Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
28.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o kadar kötüye kullanıldı ki, geç bile kalındı alan binlerce kişi şansı geri kalanlar şanssız olarak nitelendirilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu konuda hiç devlete suç atmayın bir fırsat veriliyor ihtiyacı olanlar için bunu uyanıklar daha doğrusu dh dışındaki ölücü zihniyetli üç kağıtçılar hemen suistimal ediyor. Aliexpressi dolandırmaya çalışan mı dersin bir applein swap işlemini kötüye kullanan mı dersin güzel ne hizmet varsa hemen suistimal ediyoruz. Hiç boşuna devlete b*k atmayın biz bu üç kağıtçı kafa ile devam ettiğimiz sürece kıskandığımız avrupa medeniyetini n*h yaşarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Plaka zenginin kendisine ait değilse hocam istese de istemese de aldığı aracı takside kullanmak zorundalar aldıkları otvsiz araca başka plaka takamiyorlar 3 sene boyunca takarsa otvsini ödemek zorunda. O işi suistimal edenler genelde plaka sahibi zenginler onları engellemenin yolu da alınan araca sınır getirmek yada taksi olarak hizmet vermiyen aracın plakasını geri alıp ceza kesmek. Engelli indirimi daha çok devletin başına bela oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

o kadar kötüye kullanıldı ki, geç bile kalındı alan binlerce kişi şansı geri kalanlar şanssız olarak nitelendirilebilir.

Vur dedik ama onlar öldürdü. 5 sene sonra hiç araba alınamaz bu para ile.

• çevremde gördüğüm alımların hepsi engelli adına sapa sağlam akraba eş dost kullanımına alınan araçlar
  • Bu indirimin nasıl suistimal edildiğini sadece bu forumdaki konulardan bile anlayabilirsiniz. Bir düzenleme için çok geç kalındı bence.

• uzbaseem U kullanıcısına yanıt
    Klasik TC devleti. Yine bir işi eline yüzüne bulaştırdı.

Halbuki gerçekten engelli bir vatandaş ile hiç görmediği dedesinin üzerine alan vatandaşı ayırt edebilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halalaluya

quote:

o kadar kötüye kullanıldı ki, geç bile kalındı alan binlerce kişi şansı geri kalanlar şanssız olarak nitelendirilebilir.

Zaten belli bir seviyenin altı araçlar 130 bine alınamıyor bugün, b ve c ssegmenti kafi görülüyor eğer engelli kardeşlerimiz için alınacaksa yeterli olacaktır. Ben çevremde evden çıkartmadıkları babaannelerinin üzerine c serileri, 5 serileri alan arkadaşlar bildiğim için duygusal davranamayacağım.

• Araç temel ihtiyaç ama kaç tane engelli statüsünde insan varki yüzde 90 engelli demek çalışamaz demek hem çalışamayacaksın hemde 1.6 5 serisi merso e serisine yani 300-350 bin liralık araçlara ötv siz sahip olacaksın hayatın akışına aykırı suistimalin engellenmesi iyi olur yoksa engelli vatandaşlarında araç sahibi olma ve insanca yaşamak hakları var ama çalışan vatandaşın ekonomiye katkıda bulunanın karnını zor doyurduğu yerde yakınlarının üzerine ötv siz araç alıp fink atanlarla doldu ortalık engelli olup gerçekten ihtiyacı olanlar kullanırsa bu avantajı herkes memnun olacaktır sanmıyorumki bizim ülkede buna ses çıkaran olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyokushin -- 28 Eylül 2017; 1:5:40 >
  • Plakalardan engelli işaretini kaldırmaları da bu suistimalleri hızlandırdı bence.
    Engelli olmayıp engelli plakalı aracı kullanan insanlar azcık eşten dostan çekiniyordu, onu da serbest bıraktılar.
    Neden böyle birşey yaptılar anlamadım hiçbir zaman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbaseem

Suistimaller yüzünden olan benim gibi ortopedik engellilere oluyor. Ben kendim için alıyorum arabayı tertibatlı kullanıcam , hiç görmediğim dedeme alıpta kullanmıyorum. En azından bunun ayırımını yapmaları lazım. O değil yeni kapora verdim birkaç güne almayı planlıyordum inşallah sıkıntı çıkmaz.

Hocam gecmis olsun oncelikle. Fakat bu duzenlemeyle ihtiyaci olana engel konmamis. İhtiyaci olan yine aracini alabilecek otv muafiyetiyle de yuku hafifleyecek. Nitekim hali vakti yerinde olup luks dusunen ise cebinden harcayacak oluyor.

Tabii ben devletin yaptigini savunmuyorum cunku bu vergilerin konma sebebi bukadar ince ayarlanmasinin tek sebebi yine vatandasin cebindekini almak nitekim bunu hepimiz biliyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ntv haberde bu yasa geçmiyor..sadece bazı yandaş haber sitelerinde var..

www.ntv.com.tr
    Torba yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu
    http://www.ntv.com.tr/turkiye/torba-yasa-tasarisi-tbmm-baskanligina-sunuldu,-XDfFsOO9EuIVENCRJw-kQ

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Halalaluya

quote:

Zaten belli bir seviyenin altı araçlar 130 bine alınamıyor bugün, b ve c ssegmenti kafi görülüyor eğer engelli kardeşlerimiz için alınacaksa yeterli olacaktır. Ben çevremde evden çıkartmadıkları babaannelerinin üzerine c serileri, 5 serileri alan arkadaşlar bildiğim için duygusal davranamayacağım.

Bmw g30 forumunda herifin biri kaynanasının üzerine 5.20i almış en fazla donanımı ben ekledim, benimkinden donanımlısı yok diye aklınca hava atmaya çalışıyordu. Ben tepki gösterince hemen hakarete başladı. Bu işte %90 ı suistimaldi zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Arkadaşlar bu konuda hiç devlete suç atmayın bir fırsat veriliyor ihtiyacı olanlar için bunu uyanıklar daha doğrusu dh dışındaki ölücü zihniyetli üç kağıtçılar hemen suistimal ediyor. Aliexpressi dolandırmaya çalışan mı dersin bir applein swap işlemini kötüye kullanan mı dersin güzel ne hizmet varsa hemen suistimal ediyoruz. Hiç boşuna devlete b*k atmayın biz bu üç kağıtçı kafa ile devam ettiğimiz sürece kıskandığımız avrupa medeniyetini n*h yaşarız.

Burada yanlışın var. Devlet yasaları ucu açık, veya suistimal edilebilecek şekilde çıkarmamalı veya kontrolünü iyi yapmalı. Sen zannediyormusun ki Avrupalılar bizden dürüst. Hayır tabiiki. Orada kanunlar net ve uymayanın cezası adamına göre değişmiyor. Adam biliyor ki sahtekarlık yaparsa kesinlikle ceza alacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbo

Plakalardan engelli işaretini kaldırmaları da bu suistimalleri hızlandırdı bence.
    Engelli olmayıp engelli plakalı aracı kullanan insanlar azcık eşten dostan çekiniyordu, onu da serbest bıraktılar.
    Neden böyle birşey yaptılar anlamadım hiçbir zaman...

Zaten nedenini anlasanız veya anlasalar bu parti 15 senedir iktidarda olmazdı. Bu sahtekarları anlayın artık nolur.

• Suistimal engellemek çok kolay neden böyle bi sınır getiriliyorki.
    %90 engelli yakını için olan uygulamayı daraltırsın olur biter.

Arabaları ayakları olan insanlar için böyle bi şey yapılması tamamen vicdansızlık, Allah'tan korkun be..

• Herkes tutturmus kendisi kullanmiyor baskasi kullaniyor mevzusuna. Kardesim ben bedensel engelliyim tekerlekli sandalyedeyim ve arabami kendim kullaniyorum. Benim sucum ne. O zaman sirf bu yuzdense %90 uzerine bu u uygula kendu kullanana karisma.

• Cok gec kalinmis bir duzenleme hemde cok. Millet mercedesler bmw ler audilere bindi bu duzenlemeyle bizim gibi salaklarda ayni paraya passat alabildi

• herşey dolarla ,sınırlar lirayla

• quote:

Orijinalden alıntı: Savior Fenix

Herkes tutturmus kendisi kullanmiyor baskasi kullaniyor mevzusuna. Kardesim ben bedensel engelliyim tekerlekli sandalyedeyim ve arabami kendim kullaniyorum. Benim sucum ne. O zaman sirf bu yuzdense %90 uzerine bu u uygula kendu kullanana karisma.

Bizim milletin başına gelmediği sürece anlaması zor...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.