< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
2025 Asgari ücret 22.104TL oldu. (12. sayfa)
-
-
memurun 6 ay sonra %18 zam alacağını düşünebilen beyine ne anlatabilirsin ki! tekrar söylüyorum memurlar bu durumdan en fazla zarar gören kesimdir.
-
Önce kümülatif toplam yapamayan beyinlere ne anlatabilirsin ki ?
Memur en az 2-3 dönem zam almamalı ve kaynaklar emekliye aktarılmalıdır.
Memur anormal rahat çalışıyor, çoğu yan gelip yatıyor ve çok iyi kazanıyor.
Ve mevcut memur sayısı maksimum 1 milyon olmalı. Fazlasının tazminatını verip tasfiye edeceksin.
Ve milletvekili sayısı da en fazla 250 olmalı.
-
Şu an canlı konuşuyor ve hayırlı olsun dedi refah payı'da yok.
-
memur 2025 yılı için toplamda %30 zam alamayacak olması durumunu millet vekili sayısı ile ilişkilendirmek nasıl bir düşünce yapısıdır? memurlar bu durumda asgari ücret zam oranı ile mağdur edilmiştir.
-
-
Memura verilen çok bile. Polis memuru gelmiş 55 bin alıyorum diyor bir de şikayet ediyor. Zaten öğretmen olup atanamadığın için polis olmuş birisin daha ne vereceklerdi ki? 35 binden fazla vermezdim. İşi zormuş şöyleymiş böyleymiş hikaye. Asgari ücretle esnaf yanında çalışan adamına göre bir memurun çalışması komik kalır.
Okumuş okumamış meselesi ise eskide kaldı. Herkes okudu. Kiminin torpili yok kimisinin bitirdiği bölüme devlette atama yok. 2 yıllık isimsiz cisimsiz bir bölüme girip devlete düşük puanla girenin 4 yıllık iyi bir bölümden ataması yok diye devlete giremeyene laf söylemeye hakkı mı var?
-
İnsanlar şu an en basit şeyi de atlıyorlar, asgari ücret dünyanın çoğu yerinde işe yeni giren veya öğrenci seviyesi maaşıdır. Genel olarak %10-%15' lik kesim asgari ücret alır. Bizde ise yıllardır asgari ücretli çalışan miktarı %50 civarı veya üstüne doğru gidiyor. Sigortasız altında çalışanları saymıyorum. Yani asgari ücret ortalama maaş olmak üzere.
1 yıl önceki rapor:
Rapordan özet bulgular şöyle:
- TÜRKİYE ASGARİ ÜCRETLİLER ÜLKESİ!
Türkiye’de asgari ücretle çalışanların kapsamı oldukça yüksektir. Merkez Bankası ve DİSK-AR verileri ile çeşitli araştırmalar asgari ücret civarında bir ücretle çalışanların oranının yüzde 50’lerde olduğunu gösteriyor.Milyonlarca işçi asgari geçim için yetersiz olan asgari ücretle geçinmeye çalışırken, işçilerin bir bölümü de yasal asgari ücrete dahi erişemiyor. Asgari ücret ve altında çalışanların oranı tekstil, giyim, deri, mobilya imalatı, gıda, inşaat ve turizm sektörlerinde daha yüksek düzeyde seyrediyor.
-
Asgarî ücreti de devlet belirliyor.
Zaten işverenin tehditi işçi çıkarmak. Ne kadar çıkarırsa çıkarsın. Bir bölümde bir işi yapmak için çalışacak eleman sayısı bellidir. Fazladan eleman yoktur yani. Özel şirket boş eleman çalıştırmaz. He kendi işinde üretim tesisine sınırlama getirir o zaman işten çıkartır.
Asgarî ücretin daha aşağısını bilmem ama 18 yaşına girmeyen, suriyeli eleman çalıştıran ve en çok bayan eleman alımı yapıyor şuan güncel olarak.
İşverenin bir kozu da biz elemanlarımıza asgarî ücret vermiyoruz ki. Üstünde veriyoruz diye söyler. Halbuki üstünde verdiği de 1-2 bin tl fazla vermesi ya da daha çok çalıştırıp 4-5 bin fazla vermesi.
Şuan Avrupa'nın en düşük asgarî ücreti veren ülkesiyiz büyük ihtimalle. En düşük 1-2 ülke hariç sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her hafta, her ay değişmiyor mu?
kardeşi bu konuda haklısın. Asgari ücreti devlet belirler ama parayı veren işverendir.
Avrupa'nın en düşük asgari ücreti veren ülkeyiz doğru fakat Avrupa'nın da en az üretim yapıp dünyaya mal satan ülkesiyiz de...
Ne kadar ekmek o kada köfte hesabı bu.
---
Düzelecek bu işler de kardeşim. Buna eminim. Zaman alacak işte..
-
2024 temmuzda zam aldınız, 2025 temmuzda yine zam alacaksınız
YALAN söylemekten vazgeçin kimse salak değil
İyi de 600 dolar ev kirasını elektrik, su, doğal gaz, telefon internet faturası giderlerini karşılamıyor ki. Bunlar bir zam yaptığı zaman yüzde 50den aşağı zam yapmıyorlar.
Üstelik bizim aldığımız ürünler 2 kat pahalı beyaz eşya, elektronik ürünler, cep telefonu ve araba. Avrupa göre 2 kat pahalı. Mısır ve Fasa göre de 3 kat pahalıdır aynı ürün.
Giyecek ve vergilerden söz etmedim bile özellikle mtv ve kasko
İşveren için para vermek dorun değil ki. Sattığı ürünü 20tl değil 50tlden satar. Zaten her ay yaptığı şey. İsterse 100bin tl olsun asgarî ücret. İşveren bir ürünü 10tlye satıyorsa ya da bir işi 10 TL'ye yapıyorsa 100tlye yapacak. İşveren için ben bi sıkıntı göremiyorum
Türkiye'de 600 dolar, 250 dolar civarı gibi birşey. %300 araba vergisi, %300 alkol, %100 cüğara, %50 diger her şey. 250 dolar civarına günde 12 saat, haftada 6 gün çalışan bir millet düşünün. Türk milleti. Dünyada böyle çalışkan bir millet var mıdır acaba?
-
Güzel bir konuya değindin.
Bu durumda da, asgari ücretteki zam miktarının da bir anlamı kalmıyor. %30 zam almışsın sonra markete bir bakıyorsun ki o ürünler de %30 artmış.
-
İşte onun da bir anlamı var. İnsanlar borçlarını kapatabilir. Aldığı ücret birim bakımından yüksek olunca çektiği kredi de daha ödenebilir oluyor.
sana salak demedim elbette fakat bilmediğin veya anlamak istemediğin durum şu memurlar temmuzda alacakları zam ile birlikte %30 zamma ulaşamayacaklar. bu durumda temmuz zammı memurlar %18 verilmesi gerekiyor ki durum eşitlensin. herkesin bildiği bir gerçek var ki memurlara temmuz ayında %18 zam verilmeyecek. memurlar yılda iki kez zam alır asgari ücret ise yılda bir zam alır. bunu bilmeyen gelip de burada yazı yazmaya çalışmasın. kimseye yalan söyleyerek algı yapmaya çalıştığım yok. yalan bunun neresinde oluyor bunu açıklaman lazım yoksa yalancı olacaksın.
-
Valla herkes kendi siyasi görüşüne göre gelip burada konuşuyor.
Bu parayla geçinebilene sözüm yok. Ama bana bu para yetmiyor. Burada halk benim, oy verip göreve getiren benim. Yani patron benim. Benim aza tamah etmem değil biraz da siyasetçilerin kendi maaşlarından, lükslerinden ya da koltuklarından vazgeçmesini beklemem gerekiyor. Bu ülkede tam tersi. Hangi parti olursa olsun fark etmiyor. Siyasetçiler patron, biz onların kuluyuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 25 Aralık 2024; 14:31:33 > -
yine çok güzel bir noktaya değindin:)
bu yüzden ekonomik krizler yani para sıkıntısı olunca enflasyon oluyor. bir kısır döngü. Bundan çıkmak çok kolay değil.
ülkenin dünyaya sattığı mal, katma değeri yüksek ürünler arttıkça bundan kurtulmak da kolaylaşıyor, kamuda tasarrufun artması gerekiyor. daha yapılacak çok şey var.
enflasyona düşmemek için de ülkelerin sürekli satılabilecek yeni ürünler üretmesine neden oluyor. veya dünyanın farklı ülkelerinde ekonomik olarak söz gücümüzün olması gerekiyor ki oralarda kolay ticaret yapalım ve faydalanalım. Bu da bizi dünyaya açılmaya itiyor.
bi vekil "iha'mı yiyeceğiz?" :)) demişti, aslında iha, araba, tekstil ürünleri yiyoruz. Petrol ülkeleri petrol yiyor.
----
gerçi chatgpt'ye de sorsak bize anlatırdı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X