< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 6 Aralık 2018; 15:52:40 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 6 Aralık 2018; 15:52:40 > |
Hukumetin genelde hiçbir uygulamasinı doğru bulmuyorum ancak bu karar bence yerinde olmuş. Suistimal eden çoktu.. çevremde çok var ötv siz lüks araç alan ve o arabayla hava atan.. ötv indirimi olmasa o araçları rüyasında göremeyecek tipler çogu..
|
Suistimaller yüzünden olan benim gibi ortopedik engellilere oluyor. Ben kendim için alıyorum arabayı tertibatlı kullanıcam , hiç görmediğim dedeme alıpta kullanmıyorum. En azından bunun ayırımını yapmaları lazım. O değil yeni kapora verdim birkaç güne almayı planlıyordum inşallah sıkıntı çıkmaz.
|
Haber doğruysa bmw, mercedes artık sadece bisiklet satabilir Türkiyede.
|
Engelli isen zengin olamazsın cunku zenginler tanrı mi ?
Zengin de olsa engelli biri, sosyal devlet haklarını normal bir vatandaş gibi kullanmıyorsa 1999Depreminin yaralarını sarmak icin getirilen ve aslinda millete eziyet olan ve herkes icin kalkmasi gereken ÖTV vergisinde bu cimrilik neden? Metro'da asansor sırasına bakıyoruz herkes saglam. Metrobuste Engelli bir insanın binmesini bıraktık normal vatandaş kullanamıyor. Rant Ulkesi oldugumuz icin Yolda yürümek bile bir engelli icin ne kadar zor. Hadi bunu geçtik, Bir 90% engellinin 200.000TL kazanma imkaniyla bir saglam adamin 200.000TL kazanma imkanı ayni mi ? Kaç kamu kurumunda calisan engelli görüyoruz? Kaçımızın iş arkadaşı engelli? Ornek Eskişehirde ikamet eden bir 90% engelli vatandaşımız ODTÜ kazansa, ITÜ kazansa gönül rahatlığıyla ailesi oraya gönderebilecek, günlük öğrenim hayatını idame ettirebilecek sosyal güvencesi var mi ? Gelismis ulkelerde de gelismekte olanlarda da Sosyal haklar bizim yaşadığımızdan cok farkli. Şimdi mantık bu mu ? Mercedes binecek insan Neden Metroya binsin ? Ya da Metroya binecek insan Neden Mercedes'e binsin? Trafikte saatlerce vakit harcamaya mahkum birisi bir zahmet konfor imkanı olsun. Ötv benzeri oranda bir vergi zaten hiçbir gelişmiş veya gelişmekte olan ülkede yok. Ohh iyi olmus diyenleri anlamak zor, raporda denetimi arttır, ayni ilde olma zorunluluğu koy. Yine mi adil olmadi o zaman herkese kaldır ÖTV denen illeti. Herkes alsın OTV'siz arac, Ama yok Adamın MTV'den zamma canı sıkılıyor ölsün engelliler hic alamadın diyor. Isyan edecekseniz arabaları alana satana degil vergilere isyan edin. Dalga geçer gibi 3.0d bmw motoruna V6 V8 bir motora ilah gibi yapiyor millet neden? Çünkü ulaşımaz yapan vergiler var. 2.5Litre Hibrit bir aracin yillik vergisi 7.000TL RAv4 değer mi ? Alırken 1 kendimize 1.5 devlete aliyoruz uzerine yıllık servet. Bu millete lafta hizmet yapılıyor, hizmetin asli adil vergilendirme. Ama vurun düşene hadi bakalim. Umarim yalan haberdir. |
bu yasayı suistimal eden varsa devlet bunun sorumlusu olarak tüm engellilere mi ceza kesmesi,kısıtlama getirmesi gerekir? devletin görevi bunu denetleyip suistimal eden,haksız yolla otomobil alan kişileri bulmak,cezalandırmak bu hakları ellerinden alıp fazlasıyla ödetmek değil midir?
aslında yapılan şey suistimalleri gidermek değil,çünkü engelli biri pekala zengin olup istediği araca binme hakkına sahiptir ancak yapılan,yüksek fiyatlı araçlardan daha fazla vergi alındıği için (180 bin tl lik araçla 80 bin tl lik aracın vergisi farklıdır çünkü) devlet bu vergileri engellilere bağışlamak istemiyor kendisi almak istiyor vazgeçmek istemiyor. her olaya böyle kolaycı toptancı yaklaştığımız için bir gram ileri gidemiyoruz,bakış açısı sürekli arızalı.insanlar da hiç bu açıdan bakmayı düşünmediği için her şey yapboz tahtası bu memlekette. |
Bu konu dogruysa ilk defa hak veriyorum. Etrafta engelli araci olarak hangi araci gorsem engelliye en ufak faydasi olmayan birisi kullanıyor. Adamın amacı engelliye hizmet değil vergiden kaçıp millete fiyaka satmak. De bana içinde engelli olacak şartı ile sıfır vergi artı %50 devlet desteği her türlü desteklerim.
|
İmkanınız varsa çekin gidin çalışırsınız ama insan gibi yaşarsınız
|
Yetmez ama evet
Ver mehteri |
Bu forumda bile zır cahil dolu yeminle.
Total de 125k ya gelen araç şimdilik yeterli olabilir. Biz gittik 3008 aldık ve sınırı çoktan aştık. 4 ay oluyor. Ancak şimdi 125k olan araç 5 sene sonra 250k olur. Aslında şimdi 65-70 k lık araç alabiliyor oluruz. Şimdi soruyorum size 65-70 e ne alabiliriz. Ben söyliyim sümbül ulan sümbül. Yani 5-6 sene sonra engelli indirimi diye bir şey kalmayacak |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 28 Eylül 2017; 2:8:0 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgbayraktar -- 27 Eylül 2017; 22:34:35 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 27 Eylül 2017; 23:4:24 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 27 Eylül 2017; 23:09:15 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoLaN -- 27 Eylül 2017; 23:49:57 > |