Şimdi Ara

2024 yılında dizel araba almak mantıklı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
14.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    3 5 kmde benzinle dizel farkı olmaz. Dizel uzun yolda verimlileşir. Dizel motor 3 5 km gidip gelmeye çabuk havlu atabilir. Benzinli atmaz. Yani total km olarak. 3 5 km binilen dizel motor yüksek kmleri görmeden üflemeye başlar. Özellikle kışın kullanımlarda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Bazen rölantide ilk kalkışta çok fazla bekleyemeyince vardığım yerden stop ettiğimde motordan havalandırma sesi geliyor bir süre (yani tam bilmiyorum o yüzden böyle yazdım) bunu yapmamaya çalışıyorum

• sissil S kullanıcısına yanıt

Bu bilgileri vermeniz çok güzel ve değerli sağolun. 2019 3008 dizel aracım var son 3-4 aydır arada adblue arıza uyarısı çıkıyor. 1 kez enjektör değişti ve uyarı gitti. Ancak sonra 1 ay ara ile 2 kez daha uyarı oldu yetkili serviste güncelleme yapıldı ve uyarı silindi. Sonra kristalleşme önleyici sıvı ekledim. 40 gündür uyarı yoktu dün yine başladı. Yetkili servis yolu yine göründü. Bir keresinde adblue arıza uyarısı çıkınca yakında özel bir Peugeot servisinde hata koduna bakılsın istemiştim. Adblue deposu ile ne uğraşıp duruyorsun hocam şimdiye kadar 100 kadar aracın iptal ettik dedi. Benim aklıma pek yatmamışti. Sizin yazdıklarınızı görünce iptal ettirmek doğru değil ve çok tehlikeli bunu anladım. Teşekkürler 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 3 Aralık 2023; 20:50:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dpf ile birlikte iptal edilince sıkıntı kalmıyor, araba euro 4 motora dönüşüyor. Birde bu zıkkımları her depoda 10 15 km motor sıcakken 3 bin devir üstü çalıştırmak gerekiyor. Egzos tarafına alev basıp yakması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 3 Aralık 2023; 20:52:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Hocam o şekilde olmasını istemiyorum. Peugeot 3008 Türkiye Facebook grubunda 6 yıl ve 150bin km , yetkili serviste tam bakım varsa iyi niyet garantisinden uygun bir ücret ile değişim yapıyorlar şeklinde paylaşım var yetkili servise götürüp bunu söyleyeceğim. Bir de denirse densin artık dizel araç benim gibi standart sürücüler için gerekli değil. 2006'da beri 4 sıfır, 2 düşük km dizel almış biri olarak bunu söylüyorum. Şehiriçi kullanım için 2020 Clio 4 0.9 tce aldım. Dizel hemen hemen aynı paraydı ama tercih etmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 4 Aralık 2023; 0:5:15 >
  • Araç nedir hocam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.