Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
4
Favori
28.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni ötv sistemi zaten başlı başına saçmalık. Kur denen bir şey var ülkede. Sen TL bazında oranlar koyuyorsun , her geçen gün kur arttıkça araç ham fiyatları koyduğun TL oranların üzerine çıkıyor.

Yukarıda bir arkadaşımız daha belirtmiş ki çok haklı. Bir süre sonra enflasyon ve kur yükselişi sebebi ile ham fiyatı 70 bin TL olan araba kalmayacak piyasada. Seneye olur ondan sonraki seneye olur ama bu kesin olacak. İşte o zaman geldiğinde engelli araç satın alınamayacak hiç kimse tarafından . Ayrıca zengin olup engelli olan kişinin de bir teşvik varsa bundan yararlanabiliyor olması gerek. Sırf parası var diye palio almak zorunda bırakılamaz.
  • Bugün 4,2 eur kuru ile 70 bin TL lik araç 16600 Eur

Yarın kur 7 lira olduğunda 10000 EUR olacak bu rakam. Bakın bakalım dünyada ham fiyatı 10 bin eur olan kaç tane araba var ? Varsa dahi neye benziyor.
  • Babam ötv indirimiyle geçen sene benzinli Kadjar aldı.

Limit şu an yeterli ancak babam arabayı satacağı zaman bu sınırlamayla İbiza bile zor alır.

Zamanla düzenleme yapmaları gerekiyor yoksa bu hak kaybolup gider.

Suistimaller çok fazla oluyor, herkes tepki göstermiş ancak şu anda 123 binlik sınırlamayı mantıklı buluyorum.

Lüks araç alınca amaçların değiştiğini düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini anladım da şimdi köydeki nenesinin üzerine alan adam alamayacak mı? Suistimallerin önüne geçildi mi? Engelli insana bir hak veriyorsun sonra bunu kademeli olarak geri alıyorsun. Bu kişinin hakkı var mı var arabayı devlet mi alıyor hayır Kdv ödüyor mu ödüyor. Gerisinden kime ne? Ben binemiyorum kimse binmesin ya da ben zenginim elin fakiri benimle bir imkanlara sahip olamasın amaç bu mu?
  • Bir engelli olarak araçta sürekli yatarak seyahat ediyorum benim yatabiliceğim geniş arabalar ticari olarak geçtiği için ötv indiriminden yararlanamıyorduk artık hepten hayal oldu hoş çoğu engellinin ötv indirimli halini bile ödüyecek maddi güçte olduğunu sanmıyorum olsun cezası suistimal edenlere değil her engelliye kesilsin yakında ötv indiriminide kaldırırlar sonuçta hak geçiyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhax98 -- 28 Eylül 2017; 16:38:52 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Cezalandırmadan önce ona neden arabayı veririsin bunu irdemelek gerek.

Bu ülke her sene üniversitelerinden sosyal hizmet uzmanları mezun ediyor. Bu adamların yapacağı işi (engelli, yaşlı, çocuk vs) onlara vermezsen yada kısıtlarsan böyle çıkabilecek sorunlar karşısındada ağlamamalısın. Adamlar işi zaten engelliyi %100 incelemek ve olumsuzlukları olduğu kadar ortadan kaldırmak. Ama sen bu işi sadece bir tek tıbbi bir raporla göz önüne alırsan tabiki iş sarpa sarar.

• Gidip engelli indirimi ile Mercedes alinmasi suistimal mi bence degil.
    Engellinin uzerine araba alip kendin kullanmak suistimal mi? Evet suistimal.

Eeee bu sinir nasil suistimali engelleyecek? Bence hatali bir karar. Hayatta bize daha gore sanssiz bir insan indirim ile Mercedes alip binebiliyorsa ben gocunmam. Ama forumda bu kurali destekleyen cok olacaktir.
  • Yerinde bir karar olmuş diyenler çok ayıp ediyorsunuz.

SİZDE BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİRSİNİZ! Bunu unutmayın.

Kıskançlık yapmayın ve biraz geniş düşünün. Yüzde 1 lik bir kesim için yüzde 99 u yaktılar. Adam yine aynı şeyi yapıp sakat dedesinin üstünden araba alacak ama daha düşük model alcak. Bu uygulama hiç birşeyi değiştirmeyeceği gibi gerçekten ihtiyacı olanlara atılmış bir kazıktır. Devletin bu uygulamadaki tek amacı cebini dahada doldurmaktır!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 28 Eylül 2017; 18:26:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    quote:

Hayatta bize daha gore sanssiz bir insan indirim ile Mercedes alip binebiliyorsa ben gocunmam. Ama forumda bu kurali destekleyen cok olacaktir.

Bunu bizim millete anlatamazsınız ki! Engellilik konusunda, engellilere bakış açısında ülkemizden resmen cahillik fışkırıyor. Orta çağ Avrupa'sı misali engelli gördüklerinde cadı görmüş gibi oluyorlar. Mesleğim engelliler üzerine olunca engellilik türü fark etmeksizin nice engelli bireylerle konuşma fırsatım oldu. Hayata karşı zaten 1-0 yenik başlayan bu insaların en ufak mutlulukta gözlerindeki ifadeyi görmek insana huzur veriyor. Bu mutluluk sebeplerinden biriside onlara tanınan bu ÖTV indirimiydi.

İki tür engelli birisi otizm hastası (zihinsel) diğeri bedensel engelli birisi. Bu kişilerden bahsedeyim. Bedensel engelli vatandaşımızın eski bir arabası vardı ve kendini o arabada hiç rahat hissetmiyordu ki bizler en ufak rahatsızlıkta pozisyondan pozisyona gireririz onları bir düşünün. Bu arkadaşımıza kanunlar çerçevesinde güzel bir SW araç tavsiye ettik ve artık okuluna gideceği yerlere daha konforlu (olması gerektiği gibi) gidiyor.

Otizmli bireyimiz ise (bilirsiniz bu hastalığa sahip olanları hep bir takıntıları vardır) belli zamanlarda arabayla yolculuk yapmak, gezmek istiyor. Arabalara karşı bir eğilimi (takıntısı) olmuş. Bu bireyimizin aileside şuan gencimizi yeni arabalarıyla gezdiriyor bir nevi sosyalleştiriyor.

Araçlarda öyle büyük bişey değil. Biri Golf diğeri Megane SW.

• Parası yetiyorsa Mercedes alsın ne olur yani şu dünyada engelli iyi bir araca binmeyi hak etmiyor mu? Konu şu Ötv muaf hakkını hak ediyor mu cevap evetse neden marka fiyat tartışılıyor..Bir çok kişi sıfır araç alacak parayı bırakın ev alamıyor bu hakkı elde etmiş bulur buluşturur 5 serisi alır doldurur diye düşünülüyorsa çok yanılırlar..
  • Bende engelli raporuyla arac almis biri olarak şunu derim bence iyi oldu. Çünkü octavia neye yetmiyordu megane sedan leon golf civic astra focus lan harbi say say bitmiyor bunlardan alınabiliyor. AMAAAA DEVLET MAKAM ARACLARINADA SINIR GETIRSIN OZAMAN onlarda binmesin net fiyatı 70.000 i gecmeyen arabaya. Bilmem su ilçenin tarım müdürü belediye birim müdürü onlarda binmesin Adalet böyle olur.

• Jip alıp hava atıyorlar diyenleride anlamıyorum. 1.6 motorlu jip mi var? Yerden normal arabaya göre biraz daha yüksek araba jip mi oluyor? Range rover mı, x5 mi, land cruiser mı alıyolar?! Sizin jip dediğiniz yerden biraz daha yüksek cross-over araçlardır ve 4 çeker bile değillerdir. Engelli insana çok mu gördünüz?

Yada şöyle soralım. Sizde 1 milyonluk range rover verelim ama sakat bırakalım. Kabul eder misiniz? Engelli adamın hayatı zaten zor. Biraz iyi bir arabaya binmesini neden kıskanıyor sunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 28 Eylül 2017; 18:41:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş. Hayatında lüks araca binmemiş adamlar, görmedikleri akrabaları üzerine araç alıp sağa sola gösteriş yapıyordu. Adı lazım değil, bir arkadaşım sırf AMG paketini bulamadı diye Mercedes'e şikayet dilekçesi yazacağını söylemişti.

Engelli olan kişinin önceliği sağlığı olmalı, lüks araca binmese de olur. Zaten yasayı kullananların çoğunluğu da engelliler değil sağlıklı olanlar. Fırsat eşitsizliğinden başka bir şey değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

Jip alıp hava atıyorlar diyenleride anlamıyorum. 1.6 motorlu jip mi var? Yerden normal arabaya göre biraz daha yüksek araba jip mi oluyor? Range rover mı, x5 mi, land cruiser mı alıyolar?! Sizin jip dediğiniz yerden biraz daha yüksek cross-over araçlardır ve 4 çeker bile değillerdir. Engelli insana çok mu gördünüz?

Yada şöyle soralım. Sizde 1 milyonluk range rover verelim ama sakat bırakalım. Kabul eder misiniz? Engelli adamın hayatı zaten zor. Biraz iyi bir arabaya binmesini neden kıskanıyor sunuz?

İnsanımızın başına gelmediği sürece anlamıyor malasef.

Eğer suistimal varsa bunu çözecek olan devlettir.

Kusura bakmayın biz toplum olarak ne ahlakliyiz nede dürüst.

Hep işimize geldiği gibi davranıyoruz.

• EfsaneFocus kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız
  • İyi olmuş. Bi tanıdık geldi nerdeyse 200 binlik aracı akrabasının üstünden yarı fiyatına aldı. Zıkkım olsun

• O dediğin benim

Jettam vardı sıfır almıştım sonra Passat aldım sonra ÖTV siz aldım aynı arabayı 18 bin borcum vardı o silindi sadece

Ama Mercedes vs hayal

• Engelliler kaliteli araç almak zorunda linea alıp dağ başında bozulsa engelli adam ne yapıcak . engelliler mercedes bmw volvo almak zorunda kimse keyfinden bir ton para vermiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subaru Forester 2.0i premium giriş fiyatı 77.000 TL.
    %100 ötv --> 144.000 TL.
    +%18 kdv --> 170.000 TL.
    Sırf motor hacmi 2.0 diye 77.000 TL'lik ötvden indirim yok.

BMW 520i (1.6) sport line giriş fiyatı 153.000 TL.
    %60 ötv --> 245.000 TL.
    +%18 kdv --> 290.000 TL.
    Sırf motor hacmi 1.6 diye 92.000 TL'lik ötvyi düşüyorlar.

Yıllar boyunca ötv indirimi hunharca istismar edildi. Köydeki engelli dedesinin ninesinin üzerinden lüks araba alan esnaftır müteahhittir bu tür tipler oldu. Bu tipler 1.6'lık Mercedes C ve E, BMW 3 ve 5, Audi A4, Volvo S60 ve 80 serilerinden kapış kapış götürdüler. Devlet bu vurgunu ödüllendirdi.

Engellinin inip binmesinin zor olduğu Mercedes CLA ve Audi A3 sedan gibi araçları aldılar. Veya Passat, Mondeo, Superb gibi araçların station wagon kasaları dururken, tekerlekli sandalye sığmayan küçük bagajlı sedan kasalarını aldılar. Devlet bu mantıksızlığı ödüllendirdi.

Ancak 2.0 dizel 4x4 almak isteyen benim gibi engellilere Rav4, Forester, Yeti, Tiguan, Kuga, Renegade, Rexton, Tucson gibi modeller çok görüldü. Ya Duster gibi bir teneke alabiliyorduk, ya da benzini içen 1.4-1.5-1.6 benzinli 4x4 modellerine mecbur kalıyorduk. Otomatik vitesli olup da o özelliği sadece 2.0 motorla beraber sunabilen modelleri alamıyorduk.

Şimdi lüks araç alanlara sınırlama getirildi ama bu saydığım lüks olmayan araçları almamız TAMAMEN engellendi. Şunu 25.000 Euro yapıp her yıl %5 arttırsalar veya 100.000 TL yapıp %15 arttırsalar helal olsun diyecektim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.