Şu olayları görünce aklıma önceki seçimlerde konvoylar yapıp bayrak sallayanlar geliyor. Şimdi hepsi bir köşede sessiz sedasız ana bacı küfür ediyorlar ama nafile. Aziz Nesin zamanında boş konuşmuyormuş. |
2025 Asgari ücret 22.104TL oldu. (10. sayfa)
-
-
İyiki Azrail var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Enfes bi yorum olmuş hocam elinize sağlık.
-
Mehmet Şimşek bol keseden para dağıtmaz tanıyamadınız herhalde...
Enflasyon olan ülkede tüketim azalacağına her sene artıyor bunun önüne geçmek için her türlü yetkisini kullanıyor...
Asgari ücret 627 dolar olmuş daha ne olmasını bekliyorsunuz bu bile Türkiye için fazla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 25 Aralık 2024; 9:10:15 > -
makarino da zora girdi, paketi 20-25 tl arasında. avcılık ve toplayıcılığa doğru gidişat görüyorum.
-
Yeniden değerleme oranı bile %44... Asgari ücrete %30 feci bir oran. Tuik enflasyonunun da çok altında.
Asgari ücreti dövizle karşılaştırmak da doğru sonuç vermeyebilir zira döviz kurlarina müdahale oluyor sıklıkla.
Asgari ücretli için sıkıntılı bir sene olacak diyeceğim ama ülkede halinden en memnun kesim de onlar. Mikrofon tutun, çoğu ekonomi iyi diyecektir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyaz atlı prens bekleniyor.
-
ekmek arası ekmek yicez artık hocam yapcak bişey yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kızacak veya üzüleceksiniz, ancak size iki önemli gerçeği aktarmak istiyoruz.
İlki, asgari ücret artışının bu seviyelerde olması oldukça normal. Hatta 627 dolarlık bir asgari ücretten bahsediyoruz ki bu miktar bile aslında yüksek. Peki neden yüksek? Örneğin, Fas şu anda cazibe merkezi olarak öne çıkıyor ve oradaki asgari ücret 3047 Fas dirhemi civarında, yani yaklaşık 300 dolardan biraz fazla. Benzer şekilde, Mısır’da da asgari ücretler daha düşük seviyelerde seyrediyor.
"Bize ne Fas'tan, Mısır'dan?" diyenleri duyar gibiyiz. Ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var: Türk şirketleri, özellikle tekstil sektöründekiler, giderek daha fazla şekilde Fas ve Mısır’a yöneliyor. Avrupa da aynı şekilde bu ülkelere kayıyor. Üstelik Cezayir de bu rekabet ortamında sahneye çıkmış durumda.
Dolayısıyla, kıyaslandığımız ülkeler bu bölgelerden oluştuğu için, asgari ücretimizin bu ülkelere oranla daha yüksek kalması bizi üretim açısından pahalı bir ülke haline getiriyor. Aslında, son 15 yıl içinde montaj sanayisinden katma değerli üretime geçiş yapmamız gerekiyordu, fakat bunu başaramadık. Şimdi ise rekabetçi bir ortamda, montaj sanayisinin ötesine geçemeyerek yarışamayacak seviyelere geldik.
İkinci konu ise bizim ülkemizin yıl boyunca ortalama asgari ücret seviyesinin 500$ seviyesinde. Bu gözle bakarsak ve asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini düşünürsek
22104/500 = 44,2 TRY/USD yani yıl boyunca ortalama dolar kuru bu seviyelere gelecek. Bu da doların yıl boyunca 45 liranın üstüne çıkması söz konusu.
Tüm bunların dışında maalesef çok pahalı bir ülkeyiz. Bizim Fiyatlandırma Akademisi'ni kurmamızdaki motivasyon da işte tam bu istikrarsız fiyatlandırmalar ve suni pahalılık. Bakalım belki bir nebze olsun insanlara doğru fiyatlandırmayı, satın alırken doğru maliyet hesaplamayı öğreteceğiz.
-
Yapcak birşey yok ben dedim Reis müdahale eder dedim rahat durmaz dediğim ama Ekonomik Aktarler müsade etmediler busefer anladığım kadarıyla popülizmi bırakma zamanı demişler belliki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
17 bin bile çok fazlaydı bence 22 bin gayet yeterli diye düşünüyorum $628 dolar yapıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ortayı fena pislediler..
Bakalım nasıl temizleyecekler.
Çook büyük yaptılar ortaya çook büyük..
-
yaprağını yerken kıtır kıtır, sapına gelince meeee
-
Erdoğan cuma günü Şam’a gidip bütün gündemi değiştirir her şey unutulur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'nin doğurganlık oranı, Almanya ve Japonya'ya yaklaştı! Tepe taklak düşüyoruz. İyi seyirler.
Yeniden değerleme bile %44 iken, yoksulluk sınırı 21bin TL olmuşken, yüce hökümetimiz 1104 lira fazlasıyla sizi yoksulluktan kurtardı namkörler.
Neyse ki Emevi Camii'nde namaz kılınması bunların hepsinden daha mühim.
-
2 ay sonra herkes unutur zam oranını vs.
Enflasyonun altında zam vererek, bu milleti ezdirdiniz ya Allah sizi perişan etsin.
-
Cehapede 3 bin lira versin yuvarlak 25 bin olsun.
Chpnin hiç mi suçu yok?
Muhalefette bu rezilliğe bu zulüme sessiz kalırsa onlarda ortaktır farkları yoktur. Evet enflasyonun altında asgari ücrete zam yapmak vatandaşa zulümdür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X