Enflasyonun temel nedeni bütçe açığıdır. Bankamatik memuru ,erken emekliler ve 5li çete gibi yandaşlardır. Memur ve emekliye düşük zam vermek için asgari ücret düşük tutuluyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2025 Asgari ücret 22.104TL oldu. (15. sayfa)
-
-
2018de zaten devlet başta memur emekli vergi ve harçlar zam yapmasaydı enflasyon problemi olmazdı . 2018den beri devamlı yazdım bunu. Enflasyonun temel nedeni kamudur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memur ve emekliye düşük zam yapmak için asgariye düşük zam yaptılar zaten .çünkü enflasyonu yaratan bütçe açığıdır. Bütçe açığını azaltmak için memur ve emekli düşük zam talebi yaratsın istendi
Zammı toplu sözleşme ile baştan aldılar ondan bu şekil oluyor
Kimse emekli olmayı, burada gelecek kurmayı düşünmüyor ki. Geleneksel bakanlar bile adamın parası var ev aldı bir tane daha alacak parası var almıyor. 10 sene önce alabildiği kadar alırdı.
Zaten aileden zügürt olanlar işe girse bile alacağı maaşı tahmin ettiğinden bu işten birşey olmayacağını bilip avrupaya kaçma derdinde. Asgari ücretin 2 katını alsan ne olur ki?
Evliler çocuk düşünmüyor, 1 tane çocuğu olan ikinciyi istemiyor. Nüfusun düşmesi normal.
-
Kardeşim ne bu olay, Yıllık enflasyon %45 çıkmış neden %30 yapıldı anlamadım ben
Memur yada erken emekli değilsen bu ülkede vatandaş olmak bile saçmalıktır zaten. 30 yaş altı hükümete eleştiriden gözaltına alınırsa aslında bu isvicre'ye sığınma için bir avantaj sağlayabilir . 30 yaş altı olsam bunu deneyebilirdim aslında
İmkansız.. memur emeklisine bile kuruş seyyanen zam vermedi hükümet
2018den beri devlet 1 sene hiç birşeye zam yapmasın enflasyon düşer dediğimde dalga geçiliyordu . Geldiğimiz nokta ortada
Memurlara zammı toplu sözleşme ile aldılar zaten... Ayrıca eyt gibi memurlara seyyanen zamda piyasayı bozan en önemli unsur oldu son dönemde . 1.5 senede %180 zam almış oldu memurlar.. seçim bittiği içinde düşük TÜİK enflasyonu ile bir bölümü geri alınıyor sadece
Aynen öyle katılıyorum ana mesele o zaten.
Asgari ücreti çünkü İşveren veriyor ve asgari ücretli sayısı 5 milyon civarı.
Ama geride 17 milyon Emekli ve en az 5-6 milyon Memur bekliyor. Ve bunların maaşı direkt hazineden aktarılan para.
Yoksa para olsa bol kepçe kim vermek istemez. AKP'nin tabanı zaten asgari ücretli ve emekli. Asgari ücretin yüzde 30 zam aldığı yerde memurlar yüzde 15-20 zamma dünden razı pozisyona geçtiler.
-
Kamu çalışanları bütçe açığı ve enflasyon yaratıyor. Yüksek enflasyonda her sene asgari ücret kaç olsun tartışması yaratıyor Amerika'da Avrupa'da bu tartışma oluyor mu ? Olmuyor Çünkü enflasyon olmuyor
İktidar olan AKP'nin İstanbul'daki belediyeleri kaybetmesi bir bakıma iyi oldu ve artık istanbula fazla yatırım gelmeyeceği için ... Asgari ücret fatkli olsa ÖTV gibi vergiler şehre göre farklı olsa İstanbul'dan göç artacaktır
Artık Akp balonu patladı . TÜİK enflasyonu bile veremedi hatta kümülatif olarak %55 zam yapmalıydı. Ama yapamayacağını tahmin ediyordum . Yerel seçim öncesi emekliye yüksek zam veremedi şimdi de asgariye vermedi çünkü 2028 seçiminde %20-25 altına düşmek istemiyor ..Yüksek maaş zamlarının enflasyonu kontrol etmeyi zorlaştırdığını öğrendiler çünkü
oldukça düşük bence .
-
Sen de polis ol. Sen de öğretmen ol tutan mı var? Klavyeden atıp tutmak kolay.
-
Onların maaşı ile enflasyon oluşmaz. Ama gözü doymayanların yaptığı zamlarla oluşur.
-
Eğer bu ücret size yetmiyorsa daha az çalışın.
İşveren bir şey derse cevap verin, çok konuşmasın.
Bakın hepimiz insanız, aynıyız, onun parası onu sizden farklı kılmaz.
Asgari ücretle çalışan insanları hayata küstürerek, en azından enflasyon karşısında eriyen haklarını vermeyerek ekonomi düzelmez.
7bin tl erimiş 17.002₺'lik asgari ücret
17.002₺'nin değeri 10.000₺'ye düşmüş.
10.000₺'ye düşen asgari ücrete 5000₺ zam yaptılar.
15000₺'ye düştü değeri 22000₺'nin.
2000₺ nereye gitti. Gizli vergi olarak hükümetin kasasına..
Refah düzeyini yükseltmeyi bırak, asgari ücretlinin hakkı verilmemiştir.
Kimse kusura bakmasın. Bu ülkenin asıl kan emici kısmı kamuda çalışan sayısıdır. Size iddaa ediyorum kamuda çalışan sayısını 3te 1 oranında azaltın çalışma durumlarında hiç bir şey değişmeyecektir.
Hepimiz devlet dairelerine gidiyoruz. 15 tane vezne var ama sadece 2si 3ü açık. Arkada tarafta sürekli muhabbet eden, kahve içen memurlar oluyor. Bir odada 5 kişi çalışıyor. 5ininde işini topladan 1 kişinin gününü doldurmuyor. En basitinden Milli Eğitimde yılda 1 kere kantin ihalesi yapıp işi başka hiç bir şey olmayan çalışanlar var.
Memur arkadaşlarım sürekli yurt dışında tatilde. Bunu söylememin sebebi para değil. ZAMAN. Bu kadar sık izne çıkılması akıl almaz bir şey. Rapor alırsın kimse karışmaz, geç gidersin kimse karışmaz. Ya bir ilçede cuma günleri pazar kuruluyor diye pazar izni var pazar izni. Adam pazarına gidiyor mesai saatleri içinde.
Tekrar söylüyorum, 3te 1 oranında kamu çalışanı azaltılsın ülkenin üzerinden büyük bi yük kalkar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X