Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SEHZADE63 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
370
Cevap
13
Favori
76.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9 veya 10 kg fiyat performans camasir makinasi önerisi alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvardar77 -- 14 Kasım 2024; 12:37:37 >
  • kvardar77 kullanıcısına yanıt

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

Bütçemizi aşar bu. Teşekkürler öneriniz icin.Biraz fiyat performans bir ürün arıyorum.

• Ebbx41 E kullanıcısına yanıt

Öncelikle şu konuya açıklık getireyim;

Sadece Samsung değil tüm marka model çamaşır makinelerinde sadece Pamuklu programının yıkama kapasitesi yüksektir. Miele, Electrolux, Hoover, LG vb... tüm markalarda böyledir.

Bunun sebebi ise evet 11 kg pamuklu kumaş tişört,atlet,iç çamaşırı havlu yıkayabilirsiniz. Ama 11 kg yorgan veya 11 kg tül perde veya 11 kg kazak yıkamanız mümkün değildir. Teknik olarak da fiziki olarak da mümkün değildir. Farklı kumaş türlerinin programları ve yıkama kapasiteleri vardır. Örneğin çift kişilik yorgan 11 kg luk makinenin tamburunu tam doldurabilir ama o yorganın ağırlığı 3.5 kg en en fazla 4 kg olur 4 kg yu geçmez yorgan yastık bunlar dolgulu çok hacim kaplayan ürünlerdir. 11 kg makinede belki 40 tane tişört sığdırabilir yıkayabilirsiniz ama 40 tane yastık veya 40 tane yorgan sığdırıp yıkamanız imkansızdır.

Seçtiğiniz ürünlerde buzdolabı ve bulaşık makinesi güzel modeller. Çamaşır makinesi de en üst yeni serilerden. Buzdolabı ve bulaşık makinesi olabilir tercih edilebilir ama çamaşır makinesi ve ankastre sette Bosch Siemens (B/S/H) grubunu tercih etmenizi kesinlikle önermiyorum tavsiye etmiyorum sebeplerini açıklamam gerekirse;

Çamaşır makinelerinde (B/S/H) grubunda iyi yıkamama leke çıkarmama şikayetleri çok fazla. Çok az su kullanıyor. Çamaşırları yıpratıyor. Bu sorunu eski Bosch kullanıcı olarak bende yaşadım. WaweDrum tambur dokusu sorunlu leke çıkarmaya gücü yetmiyor tasarım hatası var.

Bu sorunu çözebilmek için yeni serilerde üst modellere 4D yıkama teknolojisi yani su jeti koydular. Diğer markaların 20-25 senedir kullandığı su jetini Bosch grubu 4 senedir kullanıyor. Ancak bu da pek işe yaramadı hala leke çıkarmama iyi yıkamama şikayetleri çok fazla. Aynı zamanda tahliye pompasının suyu boşaltma gücü yetersiz. Bu da sıkmalarda köpük oluşumuna neden oluyor. Sıkmada suyu yeteri hızda tahliye edemediği için atık su sıkmada köpüğe dönüşüyor. Makine de köpüğü algılayıp sürekli ek durulama ekliyor. Bunu bir yıkama programında 3-4 kere yapsa en az programın yarım saat gereksiz uzamasına ve gereksiz süre elektrik su israfına neden oluyor. Bu nedenle önermiyorum.

Çamaşır makinelerinde de hangi marka alırsanız alın eğer çok sık sıvı deterjan kullanımınız yoksa otomatik dozajlamalı hiç bir marka model tavsiye etmiyorum.

Ankastre setlerinde de ocaklarında ve davlumbazlarında kronik bir problem yok. Ancak ankastre fırınları kronik sorunludur. Yemekleri çok çok çok geç pişiriyor. Normal fırınların 40-45 dk sürede pişirdiği keki (B/S/H) grubunun fırınları en en az 1.5 saatte pişiriyor. Bu fark en çok et yemeklerinde hissediliyor ve büyük bir problem oluyor gereksiz süre enerji kaybı ve günümüzde elektriğin de pahalı olduğunu düşünürsek en önemlisi de gereksiz yere elektrik israfı. Bu nedenle önermiyorum. Sanırım sizde ocak ile davlumbaz aynı fırın farklı marka olsun istemezsiniz bence tuhaf olur çünkü ankastre set adı üzerinde 3 lü ürün grubundan oluşan bir settir :)).

O sebepten dolayı ankastre ürün grubunda Koç grubu Arçelik-Beko daha iyidir.

B/S/H grubunda şöyle de bir problem var. Beyaz eşyaların standart garanti süresi 3 yıldır. (B/S/H) Grubunda evet 10 seneye kadar uzatabiliyorsunuz. Ama 10 yıla birden uzatamıyorsunuz. Her sene ayrı ayrı olarak uzatabiliyorsunuz. Yani 2024 yılındayız 3+1 bu sene +1 senelik garanti fiyatına örneğin 2000₺ ödediyseniz tam fiyatını bende bilmiyorum seneye enflasyon değerine göre daha farklı yüksek bir fiyat ödemek zorunda kalacaksınız. Ek garantili ürün kullanmak istiyorsanız böyle 7 sene her yıl ayrı ayrı uğraşmanız gerekecek.

Arçelik-Beko grubunda ise montaj tarihi itibariyle ilk 6 ay (180 gün) içinde no-frost buzdolapları için +4 yıl ek garanti 4.669 ₺

Montaj tarihi itibariyle ilk 6 ay (180 gün) içinde bulaşık makinesi ve kurutma makinesi için +4 yıl ek garanti fiyatı   1.749 ₺

Montaj tarihi itibariyle ilk 6 ay (180 gün) içinde fırın için +4 yıl ek garanti fiyatı 1.049 ₺

Montaj tarihi itibariyle ilk 6 ay (180 gün) içinde ocak ve davlumbazlar için +4 yıl ek garanti  819 ₺

Bilginiz olsun.

Eğer çamaşır makinesinin farklı marka olması sizin açınızdan sıkıntı olmayacaksa sadece çamaşır makinesinde Electrolux diğer ürünlerde Arçelik-Beko grubu tavsiye ederim.

Çamaşır makinesi: https://www.electrolux.com.tr/laundry/laundry/washing-machines/10-kg-washing-machine/ew8f7417qt/

Electrolux'un yeni çıkan seri modellerinden biri. 73 lt tambur hacmi var bu kapasitedeki diğer çoğu markaların lt bazında tambur hacmi 70 lt yi geçmiyor. Ultramix deterjan karıştırma pompası var yıkama işlemi başlamadan önce deterjanlı suyu kazan altında küçük bir bölümde karıştırıyor sonra su jeti ile çamaşırlara püskürtüyor aynı işlemi yumuşatıcı adımında da son durulamada yapıyor. Wi-Fi ile uzaktan kontrol var uygulama üzerinden ek programlar da seçebiliyorsunuz.

Bu model yeni çıkan modeldir bu modeli bulamazsanız alternatif 2. model olarak

https://www.electrolux.com.tr/laundry/laundry/washing-machines/front-loader-washing-machine/ew9f161bt2/ bunu tavsiye ederim.

İlk tavsiye ettiğim modelden farkları

-Sıkma devri 1600 devir ilk tavsiye ettiğim model 1400 devir

-Reçine sistemli tuzlu su yumuşatma sistemi( bulaşık makinelerinde olan aynı reçineli sistem var). Deterjan çekmecesinde tuz haznesi var bulaşık makinesi tuzunu dolduruyorsunuz. Suyunuzun kireç durumuna göre kademe ayarları da var kireç durumuna göre kademe ayarlıyorsunuz eğer suyunuz çok kireçli sizde yüksek kademe seçtiyseniz sadece yıkamada değil durulamalarda da suyu yumuşatıyor. Böylece makine içinde kireç birikimi de olmuyor. Aynı zamanda bu sistem renkli çamaşırların renklerinin de korunmasına yardımcı oluyor renkli çamaşırlar için özel renk koruma programı da var.

-AquaStop sistemi.

Diğer tavsiye ettiğim modele göre eksisi sıkmadaki ses seviyesinin daha yüksek oluşu 1600 devirde 75 db öbür model 1400 devirde 72 db. Ve tambur hacmini 69 lt 4 lt küçük oluşu.

İki model arasında eksta olarak çekmece tasarım ve tambur dokusu tasarım farkı da var. Bunun dışında hemen hemen aynı model sayılırlar. Hangisini daha kolay bulabiliyor ve hoşunuza gidiyorsa onu tercih edebilirsiniz.

Çamaşır makinesinde Electrolux tavsiye etmemin nedeni ise Miele den sonra fiyat performans ve kalite olarak en iyi markadır. Electrolux da +4 yıl ek garanti fiyatı ise 3200 ₺

Buzdolabı: https://www.beko.com.tr/no-frost-buzdolabi/670561-esc-buzdolabi

Bulaşık Makinesi: https://www.beko.com.tr/bulasik-makinesi/bm-6047-sc-bulasik-makinesi

Ankastre Fırın:

Ankastre Ocak:

Ankastre Davlumbaz: https://www.beko.com.tr/duvar-tipi-davlumbaz/bde-6062-s-ankastre-davlumbazlar

Benim tavsiyelerim bu yönde olur evlilğiniz şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah ağız tadınızı bozmasın iyi günlerde huzurla güle güle oturun inşallah.

Tam olarak bütçeniz ne kadar?

hocam öncelikle böyle ayrıntılı ve yönlendirici bir mesaj yazdıgınız için hakkınızı ödeyemem çok teşekkür ederim zaman ayırıp mesajı detaylandırdığınız için. gelelim konumuza bu fiyat aralığında beko ürünlerine bu paraları vermek istemiyorum.evet dedikleriniz doğru garanti uzatma enflasyon vb hepsi doğru ama çevremdeki arçelik-beko-grundig kullanıcıları işyerinde memur kesimde cok fazla tercih ediliyor memnuniyet oranı cok az.servis ağı yedek parçası kolay bulunabilir ama işyerinde arçelik klimalarımız var inanılmaz kötüler her sene arızaları bitmez.hiç bir gelen servis arçelik vestel önermez.dünyanın en nazlı klimalarıdır.eski kalitesi asla yok. asla ve asla randımanı olmaz.bir klimacı gelir öteki gider oyle bezdirdi bozuldukca hurdaya cıkarıyoruz artık arcelıklerı. bu yorumum klima uzerınden bence dıger esyalarıda aynı.cunku 17yıllık arcelik ç.makinemiz taş gibiydi bir sene bile arıza yapmadı ama buzdolabımız arcelık 15 senede bozuldu yerıne yenısını aldık ücüncü senesinde kapısı vakumlamamaya basladı iç aydınlatmaları bozuldu.eski kalitesi yok bence bu grubun.hatta gelen servislerle ahbab oldugumuz ıcın isyerinde su makarayı yapıyorlar heryerde arcelik servis arabasını gorebilirsin cunku arızası bıtmez sıkıntısı bıtmez demişlerdi. bayiidende inceledim teknik personelim elektrik elektronik teknikeriyim malzeme kalitesi olarak bile yanyana kıyas bile edilemezler.dışardan göz ile cok rahat farkedılıyordu.gezerken bizde fark ettık incelerken ışık ortamları vitrin benzerdi bosch siemens beko bayiilerinde beko cok sönük duruyor cok cansız duruyor yanyana geldiklerinde. sıradan vatandas bıle anlayabiliyor aradaki malzeme kalite farkını.ben zaten tambur dış saç kalitesi yüzeysel incelediğimde ise bariz o tok sesten bile anlıyorsunuz hangisinin içi boş hangisinin dolu.teknoloji kısmını bılemem hepsi kagıt uzerınde birşey tutturmus onu satmaya calısıyor.bu nedenle içimde bir siemens bosch alman fanboyluğu var.bütçemide ona göre ayarlamıştım.aslında hersey tum set farklı marka olabilir hangimiz dikkat ediyor ki markalara onemli olan sundugu konfor ve f/p aralığı. bulasık makinesinde electrolux tercih edicektim comfortlift ozelliğinden dolayı fakat zaman ıcerısınde asansör mekanizması bozuluyormus.çamaşır makinesinde miele den gidiyordum spider arızası bir makine bedeliymiş ve 10yıl içersinde arızaya geciyor sahibindende tamburu dönmeyen miele ilanları mevcut hepsinin arızası aynı ve bir makine parası diye vazgectım.eskisi gibi spider uretseler alabılırdım ama onlarla plastik aksama dondugu ıcın o paralara tercih etmedim. electrolux profesyonel seri onerildi ama ev kullanıcısı ıcın oda bıraz abartı dedım saglam olucak diyede b..unu cıkaracak halim yok.bu nedenle olmusken siemens tepe model olsun dedım. buzdolab,bulasık kesin siemens cunku gorunus olarak cok canlı ve diri klas duruyor. ama fırın ocak davlumbaz çamaşır makinesi farklı farklı olabilir. son tuketici napıyor almısken hepsi tek bayii olsun ugrasmayayım diyor bayiiden onlarıda alıyor. işin aslı elektronik işi şans işi ama bu şans oranı yukseltmek biraz araştırmak ve olumsuz yorumları okumakla riski azaltılabiliyor. açıkcası beko grubu biraz daha fiyat olarak uygun olsa tercih edebilirim ankastrede ama neredeyse aynı fıyattalar. çamaşır makinesi için ise araştırıcam genellikle sıvı perwoll kullanımı olur toz deterjan belki spor elbiseleri,corap vb ufak seylerde kullanılır.genellikle sıvı perwollden yana tercihimiz. otomatik dozajlama onemli mi bilmiyorum cevremde kullanan birisini gormedım ama ınternette ınsanlar bu ozellikten memnun.electrolux onerınız ıcın uretım yeri TR değilse radarıma gırer detaylarına bakamadım sadece bir model dedıgnız gıbı TR de yok ikincisi var. 50k fiyat bandına kadar gene model onerirseniz bildiğiniz cevrenizden ya da arastırdıgınız onlarıda ıncelerım.

Estağfurullah rica ederim ne demek. Tabii ki son tercih sizindir haklısınız. Ancak Arçelik-Beko grubu aslında son zamanlarda epey ilerleme katetti. Bosch Siemens grubunda da son 10 senedir eski Alman kalitesi yok bunu belirtmek isterim.

Klima konusunda bende Arçelik-Beko grubunu zaten başarısız buluyorum eski on off klimaları çok sorunlu ve kötüydü şimdi fena değiller.

Vestel konusunda yorum bile yapmaya gerek yok tv si harici uzak durulması gereken marka.

Comforlift olmayan seri tercih edebilirsiniz. Çok mühim bir özellik olduğunu düşünmüyorum.

Profesyonel seri tercih etmenize bence gerek yok o seriler sanayi kullanımı içindir. Ev tipi makinelerde Miele bile alsanız ben artık 10 seneden fazla kullanım ömrü olacağını düşünmüyorum. O yüzden fiyat performans açısından beklentinize göre uygun modelleri tercih etmek bence daha mantıklıdır.

Buzdolabı ve bulaşık makinesinde Siemens evet tercih edebilirsiniz ama çamaşır makinesi ve ankastre fırında tercih etmenizi kesinlikle önermiyorum. Electrolux un de ankastre setleri var ankastre sette de Electrolux düşünürseniz tavsiye edebilirim. Electrolux un da ankastre setleri oldukça iyidir.

Çamaşır makinesinde de sıvı deterjan kullanımınız sık ise Electrolux un otomatik dozajlamalı AutoDose li modelleri Bosch Siemens in AutoDose li modelinden daha iyi. Çekmecede elektrikli parça yok yıkayabilirsiniz çıkarıp tamamen manuel deterjan ve manuel yumuşatıcı manuel sıvı deterjan gözü de var. Siemens in idos sisteminde manuel yumuşatıcı manuel sıvı deterjan bölümü yok.

Electrolux un çamaşır bulaşık makinelerinde zaten TR üretimi modeller yok. Alt ve orta seriler Polonya üst seriler ise İtalya üretimi. Ankastre fırınlarının da üretim yeri emin değilim TR değil ama muhtemelen İtalya üretimi.

dikkatlice okuyup notlarımı dustum cumartesı tekrardan bayii gezecegiz siemens cok dip fiyat vermezse karma alma işi ve internetten satınalma işi aklıma yatıyor inanılmaz fiyat farkı oluyor. sizden son ricam beko arcelık grubu hariç 200k bandınada kadar bana beyaz esya onerir misiniz? buzdolab ve bulasık hariç. karma marka set olabilir ona okeyim.%70ocak %30 fırın kullanılacak evde. bu sekılde pişirme olucak.surekli bir fırın kullanımı soz konusu degıl.max haftada 1-2. sonucta ocak ocaktır sadeece yanıyor davlumbazdada m3 onemli 700 ve 200w+ motor gucu olduktan sonra oda okey problem cıksa garantilik ne cıkabilir maksimum? cıkarsada garantıyle halledilir.arızalı kalsa bile bulasık camasır buzdolab gibi elzem bir eşya değil.

düzenleme:Buzdolab,bulasık makineside onerebilirsiniz ama tek sart siyah olması gerekiyor mutfak ona gore seçildi tadilat oldu. malesef siyah olmak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebbx41 -- 15 Kasım 2024; 14:9:32 >

ALTUS AL 10123 D B Enerji Sınıfı 10Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi Beyaz

15k fiyat var.

Bu ürün iyimidir.

Birde grundig gwm 101414 b var. Bu 1400 devir.Sadece bir satıcı var o da aynı fiyata.

İkisi arasında Grundig daha iyidir Grundig i tercih etmenizi öneririm

Buzdolabı ve bulaşık makinesinde dediğim gibi seçtiğiniz Siemens modellerini tercih edebilirsiniz. Bütçeniz de sanırım 200-220 k arasıydı. Siemens de seçtiğiniz modellerden buzdolabı bulaşık makinesi toplamda 100k yapıyor. Beko istemiyorsunuz. Electrolux da ise siyah cam bulaşık makinesi ve siyah cam buzdolabı yok. Zaten Electrolux de buzdolaplarının çoğu modeli Vestel üretimi.

Size Electrolux den çamaşır makinesi ve ankastre set tavsiye edebilirim.

Çamaşır makinesinde otomatik dozajlamalı makineleri ben pek tercih etmiyorum tavsiye de etmiyorum çekmece problemleri yaşanabiliyor ancak sıvı deterjan kullananlar için büyük konfor rahatlık.

Çamaşır makinesi:  EW8F5407ACT modelini tavsiye edecektim otomatik dozajlama sistemi de vardı ancak yeni çıktığı için her yerde bulunmuyor

EW9F161BT modelini tavsiye ederim. En uygun fiyat attığım linkteki sitede var ancak bu siteden alışveriş yapmadım siteyi çok bilmiyorum.

Bu da gizerler de. Gizerler iyidir.

Ankastre Fırın:

Ankastre Ocak:

Ankastre Davlumbaz:

Electrolux de tavsiye ettiğim modeller fiyat olarak toplam 73.881₺ yapıyor. Siemens de de seçtiğiniz buzdolabı ile bulaşık makinesinin toplam fiyatı 100k idi. Siz düz hesap 174k bandında hepsini alabiliyorsunuz bütçenize de uyuyor.

bugun son bır kac sıemens gezıcem + %10personel indirimi buldum siemens fabrikada calısan arkadaşımdan.iyi bir fiyatta anlasırsam bayii ile + personel indirimini uygulatırsam sanırım komple siemens alacagım eğer ki bayii kem kum zort zurt ederse bu sekilde bir kombin iyi gibi ya da çamaşır makinesiz bir kombin yapıp ayarlayabilirim.bir de izmit electrolux servis bir adet var kücücük bir servis bu yöndende biraz çekimserim ve biraz şikayetvar yorumlarını okudum genel electrolux servislerinin tutumu pek iyi değil gibi.bakalım netice bu hafta belli olacak. zaman ayırıp cevap verdiğiniz için tesekkur ederım.

edit; hocam çamaşır makinesi hariç tüm siemens seti ankastre set + buzdolab + camasır makinesini bayiiler arasından en dip fiyatı 132k olarak aldım ve 9taksit olarak ayarladım. ödemesini yaptım ve 1sene depoda bekletmeli olarak anlastım.en cazip en olur nokta buydu.biraz fiyatta ben geldim biraz onlar geldi. internetten bu seti alsam akakceye oranla %16 fazla vererek bayiiden aldım(internettede HB TRENDYOL AMAZON dısında taksit imkanı pek yok taksit arttıkca vade geliyor) fakat artı olarak 9taksit + depoda bekletme + fiziksel guvence + nakliyatta hasarsız garanti gibi avantajla cezbetti ozellikle 9taksit oluşu en buyuk sebeb.her bayii taksit arttıkca vadeyi yansıtıyorlardı burası dırek toptancı olarak baglı oldugu ferre a.ş inden toptan mal alır gıbı kartımı geçirdi ve taksite böldü.okuyan arkadaslar olursa en son koz olarak bunu kullanabılırsınız cunku taksit yoksa kapıdan cıkacagımı ve ınternettten hem uyguna hemde avantajlı olarak alacagımı riske deger oldugunu elimdeki excel tablosunda gosterdım fıyatta ya bölün ya da gidicem dedim en son bu sekilde cozum urettıler ve devamı geldi fakat 132 yi düz 130 yuvarlamadılar.kocaeli için en uygun şartları fiyatı ve taksit oranını yansıttıkları için tercih ettim.çamaşır makinesinide dahil etsem 177k ya ınmıslerdı en son 178 3taksit axesse yaparım diye anlasmıstık. 9taksit çamaşır makinesi dısında 132ye almam iyi oldu belki fiyatta cok gelemediler ama taksitte geldiler. iskonto oranlarını anlattı ıstanbul ve ızmıt farkını sorunca alınan satılan kota arttıkca iskonto miktarının arttıgını malın fıyatının dustugunu en ıyı ornek mediamarktta olan fıyat farkını kendı acarak gosterdı.kendisinin ayda 200 urun cekıp onların 20000 cektıgını haliyle daha cok fıyat kırdıgını bayiilerinde bu sekılde oldugunu ve rakip halinde oldugunu istanbula fiyat olarak yetişemiceklerini anlattı.istanbul anadolu 170k/5 taksit avrupa 165/9taksit oldugunu gosterdım kendisine mesajlarla.sonrasında ikna oldum taksitlede bana olumlu yaklaşınca alıp cıktım umarım rezil etmez elektronik sans işi.allah hayırlısıyla kullanmayı nasip eder inşallah.

edit2; WG54B2AXTR çamaşır makinesini 41k ya yapı kredi 6taksit ile siemens sitesinden aldım. %5 ilk üye indirimi + %15 idos makinelerde ındırım kodu ile alıp tum seti siemens ile kapadım bu kampanya denk gelmese electrolux e yonelıcektım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebbx41 -- 17 Kasım 2024; 15:29:10 >

Sizin tercihiniz zaten baştan belliymiş aslında. Sormadan da alıp geçebilirdiniz. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

• Merhaba, 15k civarına bir çamaşır makinesi bakıyorum. Çok bir kriterim yok, 7 kg üzeri makinelere bakıyorum. Konuda gördüğüm kadarıyla electrulux ve grundig çok önerilmiş ama her markaya açığım. Aşağıya gözüme çarpan birkaç modeli bırakıyorum, başka öneriniz varsa beklerim.

Grundig GPWM 81622 8 kg

EW6FN449BT Perfectcare 600

GWM 91014 PWM 102633

GWM 91014 A 9 kg 1000

Grundig GWM 101414 B (konuda önerilmiş ama stok göremedim hiçbir sitede.)

Bu fiyat civarında çok fazla hoover modeli de var.

• clloyd kullanıcısına yanıt

Baktığınız modeller arasında en iyi seçenek Electrolux. Tambur hacmi 68 lt en genişi Buharlı Anti Alerji programı var sıkma devri 1400 devir. Kalite ve tecrübe olarak da Grundig den çok daha iyidir.

Ama küçük ilçede yaşıyorsanız servise çok önem veriyorsanız GWM 91014 PWM 102633 modelini de tercih edebilirsiniz.

• Windsor CM 10WS120. 5 ay oldu sorun yok. Hoplama-zıplama yaşamadım.

62 lt tambur hacmi, 1200 devir, 75 db sıkma, hızlı yıkama, devir, sıcaklık ayarı, 15-60 dk programı da var, ağız geniş, sıvı deterjan aparatı çıkıyor, ekstra garanti uzatma var. Çamaşıra göre süre kısalıyor. N11; VsOutlet'den aldım. Servis gelip kurdu, ekstra ücret talebide olmadı.

+4 yılda; kurulum sırasında garantiyi uzattık. Şimdilik memnunuz, ileride ne olur bilemem. Tabii beyaz eşya-elektronik eşya biraz şans işi; kişisel tecrübeye göre memnuniyet değişir.

Teşekkür ederim cevabınız için. Perfectcare 600 modeli için siparis geçtim.
  • Grundig gpmw 102643 çamaşır makinesi önerir misiniz? 10 kg olmasına rağmen tambur hacmi 65 miş. Bir de pet tube tambur ve saç olması düşündürüyor.

• Paslanmaz saç olarak geçiyor. Diğer bir gözlemim de tambur sanki çamaşırlara zarar vercek gibi sivir uçlarla kaplı. Ama fiyat olark alınabilirliği cezbedici.

• zorakiadam Z kullanıcısına yanıt

Tambur malzemesi genel olarak pek güven vermiyor. Ancak hemen sorun yaratmaz gibi.

Electrolux EW6FN449BT modeline bakabilirsiniz. Tamburu çeliktir tambur hacmi 68 lt genel olarak çok daha iyidir Grundig den

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.