Şimdi Ara

2023'te IMEI harcı, MTV ve cezalara uygulanacak zam miktarı belli oldu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
7
Favori
16.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayret konuya pek aktroll uğramamış. Yüz yok tabi neyini savunacaklar. Gerçi 2 tane tip gelmiş ama onlar da bu rezilliğin kıyısından, çevresinden dolanmışlar. Mızrak çuvala sığmıyor tabi.

Reis de çıkıp %122 çok ben bunu %80'e indiriyorum deyip %80 zammı döşeyip normalleştirmeye ve aynı zamanda kahramanı oynamaya çalışır ve takdir kazanır. Saf çok memlekette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Kasım 2022; 10:43:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

Çok özgür ülke olduğumuz için protesto yapıp istediğimizi alıyoruz..

• Kendi açıkladıkları enflasyon oranına her yıl olduğu gibi yine kendileri inanmıyor. Yok böyle bir saçmalık. Hani enflasyon yüzde 85 seviyelerindeydi. Bu oran ne oluyor?

• Ülkenin başka geliri olmayınca vergileri artırmaktan başka çareleri kalmadı.Gider ayak kilitlediler,cevabını sandıkta alacaklar inşallah.

• 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oldu. HAYIRDIR PAZAMIZ BU KADAR DEĞER Mİ KAYBETTİ???

• Togg milli uçak vs. hikaye bunların yaptığı en iyi iş vergi ile vatandaşa yük bindirme ellerine kimse su dökemez bu konu da

• Almanya bizi daha da kıskanacak

• Lucius24 L kullanıcısına yanıt

Hallederiz. Gelirim çok düşük şimdilik. Mal mülk var. Yüksek gelir elde edesim de şimdilik pek yok açıkçası.  Yıllarca fabrika işlettik. 40 ila 75 kişi çalıştırdık. Kamyonla vergi ödedik. Yeter aga. Artık başkasını yolun. Ben şimdilik yokum. Turist gibi yaşarım. Fabrika arsasını sattık. Tesisi de başkasına sattık. İnsanları işten çıkardık. Şirketi de tasfiyeye soktum tertemiz. An itibariyle resmiyette işsizim. SGK'da hatuna bağlıyım falan. Oh lan. Dünya varmış. 😂😁

Çeşitli iş planlarım var. Şahsen şirket kurmayı düşünmüyorum. Hiç olmazsa Türkiye'de kurmayı düşünmüyorum. 😁

Geçmişte telefonu ABD'den ikinci el alır, arkadaşıma getirtir, kendim de yurtdışına çıktığım için kendi pasaportuma IMEI kaydı yaptırırdım. Telefona hiç bir zaman çok para vermedim. Türkiye'de pasaport kaydı fiyatı uçunca son telefonumu Türkiye'den aldım. Ama sor bak ne aldım? 😂🤣

Telefonum 6 yaşında bir Asus zenfone. İkinci el almıştım yıllar önce. Türkiye'de tutulmadığı için ikinci elde leş parası idi. Yavaşlamadı da. Pili de gayet iyi. Kamerası bozuldu geçenlerde. Artık yavaştan su koyacak gibi. Ben sıfır da almıyorum. Pek özellik de aramıyorum. Benim için telefon dünyanın en mal aleti. Elektronik üreticisiyim ben. 🙂 Ofisimde serverlar, hayvan gibi bir elektronik labı, lazer CNC falan var. Uzun menzil Drone'lar, RC uçaklar, RC tekneler... Tamamı el yapımı. Ben üretirim hacı. 🙂 Telefona vereceğim parayı PC'ye gömerim.

2007'den beri akıllı telefon kullanıyorum. Telefonumda WhatsApp, banka mobil uygulamaları dışında yüklü program yok. Temelde WhatsApp, GPS, bankacılık, internette gezme. O kadar. Hatta bu mesajı şu anda telefonumdan yazıyorum. 🙂

Neyse, şimdi ben giderim, ABD'de tutulmamış, simlerinden birine IMEI atılabilen son telefon ne ise onu ikinci el alırım. Evde yatan eski bir telefonun IMEI'sini çakarım. Beş yıl da öyle kullanırım.

Bir sonraki sefer de artık Allah kerim. Bu anlamsız düzen hala devam ediyor olursa, zaten malı leş parasına alıyorum. Fiziki olarak müdehale edip (kapasitör müdehalesi deniyordu), IMEI atmaya falan girerim.

Eski telefonumun IMEI'sini attığım için mesele de yok.

150-200 dolara alıp, 6 yıl kullandığım telefonu satmak gibi bir derdim de hali ile yok...  Bugün arkadaş geldi Estonya'dan. Üç kişi yemek yedik. Benim mal telefon sanıyorum 1000 lira ediyor. O kadar bir hesap ödedik kalktık. 😁 Satıp naapçam yani? Maket tren disromamın uzaktan kumandası olarak kullanırım... 🤣

------------

Gündelik arabam 325.000km'de kara duman atan bir Ford Fusion. Ama iki tane klasik Amerikan arabam var. Biri trafikten çekili. Trafikten çekili olan 4.2 litre I6 motor 58 Belair.

Trafiğe kayıtlı olan 4.6 litre V8 57 Belair. 😎 Güldür Güldür geziyorum. Bir de üç tekerlekli scooterım var. Yazın dört gün ona, üç gün 57'ye biniyorum. Sanıyorum Fusion'ı satacağım. Kendime bir hurda buggy alıp elektrikliye çevireceğim. 😂🤣

Bu arada sayın İçişleri bakanımız Ankara Valilik konağına çökmüş. Benim komşum olmuş. Her gün korumaları bana selam veriyor 57 ile yanlarından geçerken. Her yerde çevirme var. Herkes bana el sallıyor. Arabada 20 yıldır muayene yok. 🤣😂😁

------------

Sen istiyor vergi? Verejek bana adil, özgür, insanca bir yaşam. Sen istiyor muz cumhuriyeti yönetmek? Niet vergi.

Teknede büyüdüm ben. Bir ara elime para geçse araba yenilemek yerine tekne alırım. Vergisi yok hacı. 😂🤣 Anama verdiğim Mini'ye çöker, cebimde zenfone, Ankara'dan Göcek'e gider, tekneme atlarım.

------------

Maymun gözünü açtı. Devlet, benden aldığı verginin hesabını vermezse benden vergi alamaz. Hele tüketimden?Alamaz bundan sonra. 🙂 Benim gözüm tok hacı. iPhone 14 veya zenfone bana fark etmez. 🙂

Vergilerimiz çalınmasın, çarçur edilmesin, bana hesabını versin. İstediği ne vergi varsa vereyim. Yetmiyorsa ek vergi çıkarsın. Onu da vereyim. Ama şu düzende vergi vermek, yozluğun devamına su taşımaktır. Alaman benden vergiyi, boşa kasma. 😁 Varsa fındık kadar, "nereden buldun" yasası çıkarsınlar. Kendilerine de uygulasınlar. O zaman olur.

• 100? olan IMEI Kayıt Harcı bile askeri ücreti geçti skeç 'in tadı iyice kaçtı...

Direk her şeyi 9999? yapın her sene güncellemek ile uğraşmayın amaannnn ne olacak, hissizleştik iyice artık.

• hani enflasyon oranı %80 bilmemneydi  

• crashris kullanıcısına yanıt

yaşın kaç bilmiyorum ama 40 a yaklaştıysan çoktan yükünü alman gerekirdi.

ha 30 ve aşağısı için birşey diyemem çünkü şanssız bir nesilsiniz.

çok şükür her istediğini alacak kadar delikanlı isen şimdi gidip evinde oturduğun kişinin parasını ver.

benim mesajım kime battı da sildirdiler anlamadım.

kiracı lobisi iş başında sanırım.

• erka1907 kullanıcısına yanıt

ben sildirmedim hacım kirasını ödemeyip iphone alan kiracılar sildirmistir ben kiracı değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 4 Kasım 2022; 8:59:43 >

zaten lafım size değildi hocam.

• Neredesiniz Aktroller? Gelip yorum yapın biraz. Togg konuları altına atıp tutuyordunuz?

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

güzel hacım zaten bir telefon en az 5 yıl kullanılmalı.. seni yasam tarzından dolayı tebrik ederim.. ne bitcoinle zengin olunur ne doge coinle zengin olunur.. biriktirerek zengin olursun.. zenginsindir sen..

benim eskiden huawei mate 9'um vardı ekranı kırılınca ugrasmamak icin sattım yerine redmi telefon aldım.. o kadar pismanım ki.. telefonları böyle uzaktan kumanda gibi ince uzun yaptılar.. kullanırken buhran geliyor.. mate 9 gibi ekran oranına sahip bir telefon bulamıyorum.. ikinci el telefon kullanmayı da sevmem.. adam orasına burasına mı sürttü mikroplu elle mi dokundu günde 20 saat oyun oynayıp pili mi yedi.. ugrasılmaz.. fakat sıfır bir mate 9 bulsam derhal alırdım ancak imkansız tabii keske olsaydı..

neyse bunlar gidip iphone'a 50 k para veriyorlar sonra diyorlar kira ödeyemiyoruz ev sahibi bize bahmiy barınma hakkımız var yav git cadırda yasa haydi allah versin diyorum böylelerine.. umarım telefonlar redmi bile 50 k olur minimum.. onu bile alamazlar diyorum..

not: demissin ki imei atılabilen baska gubidik markalar var onlardan alırız.. al hacım.. nasılsa 5 senede bir alıyormussun sana günahı yoktur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 4 Kasım 2022; 9:43:59 >

• veteriner69 kullanıcısına yanıt

hepsi birbirinden cazibeli TOGG rengine karar vermekte zorlanıyorlardır.

oltu mu olsun yoksa kapadokya mı diye...

bitsin damlarlar.

• Dün telefonumu kayıt ettirdim 2732.40 TL Yatırdım . Eğer bu paradan Diyanet ve Saraya Giden 1 kuruş olursa haram zıkkım olsun. 1k birimlik telefon 50k olmuş 100 dolarlık telefon 10k olmuş . 5 yıl kullanın telefonu diyorlar (yukardaki arkadaşa değil lafım dayılara ). o zaman dünyanın 5 yıl gerisinde kalıyorsun işte ... Vergilendirilmiş Kazançtan Harcadıkça Tekrar Vergilendirilen bu sistem Resmen cezalandırma sistemi gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostdark -- 4 Kasım 2022; 10:37:41 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.