Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
4
Favori
28.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen ve senin gibiler ne kadar rahat.Yaşınız kaç çok merak ediyorum?
    Senin gibi tipler engelli asansörünü kullanmasa,engelli rampasına park etmese daha rahat nefes alacağız.
    70 bine 3 sene sonra akülü arabanın sığacağı veya tekerlekli sandalyenin sığacağı araba bulamayacak kimse.Napacaklar o zaman gram düşünmüyorsunuz.
    Meğer bize tanınan bu hak sizin içinizde ne kadar yer etmiş, ne kadar acıtmış.Bari böyle dışarı vurup kendinizi küçük düşürmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinadangelencerez -- 29 Eylül 2017; 8:12:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

Bu engelli şahıs kolay hastahaneye v. b. imkanlara ulaşabilsin diye getirilmiş bir ayrıcalıktır. Yoksa kolay seyahat etsin diye değil. Bunun için otobüs, uçak, tren, gemi vb. birçok araç mevcut. Bunların bazılarında da indirim yapılıyor bildiğim kadarı ile. Bir dğer amaç da engellinn bakımını özendirme idi. Evde bakım parası gibi. Ama her ikisi de amacı dışına insanımız tarafından çıkartıldı ve hava atma aracına dönüştürüldü. Engelli avantajlarından yararlanmamak enayilik olarak görülmeye başlandı. Bunun engelliye bir faydası oldu mu? Hayır. Özel tertibatlı araçlar için bunun devamından yanayım. Ancak engelliler için ciddi taksi ve uçak, otobüs indirimlerinin olmasının onlara daha çok hizmet edeceği kanaatindeyim. %90 kas hastası olan bir birey 15-20 saat şehirler arasında araç kullanmasın lütfen. Bizim canımızı da tehlikeye atmasın. O engelli şahıs yüzünden biz de engelli olmayalım ya da ölmeyelim yani. Bir insana hak tanırken diğer insanların da hakkını hukukunu korumak lazım. Trafikte ne kadar az engelli şahıs az olur ise bence o kadar iyi. Ama söylediğim indirimer ile o insanların seyahat özgürlüğüde korunur. 65 yaş üstü kişilerin ehliyetlerinin elinden alınması tartışılırken trafiğe ne kadar az engelli çıkar ise bence o kadar iyidir. Konunun bir de bu yönü mevcut. Ha tamamen otonom, kendi kendine giden araçlar çıkar o zaman devlet engelliye vergisiz bu araçlardan alma hakkı tanısın. Ama aracı bu kişinin kullanmadığının tespiti halinde de Trafikten çekilmesini sağlasın. Pozitif ayrımcılık buradan daha çok işe yarar.

Sen engelli olmadığına eminsin yani? Mesela beynin var ama kullanamıyorsun.
    %90 oranı olan veya trafiği tehlikeye atacak bir engeli olana zaten ehliyet verilmiyor, araştırmadan etmeden ampır ampır konuşuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinadangelencerez -- 29 Eylül 2017; 8:3:53 >

• volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Evet engellileri eve hapis edildiğini düşünürsek mantıklı.

Engelli adami direk toprağın altına gömmediğimiz eksik kaldı.

Dünyanın her yerinde engelli sürücü uygulaması var, trafiği tehlikeye atmak icin engelli olmak da gerekmez degil mi ?

Şişmanlar sürmesin şeker krizine girebilir, kalp krizi geçirebilir, 35 yaşından ufaklar sürmesin makas atabilir, yasakçı zihniyette sınır tanımıyoruz senin gibi sorun adamlar yüzünden.

Calisan bir diyaliz hastası olamaz dogru mu anlıyorum ?

Yoksa her gün ise taksiyle gitsin uçakla yazliktaki evinin onune mi insin adam.

Taksiler de cok güvenilir zaten degil mi ? Ne kadar sicili bozuk adam varsa hepsi bunlardan tabi duzgun emekli taksici vs var.

Uzun yazınca mantıklı olmuyor her zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 29 Eylül 2017; 8:48:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be, engelli yerlere araba park edenlere keşke bu kadar tepki gösterseydiniz...

Devlet haksız yere araba alanları engelliyemiyor öyle mi _?

Güldürmeyin beni ya..

Bilmeyenler iyi dinlesin, devlet benim tekerlekli sandalyemin bile parasını ödemiyor ?

Adam gibi bir sandalyede 5-6 bin TL den başlıyor ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kinadangelencerez kullanıcısına yanıt
    Adam belki siyasi engellidir

• Simdi anladim meseleyi.kesinlikle hakliymisim.

• kinadangelencerez kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle kilit cümleyi kurmuşsunuz. Kendi vatandaşının, engelli bir insanın kendi parasıyla ve kdv ödeyerek aldığı araba bazılarına öyle bir dert olmuş ki ötv nedir olmaması gereken bir vergi bizim de ödemememiz lazım diyecekleri yerde yeter de artar bile engelli trafiğe çıkmasın benim canımı tehlikeye atmasın diyor bir de.. Trafikte bakıyorum saçma sapan hataları yapıp takla atan, kavşakta bir korna fren bile yapmadan uçarak geçerken diğer araçla çarpışıp kaldırıma ve bahçeye giren kimse engelli değildi o kaldırımdan yürüyen bir insan olduğunu ve ne hale geleceğini düşünün. Ah ülkem ah kendi kardeşim beni savunmuyor savunmayı bırak iştahla alkışlıyor bu düşmanlık neden anlamış değilim. O trene ben sağlam halimle zor bindim engelli trene binsin gemiye binsin ne kadar kolay.. Çok büyük konuşuyorsunuz merhamet etmeyen merhamet görmeyecek. Garibana dil kolay dönüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kinadangelencerez

quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

Bu engelli şahıs kolay hastahaneye v. b. imkanlara ulaşabilsin diye getirilmiş bir ayrıcalıktır. Yoksa kolay seyahat etsin diye değil. Bunun için otobüs, uçak, tren, gemi vb. birçok araç mevcut. Bunların bazılarında da indirim yapılıyor bildiğim kadarı ile. Bir dğer amaç da engellinn bakımını özendirme idi. Evde bakım parası gibi. Ama her ikisi de amacı dışına insanımız tarafından çıkartıldı ve hava atma aracına dönüştürüldü. Engelli avantajlarından yararlanmamak enayilik olarak görülmeye başlandı. Bunun engelliye bir faydası oldu mu? Hayır. Özel tertibatlı araçlar için bunun devamından yanayım. Ancak engelliler için ciddi taksi ve uçak, otobüs indirimlerinin olmasının onlara daha çok hizmet edeceği kanaatindeyim. %90 kas hastası olan bir birey 15-20 saat şehirler arasında araç kullanmasın lütfen. Bizim canımızı da tehlikeye atmasın. O engelli şahıs yüzünden biz de engelli olmayalım ya da ölmeyelim yani. Bir insana hak tanırken diğer insanların da hakkını hukukunu korumak lazım. Trafikte ne kadar az engelli şahıs az olur ise bence o kadar iyi. Ama söylediğim indirimer ile o insanların seyahat özgürlüğüde korunur. 65 yaş üstü kişilerin ehliyetlerinin elinden alınması tartışılırken trafiğe ne kadar az engelli çıkar ise bence o kadar iyidir. Konunun bir de bu yönü mevcut. Ha tamamen otonom, kendi kendine giden araçlar çıkar o zaman devlet engelliye vergisiz bu araçlardan alma hakkı tanısın. Ama aracı bu kişinin kullanmadığının tespiti halinde de Trafikten çekilmesini sağlasın. Pozitif ayrımcılık buradan daha çok işe yarar.

Sen engelli olmadığına eminsin yani? Mesela beynin var ama kullanamıyorsun.
    %90 oranı olan veya trafiği tehlikeye atacak bir engeli olana zaten ehliyet verilmiyor, araştırmadan etmeden ampır ampır konuşuyorsun.

Ehliyeti olmayıpta kendi üzerine alınan araç kullanan bir çok kişi var bildiğim. Oğluna geç kenara diyipte uzun yolda ikinci şoförlük yapan, tek gözü olmayan, bacağı olmayan v.s tonlarca insan. Nikahı bana ait karıyı da ben kullanıcam diyen de çok. Bu insanlar araca bu kadar ulaşırlar ise maalesef suistimal de çok oluyor.

Haketmediği lüks araba derken neyi hakediyor bunu kim belirliyor. Kendi parasıyla alıyor birisi Astra alın öbürü Passat.. Evet Allah'a çok şükür öbür taraf var adalet orada sağlanacak.. Herkesi aynı kefeye koyarak suistimal ediyor demeye devam edin
  • EfsaneFocus kullanıcısına yanıt
    Garibanlar her zaman ezilir adalet garibanlara işler. Arkası sağlam olan tuzu kuru olan her zaman bir yolunu bulur. Sizin yaşadıklarınızı yaşamadan kimse anlamaz. Yaşasın sonra iyi olsun yine anlamaz. Allah yardımcınız olsun rızkınızı genişletsin bu hakka kimse tenezzül etmesin engelli olmadığım halde benim bile gururum kırıldı
  • denizsesi D kullanıcısına yanıt
    Haketmediği derken şunu kastettim. Yabancı ülkelerde vatandaşlığın en büyük unsurudur vergi. En büyük suçlardan biridir vergi yolsuzluğu. Birine vergi avantajı sağlarken bu sistemi çok iyi düzenlemeliyiz. Suistimal olmamalı. Amaca hizmet etmeli. Amaç engellinin ulaşımı ise bunu düzenleyici tedbirler alınabilir. 5 senede bir avantajlı aldığı arabayı satarak bu işi ticarete döker ise insanlar diğer vergi mükellefleri buna rıza göstermez. Bmw ile de sırat köprüsünden geçilmez. Sonra x şirketinin vergi borcunu devlet sıfırladı diye de kızma hakkımız kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 29 Eylül 2017; 11:14:2 >
    Amacımın ne olduğunu ilk mesajımda yazdim. Terbiye sınırlarını aşma. Kimseyi yaftalayamazsin.

Sen tanrı misin? Kimin ne amaca hizmet ettiğini biliyor musun? Il

Obur tarafa inanıyorsan once tanrıya şirk koşmanın haram olduğunu da bilmen gerekir.

Daha yazacak çok şey var da neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 29 Eylül 2017; 11:16:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Amacımın ne olduğunu ilk mesajımda yazdim. Terbiye sınırlarını aşma. Kimseyi yaftalayamazsin.

Bu işi ticarete dönüştürenler hemen iyot gibi ortaya çıkıyor. Mama küçüldü diye zıplamaya başladık bakıyorum.

• Ayıp ettiğini anlıyorum.
    Tekrar yaziyorum bu ülkeye hizmet etmek istiyorsan ötv gibi yapay vergileri arttırarak degil adil vergilendirme sistemine geçerek hizmet edersin.

Araba amac degil araç olmalıdır. Bu kadar değerlendirerek arabalari amaç haline getiriyorlar.

Ben beyaz yakalı bir çalışanım bir orta sinif Araba almak icin 24-36 Aydan fazla tasarrufumu vermemem gerekiyor

Bu da nedir ?

Ortalama 6 lira maaş aldim diyelim.

1 ya da 2 lira tasarrufu göz onune alabiliyorsundur.

36 ay ne eder ? 72.000 bu paraya Ekonomi markalarindan D Segmenti bir passat 508 alabiliyor olmamız gerek.

Ama bu arabalar şuanda 150.000 sınırlarında.

Neden ?

Benim derdim ötv ile engelliye yapılan sınırlama.ile degil.

Şimdi oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 29 Eylül 2017; 11:57:25 >
    Düzenlensin, suistimal edenler belirlenip buna yardım eden engelli de cezalandırılsın herşeye tamamım ben de destekliyorum. Gerçek engelli parası varsa istediği araç 72 bin ise buna engel konulmasın. O insanın ihtiyaçları da gözetilsin bir vergiyi almıyoruz diye o kişinin de zevki olabileceği unutulmasın. Ticarete dökmek nedir siz 5 yıl önce aldığınız bir aracı piyasası neyse ona satmıyor musunuz? Yoksa ben bu arabayı 70 bine almıştım şimdi 90 bin ama ben hadi yine 70 bine satayım mı diyorsunuz? O kişi yine araba almak için kullanıyor o parayı alacağı araç zamlanmıyor mu? Dolandırıcılık gırla gidiyor, her yerde yolsuzluk, rüşvet, torpil saltanat sürüyor, tutan tuttuğunu yoluyor ama olan denetleme olmadığı için kurunun yanında yanan yaşa oluyor bir de Sırat köprüsüne kadar laf işitiyor haksızlık yapanla bu kadar uğraşılmıyor. Diyecek bişeyim yok artık yabancı ülkede hak olan benim ülkemde lütuf olan bu olay tamamen kalkar umarım

• Yazık yazık yazık..

Genel olarak bu haberlerin yorumlarını okuyunca ne kadar sığ bir toplum olduğumuzu tekrar anladım. Genel ahlakımız "ama ben öyle alamıyorum madem o da almasın" seviyesinden öteye geçemiyor

Evet alamıyorsun arkadaşım. Gel yer değişelim al engelimi ben 10 tane normal vergisi ile araç almaya razıyım var mı daha diyeceğin bişey?

Bir engelli birey olarak ve aracını bu şekilde almış bir vatandaş olarak devletimize teşekkür ediyorum. 2 milyonluk taksici bile ötv ödemeden araç alabiliyorken biz engellilerin (ti totaldeki oranı, sayısı taksi sayısına yaklaşmaz bile) böyle bir düzenleme ile kısıtlanması çok dahiyane. Tüm bütçe açığını kapatırsınız bu kısıtlama ile herhalde

Herşeyin duyarını kasan, yasaklara hep karşı olan halkımız da pek sevinmiş bu kısıtlamaya nedense. İşlerine gelmeyince nasıl da hoşlarına gidiyor bu yasaklar milletimizin.

Tabiki halkımız her konuda erdem sahibidir. Hiçbir işini bir yolunu bularak yapmamıştır ya da hiçbir şekilde kendisine fayda sağlamamıştır ki bu yasak o yüzden çok hoşuna gitmiştir

Yazıklar olsun
    Yazıklar olsun
    Yazıklar olsun...

• orctzl O kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma engelli kardeş sana hayati kolaylaştıracak anlayışta bir toplum olamadık ki, senin engelini hafifletelim.

Sen sana tanınan is imkanlarından kazandığın inanılmaz paralar ile 1.6litre hacime sahip inanılmaz pahali araba alip yüzün gülmesin diye.

Kusura bakma bundan rahatsiz da olmayarak metroda asansörler dolu, sana ayrılan park yerlerini de işgal ettik.yurudugumuz kaldırımlara bol bol hendek koyduk ki parasi olan adam en güzel yerde otururken sen yoldan yürü diye.

• Şunu da belirteyim ben aracımı kendim kullanıyorum, ehliyetim H sınıfı

Benim durumumda olan kişiler için bu araç lüks falan da değildir. Eliniz, ayağınız kadar ihtiyaçtır.

Ben uzun yolda hız sabitleyici olmadan çok uzun süre gidemem mesela. Ama sen gidersin arkadaşım.
    Hani araba alım konusunda da eşitlik istiyorsun ya, iyi olmuş diyorsun ya bunu da bilmende fayda var

Aracı kullanan kişi için ne kadar konfor o kadar rahatlıktır arkadaşlar engelli araçlarında. Ve belki ben bir sonraki alacağım aracımda atıyorum bu tip donanımları alamayacam neden çünkü EURO ile ülkeme gelen araca eklenecek en ufak opsiyon bile belki sınırı geçmeme sebep olacak.

Zaten demiştim ehliyetim H sınıfı diye. Özel tertibat yazıyor. Manuel vites de kullanamıyorum ne olacak şimdi?

Yani senin lüks olarak gördüğün, almasınlar oh olsun dediğin pek çok şey (bagaj genişliği, adaptif farlar, şerit takip, şehiriçi aktif güvenlik sistemi, park sensörü, geri görüş kamerası vs) benim için lüks değil İHTİYAÇTIR

• Bu insan müsveddesine cevap verdikçe kendini nimetten sanıyor. Çok istiyorsa ötv muafiyeti bir doktora gitmesi yeterli olacaktır. Onu gören doktor bu zamana kadar neden gelmedin diyerek %100 raporunu verir mutlaka.

Aciz insanlar maalesef bu ülke de fazlasıyla bulunmakta. Adam vergiler düzenleyen bakanın kolundaki 800 bin liralık saate laf edemez ama engeli aracına laf eder.

• Şunu anladım ki haksızlık vs bunlar gerçekten önemli değil gücü gücü yetene bindiriyor. Ucu kime dokunursa veya rahatsız ederse o zaman çıkıp hak adalet diyor.. Çok isterdim ki olması gereken gibi birbirimize saygılı, sevgili, gerçekten adaletli bir ülke olalım.. İnanın engelliler Mercedes Bmw almaz kim hakediyorsa o binsin lanet olsun arabasına meraklısı değiller benim etrafımda çok engelli var sayıyım size şimdi birisi Astra G kullanıyor bildim bileli. Birisi 20 yıldır felçli babasının adına araç almadı, annesi diyaliz hastası oldu (kadın evli değil aynı evde yaşıyorlar) annesini getirip götürüyor daha yeni Corolla aldı. Bir başkası Auris diğeri Astra J Sedan aldı. Diyeceksiniz ki bu arabalar zaten limitin altında alınabiliyor. Benim karşı olduğum şey suistimallerin önüne geçecek bir uygulama olmaması. E, 520 alamaz diyeceksiniz. Eğer ortada bir suistimal varsa haksız şekilde alıyorsa adam E alınca kötü de Astra alınca iyi mi? Aldığı araç orta halli olursa vergi kaçırsın suistimal etsin önemli değil demektir bu.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.