Kurutma makinesi olarak LG iyi seçim. Çamaşır makinesi konusunda 2 makinede vasat |
2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (13. sayfa)
-
-
Öneriniz hangi makine olur
-
arçelik'ten 9120M
Grundig'ten Gwm 101414 B
Electrolux'ten EW8F229ST
Samsung'tan WW11BB534DAEAH
modellerine bakabilirsiniz.
-
LG önermiyor musunuz çamaşır makinesinde
-
Neye göre vasat; çok iddialı ve temelsiz bir görüş olmuş. bilimsel bir tez sunmadan maddi delilleri ortaya koymadan vasat demek mutlak butlandır.
Direk marka üzerinden vasatlık tartışması yapılamaz. Kullanılan bileşenler üzerinden bir tartışma yapılabilir. Bunun içinde bilirkişi olmak gerekir. LG çamaşır, kurutma makinesinin hangi parçası standartları karşılamıyor, bilmemiz lazım; Örneğin hangi parça veya bilenler kronik soruna neden oluyor?
Ben hiç bir vasatlık görmedim, ancak hantallık gördüm. Hantallık da sağlamlığa işarettir!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Kasım 2024; 19:45:24 > -
Ben önermem sıkmada kronik tıkırtı sorunu var. Yıkamada eksik ısıtma yapıyor. Örneğin 60 derecelik bir programda Max 45-50 arası ısıtıyor. Kazan kalitesi kötü. Kazanı ince. Bugün hangi mediamarkt'a yada LG bayiine gitseniz illaki 1 teşhir ürününün kazanında göçük görürsünüz. Bunun yanında bazen sıkmada kazan cama çarpıyor. Ve son olarak kazandaki paletler çok küçük tek veya 2 3 parça kıyafeti çevirmeye gücü yetmez. Çamaşır içinde yüzer çitilenme olmaz.
-
17yillik arcelik camasir makinemiz vaadini doldurmak uzere. Hic olmadigi Tangur tungur calisiyor bir kac hafta icinde temelli fisi ceker.
Samsung WW11BBA046AEAH 11 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi, Eco Bubble
https://app.hb.biz/kXGTY58EDaCl
Bu makineyi begendim sectim. Butce 20-22 civari.
Ya da
Electrolux EW6F2292T 9kg 1200 Devir A Enerji Sınıfı Çamaşır Makinesi
https://app.hb.biz/t6bUik1FGTIu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebbx41 -- 7 Kasım 2024; 10:57:54 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ebbx41
17yillik arcelik camasir makinemiz vaadini doldurmak uzere. Hic olmadigi Tangur tungur calisiyor bir kac hafta icinde temelli fisi ceker.
Samsung WW11BBA046AEAH 11 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi, Eco Bubble
https://app.hb.biz/kXGTY58EDaCl
Bu makineyi begendim sectim. Butce 20-22 civari.
Ya da
Electrolux EW6F2292T 9kg 1200 Devir A Enerji Sınıfı Çamaşır Makinesi
https://app.hb.biz/t6bUik1FGTIuBen biraz daha kaliteli olmasından dolayı Electrolux tercih ederdim. Yanlız Electrolux'te servis randevuları bazen 1 haftayı bulabiliyor. Şansınıza kalmış. Onun dışında samsung'ta iyi makine fakat bazı kullanıcılar sıkmada kazanın sağa sola vurmasından şikayetçi.
-
Hocam electrolux kilosu dusuk geldi. 3kisilik cekirdek bir aile kullanicak. Oneriniz varsa bu butceye uygun emekli isi bir makine onlarida degerlendirebilirim. Samsung alanlar cevremde memnun electrolux te oyle. Ben kendime siemens aldim ama siemens icin butce o kadar degil giris seviyesi bir makinede almak istemedim.
-
Mrb arkadaşlar çamaşır ve kurutma makinesi alcam bosch bakcam tavsiyeniz varmı hangi seri almalıyım karar veremedim Arçelik olan makinem bozuldu 10 yıllık yaptırmak mantıklı gelmedi 8 bin diolar kazan düşmesi dendi.kurutmalı çamaşır makinası almak mı ayrı ayrı almak mı tavsiye verebilir misiniz -
Samsung un tambur hacmi 72 lt Electrolux ise 69 lt yani arada 3 lt fark var en fazla Samsung 3-4 daha fazla tişört alabilir arada uçurum fark yok.
Kg dan ziyade tambur hacmine bakmak daha doğru bilgi sağlar.
Geniş tambur hacimli uygun fiyatlı makine arıyorsanız Hoover H7W 412MBC-S modelini tavsiye ederim tambur hacmi 83 lt piyasada standart boyuttaki makineler arasındaki en genişi fiyatı da uygun 20 bin ₺ bandında bulabilirsiniz.
-
Eğer çalışmasında sorun yok, sadece tambur vurması ise amortisörlerdendir. Fiyat alın, hatta siz bile değiştirebilirsiniz. -
Rulman arızası da olabilir eski Arçelik modellerinde rulman arızası kroniktir değişse bile dikiş tutacağını zannetmiyorum bence yeni almak daha mantıklı
-
Arkadaşlar grundig 102463 veya Profilo cga252z0tr hangisini tercih edelim? Grundig 15500 e geliyor, profilo 17 ye. Fiyatı 15500 den buralara çıktı birkaç günde.
Edit : Benzer fiyat aralığında daha f/p model varsa ona da açığım.
Grundig beko arçelik de hangi.modellere karşılık bilen varsa yazarsa sevinirim.
Bakınırken Haier üretimi Hoover H700 modelini gördüm. 83 lt tambur ve 12 kg 1400 devir sadece 19 bin. Haier deki model daha şık ve bariz daha sessiz ama çok daha pahalı. Hep tambur deniyor ya, bu kocaman ne dersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanmet -- 10 Kasım 2024; 23:44:33 > -
hocam samsungda her program 11kg degilmis malesef. içerisindeki mevcut bazı programlarda o kilolara musade ediyor.yorgan falan yıkanması uygun degılmıs.kullanıcı yorumu sıkayetı falan cok fazla haliyle vazgectik. electrolux,hover ya da giriş-orta 25k bandlarında bir siemens iq300-500 almayı dusunuyoruz ayın sonuna kadar ındırım yakalarsak.
bu arada bende evlenme arifesindeyim ve evim için sectiğim modeller aşağıda.yeni ürünler oldugu ıcın pek kullanıcı sıkayet yorumu vesayire okuyamadım.siemens bayiiden buzdolab,camasıri,bulasık,anskastre set 183k fiyat aldım axess 9taksit. beko içinde tepe modellere baktım oradada 170k fiyat verdiler 7taksit.bosch bayii muadillerini secip 190k fiyat verdi 5taksit. sectıgım bulasık,çamasır ve buzdolabı bu urunler bu haftaiçi gidip alacagım. belirtmek istedikleriniz artı eksi varsa yönlendirme acısından cok iyi olur. bütçem 200-220k aralıgında. baska marka setlerinede açığım ya da karma sette olabılır. tek sart cam ve siyah olması ürünlerin.
ayrıca üründen ozelliklerinden anlayan arkadaslar yorumlarsa yonlendırırse cok sevinirim.
www.siemens-home.bsh-group.comKG56NLBE0N Alttan Donduruculu Buzdolabı | Siemens Ev Aletleri TRhttps://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/buzdolaplari-ve-derin-dondurucular/solo-buzdolaplari-ve-derin-dondurucular/alttan-donduruculu-solo-buzdolaplari/KG56NLBE0Nwww.siemens-home.bsh-group.comSN23HB62MT Solo Bulaşık Makinesi | Siemens Ev Aletleri TRhttps://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/bulasik-makineleri/solo-bulasik-makineleri/tam-ebatli-bulasik-makineleri-60cm/SN23HB62MTwww.siemens-home.bsh-group.comWG54B2A0TR Çamaşır Makinesi | Siemens Ev Aletleri TRhttps://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/yikama-ve-utuleme-grubu/camasir-makineleri/solo-camasir-makineleri/WG54B2A0TR#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers
-
Düğün seti şeklinde beyaz eşya arayışındayım. Geri dönüt verir misiniz ? Bende alma arifesindeyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kanmet
Arkadaşlar grundig 102463 veya Profilo cga252z0tr hangisini tercih edelim? Grundig 15500 e geliyor, profilo 17 ye. Fiyatı 15500 den buralara çıktı birkaç günde.
Edit : Benzer fiyat aralığında daha f/p model varsa ona da açığım.
Grundig beko arçelik de hangi.modellere karşılık bilen varsa yazarsa sevinirim.
Bakınırken Haier üretimi Hoover H700 modelini gördüm. 83 lt tambur ve 12 kg 1400 devir sadece 19 bin. Haier deki model daha şık ve bariz daha sessiz ama çok daha pahalı. Hep tambur deniyor ya, bu kocaman ne dersiniz?>>Kendi kendime cevap vereyim.
Haier üretimi olması, 4 amortisörü ve 83 lt kazan hacmi ile Hoover aldım.
BSH ürünü almak isteyenler mutlaka profilodaki muadiline baksınlar. Mesela ben 3076 ICAP buzdolabı aldım, motorundan, fanına, anakartına kadar her şey aynı ama fiyat farklı. Hele Siemens ile kasası da birebir aynı.
Çamaşır makinesinde de hem eski askerim hem de buzdolabını kurmaya gelen servis 9 kg 1200 devir almamı önerdiler. 9 ve 10 kg arasında bir fark yokmuş.
edit: BSH grubu için yazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanmet -- 12 Kasım 2024; 1:48:52 >
-
hocam ben ürünlerimi seçtim.
SIEMENS SN23HB62MT bulasık makinesi sitede bazı ozellikler yok fakat bayiideki yeni güncel modelde ek ozellik ve programlar eklemişler. almanya uretımı bır bulasık makinesi secmıstım 45k bandında aynı ozelliklere sahip fakat siyah ve cam almamız gerektiği için mutfaktaki uyum ıcın bu ürünü seçtik.catal kasık sepeti yok sonra satıscı guzel bır cumle ıle bıze VarioDrawer ozellıgını sattı dıyebılırım.iki kişi bir haftada 20adet catal bıcak kasık cıksa dızmenız 10dakıka ve ayrıca yıkaması daha temız olucak daha net temızlenıcek daha hıjyenık olucak.tabak canak tenceredekı ust rafdakı pıslıkler uzerıne akmıcak kullanıslı olmayabılır sızın neznınızde ama ınanın alısması cok kolay olucak gerekirse sepeti ekstra alabılırsınız dedı okey oldu dırek kafamda kullanıslı olacagına kanaat getırdım. yanı max zahmetı 5dk.
SIEMENS KG56NLBE0N buzdolabı mecbur bu ürün spesifik bir özellik aramadık tamamen takım ve uyum olması gerekiyordu.wifi uzaktan kontrol onemliydi cunku evde yokken elektrık gıder sıgorta atar bıldırım gonderıyor gayet ıyı ozellik.zaten incelediğinizde bayii gezdiğinizde hep aynı seyleri duyucaksınız su kadar litre su kadar motor garantisi su urunle kampanyalı su kadar litre vb. bizim için siyah cam olması oncelıklıydı haliyle ürün skalası baya dusuyor baska urun secemıyorsunuz.
SIEMENS WG54B2AXTR çamaşır makinesi. wifili model oldugu ıcın app ten ozel program yapılıyor sure su yıkama leke secımı menude olmayan bır programda atayabılır profıl olusturabılıyorsunuz hanımlar ıcın gayet ıyı.idos ozelligi olması onemliydi vb. yani bakıldıgında gerek var mı dedırtıyor ama bayiiden incelediğimde üzerindeki saç bile daha tok daha etli oldugunu belli ediyor. içini acıp ınceleyemediğim için elektrik elektronikciyim dış yuzeysel kıyas yaptım.beni tatmin etti ama bunun yerine butceye gorede seçilebilir ya da 9kilosu alınabılır.
EO7C6PP30O gazlı ocak gene simsiyah olması önemliydi.bide ekstra bir ozellikli olanı vardı daha harlı yanan bir gözü olan +1500tl oynuyordu dedım o eksik kalsın hiç gerek yok.
LC66KPJ60T siyah olması 700m3 emiş gücü önemliydi f/p olarak en idealiydi. davlumbazda wifi uzaktan kontrol falan bos işler. 400m3 olanlar daha uygun ama aradaki farkı emıs gucunde sesınden bıle anlayabılırsınız kagit testi yapabilirsiniz vb. büyük watt + iyi emiş gücü önemli mutfagınızdaki koku havalandırma ıcın. ıstersenız sanayi tipi olun gene koku olucaktır tabi ki.
HB557JYS5T Ankastre Fırın sıtesınde f/p ozellık anlamında en ıyısı.satıscıda en cok satılan model oldgunu belirtti.%30fırın %70ocak yemeklerı yapılcagı ıcın bızede yeterli geldi aksesuarı kalitesi ve ozellikleri ama fırın yemegı cok yapılcaksa cok fırın kullanılcaksa daha iyi secici özellikler var onlara bakılabilir.
total üç siemens bayii fiyatı aldım. 190k,183k,178k yapıkredi,bonusa 5-7 taksit sadece bir bayii axesse 9a bölerim dedi onunda 190k fiyatı vade gibi yansıtmıs olması biraz katekulli yaptıgını anladım ses etmedim.
muadil olarak boscha gıttım tek bayii gezdim. aynı urunlere bosch 190k fiyat verdi 7ye bölüyor bu haftaiçi için gecerli dedi.bekoda aynı ozellik aynı renk aynı segment sectim ürünleri beko ise 160k yapıkredi7 bölerim diğer bankalara 4-5taksit dedi.
şimdi bir arkadasım siemens fabrikasında calısıyor ona personel indirimi sorduttum.hakkı kaldıysa personel indirimi ile (%30) ile siemens bayiinden satınalıcam.bu ay bitmeden almış olurum siemens olacagı kesin.
düzenleme: baska bir bosch bayii muadillerine 167k nakit 185k 5taksit dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebbx41 -- 12 Kasım 2024; 17:20:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X