Şimdi Ara

2025 Asgari ücret 22.104TL oldu. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
4
Favori
15.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Enflasyonun daha temel nedeni karşılıksız para basmaktır :)

• Ev internetinin süresi bitiyor, Vodafone yenileme için 480 lira istiyordu, açıklama sonrası 520 lira olmuş.
    Sanki bütün sene zamlar yapmadılar, ücret açıklandıktan sonra yine zam yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Bak kendin dedin, ben yapmam.

işte 35 bin liraya kimse polis olmaz, marketlerdeki kasiyer bile ona yakın maaş alacak nasıl olsa misal örnek

• JAX kullanıcısına yanıt

Öyle deyince anlaşılmıyor pek

• eteksen kullanıcısına yanıt

Olur. Memurun ,emeklinin ,5li çetenin parasını ödemek için durmadan para basılır buda TL 'nin değer kaybına neden olur ( faiz artsa da yine para basılmaya devam eder ) sonunda da enflasyon oluşur . Fahiş fiyat artıran esnaf enflasyona neden oluyorsa 15 sene önce niye olmadı yada İsviçre'de niye olmuyor. Her lokantacı nusret gibi yada her futbolcu icardi gibi kazanmak ister ama kendini ne kadar fahiş fiyatla pazarlamak istese de başaramaz niye ? Çünkü gerçeğin çok üstünde fiyat verecek enayi çok bulunamaz az olanda piyasada etkili değildir . Tekel olan sektörler piyasada etkinse bunun da nedeni birkaç sene önce her zam yapanı şikayet edilmesi ve onların işyerini kapatması nedeniyle olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Aralık 2024; 10:49:24 >
  • Arkadaş işveren karına kar katıyor. İşçiye gelince size zam yaparsak batarız diyor yalan. Kuyruklu yalan. İşçinin hakkını vermeyenler ayrıca işçi üzerinden sattıkları ürünlere zalimce zam yapıyorlar.

Çoğu işverenin yatacak yeri yok. Günahları bol.

Elbette işveren olacak, işyerleri fabrikalar olacak. Patronu vs kazanacak. Ama adaletsizce değil. Zalimlikle değil. Hem işçisine hem malı alan halka zulüm ediyorlar.

İşçinin üç kuruş hakkını verme, akşama diğer patronlarla alacağın evler, arabaları vs muhabbet et.

İşçinin hakkını verirsem dükkanı kapatırım diye de tehdit et bir de hem devleti hem işçiyi.

Hakikaten çoğunun günahı boloğlu bol.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Geçen sene seçim var diye fazla verilmiş de olabilir memurlara bir ara 1.5 senede %180 zam yapılmıştı daha geçen sene.... İktidar maaşlara yüksek zam yaparak kötü ekonomiyi halkın gözünden kaçırmayı başarmıştı. Artık balon patladı gerçeği kabul etmeliyiz

Çözüm nedir? Diğer parti mi gelsin. Değişen bir düzen olmuyor ki. 5'li çete yerine 10'lusu gelecek. Kim insana önem veriyor ki? Gelecek olan daha aç olacak.

Hangi adalet, hangi sistem?

Arkadaş herşey dar ve orta gelirliye yıkılıyor. Ülke için güzel şeyler yapabilirsin. Yurtdışında gerekli şeyleri yapabilirsin güvenlik için ticaret için. Ama halkını da gör bir ara.

Petrol bulursun petrol fiyatı artar. Gaz bulursun gazın fiyatı artar. İddia ediyorum Türkiye'nin bütün tüketimi için petrol ve gaz bulsak yine ucuzlamaz.

Bulduğun kaynaklar hiçbir zaman insana yönelmiyor. Birileri hep zengin.

Sabır da sabır nereye kadar? Hem benim sırtıma biniyorsun. Zengine dokunmazsın. Bir yerde kaynak bulsan hemen oradan birileri kazanır ya da vergisini yapıştırırsın.

Halk ucuza birşey kullansın derdi yok.

Biz evet sabırlı, kanaatkar, milliyetçi vs bir halkız. Ama azıcık refahımız artsın artık. Ne olsa suçlusu biziz.

Benim üstümden kimse kahramanlık yapmasın artık.

Olanı biteni dünyanın halini görüyoruz. Herşey pespembe değil. Ama her devirde neden bizim insanımıza değer yok.

Şurada insanlar birbirlerinin işlerine laf atıyorlar. O zaman herkes asgari ücretle çalışsın olsun bitsin. Daha kendi kendimize değer veremiyoruz. Devlet sana değer verir mi hiç?

Başta olanlarda bizim içimizden çıkanlar sonuçta. Birleşemezsen sesini çıkarmazsan, adaletli olmazsan, insana değer vermezsen olacak olan bu.

Hayır.

Enflasyon yüzde 61,99'iken asgari ücrete yapılan zam yüzde 49'du.

11.402₺'den 17.002₺'ye çıktı.

2024 yılında da işçinin asgari ücretli çalışanın hakkı yenildi.

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Ülkeyi taşere ediceksin tek çaresi bu. Örneğin ligi Avrupa hakem federasyonlarından birine taşere ediceksin. İktidarı da Japonlara vericeksin. Gel diceksin sana şu kadar pay kabinesi, ülkesi adamlar yönetecek para da kazanacaklar tabiki. Muhalefet aynı kalabilir bir halta yaradıkları yok belediyeler üzerinden torpil yuvalanmalarına, yolsuzluklara devam ediyorlar. En azından japon iktidarına yön gösterirler bozuk saat misali 1-2 defa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Coğu calısan asgari ücretin 4-5 üstüne calısıyor ama SGK'ları asgari ücret üzerinden ödeyip gerisini cepten yatırıp vergi kacırıyorlar.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

8506 lira oldu ocakta temmuzda da 11400 oldu 2024 ocakta da 17bin oldu yani %99 zam olmuştu . 2 sene 2 kez zam yapılmıştı

Ülkenin birçok yerinde işveren maaşın bir kısmını geri alıyordu . Gereksiz yere işçi adına işveren yüksek SGK pirimi vs ödüyor

Dediğim gibi balon patladı ilk kez uyduruk enflasyonun bile altında zam oldu. AKP'nin saçma ekonomik yönetiminin ilanı bu artık. Kötü ekonomide yüksek maaş imkansız birşeydi bunu devam ettirmesi de anlamsızdı

• Ülkede gereksiz bir memur sayısı olduğu doğru ve bunların en kötüsü bile 60 bin maaş alıyor.haftasonlari tatil,yılda 1 ay tatil,resmi tatilleri bağlama gibi şansları var.Ozel sektörde bunlar yok.
    Yeşil pasaportları var,tanıdığım ne kadar memur varsa dünyayı geziyor.
    Eşler de memursa araba ev rahat alıyorlar.
    En kötüsü memur 60 yada 70 alsa eşiyle beraber 140 alsalar.anadoluda 20 ye dublex villa tutarsın,20 de yeseler doyasıya.Her ay 100 bin ödeyerek hereseyi alırlar.
    benim gördüklerim bu paralardan çok fazlasına çalıştıklarını biliyorum.
    Bu adaletsizlik bu makas farkı normal asgari ücretli ve emekliye yansıyor malesef.
    Sen Anadolu'da 10 bine ev bulamazken adam ataması çıkınca dublex villa yada daireyi 20 ye 30 a şak diye tutuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkede 16 milyon emekli var diyorlar ama yalan.sadece 7 milyonu dul yetim maaşı alanlar.yani eşi ölmüş kadının 2 çocuğu var bu 3 kişi sayiliyor ödeme yapılan.
    Dul yetim maaşları 7 bin lira filan alıyorlar.en düşük emekli maaşını onlara uygulamiyorlar ama saymaya gelince +3 kişi oluyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 26 Aralık 2024; 12:9:40 >
  • Bu arada unutmadan belediyelerde istihdam edilen işe yaramaz parti yandaşlarını da postalamak lazım,bunlarida gözden kaçırmayın.
    ( belediye hangi partideyse hep o partinin adamlarını dolduruyorlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 26 Aralık 2024; 12:17:51 >
  • Adam enflasyonu sıfır yaptı onyillar sonra
    2025 Asgari ücret 22.104TL oldu.

• john mclane kullanıcısına yanıt

Ben maaş 75 olsa da yapmam ki. Benim söylediğimden kendini haklı çıkarmaya çalışma. Uzman çavuşta olmazdım öyle bakarsan gemide çok daha fazlasına çalışabilirdim onu da yapmadım. Mesele para değildi.

Piyasada dolu işsiz üniversiteli var. 35 liraya bu işi yaparlar. Bir ilan verilir kuyruğun ucu bucağı görülmez. Zaten devletin gözünde pek bir değerleri yok. Marketteki kasiyer örneği de saçma. Zamanında özel sektör maaşları memurdan yüksekken senin mantığınla devlet kadrolarının boşalması gerekirdi ama olmadı.

Asgari ücretli çalışan yüksek enflasyonun müsebbibi değildir. Velev ki 2023'te o kadar zam aldı, hakkıdır emekçinin.

Yurt dışından alıp Türkiye'de montaj yapıp yerli ürettim diyen tipitipler yüzünden enflasyon azıyor. Bunlar sanayici değil, montajcı! Bunlar üretmiyor, yabancının malını pazarlıyor! Bunlar Türkiye'nin enflasyonunun azmasına sebep olan bir numaralı tipler. İthal mallarla yerli üretim yaptım diyen tipler bitmedikçe başımızdaki enflasyon belası da gitmez. Bunların kökünün kurutulması, aldıkları ithal malların yerlileştirilmesi lazım. Vatandaş yapamıyorsa devlet eliyle yapılmalı. Varlık fonu bu sorunu çözebilecek yegane sermaye. Diğer yabancı malları pazarlayıp üretmeye ne gerek var diyen ithalat sevdalıları bir halt yapmazlar. Bunları yurt dışından dövizle hazır almaya değil de yerli üretime zorlamak lazım. Aksi takdirde enflasyon başımıza bela olmaya devam edecek. Sorunun özü kökü budur. Üretimde yurt dışına bağımlılık ülkeyi yoksullaştırır, ülkenin ayağına pranga vurur. Bugün yeni vergiler buldum çözdüm dersin, yarın bu uydurdukların da yetersiz kalır. Sorunu kökünden anlayan yenilikçi bir hükümet çözer ancak bu sorunu. Hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek sorunu ya anlamıyor ya da anlamamazlıktan geliyor. Kendinden önceki bakanlar gibi.. Yahu sorun belli, çözüm belli. Çözsenize?! Çin çözmüş taaa 1979 yılında. 2020 yılında yine reform yaptılar. Sanayinin ihtiyaçlarını sürekli iç pazardan karşılayarak, dış ülkelerin (dış güçlerin) saldırılarına karşı daha dayanıklı yaptılar ekonomilerini. Biz neden yapmıyoruz? Aloo?! Uyanın.

Kabaca;

- asgari ücret artışı enflasyonu %2 etkiliyorsa,

- ithal mallarla yerli üretim yaptım diyenler %40'a kadar enflasyonu etkiliyor.

%2 nerde %40 nerde..

2025 Asgari ücret 22.104TL oldu.

Açlık sınırı denilen rakam 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcamasıdır.

- kira

- aidat

- yol

- elektrik

- su

- internet

- giyim

- çocukların masrafları

vs. gibi giderler var.

Sadece 1 aylık kreş ücreti 15bin TL'idi. Şuan ona da zam gelmiştir. Çocuk büyütmek yetiştirmek asgari ücretli için imkansız.

Asgari ücretli çalışan; çocukları için çözümü makarna ve ekmeğe abanarak bulmuş bu hayat pahalılığında. Akıl, zeka gelişimi için berbat yiyecekler bunlar. Maalesef, sefilliği normalleştirenler utansın.

Her 3 çocuktan 1'i açmış,

Her 3 çocuktan 2'si makarna ve ekmekle besleniyormuş.

Haberiniz var mı?

[DHTUBE=https://youtu.be/-5YvS6ZtDTQ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 26 Aralık 2024; 14:21:54 >

• Adamlar bırakıp kaçmak istiyor anlamıyor musunuz?

Bu enkazı kimse toparlayamaz.Satılacak toprak, kurum kalmadı,kenarda paramız yok. Gıda tarım konusunda zehir yiyiyoruz. Ab'nin bize verdiği Suriyelilere bakma parası devede kulak kaldı kurtarmıyor.

Bu dönem chp'ye bırakacaklar iktidarı adamların dönemi borç kapatmak ekonomiyi düzeltmeye çalışmakla geçecek. Hizmet yapamayacaklar.

Ondan sonra diyecekler kaç senedir iktidardalar bir çivi çakamadılar. Sonra tekrar gelecekler.

Sen kulüp başkanı olsan kulübün 500 milyar dolar borcu olsa tekrar aday olur musun?

• we[AGRA] kullanıcısına yanıt

Klubün dağ gibi borcu olsa bile klup üyeleri icat edilen her saçma sapan vergiyi ve zam yapılan herşeyi koyun gibi ses çıkarmadan ödüyor ise klubün şerefini, haysiteni düşünmeden sadece kendi çıkarları uğruna, ceplerini koyunlardan aldıkları paralar ile doldurmak için tekrar aday olurlar. Klubü yönetenler ahlaksız ve şerefsiz olduktan sonra her halukarda koyun klup üyelerini soyup dolandırıp yollarına devam ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doruk.TR -- 26 Aralık 2024; 14:20:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.