2025 Asgari ücret 22.104TL oldu.
-
-
Bozdur bozdur harca. Resmen dalga geçmişler. Ayıp diyeceğim ama 2023 seçimleri aklıma geliyor
-
Resmi enflasyon %45 kümülatif olarak %55-60 zam olması gerekiyor ki sene başındaki maaşa gelmesi için fakat yine de Sıkıyorsa versinler demiştim sıkmamış demekki... Seçim zamanı fazladan verilenler geri alınıyor memurlardan da bu sene %15-20 kesecekler... Boşuna rte'ye büyük lider demiyorlar algıyla ülke yönetmeyi başarıyor yine de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Aralık 2024; 20:49:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ota boka yüzde 44 zam ver çünkü enflasyon bu yönde ama halk için 30 ver. Sebep beklenen enflasyon bu.
Allah belanızı versin ben bişey demiyorum artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
oy verenler düşünsün
-
Yine Patronları düşünmüşler çok şükür.Bizin patron 3. Tesla aracını alır artık.
Ve yine seçim öncesi verip tuzlukla koşanlara saplayacaklar.
Kaç olacaktı ben niye yakın maaş alam ?
Hülooooooooooğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ
-
çok iyi olmuş şükür edip yesinler işte
-
eceviti satanlar düşünsünler! millet aç kalır artık :))))))))))))
-
Birde demiyorlar mı "biz enflasyona ezdirmedik -ezdirmeyeceğiz" halkın matematik bilmemesi işlerine çok iyi geliyor
makarino devamke
reis böyle iş mi olur yaw diyip +1k verip kahraman olur mu?
-
Adamlar 1 yıl zam beklemiş.
Ve 1 yıl daha bu ücretle geçinecek.
Yalandan resmi enflasyon bile yüzde 45 civarında.
Vergi ve harçlar için yeniden değerleme oranı da öyle.
Bu milletle alay etmektir.
Biz zaten şirketler olarak en düşük ücret 24 bin uyguluyorduk.
En az 28-30 gibi net ucret vereceğiz.
Sıra emeklilerde
628 dolar ediyor
Eğer erimezse son 5 senenin en iyisi öncesini pek takip etmedim
Ha yeterli mi bence değil 1000 dolardan aşağı alan bu devirde evlenemez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 24 Aralık 2024; 21:51:6 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
matematik?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hülooooooooooğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ |
Ota boka yüzde 44 zam ver çünkü enflasyon bu yönde ama halk için 30 ver. Sebep beklenen enflasyon bu.
Allah belanızı versin ben bişey demiyorum artık. |
2024 de bir asgari ücretli 11,28 kere Kırmızı Işık Cezası yerken bu sene en fazla 10,19 kere ceza yiyebilecek. |
Bizim millete çok bile. Bak başlıkta paranın azlığından ziyade millet yine kalkmış memur şu kadar kazanıyor, doktor şu kadar alıyor diye yarışa girmiş. Millet ne zaman ki birbirine bok atmaktan, haset çıkarmakdan vazgeçip "ulan ben düşük kazanıyorum" der, o zaman bu ülkede bir şeyler değişir. Bu ülkede asgari ücret ekonominin görece iyi olduğu zamanda da bu kadardı. Sürekli memur maaşıyla kıyas yapıyorsunuz, bundan 10 yıl önce mesela asgari ücret 1000 tl iken memur maaşı 2200 falandı. Asgari 3000 küsurken memur maaşı 7000 civarıydı. Kemal Sunal'ın filmlerine baktığınızda bile bu ülkede yıllardır asgari/memur çarpanının 2-3 arasında, ortalama 2.5 civarında olduğunu görürsünüz. Şimdi de yıl başında memurlara verilecek %10 enflasyon farkıyla aşağı yukarı düz memur maaşı 43000 civarı olacak, oran düz 2 kat olarak gerçekleşecek. Bu fark gayet normal olup ortada bir haksızlık yok. Asgari ücret, "herkesin alması gereken standart ücret" değildir. "Minimum" ücrettir. Aslında bu ücret sadece işe yeni başlayan ya da çok basit işlerde çalışan yeni mezunların kısa süreyle alması gereken bir ücrettir. Tecrübe ve iş koluna bağlı olarak özelde çalışanların maaşı artmaktadır. AKP hükümeti covid zamanında asgari ücrete sürekli çift zam yapınca asgari ücretli daha önce sahip olmadığı geçici bir refaha kavuştu.Hatta bir ara asgari ücretle memur maaşı eşitlendi. Düşük kredi faizleri de herkesi aşırı tüketime itti ve tüm millet gerçek alım gücünün çok üstüne çıktı. Şimdi yaptıkları tek şey sadece maaşları eski katsayılara getirmek. İyi veya kötü yönde değişen hiçbir şey yok. Bu süreçte asıl geliri baltalanan kesim EYT garabetiyle tamamen açlığa mahkum edilen emekli oldu. 2028'e kadar seçim yok. Bundan sonra böyle devam. Yaşanan tüm bu süreç %52 ile seçimlerde tarafını belirleyen vatandaşın eseridir. Vatandaş yine asıl sorumlulara değil birbirine saldırarak belirli güruhun ekmeğine yağ sürmektedir. Aynı tas aynı hamam.. |
|
Yeri gelmişken tekrar Allah belanı versin KK çantada keklik seçim gitti senin yüzünden.
|
Bozdur bozdur harca. Resmen dalga geçmişler. Ayıp diyeceğim ama 2023 seçimleri aklıma geliyor |
Memleketin firmaları da kansız asgari ücret açıklanır açıklanmaz zamları döşemeye başladılar. 43.800 TL idi en ucuz 4080 Super sayfayı yeniledim 800 TL zamlanmış, ulan bismillah be dolar ile geliyor bu ürünler dakikasında fiyatı artırmışlar. |
Benzer içerikler
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- hanifi doğancı
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- sezen aksu pkk
- semerşah hangi cemaatin
- 1 milyon tl eft ücreti
- youtube premium fiyat
- yapay zeka tahlil sonuçları
- adresten fay hattı sorgulama
- cep telefonu operatörleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X