Şimdi Ara

2024 engelli araç limiti belli oldu! İşte ÖTV muafiyetinde güncel üst limit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2024 engelli araç limiti belli oldu! İşte ÖTV muafiyetinde güncel üst limit
    Yeni yıla giriş ile birlikte vergilerde de değişiklikler arka arkaya gerçekleşiyor. Yeniden değerlendirme oranının belirlenmesi sonrasında 2024 yılına ait vergilerde önemli miktarda yükselmeler yaşandı. Bununla birlikte kısa bir süre önce 2024 yılı için engelli taşıt alımında yararlanabilecekleri istisna tutarında da güncellemeye gidildi. ÖTV muafiyetinde üst limit artırıldı.

2024 engelli araç limiti

2024 engelli araç limiti belli oldu! İşte ÖTV muafiyetinde güncel üst limit
    Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan “Özel Tüketim Vergisi (Iı) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile birlikte engelliler için ÖTV'siz otomobil limiti Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ayrıca Bkz.MTV zammı belli oldu! İşte 2024 MTV ücretleri

Yayınlanan tebliğ ile birlikte engelliler için ÖTV muafiyetli otomobil limiti yüzde 58,46 (yeniden değerleme oranı) artarak 1 milyon 591 bin 200 TL'ye çıktı. Önceki limit ise 1.004.200 TL’ydi. Alınan karar ile birlikte yeni limit 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. ÖTV muafiyetli araç hakkı yüzde 90 ve üzerinde engeli bulunan vatandaşlar için geçerli oluyor. Bu kişiler motor hacmi 1.6 litreyi geçmeyen sıfır otomobilleri belirlenen üst limite kadar satın alabiliyor.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/12/20231230M2-2.pdf

• Evet veriliyor ama allahtan senin gibi düşünme yetisi sınırlı olanlar değil de bu olayları biraz daha enine boyuna düşünüp en azından nispeten daha mantıklı insanlar veriyor bu kararları. Benim çocuğum oksijen cihazına bağlı, mama pompası ile besleniyor doktora giderken bile oksijen tüpü ile, bir sürü ıvır zıvır cihazları ile birlikte gitmek zorundayız. Senin 1000 katın daha fazla ihtiyacı var arabaya. Öyle oturduğun yerden konuşması ne kolay. Senin foruma yazarken yaptığın gibi hiç düşünmeden, klavye başından veriliyor bu kararlar sanıyorsun ama yanılıyorsun. 1,5 sene önce ben de bu şekilde bir hayatım olacağını sanmıyordum. Bir günde değişti her şey. İleride başına bir şey gelirse bu dediklerimi hatırlarsın.

Edit:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/139598309

Bak kendin nasıl da yararlanıp ötvsiz araç almışsın fırsatı bulunca? Burada sallamak ne kolay.

Allah'a şükür benim böyle bir sorunum yok ancak tekerlekli sandalyeye bağlı engelli arkadaşlarım var ve sizden farklı olarak empati kurabiliyorum.

Hem eşi hem de kendisi engelli ve eşi hiç yürüyemiyor. Doblo maxi'nin bagajına asansör sistemi kurdurdu ve eşini asansör ile aracın içine sokuyor.

Tırıvırı yaptığımı düşünüyorsan Rabbim'den onlarla aynı duruma düşmeyi niyaz et bak ne güzel ucuza araç alır Fiat 500'e binersin.

• Bunu kötüye kullanan çok kişi var malesef. Sıkı denetlenmesi gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    hukumet kamu harcamalarını kessin önce milleti kötü kirik araçlara mahkum ediyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu karari verenler el arabasina muhtac olsunlar 🙏🏻

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli araçlar için de geçerli mi acaba?

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Zaten millet yıllarca lüks Mercedes bmw audi alıp suistimal ettiği için bu uygulamayı getirdiler. Hükümeti günahım kadar sevmem ama bizim milletin aç gözlülüğünün bir sonucu.

• Yüzde 90 engel oranı olan birinin nasıl kullanmasını bekliyorlar acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onun üzerine alıyorsun, akrabası kullanıyor.
    Dedem felçli, onun için alındı araç, hastaneye gidip gelmesi için, amcam kullanıyor

• %90 engelli nasıl sağlıklı bir şekilde trafiğe çıkıp araç kullanabilir ki...

• capo di capi kullanıcısına yanıt
    Yakınları kullanıyor.;)

• Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Siz vergiyi vermeye mecbursunuz diye vermeyenleri de çekemiyorsunuz. Hanginizin elinde vergisiz araba alma şansı olsa kullanırdınız buradan onurlu gururlu ayaklarına yatmayın. Ben ötv indirimli almadım ama alabilen varsa alsın tabi bize saplanıyor diye onlara da mı saplansın. Normali zaten bu verginin olmaması onların yaptığı yanlış bişey yok asıl anormal olan bu vergiyi veren biziz.

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Peki satılmasına izin veriyor mu devlet bu aracı

• 5 sene satılamıyor diye biliyorum.

• zaten bu denetliyor birinci dereceden akrabası kullanamiyor .ne kıskanc cekemez insanlar var utanmasa keske engelli olsaydım diyecekler.

• Şu üst limit denilen saçmalığı kaldırmadılar bir türlü. Kardeşim ocakta alabilen alacak.. Alamayanlar mart'tan sonra bu fiyata zaten adam gibi araç bulamazlar. Şu limit olayını bir türlü anlayamıyorum. 1.6 litre motor sınırını anlıyorum, ama bu limit olayı beni çok zorluyor. Hadi limit koydunuz bari 2m falan yapın da bir işe yarasın. Otomatik vites almak zorundayım bi tane c segmenti suv alamıcam illa b segment almak zorundayız.

• j_C_k J kullanıcısına yanıt
    Herseyi gectin segment e mi sira geldi (: pasamiz segment begenmiyor hele bakin (: tek tip otomatik clio versin bu engellilere devlet.Cogununda bi boku yok hep faso fiso engelleri.

• Açgözlü olmayın biraz şükretmeyi öğrenin. O beğenmediğiniz burun kıvırdığınız araçları bulamayanlar da var. Sanki refah seviyesi çok yüksek bir ülkeymişiz gibi araba beğenmiyorsunuz

• j_C_k J kullanıcısına yanıt

Madem para var, muafiyeti boş verin, gidin D SUV alın.

• Belli bi sınırı var, 5 yıl sonra felan diye biliyorum.
    Bizimki ihtiyaçtan alındı, alıp satıp kar edelim diye değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.