Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
28.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500 bine sattığı evi 250 ye satış gösteren müteahhidin peşine düşsün devlet önce.

Pasta küçüldükçe ranta, kayırımcılığa alışmışlar birbirlerini yiyecek. Kokusundan yerimizde duramayacağız😘😘😘

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneFocus kullanıcısına yanıt
    Hocam elinizdekini satinca indirimli yeni bir araba alacak para etmiyor mu? Ayni model?
  • Bir sınır getirilecekse önce devlete gelmeli. En üst yönetimden (cumhurbaşkanı, başbakan dahil) en alt devlet dairesine kadar 70 bin tl lik araç sınırı gelmeli. Milletin parasıyla mercedes,audi,passatlar alınıyor ama milletin bir işine yaramıyor. Polislerde bile bmwler mini cooperlar var. Buraya harcanacak para aselsana harcansın savunma sanayisine gitsin. Taksicilere ötv indirimi geldi kimse ses çıkarmadı. Ama nedense 5 yılda bir değişim hakkı olan engelli (ortopedik veya %90 oran olmalı) araçlardan herkes şikayetçi. Üstelik araç fiyatını + %18 kdvsini ödedikleri halde. Avrupa ülkesinde yaşayan normal bir vatandaşın alabileceği fiyata (döviz kurunu saymazsak) almış oluyorlardı ama artık o bile yasaklanmış durumda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Hayır yetmiyor malasef. Sifir araba fiyatları çok fazla arttı, 2. El fiyatları ayni oranda artmadı.

• Sağlıklı insanlar için ohh iyi olmuş deyip kestirip atmak ne kolay değil mi!

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam elinizdekini satinca indirimli yeni bir araba alacak para etmiyor mu? Ayni model?
    Hocam kotuymus o. Ilk alirken aslinda biraz pahali ve prim yapan bir araba almak lazim imkan varsa tabi.
    O zaman 5 yil sonra yine sifir alinabilir satip. Umarim yakin zamanda istediginiz araci alirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 1 Ekim 2017; 4:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

Bir sınır getirilecekse önce devlete gelmeli. En üst yönetimden (cumhurbaşkanı, başbakan dahil) en alt devlet dairesine kadar 70 bin tl lik araç sınırı gelmeli. Milletin parasıyla mercedes,audi,passatlar alınıyor ama milletin bir işine yaramıyor. Polislerde bile bmwler mini cooperlar var. Buraya harcanacak para aselsana harcansın savunma sanayisine gitsin. Taksicilere ötv indirimi geldi kimse ses çıkarmadı. Ama nedense 5 yılda bir değişim hakkı olan engelli (ortopedik veya %90 oran olmalı) araçlardan herkes şikayetçi. Üstelik araç fiyatını + %18 kdvsini ödedikleri halde. Avrupa ülkesinde yaşayan normal bir vatandaşın alabileceği fiyata (döviz kurunu saymazsak) almış oluyorlardı ama artık o bile yasaklanmış durumda.

Aynen hocam devletin en tepesi israf yapacak, sonra da halkina donup zor durumdayiz biraz fedakarlik yapin diyecek.
    Ama bunu goremeyen insanlar var.

• İnanilmaz suistimal vardi etrafta tiksinç seviyede kötüye kullanma görüyordum. Kötüye kullanima engel olmak için lüks arac alanlar mtv den de muaf tutulmamali...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Ona bakar mı hiç betoncular!!!

• kesinlikle makam arabalari icin de sinir gelmeli madem israf var herkes bir ucundan tutuyor devlet de tutsun.
  • Ötv indirimi ile alınan araçlardaki plaka işaretinin kaldırılmaması gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Ötv indirimi ile alınan araçlardaki plaka işaretinin kaldırılmaması gerekirdi.

Aynen. Bu plaka bile kullanımı etkiliyordu sağlam kişilerin ihtiyaç haricinde kullanımlarını.Burda engelliler suçlu; ayrım yapılıyor,"neden engelli plakası ile ayrıştırılıyoruz" diye konuştular konuştular, çıkan yasayla plakada işaret kaldırıldı. Öndeki ufak kağıt parçasından kim engelli kim değil rahat anlaşılmıyor.Kötü niyetli kullanıcılar da rahat rahat kullanıyor bu şekilde.
    güzel anlatmışsın lakin şu sözünüzü anlayamadım

Engellilerin bu ayrıcalığında gözünüz varsa, al engelimi ver özgürlüğümü.

size bu engelliliği kim verdi ,kim alacak ?

diğer bir konu ise meramını insan gibi anlatmayı öğrenememiş kişiler var (sözüm size değil yanlış anlamayın),gelmiş buraya verip veriştiriyor ,sanki bu uygulamayı yapanlar buradaki üyeler ,sıkıyorsa yapanlara aynısını söyleyin de görelim (ister e-devletten ,ister şahsen gidip yüzüne söyleyin)

bu ülkede vergi veren herkesin ,hesap sorma hakkı vardır (gerçi kimse soramıyor ya neyse)
  • Empati kurun diye söylüyorum, bizde biliyoruz bununla yaşamak zorunda oldugumuzu.
    Kusura bakmayında , bilip bilmeden gördükleri bi kaç örnek için bütün engellileri aynı kefeye koyanlar "ohh iyi olmuş" diyenler ya insanlıktan nasibini almamış yada kötü niyetli insanlar.
    Köydeki dedesinin nenesinin üzerine alanlara sayıp sövün ama bizi katarak ithamlarda da bulunmayın.
    Unutmayın bir engelli bu ülkede yaşamak istiyorsa normal bi insandan 2 kat daha fazla çaba göstermeli.
    Engelli sitelerinde zaten görürsünüz "BİMER" yada ilgili kurumlara zaten mail atılıyor ama sizde hak verinki ne bizi ne sizi bu ülkede pek takan yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    bizde zaten empati kuruyoruz
    her insan bir anda engelli durumuna gelebilir (kaza veya bir hastalık nedeniyle) ,doğuştan olmasa bile
    sözlerim aslında size değildi ,benim mesajımdan önce bir densizin fakirlere hakaret edip ,engellileri savunuyor olmasına çok kızmıştım (bu sözleri sıkıyorsa yetkililere mertseniz aynı üslupla söyleyin dedim ama onun mesajları silinmiş ve benim mesajım arada sırıtır olmuş)

oh iyi olmuş gibi sözler gerçekten insani sözler değil ,kabul edilebilir değil (diğer üyenin fakirleri aşağılaması kadar densizce diyebiliriz)

lakin ben engelli vatandaşların mutlaka bmw ,mercedes gibi araçları kullanma mecburiyeti nedendir tam anlayamadım
    devletler bazen verir ,bazen alır (devlet derken çok zengin bir insan varmış ,adı da devletmiş gibi düşünenler var) ,şartların el verdiği en iyisinin olmasını gönül ister ,lakin daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi ,çoğu sağlam insanımızın arabası dahi yok ,çoğumuz 2. el araba alabilecek güce sahibiz

bu durumda birazda sizlerin enpati kurmanız gerekmiyor mu ?

bazıları gelip siyasilerden örnekler veriyor ,doğrudur bu ülkede bazı kesimlerde çok büyük savrukluk var ve onları da desteklemiyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor ,en fazla yapabileceğimiz onlara oy vermeyerek cezalandırmak olabilir (onlara vermesen de yeni gelenler aynısını sürdürüyor)

sizlerin psikolojisini biraz anlayabiliyorum (tam anlamam mümkün değil ,yaşamayan bilemez) ancak sizlerde takip ediyorsunuzdur
    kdv+ötv+yıllık vergi+emisyon ölçümü+araç muayenesi gibi kalemlere sürekli yüksek zamlar geliyor ,yani dertlerimiz büyük
    bu şartlarda birileri çıkıp ben engelliyim ve bana lüks araba için ötv. indirimi yapılsın diye ortalığı yıkınca ,aynı sizde oluşan çöküntü alt gurup insanımızda yaşanıyor (herkes bir diğerini düşünüp enpati yapabilmeli)

burada yazılanların çoğu aslında size yazılmamış ama siz alınmışsınız ,bu kadar alındığınıza göre siz gerçekten dürüst birisiniz ve sözler zorunuza gidiyor ,bunu istismar edenler ise hakaret vs. etmeyi yeğlediği görülüyor

Allah yardımcınız olsun (tabi bizlerinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 2 Ekim 2017; 14:30:48 >

• yazılanları okuyorum evet bu yapılanları suistimal edende var ,yerinde kullananda var,çok az kimse yazmış bu konuda ama geçici olarak gelen bu vergi neden hala var?
    geçici olarak gelen bu vergi neden sürekli artmış?
    verginin vergisi olur mu ?
    bunlara bakmak gerekmez mi ,
    biri yazmış 70binlik araba nasıl 124.000tl oluyor diye,engelleye tanınan hak yok aslında,vatandaşı zorlayan bir sistem var ,verginin vergisi var,
    300.000tl arabaya 188 bine biniyor utanmadan demişler( burada yada başka yerde okudum hatırlamıyorum)asıl utanılacak konu 158.000tl lik araca bedeli kadar vergi almak değil midir?
  • Tamamen doğru bir karar bir sınır gerekiyordu ama yetersiz. Engelli işareti plakalara geri dönmeli, polis ve devlet denetimlerini sıklaştırmalı. İhtiyaç için çıkarılan bir düzenleme ama ihtiyaç için kullanan %10 bile değil. Herkesin çevresinde böyle araç alan 2-3 kişi var en az. 70.000i az bulanlar varsa haklı olabilirler bu fiyatlara az bir sınır. Sonuçta en az C sınıfı araç alınmalı ki ihtiyaç sahipleri rahat etsin.

• Suistimal edenleri bulup cezalandırmak yerine tüm engellileri cezalandıran hükümet.

• Ötv indirimli engelli araç alımlarında , fiyat kısıtlamasına gitmek devlet açısından işin kolayına kaçmaktan başka birşey değil. Mevcutta zaten lükse kaçan alımlar Ankara'ya gönderilip ek karar'ı çıkarılmakta(vasi'li alımlar için).
    Bu işin en çok sorunlu olan kısmı engelli ile alakası olmayan yakınların bu hakkı kötüye kullanması , bunu da denetim ve sıkı takiple önleyebilirsin.Engelli maaşlarındaki gibi.
    Bu hakkın sınırlanması imkanı olupta engel durumuna bağlı ufak sınıf araçlara binemeyen kişilere mağduriyet yaşatabilir.
    Uzun vade de zaten bu fiyat enflasyonu'na bağlı olarak bu fiyatlara ihtiyacı karşılayacak bir otomobil edinmek mümkün olmayabilir.
  • Engelli olupta plakalara engelli işareti konsun diyen biri var mıdır acaba? Engelli olmayanlar kendinde bu kararı verme hakkını nasıl görüyor merak ediyorum. Sağlıklı insanlar için ne kadar kolay engellileri sınıflandırmak değil mi? Engelli plakası zorunluluğu tabiki kalkmalıydı. Ha ben plakamda engelli işareti istiyorum diyene verilebilmeli o da ayrı.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.