Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
370
Cevap
13
Favori
76.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yakın zamanda beyaz eşya seti almam gerekiyor. Çamaşır, kurutma, ankastre seti, bulaşık ve buzdolabı. Buzdolabı için ölçülerim net değil o yüzden yalnızca marka tavsiyesi uygun olur, diğerleri için ise bütçem ortalama olarak 100 bin tl.

Bosch marka almak istiyordum ama çok kötü yorum gördüm, bildiğiniz iyi marka ve modelleri benimle paylaşabilirseniz sevinirim.

• teşekkürler

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

Merhaba

Çamaşır Makinası almayı düşünüyorum ilk olarak Arçelik 10120 MX modeline baktım ama buradaki yazıları okuduktan ve sizin tavsiyinizden sonra

Electrolux EW6F341PST ve Electrolux EW9F161BT modeli arasında kaldım ama aralarında 10bin üzerinde fiyat farkı var. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi ? Bir de son olarak Siemens WG52A2A0TR modeline bakmayi dusunuyorum. Bilgi verirseniz çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zts -- 21 Kasım 2024; 12:52:4 >

• Merhaba bende arçelik 9100 Pmg var 2 sene önce evlenirken aldım lanet okuyorum sayısız kere servis çağırdım en ufak lekeyi bile cıkarmıyor, fondöten lekesi yemek lekesi hiçbir lekeyi çıkarmıyor. Bana lütfen en iyi leke çıkaran en güzel yıkayan makine önerir misinizzz

• Electrolux PerfectCare 800 EW8F229ST önerirmisiniz
  • ılos1 I kullanıcısına yanıt

Electrolux EW8F229ST modeli sizin işinizi kesinlikle görecek bir makinedir.

• harun02 H kullanıcısına yanıt

Ben öneririm gayet iyi ve birçok markaya kıyasla biraz daha kaliteli.

• onurmio kullanıcısına yanıt

Merhaba öncelikle hangi ilde yaşıyorsunuz? Ona göre daha iyi tavsiyeler verilebilir.

• zts Z kullanıcısına yanıt

Merhabalar;

Electrolux un 2 modeli de baktığınız Arçelik den kalite performans çok daha üstündür. Arçelik de kötü değil ama Electrolux çok çok daha iyidir. Arçelik in avantajı yaygın servis ağının olmasıdır.

Farklara gelecek olursak

EW9F161BT modelinin avantajları

+1600 devir( diğer model 1400 devir)

+Su jetli yıkama teknolojisi var( diğer modelde yok)

+UltraMix deterjan ve yumuşatıcı karıştırma pompası var yıkama işleminden önce deterjanı alıp alt haznede pompa karıştırıp çamaşırlara püskürtüyor aynı işlemi yumuşatıcı adımında da yapıyor( diğer modelde yok)

+ Wi-Fi ile uzaktan kontrol var ve Wi-Fi Electrolux My Care uygulaması üzerinde ek programlar da var( diğer modelde yok)

+Tuzlu reçineli yumuşatma sistemi var çekmecede bulaşık makinesi gibi aynı mantık tuz kutusu var. Bulaşık makinesi tuzu dolduruyorsunuz. Reçine sistemi hem suyu yumuşatıyor. Hem de renkli kıyafetlerin renklerini koruyor. ( diğer modelde yok)

+Koyu renkli çamaşırlar için özel renk koruma programı var( diğer modelde yok)

+ Buharlı tazeleme ve kırışık giderme programı var. Electrolux un bunun için özel koku solisyonunu alıyorsunuz. Bu özelliği kullanacağınız zaman 3-4 damla çekmeceye koyuyorsunuz. Buharlı tazeleme programı 1 kg ya kadar 2 tişört 1 pantolon veya 3-5 gömlek gibi kırışık ve yıkamak istemiyorsanız ama kötü kokulardan da arındırmak istiyorsanız buharla hem kırışıklığı açıyor hemde kötü kokuyu gideriyor.( diğer modelde yok)

+UltraWash59 programı var. 5 kg orta kirli çamaşıra özel hızlı program. 1 saatte yıkıyor. ( diğer modelde yok)

+AquaStop su taşmasına karşı güvenlik tertibatı var. ( diğer modelde yok)

+Ekstra ses yalıtımı var en üst model olduğu için( diğer modelde yok)

Bunun dışında genel olarak aynıdır. Aradaki 10 bin küsür TL lik fark hem kalite hemde donanım farkından kaynaklanıyor.

Ancak bütçenizi çok aşıyorsa EW6F341PST modelini de tercih edebilirsiniz. İki model de sizi üzmeyecektir.

Bosch Siemens grubunda ise çamaşır makinelerini önermiyorum daha önceki mesajlarımda nedenlerini açıklamıştım. Bosch Siemens grubu yerine Arçelik grubu daha iyidir. Electrolux ise ikisinden çok daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 21 Kasım 2024; 20:7:32 >

• harun02 H kullanıcısına yanıt

Evet öneririm güzel cihazdır.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, Kocaeli'deyim ben. Şehir neyi etkiliyor acaba?

Küçük belde kasaba tarzı yerlerde yaşıyorsanız servis olarak en yaygın Koç grubu Arçelik Beko grubunun. Ama normal Büyükşehirlerde yaşıyor iseniz çoğu markanın servisi var ve yaygın farketmiyor arkadaşımız ondan dolayı sormuştur muhtemelen.

İl sormamın sebebi servis ağından kaynaklı. Mesela ben size bir marka önerdim diyelim fakat bölgenizde 2 3 servis var ise biraz sancılı bir süreç olur kurulum veya tamir süreniz uzar. Ama bölgenizdeki servis ağı yoğunluğuna göre marka söylersem kurulum ve onarım sırasında sıkıntı yaşamazsınız. Bu sebebten ötürü.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. uzun vadede 900 serisini almak daha mantıklı gibi… son olarak siz kendinize alıyor olsanız Electrolux EW8WP261PBT Kurutmalı ile Electrolux EW9F161BT modeli aynı fiyat kurutmali 800 serisi mi yoksa kurutmasız 900 modelini mi alırdınız..

• zts Z kullanıcısına yanıt

Rica ederim ne demek. Ben yeriniz imkanınız varsa çamaşır ve kurutma makinesinin ayrı ayrı alınmasının taraftarıyım.

Hocam selam, anladım yok yok büyükşehirde yaşıyorum. Servis ağı konusunda sorun çekmem diye düşünüyorum, istediğim tek şey iyi bir ürün alıp sorunsuz kullanmak :)

Anladım. Hepsinin aynı markası olması şart mı sizin için bir kaç ürün farklı marka olsa sorun eder misiniz?

Sorun etmek ne demek öyle şey mi olur, her türlü öneriye açığım yalnızca çamaşır ve kurutmayı üst üste koyacağım bu sanırım farklı markalarda problem oluyormuş böyle bir bilgim var :)

Hocam merhaba sizi bayağıdır takip ediyorum, Bosch grubu için haddinden fazla şikayet var Koç Grubuda düşünmüyorum, ben annem için alacağım mevcut makinası 10 yıldır kullandığı 1400 devir profilo, şikayeti ise çamaşırlar da kireç parçaları çıkıyor ve yıpratıyor diyor, Electrolux aklımı çok çeliyor tek sorun servis ağı pişman olmayacağım bi model tavsiye etmenizi rica ediyorum saygılar..

• Çamaşır makinasında marka ve model önerebilecek var mı?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.