Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
28.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malitoprak91

İyi olmuş. Bi tanıdık geldi nerdeyse 200 binlik aracı akrabasının üstünden yarı fiyatına aldı. Zıkkım olsun

Biraz geniş düşünün lütfen. Hiçbirşey değişmeyecek. O adam şimdide 200 değil 130 bin tllik araba alcak. Siz yine öyle bakacaksınız. Bu kanun kararlarını verenlerin aklına şaşıyorum. Sizin bahsettiğiniz şekilde alanları engelleyeceğine herkesi silip atıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

quote:

İyi olmuş. Bi tanıdık geldi nerdeyse 200 binlik aracı akrabasının üstünden yarı fiyatına aldı. Zıkkım olsun

Biraz geniş düşünün lütfen. Hiçbirşey değişmeyecek. O adam şimdide 200 değil 130 bin tllik araba alcak. Siz yine öyle bakacaksınız. Bu kanun kararlarını verenlerin aklına şaşıyorum. Sizin bahsettiğiniz şekilde alanları engelleyeceğine herkesi silip atıyorlar.

Siz haklısınız ona birşey dediğim yok ama bunu yapan çok fazla insan var. Belki de benim dediğim sahtekar gibi işini kılıfına uyduruyordur herkes, kimse bulunamıyor falan filan. Neyse ya valla usandım artık bu saçmalıklardan.

• Inanilmaz suistimal vardi, etrafimda, calistigim yerde bile kimler ne arabalar aldi. Iyi olmus.
  • Konu iyice kedi ciğer ilişkisine döndü.
  • Kamyonetlerde durum ne olacak bilen var mı?
  • böyle bi haber görmedim anadolu ajansında, bir kaç yağcı haber sitelerinde geçiyor..suistimal var mı.. var..ama devlet her fırsatta millete geçiriyor millet de her fırsatta devlete geçiriyor..bu ülkede düzen bu..ama düzülen değişmiyor...

mtv si %40 artırılırsa ve gelir vergisinde ki kesinti kabul edilirse devletin malı deniz yemeyen keriz diyecem..yeter artık
  • quote:

quote:

Tamamen yanlış düşünüyorsunuz. Bu suistimali yapanlar zaten bmw 5 serisi mercedes E serisi alanlardı. Onlar bu uygulamadan sonra gidip te corolla, astra filan almazlar. Diğer başlıklarda bakın.Adamın A5 i var. Gidip bir de kaynanasının üstüne 5.20 G30 alıyor. Bir de utanmadan soruyor foruma. Hangi opsiyonları eklemeliyim. 100 bin TL lik te opsiyon ekliyor üstüne. Zaten kızdığımız olay da bu. Engellilerin de kızması gerekenler bunlar işte. 3 ayrı bmw bayi, 2 tane ayrı mercedes bayiindeki satış temsilcisi arkadaşlarla konuştum. Son 2 aydır 5 serisi ve E serisi 1600 cc arabalardan 1 tane bile ötv li araç satmadık dediler. Siz neden bahsediyorsunuz?

• Sistem temelinden hatalı, ancak yine de sınır getirmek yanlış olmuş. Bence;

* plakalardaki özürlü işareti mutlaka geri gelmeli
    * ötv indirimi sadece yerli araçlara uygulanmalı ama fiyat sınırı olmamalı
    * aracı özürlü kişinin (ruhsat sahibi) sadece 1. Derece akrabaları kullanmalı (anne, baba, kardeş, eş, çocuk). Ruhsat üzerinde kimlerin kullanabileceğinin isimleri yazmalı.
  • burda kesinlikle bir yanlış vardı özellikle rahatsızlığı olmadığı halde başkasının üzerine araba alanlar.

70 bin tl sınırlamak yerine bu tarz insanlar cezalandırılsaydı iyi olurdu.

şimdi siz düşünün %90 orandı sağlık zorunuz var araba kullanabiliyorsunuz. Örnek'de komşumuz kendisi kullanıyor. Şimdi o adamın suçu nedir ?

bu akp'nin vatandaş için hiçmi düzgün yasası çıkmayacak yakında %40 mtv de unutulur yine en yüksek oyu alırlar.

• bak bunu beğendim,

engelli araçlarını % 79 u engelsizlerin altında
  • 70 bin sınırlamasının engelli için bir zararı yok.insanlar engelliyse lüks arabalara binsin diye mi veriliyor o ötv muafiyeti? 70 bin vergisiz fiyatla her tip aracı tatmin edici güvenli standartlarda alması mümkün vatandaşın.benzer bir sınırlamanın taksilere de gelmesi dileğimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oviedo -- 28 Eylül 2017; 23:29:30 >
  • Asıl tehlike engelliye hayatındaki çileyi bir nebze azaltacak kolaylığı çok gören empati engelliler...
  • deepkurt kullanıcısına yanıt
    1. madde iyi olurdu.
    2. madde: Niye yerli araçlarla sınırlı tutuyoruz? Aradığım özellik veya kalite yoksa yurt dışından alırım. Aklıma gelen markalar Suzuki, Honda, Subaru, VW gibi markalar. Lüks araçlar için fiyat sınırını da 100.000'e sabitlersin olur biter. Karlı memlekette yaşayan Subaru XV alır, akülü arabası olan dizel otomatik Skoda Superb combi alır, geniş ailesi olan Ford Galaxy alır. Bunlar bizim için ihtiyaç meselesi. Passat V
    variant alacak parası olan adam Dacia Lodgy denilen tenekeye mi talim etsin? Ancak gidip C180 hatta E180 alacak olursa da engellemek lazım.

3.İçinde engelli olduğu sürece arabayı herkes kullanabilir. Engelli biri olarak ailemden biri yanımda bulunmazken arkadaşlarımla bir yere gidemez miyim? Bu konuda ayrı düşündüğümüzü zannetmiyorum Onun dışında 3. derece akraba sınırı olduğu gibi kalır. Ailesi-yakınları o engelliye arabadan yararlanma imkanı vermiyorsa bunu devlet olarak evlere ziyaret yapıp tespit edersin. Engelliyi haklardan mahrum bırakanları tespit edemiyorsan da kapatıp gideceksin dükkanı. İşte bu da eksiklik olan bir konu.

• Engelliler için taksi hizmetlerinde devlet her ay için bu insanlara belli oranda indirim desteği sağlasın çok daha mantıklı olur bence. Parmak izi okuyuculu internet bağlantılı bir taksimetre ile aylık bir kota dahilinde çok ucuza istedikleri yerlere taksi ile gitmelerine imkan sağlanmalıdır. Taksi sahibi hesap numarası ile sisteme kaydolur ve devlet her ay taşıdığı engellinin destek primini hesabına yatırır. Engellinn sisteme parmak izi ile önceden kaydolması şartı ile tabiki. Araç sahipliğinin ve yürütebilmenin bu kadar pahalılaştığı bir ortamda bence bu günkü uygulamaya göre çok daha iyi olur. Hem de gerçekten engellilerin işine yaramış olur. Suistimal de ortadan kalkar. Gerçek engellinin seyahat özgürlüğü korunmuş olur ve devlet de daha az vergi kaybına uğrar. Lüks tüketim azalır ve trafikte daha az araç yer alır. Güncel uygulama her engelliye bir şoför atama gibi düşünülmüş. Ama bu insanın doğasına aykırı. Kimse birinci derece yakını bile olsa 24 saat ona soförlük hizmeti vermez. Ama ticari taksi bunu seve seve verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 29 Eylül 2017; 0:54:28 >

• volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Şehir disinda yaşayan ya da şehirler arası seyehat edenler icin bir çözüm değil degil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otodr

quote:

quote:

Tamamen yanlış düşünüyorsunuz. Bu suistimali yapanlar zaten bmw 5 serisi mercedes E serisi alanlardı. Onlar bu uygulamadan sonra gidip te corolla, astra filan almazlar. Diğer başlıklarda bakın.Adamın A5 i var. Gidip bir de kaynanasının üstüne 5.20 G30 alıyor. Bir de utanmadan soruyor foruma. Hangi opsiyonları eklemeliyim. 100 bin TL lik te opsiyon ekliyor üstüne. Zaten kızdığımız olay da bu. Engellilerin de kızması gerekenler bunlar işte. 3 ayrı bmw bayi, 2 tane ayrı mercedes bayiindeki satış temsilcisi arkadaşlarla konuştum. Son 2 aydır 5 serisi ve E serisi 1600 cc arabalardan 1 tane bile ötv li araç satmadık dediler. Siz neden bahsediyorsunuz?

Benim düşümcem hakkı olandan yana. Nasıl yanlış olur? Yaşla beraber kuruda yakılıyor. Bunu anlamaya çalışın. Bende zaten diyorum ki, o suistimali engellesinler. Yoksa adam hem engelli olup hemde e serisine neden binmesin. Siz engelli olsanız bu karar hoşunuza gider miydi? Kendi kullanabilen engellilerden bahsediyorum. Başkasına adına alınan arabaya çözüm getireceklerine kendi kullanabilen engellilerin ve suistimal etmeyenlerinde hakkına tecavüz ediyorlar. Yani böyle kestirip atılacağına %90 ve üzeri raporu olanların suistimalini engellesinler. Kendi kullanabilen engellilerin ne günahı var? Buda klasik bir yanlış devlet politikası örneği. Mesela doğunun kaçak elektriğini paşa paşa öderken kimsenin sesi çıkmıyor. Yani hırsız çalıyor. Hırsızın çaldığını namuslu adam ödüyor. Bu sınırlamada aynı hesap. Hırsız çalmasın diye namuslu adamın hakkı elinden alınıyor. Bunun gibi binlerce örnek var.

Yani kalkıpta engelli adamın e serisi neyine derseniz ben bu işte art niyet ararım. Ki tekrar söylüyorum size bedava milyonluk range rover verseler ama sakat kalacaksınız deseler kabul eder misiniz?

Engelliler zaten 1-0 yenik başlıyo. Biraz hoşgörülü olmak gerekiyor. Ülkede engelliler evden bile çıkamıyor. Kaliteli bir araba almışlar çok mu? Bedavayada almıyorlar sonuçta. Aksine bence önü iyice açılmalı ve yolu hissettirmeyen konforlu ve geniş araçlar alabilmeliler. Sağlınızın kıymetini bilin ve bu tarz hassas konularda kendinizi karşınızdakinin yerine koymaya çalışın. Unutmayalım ki herkes bir gün engelli olabilir. Biraz kötü bir tabir bende hoşlanmıyorum ama gerçek.

• Umarım burada vicdansızca engeliyle lüks arabaya binmesin diye yazanlar bu ötv muafiyetine mecbur kalmazlar. Klavye delikanlılığı çok kolay maalesef.
  • Bu engelli şahıs kolay hastahaneye v. b. imkanlara ulaşabilsin diye getirilmiş bir ayrıcalıktır. Yoksa kolay seyahat etsin diye değil. Bunun için otobüs, uçak, tren, gemi vb. birçok araç mevcut. Bunların bazılarında da indirim yapılıyor bildiğim kadarı ile. Bir dğer amaç da engellinn bakımını özendirme idi. Evde bakım parası gibi. Ama her ikisi de amacı dışına insanımız tarafından çıkartıldı ve hava atma aracına dönüştürüldü. Engelli avantajlarından yararlanmamak enayilik olarak görülmeye başlandı. Bunun engelliye bir faydası oldu mu? Hayır. Özel tertibatlı araçlar için bunun devamından yanayım. Ancak engelliler için ciddi taksi ve uçak, otobüs indirimlerinin olmasının onlara daha çok hizmet edeceği kanaatindeyim. Pozitif ayrımcılık buradan daha çok işe yarar.
  • Tanıdığım bir adam var çocuğu engelliymiş galiba

Biraz sohbet ettik bana hangi marka model prim yapar diye soruyor

5 senede bir hakları varmış

Alıyo beş sene sonra satıyormuş

Passat mı alayım 1.6 dizel

Yoksa civic mi diyor !

Ben buna sınırlandırılma bazı önlemler alınmasını istiyorum ama aması var

Ülkede o kadar yanlış şeyler varki sıra buna gelsin

Nerdeeee

Çok bekleriz daha ...............
  • Bu engelli şahıs kolay hastahaneye v. b. imkanlara ulaşabilsin diye getirilmiş bir ayrıcalıktır. Yoksa kolay seyahat etsin diye değil. Bunun için otobüs, uçak, tren, gemi vb. birçok araç mevcut. Bunların bazılarında da indirim yapılıyor bildiğim kadarı ile. Bir dğer amaç da engellinn bakımını özendirme idi. Evde bakım parası gibi. Ama her ikisi de amacı dışına insanımız tarafından çıkartıldı ve hava atma aracına dönüştürüldü. Engelli avantajlarından yararlanmamak enayilik olarak görülmeye başlandı. Bunun engelliye bir faydası oldu mu? Hayır. Özel tertibatlı araçlar için bunun devamından yanayım. Ancak engelliler için ciddi taksi ve uçak, otobüs indirimlerinin olmasının onlara daha çok hizmet edeceği kanaatindeyim. %90 kas hastası olan bir birey 15-20 saat şehirler arasında araç kullanmasın lütfen. Bizim canımızı da tehlikeye atmasın. O engelli şahıs yüzünden biz de engelli olmayalım ya da ölmeyelim yani. Bir insana hak tanırken diğer insanların da hakkını hukukunu korumak lazım. Trafikte ne kadar az engelli şahıs az olur ise bence o kadar iyi. Ama söylediğim indirimer ile o insanların seyahat özgürlüğüde korunur. 65 yaş üstü kişilerin ehliyetlerinin elinden alınması tartışılırken trafiğe ne kadar az engelli çıkar ise bence o kadar iyidir. Konunun bir de bu yönü mevcut. Ha tamamen otonom, kendi kendine giden araçlar çıkar o zaman devlet engelliye vergisiz bu araçlardan alma hakkı tanısın. Ama aracı bu kişinin kullanmadığının tespiti halinde de Trafikten çekilmesini sağlasın. Pozitif ayrımcılık buradan daha çok işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 29 Eylül 2017; 7:42:19 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.