Benzinli araba küçük hacimli de olsa yakıyor arkadaş , ibre pat diye düşüyor insanın moralini bozuyor |
2024 yılında dizel araba almak mantıklı mı? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Direkt enjeksiyon olduğu için sıkıntı olabilir. Bu tarz direkt enjeksiyon araçlara daha yeni yeni kitler bir iki firma tarafından çıkarıldı. Yanma odasına lpg ile beraber sürekli benzin de enjekte edilmek zorunda enjeksiyonların yanmaması ve zarar görmemesi açısından. Mesela Klasik indirekt olsa yılllardır var olan sorunsuz uygulanan sistemler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Toyota Corolla 1.5 için direk hazır yazılımla gelen kitler var, 1000 km de 1-2 lt benzin tüketiyor. Her araç için yok tabi böyle imkan.
O kit Corolla için geliştirilmiş bir kit brc'nin kiti haberim var. Ama 1.2 puretech e uyarlanır mı bilemem.
1.2 alırsam lpg taktırmayacağım. Sıkıldım artık lpg ile uğraşmaktan.
Neden hocam arıza ayardan kaynaklı mı problemler mi ?
Hayır üstad. Otopark konusunda canım sıkılıyor bazen. Çalıştığım kurum ve oturduğum site ile alakalı. İnsanların çenesinden yoruldum :)
Ek olarak 300km de bir petrole gitmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 21 Kasım 2023; 11:25:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Opel benim gözümde alamanyanın şahin doğan türevi kaliteli gelmiyor.pöcö yada sitröen daha alınabilir.bunlarında adblue problemi vardı dizellerde çözdülermi bilmiyorum.
2024 yılında dizel araba almak mantıklı.Dizel aracımı sattım üzerine 250000 ekleyip gene dizel araba alacağım.Dizele binen adan benzinliye kolay kolay binmez
-
Beklentinize ve kullanım tarzınıza göre değişir. Yakıt tasarrufu istiyorsanız ve uzun km yapıyorsanız evet. Hatta az km yapıyorsanız da evet. Ama sakin kullanırım şehiriçi giderim diyorsanız japon-lpg de olabilir. Yeni nesil benzinli otomatikler az yakıyor ama üst sınırı yok, azıcık zorlayınca yüksek tüketim görülebiliyor, dizelde böyle bir şey yok benzinli kadar farketmiyor.
Benim dizelde sevmediğim şeyler
1. Ses
2. Yanlış hatırlamıyorsam bir araştırma okumuştum dizel araçlara binenler daha fazla kanser oluyordu ya da kanserojene maruz kalıyordu , büyük ihtimal çıkardığı zehirli gazların miktarının fazlalığı ile ilgili.
Hocam madem öyle dizel alma konusunda çok düşünüyorsanız lpg de can sıkıcı oluyorsa suv olarak chr hibrit de var eğer düşünürseniz. Uzun yıllar-km'ler problemsiz kullanırsınız.
Üstad chr çok çok küçük bir araç. Çoluk çocukla olmaz.
Hocam bütçeyi biraz daha yükseltebilirseniz eğer yine corolla cross ikinci el 1400-1500 arası bulunabiliyor. Sonuçta garantisi bitmiş veya bitmek üzere olan bir fransız alıyorsunuz biraz korkut muyor mu ?
Bu araçlar o dönemlerde 1.2 lerde buji patlaması ve dizellerde adblue sorunu yaşamışlardı.
Millet fransızlarla 500 bin km devirmiş. Boşuna korkuyorsun. 1000 de bir sorunlu parçaya sahip araç denk gelebilir. Milyona yakın sayıda yollarda dolaşıyor o motorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha geçen gün bir tamirci 1.2 puretech motorlardaki meşhur arızaları gideririz konu açmıştı. Adam birde 1 haftada tamir etmekten bahsediyordu hemde. 1000 de 1 olsa olsa Japonlar için geçerli olur.
Ya şimdi Toyota rektefe ettiren birini görsek ne diyecez?
1000 de bir diyecez.
:))
Günde 60 km işe git gel senede ortalama 22-25k km yapıyorum.Dizel araç hiç tercih etmedim.Şuanda 1.4 tfsi araç kullanıyorum.Karma ortalamam 7 litre civarı.Dizel olsa 5 olacak.Sadece dizelin sesi yüzünden bile tercih edilmeyeceği kanısındayım.
Tabi bu benim görüşüm.Nispeten yeni bir araç alıyorsanız yani sorun açmayacağını düşünerek seçim yapıp üstüne üstlük yakıt gideri sizin için önemlidir o zaman tabiki tercih edilebilir.
Ayriyeten yeni nesil turbo benzinlilerin sakin kullanımda dizelden aşağı kalır yanı yok.Hatta kullanım mesafeniz düşünüldüğünde daha erken ısınacağı hesaba katılırsa araca göre daha da az yakabilir.Sorunuzun karşılığı artık dizel tutmaz, üretim duruyor vb. gibi şeylerse Türkiye'de bitmez onuda belirteyim.
Bir süre sonra ( menzilleri 1000 KM ve şarj istasyonları çoğalırsa ) Elektrikli otomobiller bu tartışmaya son noktayı koyacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X