Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
370
Cevap
13
Favori
76.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mesela beyazlar için standart yani ön yıkamasız yıkama süresi ne kadar?

• Arçelik 9140 PM öneririm.

Buhar ile havalandırma var çoğu samsung gibi. Harika bir özellik. Dışarıdan gelince ter kokusu olmayan hırka VS atıyorum sigara VS kokularını gideriyor mis gibi oluyor. Özellikle yün gibi hassas ve pahalı kıyafetlerinizin yıkanma sıklığını azaltır.
    Bu arçeliktem bağımsız bir öneri

Bende kedi var ve bu makinede kedi tüyü toplama özelliği var gayet iyi çalışıyor.

Genel olarak çok sessiz. Güzel makine. 75 kg fln ağırlığı var.

Alternatif olarak İtalya fabrika üretim Electrolux öneririm.

• tokat6006 T kullanıcısına yanıt

Polonya ile İtalya üretim modeller kalite olarak farklı.

İtalya alırsanız Electrolux çamaşır servislik olmazsınız.

Ayrıca yaygın servis ağı çok önemli değil.

Ben arçelik pm 9140 aldım. Kedi tüyü topluyor kedim var. Buharla koku giderme var. Ama bu makine zaten ucuz değil ve hiç bir çeyiz kampanyasına da dahil edilmez. Arçelik üst kalite cihazlardan.

Gelelim servis ağına.

Evet arçelik şöyle bir avantaj ile geliyor.

Parça bulunuyor ve yerli.

Gelelim servise. Bizim bulaşık makinesi sıfırı 33 bin TL fln arçelik 8 program. Bozuldu su kaçırıyor. Rezistans değişecek VS min 8500tl masraf dedi arçelik.

Ürün arçelik olduğu için parçası bulunuyor iyi bir tamirci 3500tl ye yaptı. Ne su kaçırıyor makine ne de yıkamda sorun yok. 8 yıllık makine.

Yeni seriler aynı kalitede üretilmiyor olabilir burda bir şerh düşelim.

Ama 8500tl çok para...

:))

Klima arçelik bu yüzden öneriyorlar. Kompresör hariç her parça yerli. Çin malı aux kullanan Baymak al, inverter dış ünite kart bozulsun 12 15 bin liralık olursun.

:) kart 100 dolar bu arada. Sana o fiyat...

• onurmio kullanıcısına yanıt

O zaman ben çamaşır makinesi ve kurutma makinesinde Electrolux diğer ürünlerde ise Grundig tavsiye ederim.

Çamaşır makinesi:

Kurutma Makinesi:

Bulaşık Makinesi:

Buzdolabı:

Ankastre Fırın:

Ankastre Ocak:

mediamarkt
    GRUNDIG GIGL 622410 Woklu Ankastre Cam Ocak Siyah Fiyat & Özellik | MediaMarkt
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_grundig-gigl-622410-woklu-ankastre-cam-ocak-siyah-1230528.html

Ankastre Davlumbaz:

mediamarkt
    GRUNDIG GDSP 2474 BB Yatay Cam Duvar Tipi Davlumbaz Siyah Fiyat & Özellik | MediaMarkt
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_grundig-gdsp-2474-bb-yatay-cam-duvar-tipi-davlumbaz-siyah-1230531.html

Ürünlerin toplam fiyatı 98.979₺ yapıyor bütçenize de uyuyor.

• tokat6006 T kullanıcısına yanıt

Merhabalar:

Kireç şikayetiniz muhtemelen şebeke suyunuzun sertlik oranı kireç ile alakalı. Yeni makine de alsanız makine musluğuna veya evinizin ana su hattı girişine kireç kırıcı kireç önleyici aparat cihaz taktırmazsanız kireç sorunu şikayeti yine yaşayabilirsiniz.

Bosch grubu bende tavsiye etmiyorum sebeplerini daha önceki mesajlarımda açıklamıştım. Koç grubu da düşünmüyor iseniz geriye kalan en mantıklı seçenek tercih Electrolux olacaktır.

Servis ağı modele göre değil markaya göre bağlı bir durumdur. Eğer kasaba belde tarzı yerlerde yaşamıyorsanız Electrolux ile de servis sorunu yaşamazsınız.

Tavsiyeye gelince öncelikli olarak Electrolux un en üst modeli

EW9F161BT modelini tavsiye ederim.

1. tavsiye ettiğim model fiyat olarak size pahalı gelirse

2. tavsiye alternatif olarak EW7F249PST modelini tavsiye ederim.

• Merhaba 10 kg 1200 devir Bosch wga252z0tr modeli makine almayı düşünüyorum eski makinem de Bosch ve memnunum ama 20 yıl oldu 6 kiloluk ve yetmiyor artık. 25000 e kadar önerebileceğiniz benzer özelliklerde bir makine var mıdır? Boschta buhar özelliği var bu özelliğin olmasını da istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykayan -- 27 Kasım 2024; 22:49:10 >
  • Merhaba, 12 yıldır kullandığım ve hiç servis bile çağırmama gerek bırakmayan emektar çamaşır makinem Indesit, 2 gün önce bozuldu. İki gündür sıkma programında çalıştırıp deniyoruz, bazen programı bitirmiyor, 1 dakika kala duruyor ve kapak kilidini açmıyor. Tekrar çalıştırdığımda bazen nadiren bitiriyor. Bir de iki gündür birer kez normal program çalıştırmayı denedim, su akıttı. Bugün servis çağırdım, ana kartında problem olduğunu, su akıtmanın sebebinin de başka bir problem olduğunu, yedek parçalarının pahalı olmasından dolayı yeni makine almamı tavsiye ettiğini söyledi. Tabi evde aktif kullanılan bir cihaz olduğu için yana yakıla makine aramaya başladım. Şu an öncelikle radarımda Samsung ve Arçelik modelleri var, ama 15bin'den fazla vermek istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Merhaba
    Linkteki ürünü almak istiyorum tavsiye eder misiniz

https://app.hb.biz/G46A6vPAJ84P

• Uzun süredir Çamaşır Makinesi araştırıyorum ve tüm mesajları ile yorumları inceledim. Genel olarak aşağıdaki makineler öneriliyor ve kullanıcılar memnun gibi görünüyor (online alışveriş sitelerindeki yorumlara da baktım). Bütçenize ve tercih ettiğiniz özelliklere göre değerlendirilebilir. Üstatların olumsuz yorumları varsa, mesajı düzenleyerek yanlış yazdığım ürünleri çıkarabilirim.

Electrolux EW8F229ST

Electrolux EW6F2292T

Electrolux EW6FN449BT

Electrolux EW9F161BT

Electrolux EW6F341PST

Arçelik 9120M

Grundig 101414

Grundig 101414 B

Grundig GWM 91214 B

BEKO CMXD 9120

BEKO CM10120

(: Yıllar sonra foruma mesaj yazmak beni biraz duygulandırdı, bir yandan da geri dönebildiğim için çok mutlu oldum. :)

• Arkadaşlar merhaba kullandığım Samsung makinem önceden ayarlanmış gibi tam 10 yılı doldurunca arızalandı (amortisörler bitik, rulmanlar dağıldı, kazan düştü). Beklediğimden erken gibi ama yine iyi dayandı, 2 çocuklu aileye, hergün en az 1 makine sabit yıkanıyordu zaten son 6 yıldır. Şikayet.var'daki tüm markalar için yorumları görünce ben şanslıymışım dedim en azından 10 sene sorunsuz kullandık. Tamir işini soruşturdum en aşağı 5bin, ucu da açık dediler, ben de tamir ettirip makinenin yeniden bozulmasını bekleyeceğime yenisini alırım diye düşündüm. Yeni makine yeni sorun ve heyecanlar gibi ama bakalım nasip kısmet.

Yorumların genelini okudum; aile büyük olduğu için 10-11 kilo büyük bir makine almak istiyorum, yorgan vs de yıkamak için, özel bir teknoloji beklentim yok, zaten aşağı yukarı neredeyse hep aynı programda yıkıyor hatun. Ömür olarak da 10 yıl biçiyorum artık, 15-20 yıl gitmesi mümkün değil artık, fazla para vermeye de gerek yok yeni teknoloji çıkıyor habire.

2 seçenek arasında kaldım, ya paraya kıyıp 20k üstü tavsiye ettiğiniz Electrolux modellerinden birini alacağım, ya da 15,5bin-18,5bin aralığında Grundig (102633 - 102643 - 114643 modellerinden biri) (Kurutma makinem de Grundig).

Sizin tavsiyeniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi das.sigma -- 3 Aralık 2024; 13:10:18 >

• Arkadaşlar makine miladını doldurdu, hemen sipariş verebileceğim düşük bütçeli makine önerilerinizi bekliyorum hanımla makina başında bakışıyoruz

• das.sigma kullanıcısına yanıt

Tavsiyem Forumda belirtilen Electrolux modellerinden size uygun olanını seçip almanız. En son seçenek Grundig olabilir.

• Bugün eşimle tüm teknolojik mağazaları gezdik neredeyse, tüm makine alternatiflerine baktık; plastik kalitesi, körük kalitesi, kazan çelik kalitesi 10 yılda nasıl bu kadar düşebilir hayretler içindeyim, neredeyse eski Samsung makineyi yaptıralım gittiği yere kadar diye düşünmeye başladık. Eski makinemizin kalitesinde birşey alabilmemiz için en az 30-35 bin vermemiz lazım. Yorumlara bakıyorum en düzgün görünen makine bile abuk subuk arızalar vermiş, kendi makinemin yorumlarına bakıyorum en azından 10 yıldan erken arıza vermemiş, nasıl olacak bu iş anlamış değilim.  

• das.sigma kullanıcısına yanıt

Altus al1023d modelini alıp ek garanti yaptırmak en mantıklısı eski kalitede ürün kalmadı malesef.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt
    Grundig GWM 91014 aldım, yarın kurulacak nasipse, ek garantiye 4bin verilir mi emin değilim. 4-5 sene sorunsuz giderse benim için yeterli olur. Artık cep telefonu gibi oldu, uzun süre kullanmak hayal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.