylece vergi yapılandırmaları seçim oyuncağı olmaktan çıkarılmış olur. DEVLET TEFECİLİĞİ BIRAKMIŞ OLUR. Kötüye kullanmanın önüne geçilmiş olur ve hataya düşmüş bireyleri için üç şans vermiş olur.

5) Devlet gelir ve kurumlar vergisini düzgünce topladığını gördüğünde yavaş yavaş tüketimden vergileri azaltacak. Bir noktadan sonra tüketimden vergiler azaldıkça gelirden alınan vergiler artmaya başlayacak.

Al. Sorunu az önce çözdüm. Adım adım yozlaşmış bir milleti tekrar yola sokmanın yolu budur. PEK SOPA GÖSTERMEDEN. Devleti de acıtmadan. Halkı da yormadan.

-------------------

Ama bunu yaparsan, rüşvetçisi, dolandırıcısı, katakullicisi, al-takke ver külah düzenleri, ülkeye yurtdışından giren kara para... Hepsi patlar. O yüzden yoz iktidarlar bu dediklerimi YAPMAZLAR.

O zaman halkın belki de muslukları kısması doğrudur? Yaklaşımım bu. Eğer halk muslukları kısmayacaksa da, o zaman ben şahsi menfaatime bakarım. Şöyle ki, bir çok insan hayatından kısıp alıyor. Bu insanlar benim gezdiğim yerlerde gezemez hale geliyor. Eyvallah. Böyle olsun. O da bana uyar. Ama senin aldığın mallara "alternatif" bulup, almazsam bana kızmaca yok.  Ben yolunacak kaz değilim. Güdülecek koyun değilim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.