Şimdi Ara

Dizel motorlarda ses artış nedenleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
21.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sabah farkettim aracımın sesi bariz bir şekilde artmış hissettim.Motor 2.2 Cdi 180.000 km'de yağ değişimi 4000 km oldu, gaza yüklendiğimde siyah duman atıyor turboda da hafif ıslık sesi var bunların etken olduğunu biliyorum, Motorun içinden de sanki tek pistondan vuruntu sesi geliyor çat çat diye ses çıkarıyor çok hafif (bundan emin değilim belki de ben öyle hissediyorum), km itibariyle korkutmaya başladı sizce neden olabilir, Neleri kontrol ettirmem gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanwing -- 23 Ağustos 2014; 9:45:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizel Motorlarda Ses Artış Nedenleri

Dizel motorlu araçların veya traktörlerin motorlarından gelen sesin artması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

• Enjektör Sorunları: Enjektörler, yakıtı motor silindirlerine püskürten parçalardır. Arızalı enjektörler, yakıtın düzensiz veya yetersiz püskürtülmesine neden olarak motor gürültüsünde artışa yol açabilir.

• Egzoz Sistemi Sorunları: Egzoz sistemi, egzoz gazlarının motordan dışarı atılmasını sağlar. Delikli veya tıkalı bir egzoz sistemi, egzoz gazlarının daha yüksek sesle kaçmasına neden olarak motor sesinde artışa yol açabilir.

• Turboşarj Sorunları: Turboşarj, motora daha fazla hava sağlamak için egzoz gazlarını kullanan bir cihazdır. Arızalı bir turboşarj, hava akışını kısıtlayarak motor sesinde artışa neden olabilir.

• Zamanlama Kayışı veya Zinciri Sorunları: Zamanlama kayışı veya zinciri, motorun valflerinin zamanlamasını kontrol eder. Aşınmış veya kırık bir zamanlama kayışı veya zinciri, valflerin yanlış zamanda açılıp kapanmasına neden olarak motor gürültüsünde artışa yol açabilir.

• Motor Yağı Sorunları: Motor yağı, motorun parçalarını yağlayarak sürtünmeyi azaltır. Düşük yağ seviyeleri veya kirli yağ, motorun metal parçaları arasındaki sürtünmeyi artırarak motor sesinin artmasına neden olabilir.

• Dizel Partikül Filtresi (DPF) Sorunları: DPF, egzoz gazlarından partikül maddeleri filtreleyen bir cihazdır. Tıkalı bir DPF, egzoz gazlarının motor üzerinden daha yüksek sesle geçmesine neden olarak motor sesinin artmasına yol açabilir.

Aracınızın veya traktörünüzün motor sesinde artış fark ederseniz, sorunu teşhis etmek için bir tamirciye başvurmanız önemlidir. Erken teşhis ve onarım, daha ciddi sorunların önlenmesine ve motorun ömrünün uzatılmasına yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sebebini buldum enjektörlerin hava kaçırdığını tesbit ettim, aracın içerisine giren koku ve o kokunun gözleri yaşatmasından dolayı anladım. Daha önce yoktu bugün ciddi derecede artmış. Enjektörlerin pulları değişebiliyor, maliyet sadece işçilikte pullar çok ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanwing

Sebebini buldum enjektörlerin hava kaçırdığını tesbit ettim, aracın içerisine giren koku ve o kokunun gözleri yaşatmasından dolayı anladım. Daha önce yoktu bugün ciddi derecede artmış. Enjektörlerin pulları değişebiliyor, maliyet sadece işçilikte pullar çok ucuz.

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
  • Rica ederim, amacım herkesin amacıyla aynı.

• Aynı sorun 2 sene önce 1.4 tdi aracımda da meydana gelmişti.

Dur kalk trafikte ilerlerken aracın içerisine keskin bir koku gelmişti.İlk başta önemsemedim öndeki araç siyah duman atıyordu ondandır dedim. Biraz sonra kaputtan hafif duman çıkmaya başlayınca hemen kenara çekip kaputu açtım. Motor mazotla kaplanmış haldeydi. Doğru sanayiye gittim. Enjektörden ve mazot pompasından kaçırmış. 200 tl civarı bir fiyata hallettim.
  • Hocam benim aracım da da var bir ses. Araba boşta rölantide çalışırken çat çat gibi bir ses yapıyor,debriyaja basınca ses kesiliyor. Acaba sizin ki de buna benzer bir ses mi? Not: benim aracım da dizel 2011 Astra j

• gns17 kullanıcısına yanıt
    Hayır benim ki her zaman geliyor. Sizin sorun farklı bir şey

• Enjektörlerde kaçak vs varsa basınç kaybı oluşur, tek silindirde yetersiz yanma oluşur, hatta bu basınç kaybı common rail sistemlerde diğer enjektörleri de yetersiz çalıştırır. Motor özellikle rölantide hafif sarsıntılı çalışır. Siyah duman atar egzozdan ve içeri koku gelir. Çekiş düşer.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Birebir aynısı oldu

• Enjetörlerden işeme diye tabir edilen durum oluşmuş olabilir.Birde motoru koklayın burnunuza mazot kokusu asla gelmemesi lazım yoksa kesin biryerlerden kaçırıyordur.
  • dizel motorda supaplar veya enjektör pulları hava kaçırıyorsa o biraz sesi artırıyo ayrıca egzoz sisteminde sesi artırıyo turbo kendi çapında öter o motorun sesini artırmaz ama kendide ses yaptığı için motorun sesi artmış gibi durur. Ayrıca aldığınız yakıtta sesi artırır. Aracın fazla kurum yapmasıda bunlara neden olabilir. Neden çok çözüm biraz zor oluyo. Ayrıca triger zinciri yada katışıda eskimeye başladınmı ses yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gns17

Hocam benim aracım da da var bir ses. Araba boşta rölantide çalışırken çat çat gibi bir ses yapıyor,debriyaja basınca ses kesiliyor. Acaba sizin ki de buna benzer bir ses mi? Not: benim aracım da dizel 2011 Astra j

Benim aracimda da o ses var. Usta volant sesi olduğunu söylemişti. Sonradan araştırdım 1.3 CDTİ motorların kronik sorunu imiş. Arabam meriva bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EN.ES

quote:

Hocam benim aracım da da var bir ses. Araba boşta rölantide çalışırken çat çat gibi bir ses yapıyor,debriyaja basınca ses kesiliyor. Acaba sizin ki de buna benzer bir ses mi? Not: benim aracım da dizel 2011 Astra j

Benim aracimda da o ses var. Usta volant sesi olduğunu söylemişti. Sonradan araştırdım 1.3 CDTİ motorların kronik sorunu imiş. Arabam meriva bu arada

Uzun vade de bir sıkıntı çıkar mı acaba?

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Hafif bir mazot kokusu aldım hocam. Ne olabilir acaba. Sadece enjektör sorun değil mi, başka bir sorun mu var?

Özgür_gs_91 arkadaşın yazdıklarının harfiyen aynısı var araçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanwing -- 24 Ağustos 2014; 8:22:35 >
  • hakanwing H kullanıcısına yanıt
    Motor çalışırken Motor yağ koyma kapağını açın eğer çok fazla duman çıkıyosa enjektör pulları veya supaplarda sorun olabilir.
  • Motorun videosunu çekin sesli bir şekilde çalışırken belki bir yorum yapabiliriz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EN.ES

quote:

Uzun vade de bir sıkıntı çıkar mı acaba?

Ses artarsa volant ve baskı balata değişir maliyeti de 1200-1300 TL olur, bu haliyle bir sıkıntı yok demişti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.